Tlačová konferencia DAC Dunajská Streda (kon.) | Tlačová konferencia ŽP Šport Podbrezová (kon.)
Tlačová konferencia AS Trenčín (kon.) | Tlačová konferencia ÚLK (kon.)
konec
Tlačová konferencia DAC Dunajská Streda

sk Středa 24.02.2016, 10:15 • Futbalová akadémia FC DAC 1904 • Tiskové konference
     
    FC DAC 1904 Dunajská Streda

    Súpiska pre Fortuna ligu 2015/16 – jar 2016

    Brankári:
    Tujvel, Slávik, Milošovič
    Obrancovia: Asanović, Michalík, Kwin, Egri, Pagáč, Živković, Davis
    Stredopoliari: Ljubičić, Huk, Straka, Pačinda, Ľupták, Horváth, Sarr, Simon, Brašeň, Štepanovský, Stephens
    Útočníci: Kollár, Mészáros, Černák, Polievka, Szarka

    Realizačný tím

    Tréner: Tomislav Marić
    Asistenti trénera: Karol Praženica, Dean Računica
    Kondičný tréner: Nicolas Charlton
    Rehabilitačný tréner: Ottó Szabó
    Lekári: Marián Jančár, Zsolt Fegyveres
    Maséri: Vladimír Knap, Voltech Nagy
    Fyzioterapeut: Juraj Ludík
    Vedúci mužstva: Dušan Chytil (12:26:10)
     
    To je aj odo mňa zatiaľ všetko. Momentálne vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Ľúči sa s vami Milan Vrábeľ, dovidenia!
     
    Tlačová konferencia sa končí.
    Poklopanie základného kameňa
     
    Symbolický základný kameň je práve poklopaný, položený!

    Po položení základného kameňa sa manažér DAC-u pre vonkajšie vzťahy, Krisztíán Nagy, rozlúčil a poďakoval, že sme sa zúčastnili na dnešnej tlačovej konferencií.
     
    Pán Világi o tom, ako bude pokračovať výstavba tejto akadémie:
    „Toto, je druhá časť. Koncom mája budú ďalšie dve ihriská hotové. Čoskoro budeme siať trávu. Hotové je systetické ihrisko, ktoré spľňa najvyššie kvality. Ďalšie je regulárne ihrisko a poviem, že prečo sme tak robili. Chceli sme ihrisko, kde by sme mohli čo najskôr hrať. S umelou trávou meškáme kvôli počasiu o týždeň kvôli počasiu. Osvetlenie má 400 luxov, kým 800 je na porovnanie už na UEFU. Aktuálne kamenivo, na ktorom stojíme donieslo 1000 kamiónov. 50 tisíc ton. Vidíte, že je to veľký projekt. Spravili sme zatiaľ invesíciu 1,5 milióna € a budeme pokračovať. Pre A-mužstvo bude už trávnik rovnaký, ako na štadióne novom. Teraz budem zakladať základný kameň pre mládežnícky futbal A tím, bude to našim domovom. Je to dôležitý krok, aby sme dosiahli profesionálnú úroveň infraštruktúry. Celý komplex má 17 000 ha. Na konci budeme mať 10 ihríska a budova. Za dva roky budeme vidieť len ihriská. Na konci roka by už mala byť hotová aj budova a dve ihriská pre A mužstvo. Ak bude dobré počasie, tak nám to pôjde už teraz naozaj rýchlo. Letná príprava už bude prebiehať v týchto priestoroch."
     
    Nasledovať bude položenie základného kameňa.
    Mládežnícka akadémia DAC
     
    Marić, je tlak, že prvé štyri zápasy hráme doma?

    "Či to bude výhoda sa ukáže až potom, vždy sme radi, keď hráme doma, lebo tu chodí veľa fanúšikov, pred ktorými sa chceme predviesť vždy a vyhrať. Ja sa samozrejme teším, že hráme doma a určite sa tešia aj hráči a v erím, že ľudom v Dunajskej Strede ukážeme, čo najlepšie výsledky.

    Straka:

    "Tiež si myslím, že je to výhoda a verím, že sa hneď chytíme v prvom zápase a pôjde to potom ešte lepšie."
     
    Otázka na kapitána: aké máte zranenie?

    "Mám natrhnutý adoptor, dva a pol týždňa absentujem a v nedeľu určite nenastúpim."
     
    Otázka na trénera, aký prínos bude nových hráčov pre mužstvo?

    "Huk, už som o ňom hovoril, sledovali sme ho, páčil sa nám ešte minulú sezónu v prvej ligy a myslím, že by nám mal pomôcť. Je to inteligentný hráč, ktorý futbalovo rieši situácie na ihrisku. Môže hrať na rôznych postoch.

    Živković, by sa dalo povedať, že je vyučený pravý obranca. Takisto je to hráč, ktorý má dobré futbalové myslenie, cíti, kedy má zaútočiť a aj bráni dobre.

    Obaja sú hráči, ktorí majú dobré predpoklady, avšak ešte môžu napredovať."
     
    Slovo má aj László Sabó, zástupca primátora.

    "Určite si pamätáte zťah Klub, mesto, ktoré boli zlé, avšak teraz je všetkému inak. Za chvílu pristúpime k aktu posadenia základného kameňa.

    Na meststkom zasadnutí sme schválili príspevok 1,6 milióna eur a z tých prostriedkov sa bude stavať štadión. Pevne verím, že zmluva o podmienkach financovaní bude podpísaná už nasledujúci týždeň."
    Tlačová konferencia je v plnom prúde
     
    Športový riaditeľ Krisztián Németh:
    „Vybrali sme sa náročnú cestu, avšak máme výborné podmienky, mládežníci napredujú, Som rád, že hráči z U 19 sú dostávajú postupne do A-čka. Okrem Mészárosa, aj Egri, Pagáč a Kollár. Som veľmi rád, že môžem stáť na tomto mieste.“
     
    Kapitán Gábor Straka:
    „Nálada je výborná, sme pripravení fyzicky aj psychicky. Fyzicky máme nadvrh nad Myjavou, s ktorou hráme prvý a náročný zápas, ktorý chceme vyhrať.“
     
    Tomislav Marić:

    "Zhrniem to do 4 blokov. V prvom bloku. Opustili nás Pernecký, Turňa a Jurčo.

    Následne posilnili nás Pagáč, Huk, Živković, Kollár a Egri.

    Traja hráči z týchto piatich sú z našej akadémie, sú talentovaní, budeme s nimi pracovať a veríme, že sa prebijú do základnej zostavy.

    Tomáš Huk, ktorý nás posilnil je talentovaný hráč, reprezentant do 21 a som veĺmi rád, že nás posilnil, verím, že nám pomôže.

    Ďalší hráč, čo prišiel Živković, pravý obranca, čo prešiel akadémiou Partizanu Belehrad a viete, že aké mám meno tento klub v Európe a už teraz má veľký dar a tiež by mal byť posilou.

    V poslednom bloku vám porozprávam, že ako príde príprava. Mali sme problém s ihriskami, ale ďakujem majiteľovi, že sa robí táto akadémia. Vždy v zime sú problémy s ihriskami a prírodné podmienky tu vtedy nikdy nie sú ideálne, avšak boli sme v Turecku, kde boli podmienky výborne. V Turecku sme sa zameriavali na hernú stránku, na ofenzívu a defenzívu a preverili nás aj kvalitní súperi. Verím, že sme pripravený na jarnú časť, ktorá čoskoro začne.

    Čo sa táka zdravotného stavu hráčov. Kapitán Straka a Simon Pambou k dispozícií ešte nebudú. Druhý menovaný má niečo s prieduškami.

    Vtom štvrtom bloku. Ciele s majiteľom sú, aby sme napredovali, aby sme postavili mužstvo. Poznáte aj mňa, že chceme vyhrať každý zápas, na ktorý nastúpime. Momentálne sme na piatom mieste, sme s tým veľmi spokojný a bol by som spokojný, ak by sme na tomto mieste aj zostali. Samozrejme radi by sme sa pozreli aj vyššie. Čo sa týka Slovnaft cupu, viem, čo prípadný úspech znamená pre mesto, klub, majiteľov a tak sa budeme snažiť všetkými možnosťami, aby sme šli čo naďalej. Ďakujem pekne za pozornosť."
     
    Ako prvý si zobral slovo majiteľ FC DAC Dunajská Streda JUDr. Oszkár Világi:
    „Vidíte hneď na začiatku, že pred dvoma rokmi sme sa stretli s desiatimi bodmi na konte a teraz stojíme na vzniku novej akadémie. Máme piate miesto a cieľ nadaľej zostáva 1-6. Mládežníci sú v prvej lige. Darí sa nám aj u nich posilňovať. Napredujeme a veríme, že budeme silnou súčasťou klubu. Slubujem, že futbal bude napredovať a budeme úspešný.“
     
    Dorazil už aj najpovolanejší – majiteľ Oszkár Világi. Čoskoro začíname.
    Mládežnícka akadémia DAC

    Milan Vrábeľ

    bahis siteleri