Orenburg – Kazaň 1:1 (kon.) | Tomsk – CSKA Moskva 0:1 (kon.) | Zenit – Perm 3:0 (kon.)
konec
FK Tom Tomsk
0:1 (0:0)
CSKA Moskva
Sobota 27.08.2016, 14:30 • Stadion Trud (Tomsk) • Ruská Premier Liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    CSKA zvládl duel na půdě FK Tom Tomsk a odveze si plný počet bodů. Výsledek moskevského celku ale opět nenadchl. Mužstvo z hlavního města znovu dokázalo, že má potíže s proměňováním šancí a ani v pátém utkání nedokázalo vstřelit více než jednu branku. (16:35:28)
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Červená karta
     
    90+3
    V samém závěru utkání unikl obraně Tomsku Strandberg a za záchranou brzdu zatáhl Alexej Pugin (FK Tom Tomsk), jenž za podražení inkasoval trest nejtvrdší, a sice červenou kartu! Vyloučený hráč přesto příliš smutnit nemusí, do sprch totiž zamíří jako jeden z prvních.
     
    90+2
    Samodin se vyšrouboval do vzduchu a jeho hlavičkové zakončení skončilo vedle brány.
     
    90+1
    Tomsk měl k dispozici hned dva rohové kopy během krátké chvíle, ale pokaždé zasáhla spolehlivá obrana hostujícího mužstva.
     
    90
    Dzagojev má problémy s křečí a CSKA se bude muset obejít bez něj.
     
    89
    Čas kvapí neúprosně vpřed a svěřencům trenéra Petrakova už ho na vyrovnání moc nezbývá. Přesto ještě v žádném případě nesložili zbraně a bojují, jak jen to jde.
     
    88
    Moskevský klub se snaží šetřit cenné vteřiny kombinační souhrou na území svého soka.
     
    87
    některý z domácích hráčů si v pokutovém území naskakoval na centr zprava, ale nedosáhl na něj.
     
    85
    Měla to být střela, nebo centr? To už se teď nejspíš nikdo nedozví. Každopádně Strandbergův pokus z mírného úhlu skončil daleko od branky a práci tak budou mít pořadatelé.
     
    82
    Už nějakou dobu hra probíhá na útočné polovině Tomsku, domácí celek by určitě rád vyrovnal.
     
    81
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu FK Tom Tomsk: ze hřiště odchází Eric Bicfalvi, opačným směrem míří Oleksandr Kasjan.
     
    79
    Zdá se, že se žlutými kartami se v posledních minutách roztrhl pytel, další z nich totiž v rukou sudího vidí Artem Popov (FK Tom Tomsk). A co si budeme povídat, ani on z ní není zrovna nadšený.
     
    77
    Alan Dzagojev (CSKA Moskva) byl v rámci pravidel odzbrojen soupeřem, ale s verdiktem sudího neodpískat faul nesouhlasil a pěkně od plic mu vyčinil. Za nesportovní chování nemůže očekávat nic jiného, než žlutou kartu, která k jeho obrovské nelibosti také následovala.
     
    76
    Závěrečné třetí střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Alexej Ionov, přichází Bibras Natcho.
     
    73
    Z následného rohového kopu už žádné nebezpečí nevzniklo.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Maxim Tiškin (FK Tom Tomsk).
    72. Vitalij Djakov (TMS)
     
    72
    Standardní situace byla rozehrána přihrávkou pro Djakova, jehož pumelici z hranice vápna Akinfejev vytěsnil nad horní tyč.
     
    71
    Pugin u kraje vápna trefil Ignaševičovu ruku.
     
    69
    Druhé střídání v týmu FK Tom Tomsk v krátkém časovém sledu: trávník opouští také Kirill Kombarov, na jehož místo nastoupí dravý Artem Popov.
     
    69
    Střídání v týmu FK Tom Tomsk: ze hřiště odchází Lukáš Droppa, přichází Kyrylo Kovalčuk.
     
    68
    Za faul u středové čáry byl Georgij Ščennikov (CSKA Moskva) potrestán žlutou kartou.
     
    67
    Míč nejprve vypadl z klubka hráčů mimo šestnáctku, ale poté se do ní opět vrátil. Uvnitř pokutového území slabě vypálil V. Berezuckij a jeho pokus byl pro Kočenkova doslova lahůdkou.
     
    66
    Puljić zblokoval centr z levé strany a praporek asistenta rozhodčího ukazuje na roh.
     
    65
    Hra se v posledních minutách ustálila uprostřed hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o míč.
     
    62
    Ionov nevěděl, co s míčem, a tak se rozhodl pro střelu. Tu ale nijak zvlášť neumístil a Kočenkovi stačilo, aby dráhu letu míče kontroloval pohledem.
     
    60
    Centr z něj byl obráncem odhlavičkován do zámezí, takže hráči Tomsku zůstanou u míče.
     
    59
    Zřejmě další roh pro domácí? Ano, je tomu skutečně tak.
     
    57
    Tom Tomsk měl možnost zahrozit pomocí rohového kopu, toho ale nevyužil.
    54. Roman JERJOMENKO - 0:1
     
    54
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Kočenkov vyrazil tvrdou střelu ze střední vzdálenosti pouze před sebe a za záda domácího brankáře míč dorazil dobíhající ROMAN JERJOMENKO. Strážce svatyně Tomsku si na balon sice sáhl, ale rozvlnění sítě zabránit nedokázal a CSKA se tak podle předpokladů ujímá vedení.
     
    52
    Další ofenzivní tažení domácích bylo zastaveno pouze za cenu faulu. Exekuce přímého volného kopu asi pět metrů od rohu šestnáctky byla provedena střelou do bránící zdi.
     
    51
    Na druhé straně vyslal střelu z uctivé vzdálenosti Čuperka, ze záklonu ale zamířil nad břevno.
     
    49
    V obrovské šanci se objevil střídající Strandberg. Ten totiž před vyběhnuvším Kočenkovem tečoval míč po stříleném centru a balon dopadl těsně vedle levé tyče.
     
    48
    Centrem zleva se prezentoval Bicfalvi, jenomže balon doputoval až za koncovou čáru a hra bude navázána Akinfejevovým odkopem.
     
    46
    O poločasové přestávce proběhlo v týmu CSKA Moskva střídání: do druhého dějství nenastoupil Georgi Milanov, nahradil ho Carlos Strandberg.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní aktéři už se vracejí zpátky na hrací plochu.
     
    Tak ani dnes se CSKA v zakončení nedaří. Moskevský celek sice disponoval územní převahou, ale šance, které si vytvořil, nedokázal proměnit. Nutno však podotknout, že domácí nezůstávají příliš pozadu a také několikrát nebezpečně zahrozili. A nebýt Akinfejevova famózního zákroku v závěru úvodní půle, mohlo být o poločasové přestávce v kabině Tomsku veselo.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Eric Bicfalvi (TMS)
     
    45+1
    Exekutorem nařízené standardní situace se stal Bicfalvi, který se rozhodl obstřelit obrannou zeď. Akinfejev se po razantní ráně natahoval k tyči jak mohl a skvělým zákrokem zabránil jistému gólu do šatny!
     
    45
    Bicfalvi ve středu hřiště ukořistil míč a okamžitě s ním pelášil směrem na branku, před hranicí pokutového území ho však srazil k zemi Milanov.
     
    43
    Klub z hlavního města praktikuje útočnou nátlakovou hru. Jeho fotbalisté se nyní snažili doslova procpat balon do šestnáctky, ale balon se odrazil od obránce na kopačku Golovina, který z ostrého úhlu vysoko přestřelil.
    40.
     
    40
    Hosté rozehrávali rohový kop a v nepřehledné skrumáži v předbrankovém prostoru se dokázali prosadit! Jenomže gól k jejich údivu neplatí, neboť hlavní arbitr v jednom z předchozích soubojů zřejmě uviděl útočný faul.
     
    38
    Střídání v týmu CSKA Moskva: Mário Fernandes se při předchozím souboji zranil a musel opustit hřiště, na jeho místo nastoupil Alexej Berezuckij.
     
    36
    Fernandes měl být adresátem přihrávky k pravému okraji pokutového území, proti tomu byl však Tiškin, který soupeři zpracování míče překazil.
     
    35
    Stejný hráč vyslal nabídku z pravé strany, ale kvůli přetaženému centru míč ke správnému fotbalistovi nedoputoval.
     
    32
    Jeho protějšku zase vyprášil rukavice pořádnou jedovkou z dvaceti metrů Bicfalvi.
     
    31
    Kočenkov byl při rohovém kopu soupeřova týmu pozorný a centrovaný míč vyrazil mimo rizikové území.
     
    28
    Tomsk táhl útočnou akci po pravé straně, odkud do vápna směřovala přihrávka pro Pugina, kterou útočník domácího klubu nedokázal zpracovat.
     
    26
    Hra se přesunula doprostřed hřiště, v držení míče je CSKA Moskva.
     
    24
    Ofenzivní výpad Tomsku zastavil ofsajd.
     
    23
    Jeden z nabíhajících hráčů si naskočil na nadýchaný centr z rohového kopu a balon poslal nad břevno Kočenkovovy svatyně.
     
    22
    Domácí tým se rohovému kopu sice opět ubránil, nicméně Moskvané zůstali u míče. Křižný pokus zpoza pokutového území vyrobil Dzagojev a Kočenkov musel k zemi, aby balon znovu vytěsnil mimo tři tyče.
     
    21
    Hosté vybojovali další rohový kop, který byl tentokrát rozehrán od protějšího praporku. Balon se točil směrem ke Kočenkovovi, jenž ho vyrazil na roh.
     
    20
    Míč do pokutového území vyslal Dzagojev a jeho centr byl prodloužen mimo velké vápno.
     
    19
    Vše se připravuje k úvodnímu rohovému kopu, který bude rozehrávat hostující mužstvo.
     
    16
    Naopak z rychlého protiútoku se pokusili udeřit domácí, jenomže Čuperka nepřesnou přihrávkou akci svého týmu záhy ukončil.
     
    15
    Defenziva Tomsku působí velmi kompaktně a útočníkům soupeře zatím nic nedovolila.
     
    13
    Na opačné straně Bordačev přihrávkou za obranu hledal některého z nabíhajících spoluhráčů, nicméně jeho kulatá zásilka zůstala nevyzvednuta, neboť balon správného adresáta nenašel.
     
    11
    Územní převaha je jednoznačně na straně hostů, kteří v tuto chvíli obléhají velké vápno svých protivníků.
     
    10
    CSKA se pokusil zahrozit prostřednictvím dlouhého nákopu, proti míči ovšem včas vystartoval Kočenkov a ukryl ho ve svých rukavicích.
     
    8
    Pugin vystihl rozehrávku moskevského týmu a potupoval kupředu. V rohu vápna se odhodlal ke střele, která sice mířila k bližší tyči, avšak levou konstrukci brány zhruba o metr minula.
     
    5
    Domácí chtěli projít středem hřiště a to se jim nepovedlo pouze za cenu soupeřova faulu. Nedovoleným způsobem byl atakován Kombarov.
     
    4
    Tomsk právě kombinuje na své polovině, zatímco hosté se snaží jeho rozehrávku napadat.
     
    2
    Hosté podnikli první útočnou akci a hned se dostali do zakončení. Z levé strany pořádnou jedovkou prověřil pozornost Kočenkova Jerjomenko a jeho pokus brankář Tomsku vyrazil pouze před sebe a poté lapil hlavičkový pokus Dzagojeva.
     
    1
    Úvodní výkop provedli Moskvané.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí zápas odehrají v bílých dresech, zatímco hosté oblékli dresy žluté barvy.
     
    Fotbalisté obou celků už jsou na hrací ploše.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Tom Tomsk: Kočenkov – K. Kombarov, Djakov, Puljić, Bordačev – Droppa, Tiškin, Čuperka, Bicfalvi – Samodin, Pugin.
    Náhradníci: Solosin – K. Kovalčuk, Golyšev, Kuzněcov, Dudijev, Kasjan, Baljajkin, D. Jablonský, Popov, Ten, Kudrjašov.

    CSKA Moskva: Akinfejev – Fernandes, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Wernbloom, Dzagojev – Ionov, Jerjomenko, Golovin – G. Milanov.
    Náhradníci: Čepčugov – A. Berezuckij, Nababkin, C. Strandberg, Natcho.
     
    Výsledky posledních vzájemných utkání

    11.05.2014 liga: CSKA Moskva – FK Tom Tomsk 2:0
    24.08.2013 liga: FK Tom Tomsk – CSKA Moskva 1:2
    26.09.2012 pohár: FK Tom Tomsk – CSKA Moskva 0:1
    20.08.2011 liga: CSKA Moskva – FK Tom Tomsk 3:0
    24.04.2011 liga: FK Tom Tomsk – CSKA Moskva 1:1
     
    CSKA Moskva

    Úřadující mistr v novém ročníku Premier Ligy ještě nepoznal pachuť porážky, přesto se kvůli dvěma remízám nachází jen na třetí příčce. Klub z hlavního města se trápí především v ofenzivní činnosti, když ve čtyřech utkáních vsítil pouze tři góly. Svou střeleckou impotenci budou chtít Moskvané co nejdříve prolomit a ideální příležitost k tomu mají právě v Tomsku.
     
    FK Tom Tomsk

    Nováček ruské nejvyšší soutěže vstoupil do sezony porážkou na hřišti Krasnodaru. Pak sice následoval mírný vzestup, o čemž svědčí remíza s moskevským Lokomotivem a těsná domácí výhra s Ufou, ale v předchozím kole Tomsk tvrdě narazil v Rostovu, kde utrpěl porážku 0:3, a po čtyřech kolech mu patří až jedenáctá pozice.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Ruská nejvyšší soutěž má na programu 5. kolo, v jejímž rámci proti sobě nastoupí hráči FK Tom Tomsk a CSKA Moskva. Utkáním, jehož úvodní výkop je stanoven na 14:30, vás prostřednictvím textového online přenosu provede Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 54. Jerjomenko

    Karty:   72. Tiškin (TMS), 79. Popov (TMS) – 68. Ščennikov (CSK), 77. Dzagojev (CSK)   90+3. Pugin (TMS)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 7:10. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:14.
    FK Tom Tomsk: Kočenkov – K. Kombarov (69. Popov), Djakov, Puljić, Bordačev – Droppa (69. K. Kovalčuk), Tiškin, Čuperka, Bicfalvi (81. Kasjan) – Samodin, Pugin.
    Náhradníci: Solosin – K. Kovalčuk, Golyšev, Kuzněcov, Dudijev, Kasjan, Baljajkin, D. Jablonský, Popov, Ten, Kudrjašov.

    CSKA Moskva: Akinfejev – Fernandes (38. A. Berezuckij), V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Wernbloom, Dzagojev – Ionov (76. Natcho), Jerjomenko, Golovin – G. Milanov (46. C. Strandberg).
    Náhradníci: Čepčugov – A. Berezuckij, Nababkin, C. Strandberg, Natcho.
    thejrc.org