Tisková konference k Barum Czech Rally Zlín 2016 (kon.) | Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
konec
Tisková konference 1.FC Slovácko

Úterý 26.07.2016, 13:00Tiskové konference
    Oficiální focení 1.FC Slovácko

     
    Podařilo se udělat něco s obranou, která trápila tým v minulé sezoně?

    Stanislav Levý:
    Myslím, že je na hráčích vidět větší agresivita a odpovědnost hráčů, i vzájemné propojení jednotlivých řad a v průběhu přípravy jsme na tom pracovali a vypadá to, že defenzivní činnost bude lepší, než v minulé sezoně. (13:29:33)
     
    Jak to vypadá s Petrem Galuškou?

    Galuška dostal od klubu podporu a měl možnost se dřív nebo později uplatnit, ale rozhodl se za pomoci svého agenta hledat štěstí jinde, skončila mu smlouva a šel svou cestou. Pokud jsou mladí takoví, že se nechají přesvědčit okolím, že na ně čeká něco velkého, je pak jen na nich, jak se zachovají. Aktuálně je stále registrovaným hráčem Slovácka a usiluje o angažmá v Karviné. Dle mého názoru obecně platí, že pokud hráč nemá charakter, nedosáhne nikdy toho, čeho by chtěl.
     
    Je výhodou, že začínáte na Spartě?

    Veliche Šumulikoski:


    Víme, že Sparta je silná, jsme nachystaní, víme, že jsme ji doma minulou sezonu porazili a budou to chtít odčinit. Je dobré, že začínáme u nich, navíc hrají pohár, mohla by to být výhoda, i když mají dost široký kádr.
     
    Jakým způsobem chcete hrát? Budete pokračovat v trendu, který nastolil pan Habanec?

    Stanislav Levý:

    Říkal jsem, že chci od mužstva, aby jen nereagovalo na soupeře, aby bylo aktivní, aby v určitých fázích zápasů, bude-li šance, aby presovalo soupeře, nutili ke ztrátám soupeře, chceme hrát kombinačně, jsou tady určité typy hráčů, není tady Došek, takže nakopávané míče, ač by se tak hrát dalo, zřejmě využívat nebudeme tolik jako dříve.
     
    Vladimír Krejčí: Slovácko nemá být klub, kterým protékají mraky hráčů a chceme, aby se uplatňovali hráči, které si sami vychováme, doplněné o kvalitní posily zvenčí. Přivádět chceme ale hráče, kteří by měli svou kvalitu, ne, abychom je vzali s určitým rizikem.

    Snažíme se stále hledat a přivést také nějakou osobnost, podobnou, jakou byl u nás třeba Libor Došek.
     
    Sestava na Spartu:

    Stanislav Levý

    Sparta má velmi kvalitní, široký kádr a na všech pozicích prakticky zdvojený, takže je tam velká síla, zejména v kombinační hře a po stranách.

    Budeme volit takovou sestavu, která nám dá naději na dobrý výsledek, představu o sestavě mám, ale dva, tři posty jsou ještě s otazníkem a rozhodneme se až před zápasem.

    Před zápasem říkám jednu věc – máme dvě možnosti, buďto tam rovnou pošleme tři body poštou nebo budeme válčit, bojovat a pokusíme se o co nejlepší výsledek.
     
    Jaký je rozpočet klubu?

    Vladimír Krejčí

    Daří se nám stabilizovat ekonomickou situaci, nechceme se pouštět do riskantních operací, které by později mohly ohrožovat jeho chod a dle mého jdeme správným směrem a jsme jako klub v dobré kondici.

    Situace nebyla v posledním roce úplně optimální, odchodem hráčů se trochu srovnal a je prostor pro případné posily.
     
    Mužstvo je na sezonu dobře připraveno, udělalo velký kus práce. Každý trenér chce, aby se přípravou mužstvo posunulo dál, my jsme pracovali a máme potvrzeno testy, že jsme úspěšně zvedli fyzičku mužstva.

    Liga je často podceňovaná, ale myslím, že kvalitu má a věřím, že úroveň půjde nahoru a bude produkovat hráče, kteří by se mohli prosadit do Evropy. A to je i moje práce, aby se hráči zlepšovali a případně se také dostali dál.
     
    Tradičně chcete slyšet nějaké cíle klubu, chtěli bychom se prezentovat lepšími výkony, s tím jdou ruku v ruce i výsledky a chtěli bychom být lepší, než v minulé sezoně.
     
    Na přestupy je ještě nějaký čas a rozhodujeme se, koho z vytipovaných hráčů případně přivést na post středního útočníka.
     
    V průběhu přípravy nás trápily zranění Koného a Hofmanna, ale na ligovou soutěž by měli být připraveni.
     
    O Milana Kerbra se ucházel Slovan Liberec, rozhodli jsme se, že Milana neuvolníme a hrát bude u nás. V zimě mu končí smlouva a dá se předpokládat, že to bude poslední půlrok jeho působení na Slovácku.
     
    Posily – zejména je to Stanislav Levý, v tomhle místě je to největší posila, která přišla, je to volba, kterou po měsíční zkušenosti považuju za pozitivní, počítáme mezi posily i hráče jako jsou Rada, Šumulikoski, Daníček nebo Civič, kteří prodloužili kontrakty a pomohly tím stabilizovat kádr.

    Mezi posily se řadí i mladý Ťok, který v přípravě zaznamenal obrovský skok a myslím, že to bude další odchovanec v lize, který by měl ukázat, že Slovácko umí vychovávat fotbalisty.

    Ostatní posty jsou stabilizované, tím že nám zůstávají Šimko, Chýla, Reinberk, jsme dohodnuti s trenérem, že vyčkáme a pokusíme se usilovat o opětovný příchod Chvátala ze Sparty, protože je to hráč, který zde zapustil kořeny a byl by platným hráčem, pokud by se to ale nepovedlo, jsme připraveni přijít s alternativním řešením.
     
    Vladimír Krejčí:

    Ve vztahu ke kádru jsme vcelku podle našeho názoru připraveni vstoupit do ligy, sestavu jsme sestavovali s plnou odpovědností podle našich principů, tedy zapracovávat mladé hráče z akademie do A-týmu.
     
    Shrnutí přípravných zápasů 1.FC Slovácko:

    TJ Nedachlebice – 1.FCS 1:12
    Branky: Zajíc, Ťok 3, Kerbr 2, Sadílek, Hlúpik 2, Diviš 2, Reinberk

    1.FC Slovácko – FK Senica 1:1
    Branka: Koné (pen.)

    1.FC Slovácko – 1.SC Znojmo 4:0
    Branky: Kerbr, Biolek, Zajíc, Diviš

    1.FC Slovácko – Fotbal Třinec 4:0
    Branky: Diviš, Kalouda, Hlúpik, Kerbr

    1.FC Slovácko – RKS Radomiak Radom 1:1
    Branka: Daníček

    1.FC Slovácko – FC Baník Ostrava 0:1

    1.FC Slovácko – West Ham United 2:2
    Branky: Civič 2

    1.FC Slovácko – FK Ural 0:0
     
    1.FC Slovácko představilo širší kádr pro zahájení dalšího ročníku první ligy:

    Brankáři:
    Vít Nemrava
    Michal Daněk
    Milan Heča

    Obránci:
    Tomáš Rada
    Stanislav Hofmann
    Patrik Šimko
    Tomáš Košút
    Petr Reinberk
    Petr Chýla
    Tomáš Břečka

    Záložníci:
    Eldar Civič
    Veliche Šumulikoski
    Filip Hlúpik
    Luboš Kalouda
    Tomáš Ťok
    Matěj Biolek
    Lukáš Sadílek
    Marek Havlík
    Milan Kerbr
    Vlastimil Daníček

    Útočníci:
    Jaroslav Diviš
    Tomáš Zajíc
    Francis Koné
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Stanislav Horák

    thejrc.org