Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.) | Tisková konference MFK OKD Karviná (kon.)
Tisková konference FC Vysočina Jihlava (kon.) | Tisková konference FK Dukla Praha (kon.)
Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
konec
Tisková konference FK Dukla Praha

Středa 27.07.2016, 13:30Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.
     
    O změnách v kádru
    "Dvě zásadní změny. Odešlo nám trio trenérů. Ale také přišli kvalitní hráči. Jsem rád, že se povedlo domluvit s Honzou Šimůnkem. Dále také přišel Ondra Kušnír a Kuba Podaný, se kterými jsme dnes podepsali smlouvy. To jsou všechno hráči, které z české ligy dobře znáte."
     
    O končícím Marešovi a výběru posil
    "K třicátému jsme si podali ruku a popřáli hodně štěstí. V útoku nás tlačila bota. Hledali jsme posily, jedna varianta byl Jeslínek, ten ale přišel jen na zkoušku. Bylo to na přání trenéra. Nakonec to vyústilo v to, že zůstali Kušnír a Podaný. Získali jsme také mladého útočníka z Belgie. Jeslínek se do kádru nakonec neprobojoval. Ale přestupové okno je otevřené až do září, takže prostor pro jednoho hráče ještě určitě je."
     
    Jaroslav Šilhavý o zdravotním stavu mužstva
    "Štěpán Koreš má těžké zranění, bude chybět dlouhou dobu. Vrzal laboroval část přípravy, teď se vrácí. Jinak jsou to jen malá běžná zranění. Co se týká základní jedenáctky, představu mám, mohou nám to zhatit jen administrativní věci. "
     
    O zkušených hráčích
    "Každý barák se staví odspoda. Obrana musí být pevná. Po odchodu Gedeona nám chyběl článek, který dokáže zavelet. Takovým může být třeba Ondra Kušnír, dobře ho znám. Nemyslím si, že bude věk překážkou. Myslím si, že naopak vedle nich porostou mladší kluci."
     
    Změna tréninkového areálu
    "Po sezóně nám skončila možnost trénovat na Strahově. Nyní máme dohodu s Roudnicí nad Labem. Strahov je určen pro reprezentaci, takže nebyla jiná možnost. Jsme rádi, že jsme se dostali do těchto prostor. Roste nám velice nadějné zázemí."
     
    Los prvních kol
    "Každý začátek je důležitý, chceme získat co nejvíce bodů. Soupeři jsou hratelní, rádi bychom to odehráli ve stabilním složení. Svému týmu věřím, chci jít nahoru a uděláme vše pro to, abychom ty body dostali. Každému se hraje více v klidu."
     
    Brankářská jednička
    "Měli jsme diskusi, byly různé varianty. Trenér brankářů Veselý, je velký odborník a jedničku určuje on. Musíme přiznat, že tentokrát se hodně potil. Po zdlouhavém uvažování jsme se ale nakonec rozhodli, že jedničkou bude Hroššo." (14:17:19)

    Jakub Janoušek

    thejrc.org