Groznyj – FK Krasnodar 0:1 (kon.) | Lok. Moskva – CSKA Moskva 1:1 (kon.) | Zenit – Spartak 5:2 (kon.)
konec
FK Lokomotiv Moskva
1:1 (1:0)
CSKA Moskva
Sobota 16.04.2016, 16:00 • Stadion Lokomotiv, Moskva. Kapacita: 30,075 diváků. • Ruská Premier Liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto duelu je to vše, přeji Vám pěkný zbytek dne. (18:02:10)
     
    Moskevské derby je u konce. Druhý poločas dlouho nenabídl jedinou šanci, stejně jako v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky se ale CSKA dostalo hned k několika šancím a zásluhou Olanareho zaslouženě vyrovnalo na 1:1. Armádní klub měl v závěru o motivaci postaráno, avšak další dva body do bojů o titul už nezískal.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Obrovská škoda pro CSKA! To z rohu sice nezahrozilo, ale po dalším centru z pravé části hřiště byl u druhé tyče osamocený Širokov, který z bezprostřední blízkosti minul.
     
    90+4
    Nechybělo moc a obrat byl dokonán! Prodloužený centr propadl k zadní tyči k napřaženému Fernandesovi, kterému na poslední chvíli ukopl balón Ďurica.
     
    90+3
    Musa si hrudí zpracoval dlouhatánský centr, ale jeden z jeho spoluhráčů mu nedůraznou patičkou balón nevrátil.
     
    90+2
    Centr Širokova byl zablokovaný a CSKA se tak musí vydat dál od branky Marinata Guilhermeho.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Alan Kasajev, přichází Vladislav Ignatěv.
     
    90
    Dnes nepříliš viditelný Fernandes nacentroval do vápna, jenže obránci Lokomotivu si na rozdíl od situace z 84. minuty poradili.
     
    89
    Henty si zřejmě myslel, že je v ofsajdu a přestal hrát. Praporek pomezního zůstal dole, ale míč se mezitím octnul v zámezí.
     
    88
    Olanare se dostal přes Ďuricu, ale Guilhermeho už neobešel. Dělba bodů se tak zdá být stále více pravděpodobná.
     
    87
    Pár domácích hráčů teď mělo na útočné polovině více prostoru, jenže Kasajev ztratil stabilitu a společně s ní také balón.
     
    86
    Širokov zazmatkoval v pokutovém území a místo střely z dobré pozice ještě přihrával na levou stranu, kde ale nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    85
    V posledních minutách bude zajímavé sledovat, zda se CSKA pokusí o zvrat. Na hřišti totiž má minimum hráčů do defenzívy.
    84. Aaron Samuel Olanare - 1:1
     
    84
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Hosté v závěru zápasu zaslouženě vyrovnávají na 1:1! Centr aktivního Musy se opět neujal, míč se ale odrazil pouze před pokutové území. Jerjomenkovu střelu z dvaceti metrů Guilherme vyrazil před sebe a dorážející AARON SAMUEL OLANARE pohodlně rozjásal kotel fanoušků CSKA.
     
    83
    Z hlavičkované u šestnáctky vzešli vítězně domácí, kteří posunuli míč alespoň k půlící čáře, kde už číhali obránci CSKA.
     
    82
    Ignaševič roztáhl hru na levou stranu, odkud Musa nacentroval na hlavu Golovina, jehož zakončení doprostřed branky Guilhermeho lapil. Toto byla snad první šance ve druhé půli.
     
    81
    Lokomotiv se srdnatě brání a v těchto chvílích se spokojuje i s dalekonosnými odkopy na útočnou polovinu.

    Michal Břuchanský

    Branky: 22. Ćorluka (Samedov) – 84. Olanare

    Karty:   7. Vitalij Denisov (LMO), 72. Alexej Mirančuk (LMO) – 30. Wernbloom (CSK), 57. Olanare (CSK), 67. Dzagojev (CSK)


    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Pejčinović, Ćorluka (C), Ďurica, Vitalij Denisov – Kasajev (90+1. Ignatěv), Michalik – Samedov, Kolomejcev, Alexej Mirančuk (80. Tarasov) – Henty.
    Náhradníci: Abajev, Kočenkov – Janbajev, Logašov, Tarasov, Šešukov, Ignatěv, Barinov, Fernandes, N'Dinga, Žemaletdinov, Škuletić.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Fernandes, V. Berezuckij (77. Širokov), Ignaševič, Nababkin (65. Tkačjov) – Dzagojev, Wernbloom – Z. Tošić (63. Golovin), Jerjomenko, A. Musa – Olanare.
    Náhradníci: Čepčugov – A. Berezuckij, Vasin, Širokov, Tkačjov, Golovin, Natcho, Pančenko.

    Rozhodčí: Nikolajev – Voroncov, Boletenkov
    thejrc.org