Kanada - Německo 2:6 (kon.) | Španělsko - Brazílie 7:0 (kon.)
Velká Británie - Nový Zéland 2:2 (kon.) | Nizozemsko - Irsko 5:0 (kon.)
konec
Španělsko - Brazílie

7:0

(0:0, 1:0, 4:0, 2:0)

Neděle 07.08.2016, 00:30 • Olympic Hockey Centre • Olympijské hry - Pozemní hokej (muži) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Ode mě to z tohoto utkání bude všechno, děkuji za pozornost a u dalšího přenosu na počtenou! (02:03:25)
     
    Utkání je u konce, španělští pozemkáři potvrdili roli favorita a rozdrtili domácí Brazílii 7:0!

    Skóre zápasu se ale otevíralo až na začátku druhé čtvrtiny, kdy se trefil Xavier Lleonart. Na další branku diváci čekali do 34. minuty, v ten moment ale Roc Oliva roztrhl pytel s góly.

    Další trefu přidal o chvilku později Josep Romeu, pak podruhé skóroval Xavier Lleonart a ve 42. minutě se ještě prosadil Vicenc Ruiz nádhernou střelou z otočky.

    Další dvě branky španělského týmu obstarali Josep Romeu s Davidem Alegrem, Španělsko tedy bez potíží dokráčelo k prvním bodům na letošní olympiádě!

    Brazilci se dostali pouze ke dvěma střeleckým pokusům, přesto je diváci vyprovodili potleskem – i oni jsou totiž smíření s rolí velkého outsidera.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Osmou branku do brazilské sítě mohl přidat Marc Sallez, po pasu Lleonarta ale zapomněl zamířit přesně, takže z toho nic nebylo.
     
    58:55
    Domácí pozemkáři opět vyrazili do nadějné akce, tentokráte ji ale už dokázali dotáhnout k zakončení! Bohužel pro Brazílii bylo z hole Matheuse Borgese značně nepřesné a skončilo nad bránou.
     
    58:13
    Po řadě přihrávek Španělů číhal před brankou Lleonart, který by rád vstřelil hattrick. Včas si ho ale všiml bránící Patrocinio, který zamezil míčku v cestě k protihráči.
     
    57:20
    Brazilci se i za jasného stavu snaží alespoň trochu potěšit své fanoušky. Pro míček se mermomocí snažil dojít Joaquin Lopez, sudí viděl ale jeho prohřešek proti pravidlům.
     
    56:44
    Po dobré střele Roca Olivy z dálky se o dorážku snažil Pau Quemada. V tu dobu už byl ale odpískaný útočný faul Španělů, takže z toho nebylo vůbec nic.
     
    55:44
    Xavier Lleonart nyní před branku pronikal otočkou přes bránící pozemkáře Brazílie. Nedobře si počínal hlavně Yuri van der Heijden, který ho nechal proniknout. Naštěstí pro domácí z toho ale nic nebylo.
     
    55:11
    Španělé stále nemají dost a snaží se hokejem už jen bavit. Vytvářejí dlouhé kombinační akce a často se snaží střílet, což jejich diváky rozhodně baví.
     
    54:02
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tak tuhle inkasovanou branku si domácí reprezentace za rámeček rozhodně nedá. Nechala zcela volého DAVIDA ALEGREHO za střeleckým kruhem a Španěl toho naprosto dokonale využil, když se dostal ke střele a tou bez větších potíží překonal Rodriga Faustina, 7:0!
     
    53:11
    Nyní navíc dokázala vybojovat rozehrávku v útočné třetině, což ji vepředu dnes poprvé udrží déle než deset vteřin! A tribuny to náležitě oceňují.
     
    52:43
    Potlesk domácích fanoušků si vysloužil bránící Bruno Mendonca, který zblokoval přihrávku mířící k Mirovi. Brazílie zakládá protiakci.
     
    52:16
    Roc Oliva se chtěl taky „vetřít“ mezi dvougólové střelce, útočný faul ale jeho postup směrem dopředu zastavil.
     
    51:25
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Další velmi dobře provedená rozehrávka! Na hranici kruhu se poté do míčku opřel JOSEP ROMEU, jehož tvrdou a taženou střelu nedokázal Faustino zbystřit včas. Druhá trefa španělského borce s číslem 23 na zádech.
     
    51:14
    Po dobře provedené kombinaci nebezpečně pálil Salvador Piera, který ale nastřelil jen bránícího hráče Brazílie. A to znamená trestný roh pro Španěly.
     
    50:37
    Z této akce to rozhodně nebude, jelikož Roc Oliva hrál nedovoleným způsobem. Dopředu tak mohli domácí borci, kteří si ale znovu nedokázali poradit.
     
    50:03
    Španělští pozemkáři dnes hokejem opravdu baví, v útočné třetině nám předvádí pěkné, rychlé a úderné akce. Dočkáme se ještě nějakých branek?
     
    49:06
    Po rozehrávce Joaquina Lopeze reklamovali Brazilci, že došlo k teči ze strany Španělů a měli by tedy rozehrávat. To ale sudí okamžitě odmítl.

    Michal Belšán

    Grochal, Chen, Madden, van Bunge.
    Statistiky
    Branky: 16. Lleonart, 34. Oliva, 35. Romeu, 42. Lleonart, 45. Ruiz, 52. Romeu, 55. Alegre.

    Zelené karty: 20. Alegre (ESP), 24. Delas (ESP) – 25. Lopez (BRA).
    Sestavy:
    Španělsko: Cortes - Enrique, Delas, Quemada, Alegre, Oliva, Mir, Lleonart, Piera, Terraza (C), Romeu.
    Náhradníci: Ruiz, Perez-Pla, Iglesias, Salles, Casasayas.

    Brazílie: Faustino - Mendonca, Imer, Patrocinio (C), Y. van der Heijden, Smith, Borges, Paixao, Paes, Rost-Onnes, P. van der Heijden.
    Náhradníci: Bomfim - Lopez, Steimbach, McPherson, Batista.
    thejrc.org