Tottenham – Liverpool 1:1 (kon.) | Chelsea – Burnley 3:0 (kon.) | Crystal Palace – Bournemouth 1:1 (kon.)
Everton – Stoke 1:0 (kon.) | Leicester – Swansea 2:1 (kon.) | Southampton – Sunderland 1:1 (kon.)
Watford – Arsenal 1:3 (kon.) | Hull City – Manchester Utd. 0:1 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
1:1 (0:1)
AFC Bournemouth
Sobota 27.08.2016, 16:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Dnes se zaměříme na třetí kolo anglické Premier League a konkrétně za utkání Crystal Palace FC, která přivítá na svém stadionu AFC Bournemouth.
     
    Crystal Palace FC

    Domácí fotbalisté obsadili v loňském ročníku až patnáctou pozici, tu by chtěli v letošním roce o něco vylepšit, ale nevstoupili do nového ročníku vůbec ideálně. Úvodní dva zápasy skončily prohrou. Dokonce Crystal Palace nevstřelili ani jednu branku, když na domácím stadionu proti West Bromu i proti Tottenhamu prohráli shodně 0:1. I přes nepodařenou loňskou sezónu se dokázali hráči trenéra Pardewa až do finále FA Cupu. V něm na slavném Wembley podlehli Manchesteru United po prodloužení.
     
    AFC Bournemouth

    Také Bournemouth pomýšlel po návratu do Premier League na lepší než šestnáctou pozici, kterou obsadil v minulém ročníku. A také Bournemouth se trápí v nové sezóně. Dva zápasy, dva prohry. Ani zkušený polský brankář Artur Boruc nedokázal zabránit prohrám nejdříve na domácím stadionu s Manchesterem United a poté i na West Hamu. Zatím o jedinou branku v letošním ročníku se postaral překvapivě obránce Adam Smith, který už jen snižoval na konečných 1:3 s United.
     
    Vzájemné zápasy v minulé sezóně

    02.02. 2016 Crystal Palace – Bournemouth 1:2
    26.12. 2015 Bournemouth – Crystal Palace 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    Crystal Palace FC: Mandanda – J. Ward, Dann (C), Delaney, Souaré – Puncheon, Cabaye, McArthur, Townsend – Wickham – Benteke.
    Náhradníci: Speroni – Tomkins, Zaha, Čung-Jong, Ledley, Kelly, H. Boateng.

    AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, Francis (C), S. Cook, Daniels – Surman, Arter, Fraser – Ibe, C. Wilson, J. King.
    Náhradníci: Federici – Gosling, Aké, Afobe, Gradel, B. Smith, Grabban.

    Rozhodčí: Dean – Long, Cook (vš. Anglie).
    Rozcvičení před zápasem je v plném proudu

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči obou týmů již za doprovodu rozhodčích přicházejí na trávník. Zápas tak může za několik málo okamžiků odstartovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zkušený hlavní rozhodčí Mike Dean odstartoval první polovinu dnešního zápasu. Domácí v modro-červených dresech se dostali hned do útočné fáze, ale Christian Benteke si pomohl útočným faulem.
     
    2
    Také hosté se poprvé v zápase dostali na útočnou polovinu. Ale na pravém kraji nezpracoval míč ideálně Fraser. Balon se však dostal ještě k Wilsonovi do vápně. I ten si pomohl útočným faulem a akce končí bez zakončení.
     
    4
    Znovu se na pravé straně pokoušel o průnikovou přihrávku Daniels, ale Fraser byl obsazený a míč nepřevzal.
     
    5
    Nyní už to byla povedenější akce hostů. Opět v ní byl zamotaný Ryan Fraser, který se dostal dokonce k centru. Ten byl ale zblokovaný a hosté mají první rohový kop.
     
    6
    Ten rozehráli jen na krátko. K míči se daleko od vápna dostal Surman, který je faulovaný a hosté tak budou pokračovat v úvodním tlaku volným přímým kopem.
     
    7
    Z něj však také nic nebezpečného nebylo. Arter rozehrál jen do kraje, tam si míč obhodil kolem protihráče Ibe, ale následný centr našel jen soupeře.
     
    8
    Po delším čase se dostali do útoku také domácí. Christian Benteke si nabíhal na dlouhou přihrávku z obranné poloviny, ale s přehledem si ho pohlídal kapitán hostů Cook.
     
    9
    Opět se nabízel do útoku Benteke, ale ani nyní se k němu míč nedostal. Naopak do rychlého protiútoku se mohl dostat King, který je ale zpomalen na levém kraji Puncheonem.
     
    10
    Joel Ward se vydal na útočný výlet. Přešel půlící lajnu, ale jeho pas na rozběhnutého spoluhráče nevyšel. Na druhé straně se dostal až do vápna znovu Fraser a je z toho druhý rohový kop.
     
    11
    Ale ani ten se nedostal až do vápna. Hosté rozehráli jen do kombinace. Z té mohl těžit na pravé straně Surman, ale nepřešel přes dobře postaveného Delaneyho.
     
    12
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Po faulu Delaneyho se rozehrával volný přímý kop. Domácí sice odvrátili první nebezpečí, ale následně se míč dostal k JOSHUA KINGOVI, který střelou na zadní tyč otevírá skóre dnešního zápasu.
    12. Joshua KING - 0:1
     
    14
    Po obdržené brance se domácí pokoušejí o rychlé vyrovnání, ale do se zatím vůbec nedaří. Naopak do dalšího útoku se hnal opět Fraser, který vybojoval rohový kop.
     
    15
    Penalta pro domácí!
     
    16
    Yohan Cabaye se postavil k míči na penaltovém bodě. Jeho střela byla velmi přesně umístěna, ale Artur Boruc vystihl smeč a míč vyrazil!
    16. Penalta
     
    17
    Yahon Cabaye možná trochu z frustrace z neproměněné penalty nyní sestřelil na polovinu protihráče a vidí žlutou kartu.
     
    19
    Těsně před vápnem fauloval kapitán domácího týmu Scott Dann a hosté budou rozehrávat vyloženou šanci z pětadvaceti metrů.
     
    20
    Míč si vzal pro sebe Harry Arter, ale jeho střela přes zeď končí až nad domácí brankou a tak zůstává stav nezměněný.
     
    21
    Jordon Ibe se dral znovu před svého strážce, ten ho udeřil vysokou nohou do hrudi, ale hlavní rozhodčí nyní nepíská a pokračuje se ve hře.
     
    22
    O průnik do vápna se postaral také Callum Wilson, který si to namířil přímo k Mandandovi. Těsně přes ním mu ale míč odpálil od kopačky Dann.
     
    24
    Dlouhý pas do vápna hostů musel odvracet jen na rohový kop Steve Cook. Také domácí budu mít možnost poslat míč do vápna z klidové pozice.
     
    25
    Úvodní tlak hostujících hráčů ustal a nyní přebírají iniciativu v útoku domácí. Crystal Palace se však nemohou dostat do zakončení. Nyní měl míč na pravé straně Puncheon, ale nepřihrál přesně do středu na Bentekeho.
     
    27
    McArtur poslal na zem u středového kruhu rozběhnutého Artera a hosté budou mít šanci se dostat do útoku po rozehrávce.
     
    28
    K míči se po rozehrávce dostal Fraser, ale jeho pobídka pro Wilsona končí jen odpískaným ofsajdem. Na druhé straně se dostal do vyložené pozice Christian Benteke, ale je před vápnem faulovaný.
     
    29
    Míč si vzal k rozehrávce Andros Townsend, který ale jen napálil zeď a tak z vyložené šance na vyrovnání nic není. Domácí však pokračuje v útoku.
     
    30
    Ale ani nepovedený centr nevystrašil Artura Boruce, který míč poslal nad břevno. Z následné akce od rohového praporku se dostal jen k centru Townsend. Znovu si míč našel zkušený polský gólman.
     
    31
    Střelec první branky Joshua King nyní příliš aktivně napadal rozehrávku domácího týmu a je mu odpískám faul. Crystal Palace tam mohou rozehrát z klidu.
     
    32
    Jordon Ibe se chtěl dostat k hlavičce, ale byl sám na dvojici obránců domácího týmu a do zakončení se nedostal. Míč si pohlídal Mandanda.
     
    33
    Oba týmy si hlídají spíše obranu a do žádného bezhlavého útoku se neženou. Nyní se pokoušel o průnik na pravé straně Puncheon, ale znovu nenašel spoluhráče na ose hřiště.
     
    34
    Na druhé straně se šlo do rychlejšího protiútoku, ale Iba zabrzdil akci a domácí se stihli vrátit do obrany. Poté však přišla nečekaná rána z otočky, ale i ta končí daleko mimo branku a Mandanda nemusí zasahovat.
     
    35
    Puncheon je nyní nejaktivnější z domácího týmu. Ale ani nyní se mu nepodařilo přenést míč do vápna. Nepřešel ani přes prvního bránícího hráče, kterým byl Daniels.
     
    36
    A nyní už musel Artur Boruc zasahovat. K dalekonosné střele se odhodlal Yohan Cabaye. Jeho pokus však nebyl tvrdý ani nijak umístěný a tak je to stále o jednu branku.
     
    37
    Na druhé straně musel vytáhnout výborný zákrok Steve Mandanda. Proti rozběhnutému Wilsonovi musel rychle vyběhnout a také skvěle zasahuje.
     
    38
    Hosté nyní hodně vytáhli napadání až k vápnu domácího týmu. Odměnou jim je získaný míč a střela Kinga, který ale napálil jen prvního bránícího hráče soupeře.
     
    40
    Na druhé straně se do rychlého protiútoku dostával Christian Benteke, ale byl zastaven na půlící lajně faulem. Crystal Palace mohou pokračovat v útoku z polovinu hřiště.
     
    41
    Pape Souaré nestíhal svého soupeře a tak ho poslal na zem. Simon Francis se jen těžce zvedá z trávníku, musí být dokonce ošetřen na hrací ploše.
     
    42
    K volnému přímému kopu se postavil Jordon Ibe. Jeho střela šla jen těsně na levou šibenicí. Mandanda byl ale na místě a míč by měl.
     
    43
    V závěru poločasu se k míči dostal znovu Benteke, ale nyní byl nachytán v ofsajdovém postavení a tak jeho akce musí být zastavena.
     
    44
    Ani nyní se domácím nepodařilo přejít až do zakončení. Puncheon sice přešel přes prvního bránícího hráče, ale jeho druhý pokus končí jen v těle Cooka.
     
    45
    V poslední minutě prvního poločasu se dostali do útoku ještě hosté. Z levé straně se vedl míč do středu Jordon Iba a Damien Delaney ho nepříjemně poslal na zem a vidí žlutou kartu.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    K míči na hranici vápna se dostal znovu Ibe, ale i jeho další pokus končí jen na zdi. Akce ještě pokračovala, ale do zakončení se již nedostal ani připravený Joshua King, ani Callum Wilson, který čekal na míč za obranou.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvod zápasu nabídl strhující podívanou. Hned ve dvanácté minutě se prosadil Joshua King, který byl po odraženém volném přímém kopu na správném místě a dokázal střelou na zadní tyč otevřít skóre. Za další čtyři minuty mohlo být vyrovnáno. Francouzský záložník ale nabídnutou penaltu neproměnil a za hrdinu byl Artur Boruc. Poté se hra již uklidnila a větší šanci jsme neviděli.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas právě odstartoval. Podaří se domácím otočit nepříznivý stav? Začínají právě domácí v útočení. Po levé straně se chtěl dostat Souaré k míči. Dokázal i odcentrovat, ale hostující obrana si poradila.
     
    48
    Adam Smith chtěl odkopnout míč v nouzi jen na útočnou polovinu, ale s velkým štěstím se dostal k balonu Wilson. Ten však míč proti Dannovi neudržel.
     
    49
    Delaney chtěl najít dlouhým pasem volného Bentekeho za obranou. Je však odpískám další ofsajd domácímu týmu.
     
    50
    Domácí začali mnohem aktivněji než v prvním poločase. Ale ani Connor Wickham, který byl v úvodní půli zcela neviditelný, nic nevymyslel ve vápně a o míč přichází.
     
    52
    První nebezpečí přes brankou Artura Boruce. Cook jen ovdrátil míč na rohový kop. Ten byl velmi přesně a jen hostující kapitán Francis znovu poslal míč za brankovou lajnu.
     
    53
    Z druhé strany přilétl také nebezpečný centr, který našel hlavu Townsenda. Ten skvěle umístil míč k tyči, ale tam byl bránící Smith, který vyrazil míč kolenem.
     
    54
    Christian Benteke se dostal do souboje ve vápně. Centr si našel jeho hlavu, ale byl příliš zaměstnaný soubojem, že nedokázal míč umístit na branku.
     
    55
    Opět domácí v útoku. Velký tlak v úvodu druhého poločasu od Crystal Palace. Znovu u toho byl Benteke, ale ani nyní se nedostal do zakončení, když mu na poslední chvíli odkopl míč Cook.
     
    56
    Benteke vstoupil do druhého poločasu s velkou chutí vstřelit branku. Nyní si sběhl až k brankové lajně, kde si poradil s bránícím Francisem, ale poté nedokázal míč přihrát spoluhráči na vápně.
     
    57
    Artur Boruc příliš zdržoval rozehrávku a vidí žlutou kartu od rozhodčího.
     
    57
    Velká šance na druhé straně. Fraser se dostal do zakončení po přiklepnutí od Artera, ale byl v ofsajdu a navíc ho Mandanda skvěle vychytal.
     
    58
    Druhá půle zatím přináší výborný fotbal. Souaré se chtěl dostat přes dvojici bránících hráčů na levé straně, ale neprohodil si míč přesně a o míč přišel.
     
    59
    Benteke si pro sebe stáhl vysokou nahrávku k vápnu, poté našel na levém kraji Townsenda, který už ale míč do vápna nedostal.
     
    60
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Jordon Ibe, přichází Dan Gosling.
     
    62
    Na prvém kraji chtěl rychlou přihrávku Townsend, tu dostal, ale nezastihl jí na hrací ploše a tak budou rozehrávat hostující hráči.
     
    63
    Jason Puncheon chtěl najít ve vápně znovu Bentekeho, ale jeho centr byl příliš přetažený. Až u lajny ho našel McArtuc, který ještě našel Wickhama a ten jen přepálil branku hostů.
     
    64
    Po dlouhé době se také hostující hráči dostali na útočnou polovinu. Callum Wilson si chtěl dojít alespoň pro rohový kop, ale velmi zkušeně ho odblokoval od míče domácí kapitán Dann.
     
    65
    Christian Benteke je snad u každé akce domácího týmu. Znovu chtěl míč do běhu, ale nyní byl v ofsajdovém postavení a musí vrátit míč.
     
    66
    Souaré byl u přechodu velmi přesný, našel na levé straně Townsenda, který ale jen napálil při pokusu o centr do vápna Danielse.
     
    67
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází James McArthur, přichází Lee Čung-Jong.
     
    67
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Connor Wickham, přichází Wilfried Zaha.
     
    68
    Střídající Zaha se ihned zapojit do tlaku domácího týmu střelou. Artur Boruc byl však připravený ve středu branky, kam šla střela a míč pohodlně ukryl v rukavicích.
     
    69
    Obrovská šance domácích na vyrovnání. Po rohovém kopu se dostal do zakončení Benteke. Míč se pohyboval jen několik centimetrů od brankové lajny, ale Zaha ani Puncheon ho do branky nedostali.
    69. Po neproměněné šanci domácích je to stále o jednu branku
     
    71
    Čas pro domácí nepříjemně plyne. Souaré si zpracoval míč uvnitř vápna pro sebe, poté ho přiklepl Bentekemu, ale ten jen přestřeluje.
     
    72
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Callum Wilson, přichází Lewis Grabban.
     
    73
    Benteke již používá vše, aby se dostal k míči. Nyní se pomohl rukou a je mu odpískám útočný faul. To vyhovuje hostům. Navíc útočník domácích dostává žlutou kartu.
     
    74
    Benteke přidal další nedovolený zákrok na polovině hřiště a hosté mohli rozehrát útočnou akci. Do té se však ani nedostali. Míč se totiž nezpracoval u lajny Surman a balon končí v zámezí.
     
    76
    Po menší pauze přichází další útok domácího týmu. Zaha vedl míč ze středu. Nabídl ho k centru na pravé straně Puncheonovi, kteýr našel zcela osamoceného Čung-Jonga, který ale přestřelil.
     
    77
    Hostující Bournemouth již zcela rezignoval na útočnou činnost. Hráči jsou jen na vlastní polovině a odrážejí jeden útok za druhým.
     
    78
    Ani nyní to hostům nevyšlo. Arter měl míč na kopačce, ale e středovém kruhu nepřešel přes soupeře a nyní se musí velmi rychle vracet do obrany.
     
    79
    Čung-Jong rozehrál volný přímý kop z pravé strany. Jeho pas však našel jen hlavu kapitána Simona Francise, který bez problémů nebezpečí odvrátil. K míči se ještě dostal Souaré, ale jeho dalekonosná střela končí vysoko nad.
     
    80
    Domácí napadají v pěti hráčích. Skvěle to však z pohledu Bournemouthu udělal Fraser, který si obhodil soupeře u lajny a poté se nechal faulovat.
     
    81
    Posledních zhruba deset minut pro domácí Crystal Palace na vyrovnání. Dokáží to domácí nebo udrží hosté tři body?
     
    82
    Tlak domácího týmu sílí, ale zatím tu není žádná velká šance na skórování. Naopak do protiútoku se hnal King a je opět faulován. Nyní zastavil rychlou akci hostů Ward.
     
    84
    Hosté se přibližují k vítězství. Pohodlně kombinují na půlící lajně a nedávají domácímu týmu šanci na nějaké ohrožení Artura Boruce.
     
    85
    Navíc se u rohového praporku uvolnil Arter, který si to namířil přímo do vápna. Tam chtěl najít rozběhnutého Ryana Frasera. To se mu podařilo a ten mířil jen vedle pravé tyče.
     
    86
    Artur Boruc nyní drží svůj tým! Ve velkém tlaku ve vápně hostů se do zakončení dostal Zaha, který ale jen napálil Boruce. Míč se ještě dostal k Čung-Jongovi, který mohl nahrát zcela volnému Bentekemu, ale zvolil střelu do bránícího hráče.
    86. Výtečný zákrok Artura Boruce
     
    88
    Tlak domácího týmu vrcholí. Cabaye chtěl najít Betekeho, ale znovu je útočník obsazený. Poté přichází jen obranný odkop do zámezí.
     
    89
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Ryan Fraser, přichází Nathan Aké.
     
    89
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Joel Ward, přichází Martin Kelly.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+2
    Domácí mají ještě čas na vyrovnání. Dlouhý pas na Bentekeho však končí jen u Danielse, který posílá míč daleko od své branky.
     
    90+3
    Už i Steve Mandanda je téměř na polovině hřiště. Jeho dlouhý pas na Bentekeho vyšel, ale poté útočník Crystal Palace namířil míč jen na tribunu za brankou.
     
    90+4
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné. V poslední možné minutě domácí vyrovnávají. Puncheon poslal do vápna vysoký centr na který si naskočil kapitán SCOTT DANN, který vyrovnává!
    90+4. Scott DANN - 1:1
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Do zápasu vstoupili lépe host z Bournemouthu, kteří se dostali do vedení po zásahu Kinga po dohrávce volného přímého kopu. Poté mohl vyrovnat Yahon Cabaye, ale penaltu neproměnil a jeho tým tak musel tlačit na soupeře dál. Ve druhém poločase to již bylo jen na jednu branku. Dlouho držel vítězství pro svůj tým Artur Boruc, ale v poslední možný moment se k hlavičce dostal kapitán domácího Crystal Palace Scott Dann, který vyrovnal.

    Pro oba týmy je to první bod v letošní sezóně. Pro Crystal Palace dal dokonce teprve první branku Scott Dann.
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:3.
    Střely mimo: 11:4.
    Rohy: 10:4.
    Ofsajdy: 5:2.
    Fauly: 15:10.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (18:03:41)

    Vít Schück

    Branky: 90+4. Dann (Puncheon) – 12. J. King (Arter)

    Karty:   17. Cabaye (CRP), 45. Delaney (CRP), 73. Benteke (CRP) – 57. Boruc (BTH)

    Neproměněná penalta: 16. Cabaye (CRP), brankář Boruc zneškodnil


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 11:4. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 15:10.
    Crystal Palace FC: Mandanda – J. Ward (89. Kelly), Dann (C), Delaney, Souaré – Puncheon, Cabaye, McArthur (67. Čung-Jong), Townsend – Wickham (67. Zaha) – Benteke.
    Náhradníci: Speroni – Tomkins, Zaha, Čung-Jong, Ledley, Kelly, H. Boateng.

    AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, Francis (C), S. Cook, Daniels – Surman, Arter, Fraser (89. Aké) – Ibe (60. Gosling), C. Wilson (72. Grabban), J. King.
    Náhradníci: Federici – Gosling, Aké, Afobe, Gradel, B. Smith, Grabban.

    Rozhodčí: Dean – Long, Cook (vš. Anglie)
    thejrc.org