Dortmund – Mohuč 2:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Darmstadt 2:0 (kon.) | Hamburg – Ingolstadt 1:1 (kon.)
Augsburg – Wolfsburg 0:2 (kon.) | Frankfurt – Schalke 1:0 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 2:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
2:1 (1:0)
1. FSV Mohuč 05
Sobota 27.08.2016, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Kolotoč zápasů už je všude jinde po Evropě rozjetý, jen v Německu se muselo čekat až doteď. Každopádně vás vítám u prvního kola německé Bundesligy. Úvodní zápas již je za námi, nás čeká klasické sobotní kolo plné zápasu od 15:30. Jeden z nich se odehraje v Signal Iduna Parku, kde domácí Borussia Dortmund přivítá Mainz 05. Tímto zápasem vás provede Karel Janeba.
     
    BORUSSIA DORTMUND

    Svěřenci Thomase Tuchela měli hodně perné léto. Po veleúspěšné sezóně přišly hned 3 veliké odchody. Stoper Mats Hummels zamířil přesně tam, kam si to nikdo z fanoušků Borussie nepřál – do Bayernu Mnichov. İlkay Gündoğan pak podlehl vábení Pepa Guardioly a zamířil na Etihad, kdežto Henrich Mchitarjan šel do druhého celku – Manchesteru United. Nicméně co se týče nákupů, tak ani zde Borussia nezahálela. Z Barcelony přivedla Marca Bartru, z Rennes pak Dembelého. Od Bayernu přestoupili do Signal Iduna Parku 2 hráči – Sebastian Rode a navrátilec Mario Götze. Kromě přestupu Andrého Schürrleho z Wolfsburgu získala Borussia taktéž talentovaného Emreho Mora. Spolu s ním putoval do Dortmundu i Raphaël Guerreiro z Lorientu. Díky loňské sezóně uvidíme Borussii letos v Lize mistrů, kde se Dortmund nachází ve skupině F. Zde je krom Dortmundu také Real Madrid, Legia Varšava a portugalský Sporting. Léto tak bylo ve Vestfálsku hodně perné. Uvidíme, jak moc se Borussii tyto investice vyplatí. Nicméně do zápasu s Mainzem jdou jako jednoznační favorité.
     
    1. FSV MAINZ 05

    To hostující Mohuč přišla v létě o 2 opory. Julian Baumgartlinger si to zamířil do Leverkusenu, kdežto Loris Karius putoval na Anfield. Z Bayeru pak přišel Levin Öztunali a z Lens Jean-Philippe Gbamin. To však nejsou jediné přestupy. Ještě by bylo třeba zmínit Josého Rodrígueze z Galatasaraye, Jonase Lössla z Guingampu, Gerrita Holtmanna z Braunschweigu, Jhona Córdobu z Granady a v neposlední řadě Christiana Clemense ze Schalke. Uvidíme tak, jak se tyto nové posily zapracují do starého působiště aktuálního trenéra BVB. Mainz se navíc díky loňské sezóně dostal i do pohárů, v Evropské lize se nachází ve skupině C, kde jej postupně čeká Saint-Étienne, Qäbälä a přemožitel Slavie Praha belgický Anderlecht.
    Fotbalisté BVB se již podívali na trávník Signal Iduna Parku, kde zhruba hodinu před začátkem utkání je už dost fanoušků.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Passlack, Papastathopoulos, Bartra, Schmelzer – G. Castro, Rode – Dembèlé, Kagawa, Schürrle – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Weigl, Mor, Piszczek, Ramos, Guerreiro, Pulisic.

    1. FSV Mainz 05: Lössl – Donati, Balogun, Bell, Brosinski – Gbamin, Serdar – Clemens, Frei, Onisiwo – Mallı.
    Náhradníci: Huth – De Blasis, Bussmann, Bungert, Öztunali, José Rodríguez, Muto.

    Rozhodčí: Robert Hartmann – Christian Dietz, Eduard Beitinger, Harm Osmers.
    Pohled na kotel Borussie Dortmund 30 minut před výkopem.

     
    Těsně před nástupem hráčů se snáší pískot na sektor příznivců hostí, kteří odpálili pyrotechniku a dýmovnice.
     
    Hráči přichází na trávník zaplněného Signal Iduna Parku. Samotný zápas začne za okamžik!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté Mainzu. Ti se přesouvají hned opředu k brance Bürkiho po centru Freie.
     
    2
    Roman Bürki si připsal první zákrok proti pokusu Clemense. Následně rozehrál na Marca Bartru. Pro něj to je bundesligová premiéra. Bývalý zadák Barcelony okamžitě centruje na Dembelého na křídle.
     
    3
    Ke kontaktu s míčem se dostal taktéž Jonas Lössl, který zachytil přihrávku od svých zadáků. Jeho odkop se snesl až na druhou polovinu hřiště, kde hosté opět bojují o míč.
     
    4
    U míče už jsou však fotbalisté Dortmundu. Ti kombinovali na polovině Mainzu, dokud jim to nepřekazil Onisiwo.
     
    5
    Podél křídla se po centru Freie dostal Clemens, který však nedokázal projít přes Marcela Schmelzera s Bartrou. Následně ovšem hosté alespoň vybojovali volný přímý kop, když Ousmane Dembélé fauloval Onisiwa.
     
    6
    K volnému přímému kopu se postavil zadák Brosinski, který jen těsně minul horní břevno Bürkiho klece! Dortmundský gólman míč ihned rozehrál mezi své hráče, kteří se přesouvají dopředu.
     
    7
    Nyní však pomezní arbitr celou akci Borussie zastavil, když odpískal ofsajd. Po tomto ofsajdu se míče zmocnil Brosinski, který raději přenechal Lösslovi. Gólman Mohuče už balón odkopl.
     
    8
    Sokratis Papastathopoulos si všiml nabíhajícího si Rodeho, který se následně snažil posunout Aubameyanga do brejku. Hrotový útočník Dortmundu se však neprodral přes Baloguna.
     
    9
    Nyní to byl Serdar, který poslal Dembélého k zemi. Borussia tak získala volný přímý kop kousek od postranní čáry. K němu se postavil Gonzalo Castro, který centroval do pokutového území Mainzu. Zde se však úspěchu nedostal. Vybojoval jen to, že na zemi zůstal ležet Marc Bartra poté, co dostal kopačkou do obličeje.
     
    10
    Akvizice v zadních řadách je však v pořádku a Dortmund mohl pokračovat v ataku. Domácí rozehrávali rohový kop, po něm kopal Šindži Kagawa. Japonský útočník však napálil svůj projektil jen do nohou zadáků Mohuče.
     
    11
    Kteří okamžitě rozehráli na Yunuse Mallıho! Turecký forward se tak okamžitě dral dopředu spolu s Freiem, když jim bránil jen Sokratis Papastathopoulos. Naštěstí pro Borussii se Mainzu útok nepovedl.
     
    12
    U míče jsou po této nebezpečné akci Die Nullfünfer opět zadáci Borussie, kteří zkoušeli centrem uvolnit Pierre-Emericka Aubameyanga. Ten si však nedokázal získat míč v souboji s Lösslem.
     
    13
    Právě po odkopu Jonase Lössla si sice Mohuč na chvíli držela míč, jenže ihned jej dostala nazpět Borussia. To se nelíbilo Danielovi Brosinskému (MAI), který fauloval běžícího Dembélého a vysloužil si žluté napomenutí.
     
    14
    Ousmane Dembélé musí být ošetřován, ve hře by však měl pokračovat. Aktuálně doplňuje tekutiny a pomalu se vrací zpět na plac.
     
    15
    Standardní situaci, která byla udělena po faulu na Dembélého, rozehrával opětovně Gonzalo Casto. Ten se snažil najít Andrého Schürrleho ve vápně Mainzu, jenže centr se mu moc nepovedl a Gbamin jej dokázal bez problémů odkopnout.
     
    16
    Do další akce se dral opět aktivní Dembélé! Ten sice nakonec neprošel přes Stefana Bella, nicméně Šindži Kagawa ano. Tentokrát se ovšem japonský útočník ani nedostal ke střele, když mu byl míč na poslední chvíli odebrán.
     
    17
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Dortmund jde do vedení! André Schürrle krásně nacentroval přímo do vápna Mohuče, kde už stál připravený PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG. Hrotový útočník Borussie poslal míč hlavou do sítě a svůj gól oslavil svým typickým saltem vpřed – 1:0!
    17. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 1:0
     
    19
    K míči se na chvíli dostala hostující Mohuč, které se však zkrátka nedaří projít ke kleci Bürkiho. Dortmund aktuálně brání na jedničku.
     
    20
    Jasným důkazem o tom byl nyní Marc Bartra, který zastavil běžícího Clemense čistým zákrokem a vybojoval tak pro BVB míč nazpět. Následně Ousman Dembélé prokázal svou neskutečnou rychlost, když s klidem proběhl kolem Brosinského. Bohužel na jeho centr si nabíhali hráči v ofsajdu, což neuniklo pozornosti pomezního sudího.
     
    21
    Po této akci sice míč rozehrával hostující Mainz, jenže o něj brzy přišel. Balón se dokutálel až k obraně Dortmundu, která ihned rozjíždí další útok.
     
    22
    Tentokrát se domácím nepodařilo projít přes obranu Mainzu, čehož využil Daniel Brosinski. Ten nacentroval od boční hranice vápna Dortmundu přímo do středu jejich vápna, jenže zde už stál Felix Passlack. Ten míč poslal na autové vhazování pro hosty.
     
    23
    Z onoho autového vhazování moc nevzešlo, Roman Bürki ani nemusel zasahovat. Dopředu tak mohl jít Dortmund, jeho útoku vévodil André Schürrle. Byl ovšem zastaven a nás tak čeká hydratační pauza.
     
    25
    V zápase se již pokračuje. K míči se dostal Yunus Mallı, který jej však neprodleně poté ztratil. Felix Passlack si připsal další úspěšný obranný zákrok.
     
    26
    Tak tohle bylo těsné! Ke střele se dostal hostující Fabian Frei, který vypálil ke vzdálenější tyči. Bürki se musel hodně natahovat, aby míč zachytil. Navíc jej jen vyrazil a musel ještě následně chytit. Švýcar ve službách Mohuče tak málem otevřel gólový účet hostujícího celku.
     
    27
    Do další střelecké pozice se dostal Christian Clemens, který stačil přestřelit nastavenou nohu Marca Bartry. Jeho projektil ovšem letěl vysoko nad klec Bürkiho, který se tak ani nemusel snažit.
     
    28
    Na druhé straně to byl André Schürrle, který rozjel útok Dortmundu. Svým pasem přenechal míč Dembélému, jehož centr byl však sražen Bellem na rohový kop pro Borussii.
     
    29
    Onen rohový kop se domácím moc nepovedl. Navíc po něm zůstal ležet na zemi Daniel Brosinski, který byl nechtěně sražen vlastním Balogunem. Faul se tudíž pískat nemůže, pouze bude Felix Passlack rozehrávat autové vhazování.
     
    30
    Na druhé straně ovšem zahrozil Yunus Mallı! Turecký útočník prošel přes obranu Dortmundu a zkoušel pálit, naneštěstí pro něj poslední hráč zastavil jeho projektil.
     
    31
    Tak se dopředu přesunuli domácí, konkrétně aktivní André Schürrle rozjel další akci. Místo centrování do pokutového území Mohuče si však aktuálně hráči Borussie přihrávají a zkoušejí roztáhnout obranu Mohuče.
     
    32
    Dneska to je zatím samé zranění. Nyní si jedno málem přivodil Sebastian Rode, který zůstal na zemi po zákroku Clemense. Opět ale nešlo o nic vážného a bývalý hráč Bayernu Mnichov může pokračovat ve hře.
     
    33
    Fabian Frei se pokoušel prodrat přes Kagawu s Castrem. Přes japonského hráče se mu to sice povedlo, ovšem přes Gonzala Castra už cesta nevedla. Dopředu tak mohl jít Dortmund, jenže Ousmane Dembélé nedokázal projít přes dva hostující beky.
     
    34
    Sokratis Papastathopoulos si málem vykoledoval žlutou kartu, když poslal k zemi Serdara. Robert Hartmann to však vyřešil bez karty. I tak bude Mohuč zahrávat volný přímý kop.
     
    35
    Ten Daniel Brosinski rozehrál přihrávkou, která se přes pár hráčů dostala až na Yusuna Mallıho. Ten dokázal svou udatností vybojovat rohový kop pro hosty.
     
    36
    Z rohového kopu však nic nevzešlo. Marcel Schmelzer míč získal a posunul okamžitě na Aubameyanga, který se společně s Dembélém vydal na cestu k brance Lössla. V cestě jim stáli dva obránci, ty zkoušel Aubameyang přelstít centrem na Dembélého, to se mu však nepovedlo.
     
    37
    Sokratis Papastathopoulos zkoušel přes Kagawu uvolnit Dembélého, jenže letní akvizice Borussie se nacházela v ofsajdovém postavení. To pomezní arbitr zaregistroval a odpískal.
     
    38
    U míče jsou stále více a více fotbalisté Borussie Dortmund. Ti se drží na polovině soupeře, jenže krom pár nepovedených přechodů do útoku toho moc k vidění není.
     
    39
    To jsem samozřejmě zakřikl a málem to bylo 2:0! André Schürrle se odhodlal ke střele, kterou Jonas Lössl jen vyrazil. K vyraženému míči si nabíhal Pierre-Emerick Aubameyang, jenže střelec prvního gólu to nestihl včas.
     
    40
    Ousmana Dembélého nyní poslal k zemi vlastní hráč, který nedobrzdil běh za míčem. Ani jednomu se však nic nestalo a ve hře se tak pokračuje bez úhony.
     
    41
    Yunus Mallı to opět zkoušel, jenže ani tentokrát se nedostal přes beky Borussie Dortmund. K míči tak šel Ousmane Dembélé, který se snažil přesunout hru na Schürrleho. To se mu ovšem moc nepovedlo.
     
    43
    Další přesun hráčů Dortmundu dopředu překazil pomezní sudí, který odpískal ofsajdové postavení.
     
    44
    Tak zde máme druhou žlutou kartu. Tentokrát ji získal Suat Serdar (MAI).
     
    45
    Další útok Mainzu opět přerušil útočný faul hostujícího celku. Borussia sice rozehrávala volný přímý kop, jenže domácí jej rozehráli přihrávkou a tento poločas spíše dohrávají.
     
    45+1
    Nastavovat se budou 3 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    45+2
    A hned v té druhé minutě nastavení může úřadovat Dortmund, když byl Gonzalo Castro faulován. Volný přímý kop pak bude rozehrávat Marcel Schmelzer.
     
    45+3
    A právě Marcel Schmelzer jej centem poslal do shluku hráčů v šestnáctce Mohuče. Zde se však k míči dostali jako první beci Mainzu, který jej odhlavičkovali pryč.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase vedou domácí zaslouženě 1:0, když se prosadil v 17. minutě Pierre-Emerick Aubameyang hlavou. Od té doby měl Dortmund spoustu dalších šancí, ale vše vychytal Jonas Lössl. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Další poločas tak rozehráli fotbalisté Dortmundu a hned se drali do akce. Konkrétně Šindži Kagawa se pokoušel prodrat se přes Bella s Balogunem, jenže neúspěšně.
     
    47
    Stále sledujeme kombinaci BVB u branky Lössla. Konkrétně Felix Passlack se pokoušel nacentrovat do šestnáctky Mainzu, jenže zde si Jonas Lössl míč vzal do svého vlastnictví.
     
    48
    André Schürrle nyní vyslal nádhernou střelou, která šla velmi těsně nad klec Lössla! V podstatě ještě lízla horní síť. Jonas Lössl se tak ujme výkopu.
     
    49
    Fabian Frei se dostal do krásné akce, jenže z bezprostřední blízkosti přestřelil klec překvapeného Bürkiho!
     
    50
    Po pasu od Dembélého se dostal do šestnáctky hostů André Schürrle, který si všiml nabíhajícího si Aubameyanga. Bohužel pro BVB nedokázal někdejší hráč Wolfsburgu trefit škvíru mezi dvěma obránci Mohuče.
     
    51
    Nyní se další útočná akce nepovedla hráčům Mohuče. Konkrétně Yunus Mallı se zadrhl v ofsajdu, což neuniklo pozornosti pomezního arbitra. Ten ofsajd odpískal.
     
    52
    Nyní sledujeme vesměs klidnější pasáž hry, kdy je u míče převážně Borussia. Nic na tom nezměnil ani projektil Onisiwa z veliká dálky, jelikož letěl až příliš nad.
     
    53
    Pierre-Emerick Aubameyang se zkoušel prosadit v šestnáctce Mohuče, jenže nedokázal být u míče jako první, v tomhle ho Jonas Lössl překonal.
     
    54
    U míče jsou stále Die Schwarzgelben, kteří kombinují na polovině Mainzu. Konkrétně Marc Bartra si skvěle obešel Onisiwa a následným pasem na Gonzala Castra roztáhl hru více na křídlo.
     
    55
    Těmto kombinacím BVB však chybí to hlavní – zakončení. V posledních minutách se Borussii, ale ani Mainzu, nedaří vystřelit.
     
    56
    Což mohl změnit Yunus Mallı! Hrotový útočník Mainzu 05 se ocitl v šestnáctce vestfálského celku a zkoušel pálit, jenže na poslední chvíli trefil pouze Sokratise Papastathopoulose.
     
    57
    Borussia se zmocnila míče a dlouho to vypadalo, že nic nebude. Nicméně pak se zčistajasna objevil u míče Marc Bartra, který vypálil z veliké vzdálenosti! Jeho projektil ovšem letěl pouze do připraveného Jonase Lössla.
     
    58
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Julian Weigl.
     
    59
    A právě příchozí Julian Weigl se ihned zapojil do útočných kombinacích dortmundské Borussie. To skončilo střelou Sebastiana Rodeho, který po přihrávce od Schürrleho a lehčího drcnutí Baloguna pálil mimo.
     
    61
    A opět to je mohučský hráč, který dostává žlutou kartu. Andrého Schürrleho poslal nepříjemně k zemi skluzem Giulio Donati (MAI), který tak dostává žlutou odměnu.
     
    62
    Volný přímý kop po této žluté kartě zahrával Dembélé, nicméně jeho centr nenašel úspěšného adresáta v šestnáctce Mainzu. Tak to po pár vteřinách zkoušel Dembélé znovu, tentokrát pálil. Jenže ani to nestačilo.
     
    64
    U míče se nyní o něco více drží hostující Mohuč, která se drží na polovině Dortmundu a snaží se kombinovat. Nicméně jejich kombinace jim moc nestačí k tomu, aby prorazili Dortmundskou obranu.
     
    65
    Nicméně dortmundští se již zbavili nátlaku hostujícího celku a založili si vlastní útok. Konkrétně Ousmane Dembélé se podél postranní čáry dral až k brance Lössla, jenže zde jeho přihrávka nenašla žádného jeho spoluhráče.
     
    66
    Fanoušci Dortmundu přidali na hlasitosti svého podporování a ženou své příznivce za další brankou. Blízko by tomu měl Ousmane Dembélé, kdyby zachytil centr Juliana Weigla.
     
    67
    Místo toho Guilio Donati musel rozehrávat autové vhazování. To se mu ovšem hrubě nepovedlo, jelikož míč vhodil akorát k Rodemu. Ten tak svým pasem na Schürrleho rozjel další útočnou kombinaci domácího celku.
     
    68
    Daniel Brosinski proházal výborné čtení hry a sebral míč z nohy Schürrlemu, plus následně svým pasem na Mallıho rozjel další útočnou hru. Tu musel překazit svým zákrokem Marcel Schmelzer.
     
    69
    Zákrok Marcela Schmelzera však vedl pouze k rohovému kopu. Toho se ujali hosté, konkrétně se míč dostal na Brosinského. Jenže nic z této akce nevzešlo.
    Zápas sledují z tribuny taktéž 3 hráči Dortmundu - Mario Götze, Marco Reus a Sven Bender.

     
    71
    Následuje hydratační pauza.
     
    72
    Střídání v týmu 1. FSV Mainz 05: ze hřiště odchází Suat Serdar, přichází Levin Öztunali.
     
    73
    Znovu to zkoušel Ousmane Dembélé, jenže ani tentokrát se jeho střela nedostala až k Lösslovi. Místo toho se míče ujal čerstvě příchozí Levin Öztunali.
     
    74
    U míče jsou stále fotbalisté Borussie, kteří kráčí za vítězstvím. Nicméně moc se jim nedaří prorazit ke kleci Lössla. Kupříkladu teď Aubameyangovi, kterému rozhodčí odpískal ofsajdové postavení.
     
    75
    Ousman Dembélé se prodral s míčem podél postranní čáry, vyčkal, prošel si před šestnáctku Mainzu a zkoušel pálit. Jeho přízemní ránu ovšem Jonas Lössl vychytal.
     
    76
    Piere-Emerick Aubameyang málem unikl do samostatného brejku, kdyby si stihl lépe zpracovat míč. Bohužel pro něj mu kulatý nesmysl utekl ve velmi dobré šanci.
     
    77
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Felix Passlack, přichází Łukasz Piszczek.
     
    78
    Posléze dortmundští rozehrávali rohový kop, jenže ani ten se jim moc nepovedl. Místo toho si míč převzali fotbalisté Mohuče, kteří se pomalu derou dopředu.
     
    80
    Pierre-Emerick Aubameyang krásným pasem našel Dembélého, který posunul na Schürrleho. Ten, než se nadal, tak získal volný přímý kop pro Dortmund v dobré pozici, jelikož byl faulován Kagawa vedle něj.
     
    81
    Střídání v týmu 1. FSV Mainz 05: ze hřiště odchází Christian Clemens, přichází Jošinori Muto.
     
    82
    K volnému přímému kopu se postavil André Schürrle, který však velmi těsně trefil zeď! Borussia si však i přes nepovedenou standardní situaci udržela míč.
     
    83
    Mainz se snaží zabrat a ještě stihnout vyrovnat, jenže hostům se to zkrátka nedaří. U míče jsou dortmundští fotbalisté a kontrolují hru. Konkrétně Marc Bartra tentokrát svým pasem na Dembélého rozjel další útok na hranici šestnáctky hostujícího celku.
     
    84
    Ousmane Dembélé opět potvrdil svůj kvalitní výkon v tomto utkání a podél postranní čáry se dostal až k boční hraně vápna Mohuče. Odtud centroval na Aubameyanga, který však nedokázal vyskočit dostatečně vysoko, aby míč poslal za záda Lössla.
     
    85
    Střídání v týmu 1. FSV Mainz 05: ze hřiště odchází Yunus Mallı, přichází Pablo De Blasis.
     
    86
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Sebastian Rode, přichází Raphaël Guerreiro.
     
    87
    Pablo De Blasis se zatím k míči nedostal, nicméně příchozí Raphaël Guerreiro už svou šanci měl. Zapojil se do ofenzivní kombinační hry domácí Borussie.
     
    88
    Čerstvá posila z Lorientu má tak pár chvilek na to, se ukázat. Nyní však musí bránit jeden ze závěrečných náporů Mainzu na klec Bürkiho.
     
    89
    A opět se nám tu žlutí. Karim Onisiwo (MAI) fauloval ve vápně a Dortmund tak čeká penalta!
     
    90
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Opět gól a opět salto vpřed jako oslava! K penaltovému puntíku se postavil PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, který poslal brankáře do protisměru a střelou k pravé tyči stvrdil vítězství Borussie v tomto zápase – 2:0!
    90. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 2:0
     
    90+1
    Nastavovat se budou 4 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+2
    André Schürrle svým odvážným centrem zkoušel vysunout Aubameyanga do dalšího samostatného úniku, jenže tentokrát to německému záložníkovi nevyšlo. I tak si ale Borussia drží míč.
     
    90+3
    Mainz právě vstřelil branku!
    Hosté však v nastaveném čase snižují a nás čeká pořádné drama! Tak tohle střídání se hostům vyplatilo. Na centr Pabla De Blasise si naběhl JOŠINORI MUTO, který hlavou poslal míč za záda Bürkiho – 2:1!
    90+3. Jošinori MUTO - 2:1
     
    90+4
    Nicméně Dortmund si drží míč na kopačkách a dělá vše proto, aby jej hosté neměli. Bylo by velké překvapení, kdyby Mainz ještě vyrovnal.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Tak máme dobojováno. Borussia Dortmund potvrdila roli favorita a v prvním kole nového ročníku Bundesligy zvítězila nad Mainzem 2:1! A že to byl tuhý boj. V devadesáté minutě proměnil penaltu Pierre-Emerick Aubameyang, který tak vsítil svou druhou branku v utkání. Nicméně ve třetí minutě nastavení skóroval střídající Jošinori Muto a ještě bylo na co koukat. Nicméně Borussia si míč už poté pohlídala a v poslední minutě a něco Mohuč už k ničemu nepustila. Dortmund však za předvedenou hru z celého zápasu zaslouženě vyhrál a bere všechny body.
     
    Dnešní utkání sledovalo v Signal Iduna Parku 81 359 diváků!
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (17:31:57)

    Karel Janeba

    Branky: 17. Aubameyang (Schürrle), 90. Aubameyang (pen.) – 90+3. Muto (De Blasis)

    Karty:   13. Brosinski (MAI), 44. Serdar (MAI), 61. Donati (MAI), 89. Onisiwo (MAI)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 3:20.
    Borussia Dortmund: Bürki – Passlack (77. Piszczek), Papastathopoulos, Bartra, Schmelzer – G. Castro (58. Weigl), Rode (86. Guerreiro) – Dembèlé, Kagawa, Schürrle – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Weigl, Mor, Piszczek, Ramos, Guerreiro, Pulisic.

    1. FSV Mohuč 05: Lössl – Donati, Balogun, Bell, Brosinski – Gbamin, Serdar (72. Öztunali) – Clemens (81. Muto), Frei, Onisiwo – Mallı (85. De Blasis).
    Náhradníci: Huth – De Blasis, Bussmann, Bungert, Öztunali, José Rodríguez, Muto.

    Rozhodčí: Robert Hartmann – Christian Dietz, Eduard Beitinger, Harm Osmers

    Diváci: 81 359
    thejrc.org