PSG – Caen 6:0 (kon.) | Troyes – Remeš 2:1 (kon.) | Bordeaux – Angers 1:3 (kon.)
Lorient – Toulouse 1:1 (kon.) | GFC Ajaccio – Lille 2:4 (kon.) | Bastia – Saint-Étienne 0:1 (kon.)
konec
FC Lorient
1:1 (0:0)
Toulouse FC
Sobota 16.04.2016, 20:00 • Stade Yves Allainmat - Le Moustoir, Lorient • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! FC Lorient nakonec remízoval v domácím prostředí s Toulouse FC 1:1!

    První poločas dnešního duelu nabídl vyrovnanou partii s minimem šancí. V osmnácté minutě zahrozil domácí Jeannot, avšak jeho rána se mezi tři tyče nevešla. V závěru poločasu mohl otevřít skóre Moukandjo, avšak jeho hlavička přesná nebyla.

    Hned na začátku druhého poločase se dostalo překvapivě do vedení Toulouse zásluhou přesné trefy Wissam Ben Yeddera. Domácím se nedařilo v koncovce a už to vypadalo, že hosté získají důležité tři body. V první nastavené minutě však dokázal srovnat na konečných 1:1 Zargo Touré!

    Toulouse tak přicházejí o důležité dva body a stále se nachází na devatenácté příčce ligové tabulky. Na sedmnácté Reims ztrácí aktuálně tři body!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (21:56:28)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V samotném závěru dnešního utkání to ještě zkoušel domácí Guerreiro, avšak jeho rána ze střední vzdálenosti skončila nad brankou!
     
    90+3
    O pár desítek sekund později však mohl být vše jinak! Ben Yedder dostal do vápna ideální přihrávku, udělal si prostor a vyslal nebezpečnou přízemní střelu, která prolétla těsně vedle pravé tyče!
    90+1. Zargo TOURÉ - 1:1
     
    90+1
    Lorient právě vstřelil branku!
    Domácí celek v první nastavené minutě srovnává na 1:1 a způsobuje Toulouse nepříjemné komplikace v boji o záchranu! Z pravé strany poslal centr do vápna Jouffre, jehož centr se před vápnem odrazil na nohu ZARGA TOURÉHO, který krásnou střelou rozjásal domácí publikum!
     
    90+1
    Střídající Trejo se dostal k míči ve středu hřiště, efektivně si přehodil N´Donga a postupoval vpřed. Následně vystřelil, avšak mířil těsně vedle!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Tongo Doumbia, přichází Yann Bodiger.
     
    88
    Doumbia se zmocnil míč na vlastní polovině a velmi rychle postupoval vpřed. Následně roztáhl hru na pravé křídlo, kam naběhl Ben Yedder, který šetří důležité vteřiny!
     
    87
    Toulouse navíc na útočné polovině dokázalo vybojovat standardní situaci, které se ujal Regattin. Jeho centr obrana Lorientu odvrátila, nicméně právě Regattin se dostal znovu k míči a nebezpečně vystřelil. Jeho rána mířil těsně nad branku!
     
    86
    Lorientu se však v dnešním zápase vůbec nedaří ve finální fázi a svěřenci trenéra Ripolla se nemohou dostat do zakončení!
    Ben Yedder je zatím jediným střelcem dnešního utkání

     
    85
    Hostující tým navíc velmi dobře napadal na útočné polovině, kde se málem dostal k míči Ben Yedder. Rose nakonec situaci zvládl a Lorient míří na útočnou polovinu!
     
    85
    Ninkov se dostal při rozehrávce pod tlak napadajících hráčů, a tak raději zvolil dlouhý nákop na soupeřovu polovinu. Toulouse už nic neriskuje!
     
    84
    Toulouse momentálně kombinuje na vlastní polovině a drží svého soupeře v dostatečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    82
    Z levé strany poslal nebezpečný centr do vápna Cabot, který na zadní tyči hledal Warise. Střídající hráč už vyskakoval k hlavičce, avšak na poslední chvíli míč odhlavičkoval Ninkov!
     
    81
    Do konce základní hrací doby zbývá deset minut a Toulouse zatím stále drží své vedení. Lorient se však chystá k závěrečnému náporu. Tak uvidíme, zdali se domácím podaří vyrovnat...
     
    80
    I exekuce rohového kopu se ujal Regattin, kterému se však tentokrát centr příliš nepovedl a obrana Lorientu dokázala centr odvrátit!

    Jan Havlovic

    Branky: 90+1. Z. Touré – 49. Ben Yedder (Doumbia)

    Karty:   78. Abdullah (LOR) – 74. Trejo (TOU), 77. Moubandje (TOU)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:10. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 16:15.
    FC Lorient: Lecomte – Z. Touré, Gassama, Rose, Barthelme (70. Cabot) – N'Dong, Abdullah, Guerreiro, Philippoteaux (63. Jouffre) – Jeannot, Moukandjo (64. Waris).
    Náhradníci: Chaigneau – Musavu-King, Bellugou, Jouffre, Waris, Mesloub, Cabot.

    Toulouse FC: Lafont – Yago, Kana-Biyik (72. Ninkov), Tisserand, Moubandje – Doumbia (89. Bodiger), Blin – Regattin, Didot (58. Trejo), Braithwaite – Ben Yedder.
    Náhradníci: Goicoechea – Akpa-Akpro, Sirieix, Trejo, Somália, Bodiger, Ninkov.

    Rozhodčí: Stéphane Lannoy – Plancon, Jouannaud (vš. Francie)
    thejrc.org