Dortmund – Mohuč 2:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Darmstadt 2:0 (kon.) | Hamburg – Ingolstadt 1:1 (kon.)
Augsburg – Wolfsburg 0:2 (kon.) | Frankfurt – Schalke 1:0 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 2:1 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
2:0 (1:0)
SV Darmstadt 98
Sobota 27.08.2016, 15:30 • RheinEnergieStadion, Köln • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Stoper Maroh stále leží na trávníku a pro slovinského obránce už přicházejí i lékaři s nosítkami, což neznačí vůbec nic dobrého...
     
    90+1
    Za faul na polovině hřiště dostává žlutou kartu střídající Zoller. Domácí však trápí jiná věc, na trávníku zůstal ležet stoper Maron, do kterého nepříjemně narazil ve vzduchu brankář Esser!
     
    86
    Střídá také domácí tým! Kouč Stöger posílá ze hry Anthony Modesteho, který i v dnešním zápase podal skvělý výkon. Na jeho místo přichází Miloš Jojić.
     
    85
    Pět minut před koncem základní hrací doby přichází druhé střídání hostujícího týmu. Ze hřiště odchází Kleinheisler, kterého na hřišti nahrazuje Olijnik!
     
    75
    V Kolíne nad Rýnem nyní dokonce začali padat kroupy, nicméně hlavní rozhodčí zatím neuvažuje o dalším přerušením zápasu.
     
    74
    Domácí celek poprvé v tomto zápase střídá! Ze hřiště odchází Leonardo Bittencourt, který dnes odehrál skvělý zápas. Na jeho místo přichází Zoller.
     
    69
    Hned poté však u postranní čáry na levé straně fauloval Bittencourt, který poslal k zemi Kleinheislera a zcela zaslouženě dostává žlutou kartu!
     
    66
    Darmstadt měl nyní velkou šanci na snížení průběžného stavu! Sandro Sirigu předvedl krásnou individuální akci, díky které se dostal středem hřiště až na hranici vápna, odkud vypálil, avšak Horn dokázal míč vyrazit!
    61. Anthony MODESTE - 2:0
     
    61
    Köln právě vstřelil branku!
    A o minutu později se právě ANTHONY MODESTE prosazuje a Kolín nad rýnem se dostává do dvoubrankového vedení! Na pravém křídle se parádně uvolnil Rudnevs, který následnou střílenou přihrávkou našel za obranou Modesteho, který dostal míč do sítě!
     
    56
    Darmstadt provádí své první střídání v tomto zápase! Ukrajinský obránce Fedeckij dnes nepředvedl ideální výkon, a tak na jeho místo přichází Sandro Sirigu!
     
    Zdá se, že už se bude za chvilku opět hrát! Hráči obou týmů již přicházejí zpět na trávník!
     
    V Kolíně nad Rýnem začalo poměrně silně pršet a přichází bouřka, rozhodčí se tak rozhodl utkání přerušit!
     
    54
    Bittencourt krásně prostrčil míč na levou stranu pro Hectora, který pohotově vrátil míč před branku, kde číhal Rudnevs. Lotyšský útočník byl však tísněn Höhnem a nedokázal přesně zakončit!
    52. Bittencourt hostujícího brankáře nepřekonal
     
    52
    Domácí celek měl teď obrovskou šanci na navýšení stavu! Marcel Risse podržel míč na levé straně, skvěle načasoval přihrávku do vápna pro Bittencourta, avšak nejaktivnější domácí hráč nepřekonal výborného Essera!
     
    47
    Hned na začátku druhého poločasu dostává hostující Immanuel Höhn žlutou kartu! Německý stoper nestíhal v souboji s Modestem, kterého zatahal za dres, čímž útok přerušil!
     
    38
    Kolín vyrazil do rychlého protiútoku, který měl táhnout po pravé straně Sorensen, který si krásně píchl míč před Hollanda, avšak ten postup dánského obránce zastavil nedovoleným zákrokem, za což dostává žlutou kartu!
     
    27
    Bittencourt operoval na levém křídle s míčem, avšak měl proti sobě Fedeckého. Ukrajinský obránce nakonec zastavil svého protihráče nedovoleným zákrokem, za což dostává žlutou kartu!
     
    19
    První žlutou kartu v dnešním utkání dostává domácí stoper Maroh, který si počínal nedovoleně v souboji s pronikajícím Hellerem.
    11. Marcel RISSE - 1:0
     
    11
    Köln právě vstřelil branku!
    Teď už se domácí celek dostává do zcela zaslouženého vedení! Na levé straně předvedl krásnou, individuální akci Bittencourt, který dokázal přes protihráče dostat míč do středu vápna, kam si naběhl MARCEL RISSE a přízemní střelou otevřel skóre dnešního zápasu!
     
    3
    O minutu později přišla další velká šance domácího Kolína nad Rýnem, který zatím svého soupeře výrazně přehrává! Rudnevs dostal do pravé části vápna přihrávku, pohotově vystřelil, avšak jeho střelu zastavila tyč!
    2. Velká šance Bittencourta
     
    2
    Domácí Kolín vstoupil do zápasu velmi aktivně a hned ve druhé minutě měl velkou šanci Bittencourt, kterého Modeste vyslal do úniku po levé straně. Střelu mladého německého hráče však dokázal Esser vyrazit!

    Jan Havlovic

    Branky: 11. Risse (Bittencourt), 61. Modeste (Rudņevs)

    Karty:   19. Maroh (KLN), 69. Bittencourt (KLN), 90+1. Zoller (KLN) – 27. Fedeckij (DAM), 38. Holland (DAM), 47. Höhn (DAM)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 11:6. Střely mimo: 11:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 8:14.
    1. FC Kolín nad Rýnem: Horn – F. Sørensen, Mavraj, Maroh – Risse, Höger, Bittencourt (74. Zoller), Lehmann, Hector – Modeste (86. Jojić), Rudņevs.
    Náhradníci: Müller – Heintz, Jojić, Zoller, Osako, Olkowski, Mladenović.

    SV Darmstadt 98: Esser – Fedeckij (56. Sandro Sirigu), Milošević, Höhn, Holland – Gondorf, Kleinheisler (85. Olijnik) – Ben-Hatira, M. Vrančić, Heller – Schipplock.
    Náhradníci: Heuer Fernandes – Gorka, J. Díaz, Čolak, Sandro Sirigu, Olijnik, Jungwirth.

    Rozhodčí: Ittrich – Grudzinski, Henschel (vš. GER)
    thejrc.org