Liverpool – Sevilla 1:3 (kon.)
konec
Liverpool FC
1:3 (1:0)
Sevilla FC
Středa 18.05.2016, 20:45 • St. Jakob-Park, Basilej (SUI) • Evropská liga • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešek je to z finále druhé nejprestižnější klubové soutěže vše. S konstatováním, že Sevilla dosáhla na historický pátý titul, navíc třetí v řadě, se s Vámi loučí Tomáš Reiner. Příjemný zbytek večera! Na shledanou. (23:06:28)
    První pětinásobní šampióni UEFA Europa League Sevilla FC!

     
    Sevilla vyšplhala na nejvyšší stupínek potřetí v řadě a potřetí v řadě se raduje z titulu UEFA Europa League, tedy soutěže, kterou si během posledních tří let naprosto podmanila. Je to něco nepředstavitelného, ale zároveň už reálného. Svěřenci Unaie Emeryho se mohou ještě jednou bilancí pochlubit, od roku 2000 vyhrála na evropské scéně nejvíce trofejí, konkrétně 5, což je nejvíce ze všech týmů. Druhá Barcelona jich má na svém kontě titulu čtyři, pochopitelně ale z UEFA Champions League. Hráči přebrali trofej a nyní mohou propuknout v Basileji obrovské oslavy.

     
    Hráči Sevilly udělali velice sympatické a tradiční gesto, když fotbalistům Liverpoolu vytvořili před vstupem na tribunu uličku a odměnili je hlasitým potleskem. Samozřejmě, že na straně Reds panuje obrovské zklamání, finále ale s odstupem času určitě ocení. Tradiční anglický klub si dnes zahrál na evropské scéně své první finále od roku 2007, kdy ve finále UEFA Champions League podlehl italskému celku AC Milán.
    Coke, muž finále UEFA Europa League, a jeho obrovská radost.

     
    MUŽ ZÁPASU: Nejlepším hráčem finále UEFA Europa League 2016 byl zvolen kapitán Sevilly Coke, který po přestávce vstřelil dva góly a dovršil fantastický obrat svého týmu. Coke vstřelil dva góly z celkového počtu tří střel a jeho střelecká úspěšnost dnes činila 67%.
    Hráči Sevilly společně s fanoušky oslavují třetí titul v řadě!

     
    Dámy a pánové, Sevilla se po skvělém obratu ve druhém poločase stává potřetí v řadě šampiónem UEFA Europa League a na straně španělského týmu propuká obrovská radost! Jsme svědky historického momentu, už to, že Sevilla loni titul obhájila, bylo něco nepředstavitelného. Nyní už svěřenci Unaie Emeryho slaví titul potřetí a stali se prvním týmem, kterému se to v historii evropských soutěží podařilo. Hrdiny finále letošního ročníku se po přestávce stali Kévin Gameiro, s osmi góly nejlepší střelec soutěže, a kapitán Coke, který dvěma góly udělal radost Antoniovi Puertovi v nebi. Liverpool odehrál solidní první poločas, po přestávce ale totálně odpadl. Konečný výsledek. Liverpool FC 1 Sevilla FC 3.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Nathaniel Clyne (Liverpool FC).
     
    90+4
    Sevilla vede v poslední minutě nastavení 3:1 a je na pokraji třetího triumfu v UEFA Europa League v řadě, což má obrovskou váhu a troufám si tvrdit, že se to hodně dlouho nikomu nepovede, o to více si to vážení fanoušci dobrého fotbalu užívejte!
     
    90+3
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Éver Banega, přichází Sebastián Cristóforo.
     
    90+2
    Vitolo mířil na konci druhé minuty nastavení nepřesně a trenér Sevilly Unai Emery sáhl k poslednímu třetímu střídání.
     
    90+1
    Nad rámec finále byly nastaveny 4 minuty. Na vstřelení dvou gólů je to dost, ale nemyslím si, že by to Liverpool dokázal.
     
    90
    Sevilla po přestávce ukázala, že se v UEFA Europa League cítí jako ryba ve vodě, a bez respektu si dnes vyšlápla i na takový tým, jakým je Liverpool.
     
    89
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Kévin Gameiro, přichází Vicente Iborra.
     
    88
    Sevilla připravila taktické střídání a ze hřiště odejde Kévin Gameiro, který během devíti zápasů v UEFA Europa League vstřelil osm gólů a získá zlatou kopačku.
     
    87
    Éver Banega se ujal rozehrávky rohového kopu, který nic nepřinesl a Kévin Gameiro se navíc vzápětí ocitl v ofsajdu, který definitivně ukončil útočné snažení fotbalistů Sevilly.

    Tomáš Reiner

    Branky: 35. Sturridge (Coutinho) – 46. Gameiro (Mariano), 64. Coke (Vitolo), 70. Coke

    Karty:   30. Lovren (LIV), 72. Origi (LIV), 90+4. Clyne (LIV) – 56. Vitolo (SEV), 57. Banega (SEV), 77. Rami (SEV), 84. Mariano (SEV)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 1:4. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 19:9.
    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, K. Touré (82. Benteke), A. Moreno – Lallana (73. Allen), Milner (C), Can, Coutinho – Firmino (69. Origi) – Sturridge.
    Náhradníci: D. Ward – Benteke, Henderson, Lucas Leiva, Allen, Origi, Škrtel.

    Sevilla FC: Soria – Mariano, Rami (78. Kolodziejczak), Carriço, Escudero – Krychowiak, N'Zonzi – Coke (C), Banega (90+3. Cristóforo), Vitolo – Gameiro (89. Iborra).
    Náhradníci: S. Rico – Kolodziejczak, Iborra, Cristóforo, Pareja, Konopljanka, F. Llorente.

    Rozhodčí: Jonas Eriksson. Asistenti: Mathias Klasenius, Daniel Wärnmark. Brankoví rozhodčí: Stefan Johannesson, Markus Strömbergsson (všichni SWE). Čtvrtý rozhodčí: Svein Oddvar Moen (NOR)
    bahis siteleri