Southampton – Liverpool 3:2 (kon.) | Newcastle – Sunderland 1:1 (kon.) | Tottenham – Bournemouth 3:0 (kon.)
Manchester City – Manchester Utd. 0:1 (kon.)
konec
Manchester City
0:1 (0:1)
Manchester United
Neděle 20.03.2016, 17:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (19:06:36)
     
    Dnešní derby sledovalo 54 557 diváků!
    Osmnáctiletý Marcus Rashford tak svým gólem rozhodl Manchesterské derby s pořadovým číslem 171. My tak můžeme prohlásit, že Manchester je červený.

     
    Máme dobojováno, Manchester United ukořistil výhru v derby a porazil Manchester City 0:1 na jeho vlastní půdě! Manchesteru United se podařilo poprvé od roku 2012 zvítězit na Etihad Stadium, navíc úplně poprvé pod vedením Louise van Gaala. Trenér United dává v posledních zápasech prostor osmnáctiletému Marcusovi Rashfordovi, který v šestnácté minutě vstřelil po chybě Martína Demichelise první a poslední gól utkání. Martín Demichelis rozhodně už má nejlepší léta za sebou. Po chybách v posledních utkáních jde rozhodně jediný gól v tomto utkání na jeho hlavu. Navíc na začátku druhého poločasu předvedl naprosto extrémní hrubku, díky které se zranil Joe Hart, který jeho hrubku hasil.

    Každopádně Manchester City měl spoustu příležitostí vyrovnat, konkrétně Sergio Agüero měl spoustu příležitostí. Nejvíce asi v nastavení druhého poločasu, kdy lízl boční síť klece Davida de Gey. My jsme sledovali o poznání pohlednější utkání, než které se odehrálo tuto sezónu na Old Trafford. V tomto derby o Manchester tak zvítězili fotbalisté United poměrem 1:0!
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Sergio Agüero si udělal z obránců United dobrý den! Nejenže několikrát obehrál Carricka se Smallingem, ale málem i uvolnil Bonyho! Bohužel pro něj však má Smalling dlouhé nohy a na poslední chvíli připravil Argentince o míč.
     
    90+5
    David de Gea si s odkopem od klece dal pěkně na čas. Následně poté se do míče opřel vší silou a poslal jej až na polovinu Citizens. Ti ihned sbírají všechny své síly a zkouší ještě pravděpodobně poslední útok tohoto klání.
     
    90+4
    Manchester City se sice podíval na vlastní obrannou půlku, nicméně se ihned vrací k šestnáctce hostů a i nadále zkouší kombinovat a pálit na klec de Gey. Podaří se ještě domácím prosadit?
     
    90+3
    Posléze kopali domácí rohový kop. Ten se vznesl na hlavu Wilfrieda Bonyho, jenže podhrotový útočník nezahrál nejlépe a přišel tak o šanci srovnat stav utkání.
     
    90+2
    Antonio Valencia moc neuhlídal Sergia Agüera, který z hranice malého vápna Manchesteru United pálil. Jeho ostrá rána letěla těsně mimo klec de Gey a otřela se o boční síť! Veliká škoda pro domácí.
     
    90+1
    Nastavovat se bude 6 minut nad rámec řádné hrací doby!
     
    90
    Někteří z fanoušků Manchesteru City už opouští svá sedadla a Etihad Stadium. Nicméně hráči se ještě nevzdávají a kombinují u šestnáctky hostujícího Manchesteru United.
     
    89
    Na druhé straně získali domácí z protiútoku rohový kop. Centr od rohového praporku se vznesl na hlavu Bonyho, který i za pomoci Fernandinha zkoušel míč poslat do sítě hlavou. Bohužel pro domácí neúspěšně.
     
    88
    Ačkoliv byla standardní situace dost blízko pokutového území Manchesteru City, tak ji hosté rozehráli nakrátko. Konkrétně Bastian Schweinsteiger posunul míč na Martiala, který se prodral až na hranici vápna a zkoušel pálit. Neúspěšně.
     
    87
    Anthony Martial si dlouho hrál s míčem v sólovém úniku, až byl nakonec sražen Fernandem k zemi. Nicméně Fernando tak fauloval a Manchester United tak bude zahrávat volný přímý kop. S jeho rozehrávkou Reds moc nepospíchají.
     
    86
    Manchester City se v posledních pár minutách spíše brání místo toho, aby se snažil ofenzivními silami srovnat stav utkání. Citizens se zkrátka nedaří prodrat přes obranu Rudých ďáblů.
     
    85
    Anthony Martial se dost efektivně prodral až do pokutového území Manchesteru City. Zde byl však sražen k zemi, nicméně podle hlavního sudího se o faul nejednalo a v zápase se normálně pokračuje.
     
    84
    Timothy Fosu-Mensah je dalším osmnáctiletým hráčem v současné jedenáctce Manchesteru United. Louis van Gaal aktuálně evidentně dost sází na mladé.
     
    83
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Matteo Darmian, přichází Timothy Fosu-Mensah.

    Karel Janeba

    Branky: 16. Rashford (Mata)

    Karty:   76. Mangala (MAC) – 11. Smalling (MAN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 16:0. Rohy: 11:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:12.
    Manchester City: Hart (50. Caballero) – Sagna, Demichelis (53. Bony), Mangala, Clichy – Y. Touré (C), Fernandinho – Navas, Silva, Sterling (26. Fernando) – Agüero.
    Náhradníci: Caballero – Zabaleta, Fernando, Kolarov, Bony, Iheanacho, García.

    Manchester United: de Gea – Darmian (83. Fosu-Mensah), Smalling, Blind, Rojo (62. A. Valencia) – Carrick (C), Schneiderlin – Lingard, Mata (71. Schweinsteiger), Martial – Rashford.
    Náhradníci: Romero – Depay, Januzaj, A. Valencia, Fellaini, Schweinsteiger, Fosu-Mensah.

    Rozhodčí: Michael Oliver – John Brooks, Gary Beswick, Andre Marriner

    Diváci: 54 557
    bahis siteleri