Osvětim – Tychy 3:7 (kon.) | Havířov – Vsetín 7:2 (kon.)
konec
Aksam Unia Osvětim
3:7 (1:4, 1:3, 1:0)
GKS Tychy
Čtvrtek 11.08.2016, 14:30 • K&K PNEU Aréna Havířov • O pohár ředitele HM Globus
Partner:
     
    Jiří Šejba (GKS Tychy): Začátek byl vyrovnaný, ale pak jsme vstřelili branky a získali vysoké vedení. Hráči pak viditelně polevili, čehož soupeř využil ke snížení. Následně jsme se ale opět rozjeli, hráli jsme do těla, presovali jsme soupeře a z toho vyplynuly naše přesilovky a branky. Ve třetí třetině už hráči hráli tak na 60 – 70%, chyběl nám důraz. Naši výhodou je kvalitní a sehraný kádr, kterému se mi podařilo vtisknout určitý rukopis. S dnešním zápasem celkově spokojenost, ale vytkl jsem hráčům polevení ve výkonu, zejména ve třetí třetině. (17:34:45)
     
    Josef Doboš (Unia Oswiecim): Utkání ukázalo jednoznačnou kvalitu soupeře, který má v kádru řadu zkušených hráčů, proti kterým jsme mohli ukázat jen bojovnost. Prvních deset minut jsme udrželi vyrovnanou hru, ale pak jsme obdrželi čtyři branky, a to zápas rozhodlo. Na začátku druhé třetiny jsme sice snížili, ale tři přesilovkové branky opět vrátily soupeři jednoznačné vedení. My máme velmi mladý tým, který bude připraven na tak těžkého soupeře až za tři čtyři roky.
     
    Za chvíli přineseme ještě ohlasy trenérů obou týmů.
     
    Z Havířova se s vámi ještě neloučíme, neboť zhruba za necelé 2 hodinky bude turnaj pokračovat nesmírně atraktivním zápasem mezi domácím AZ Havířov a VHK Vsetín.
    Tak zůstaňte u našeho přenosu!
     
    Hráče GKS Tychy to však asi moc nemrzí, protože jinak dnešní "polský" duel havířovského turnaje O pohár ředitele HM GLOBUS zcela ovládli a vyhráli zaslouženě vysoko 7:3, když o své výhře rozhodli už ve druhé desetiminutovce utkání.
     
    Tak jsme na rozuzlení museli čekat až do 4. série. Až v ní se totiž prosadil Oswiecimský MARTIN KASPERLÍK. Jinak se z jeho spoluhráčů neprosadili Daneček, Vosátko a Bulanowski. Na straně Tych nepřekonali gólmana Vozdecký, Kůrka, Kristek a Ciura.
     
    Ještě nás čekají samostatné nájezdy, jejichž výsledek bude pomocným kritériem v tabulce turnaje.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Poslední minutu už drží puk na svých hokejkách hráči Tych a vypadá, že to tak bude až do závěrečné sirény.
     
    58:28
    Oświęcim právě vstřelila branku!
    MARTIN KASPERLÍK teď ukázal rychlé nohy a šikovné ruce, když plách obránci a blafákem si vychutnal Kosowského. Jeho branka je sice jen kosmetickou úpravou skóre, ale třeba mu pomůže získat v polském týmu angažmá. Asistence Dariusz Wanat.
     
    57:42
    Dva ofsajdy Oswiecimy za sebou.
     
    56:47
    Kristek však TS neproměňuje. Fikrta sice naporpvé překonal, ale puk se zastavil na brankové čáře a odtud jej dle rozhodčího gólman Unie všas odpálil do bezpečí.
     
    56:30
    Hráči GKS už viditelně ubrali v úsilí a nasazení, přesto se stále s lehkostí dostávají do šancí. Jednu z nich zastavuje faul soupeře a bude tady trestné střílení.
     
    55:10
    Na chvíli byli hráči Unie v přesile před Kosowskim, ale nedokázali si vykombinovat šanci.
     
    54:56
    Oswiecim v plném počtu.
     
    54:49
    Po souboji u hrazení končí puk za tvrzeným sklem, tohle už Oswiecim asi ubrání.
     
    54:35
    Tychy pokračují v klasické přesilovce, ale nyní je zastavil ofsajd.
     
    53:47
    Tychy v plném počtu.
     
    53:45
    Až nyní se Unia úspěšně osvobozuje.

    Tomáš Vlček

    Branky a nahrávky: 20. Piotrowicz (Bezuška), 23. Malicky (Wanat), 59. Kasperlík (Wanat) – 10. Vozdecký (Vítek), 16. Bepierszcz (Kolusz), 16. Kristek (Kůrka, Ciura), 18. Komorski (Vítek, Vozdecký), 28. Galant (Kristek), 30. Kalinowski (Bepierszcz), 37. Bepierszcz (Baginski, Kalinowski)


    Aksam Unia Osvětim: Fikrt (Lazarz) – Vosátko, Bezuška, Kysela, Bulanowski, Deutsch, Haloda, Gebczyk, Adamus – Wojtarowicz, Daneček, Piotrowicz – Kasperlík, Tabaček, Haas – Budzowski, Wanat, Malicki – Paszek, Szewczyk, Lacheta.
    Trenér: Josef Doboš

    GKS Tychy: Kosowski (Žigárdy) – Pociecha, Kotorz, Kuboš, Zaťko, Bryk, Ciura, Horzelski, Gazda – Vozdecký, Komorski, Vítek – Bepierszcz, Kalinowski, Kolusz – Kůrka, Kristek, Galant – Witecki, Rzeszutko, Bagiński.
    Trenér: Jiří Šejba

    Rozhodčí: Fiala – Janda, Moravec

    Diváci: 200
    ocianews.com