Vltavín – Jirny 0:1 (kon.) | Vyšehrad – Olympia Radotín 1:4 (kon.) | Benešov – Litoměřicko 0:5 (kon.)
Domažlice – Chrudim 0:1 (kon.) | Dobrovice – Tachov 5:1 (kon.)
konec
FK Dobrovice
5:1 (2:1)
FK Tachov
Sobota 27.08.2016, 17:00Česká fotbalová liga • 3. kolo
     
    Konečné statistiky – střely na bránu 14:4, střely mimo 6:5, rohy 7:3, ofsajdy 3:0, fauly 5:13. (18:52:45)
     
    90
    Konec zápasu. Rozhodčí ani nic nenastavil.
    Dobrovice byla jasně lepší a i když pár dobrých šancí měli i hosté, na straně domácích jich bylo mnohem víc a krásný útočný fotbal končí jejich vysokým vítězstvím.
     
    89
    Munzar našel volného Hurku, jeho pokus se ale výrazně odchýlil od zamýšleného směru.
     
    88
    Hoffmannův roh si Slavík pohodlně stáhl do rukavic.
     
    87
    Tachov měl obrovské štěstí, Hurkovu ránu Houdek rukavicemi jen lehce lízl a zachránilo ho dobře postavené břevno.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Gába (FK Dobrovice).
     
    83
    Dvougólového střelce Volfa střídá na poslední minutky veterán Jiří Gába, který už poslední léta hraje jen za dobrovickou rezervu v 1.A třídě.
     
    82
    Osvald byl u míče dřív než Houdek, povedlo se mu ho i přehodit, před nabíhajícím Volfem ale uklidil míč za cenu rohu Hájovský.
     
    81
    Teprve druhý roh pro Tachov. Z voleje zakončoval vysoko nad Hájovský.
     
    79
    Střídání v týmu FK Dobrovice: ze hřiště odchází Schubert, přichází Munzar.
     
    76
    Po Schubertově zpětné přihrávce neprostřelil brankáře Západočechů po zemi Osvald. Jeho rána postrádala hlavně prudkost.
     
    75
    Březina naservíroval míč do běhu Volfovi, ten si počkal, než mu doběhne Hurka, přesně mu přihrál mezi beky, Hurka však sám proti Houdkovi z úhlu neuspěl. Je z toho alespoň roh.
     
    72
    Dobrovice právě vstřelila branku!
    Domácí rozebrali obranu svého čím dál zoufalejšího soupeře do šroubku. Schubert nádherně přenesl hru na levé křídlo na Bernáta, který se vřítil až k brankové čáře, intuitivně za sebou našel MARKA VOLFA, jenž se kličkou zbavil Houdka a do prázdné brány zasunul.
     
    71
    Dobrovice střídá: mohutný potlesk ze hřiště vyprovází dvojnásobného střelce Valentu, posledních dvacet minut si zakope Osvald.
     
    70
    Na druhé straně proletěla Hoffmannova střela o pořádný kus nad břevnem.
     
    69
    Dobrovice předvádí parádní fotbal, blízko gólu byl i pravý obránce Novák. Převzal přetažený centr střídajícího Bernáta, suverénně obešel dva protihráče a z hranice vápna zakončil po zemi těsně vedle.
     
    Dnešní utkání sleduje 235 diváků. Na městském koupališti bude dnes asi větší nával.
     
    67
    Střídání v týmu FK Dobrovice: ze hřiště odchází Vajgl, přichází Bernát.
     
    65
    Dobrovice právě vstřelila branku!
    Domácím parádně vyšla rychlá útočná akce a vedou už stejným poměrem, jako skončil zápas stejných soupeřů před rokem.
    Akci táhl po levé straně Vajgl, po jeho přihrávce Houdek výtečně vyrazil Hurkovu ránu, do odraženého míče se ale už za velkým vápnem opřel FILIP BŘEZINA a na jeho dělovku už tachovský brankář dosáhnout nemohl.
     
    63
    Dvojnásobné střídání hostů, pro dnešek dohráli Ruda a Hradecký, na hřiště vyběhli Šácha a Butnaru.
     
    61
    Jediná minuta hry přinesla tři střely na bránu. Nejprve vyzkoušel Tvaroha z dálky Houdka, ten hned rozehrál a akce Tachova končí vyraženým pokusem Hoffmanna a ještě nebezpečnější dorážkou Hradeckého, kterou Slavík rovněž pokryl.
     
    58
    Dobrovice právě vstřelila branku!
    Vajglův centr až od postranní čáry hlavičkoval TOMÁŠ VALENTA a jeho oblouček přes špatně postaveného Houdka doplachtil do horního růžku brány. Valenta byl navíc zezadu hrubě faulován, kdyby nepadl gól, pískala by se penalta.
     
    57
    Střídání v týmu FK Tachov: ze hřiště odchází Kyndl, přichází Vyleta.
     
    57
    Tachov měl teď jedinečnou příležitost k vyrovnání. Z deseti metrů napřáhl Kyndl, jeho dělovka byla ještě tečována, přesto se Slavík stačil na čáře přesunout a míč zázračně vyškrábnout. Skluzem po něm šli Matas s Tvarohou, dříve u míče byl domácí obránce a navíc ho Matas zezadu fauloval.
     
    55
    Valenta rozběhl ke sprintu Volfa, pak od něj převzal míč v plné rychlosti zpět a svou bombu roztříštil o zábradlí za tachovskou bránou.
     
    53
    Roh se domácím moc nepovedl, naopak nebezpečný kontr vedl Kyndl, ve vápně jeho centr promáchl Soběslav a hrozící požár uhasil razantním odkopem Novák. Následoval centr z opačné strany, který proletěl celým pokutovým územím bez zásahu.
     
    52
    Trestný kop dopadl na malé vápno před Valentu, který se ocitl sám před Houdkem. Dopadlo to tak, že hostujícího brankáře nastřelil a od něj se míč přenesl nad břevno.
     
    50
    Vzápětí kopou cukrovarníci další roh, hosté odrážejí do autu, domácí zůstávají usazeni v blízkosti jejich svatyně.
     
    50
    Rohový kop Dobrovice vyvolal velké zmatky na malém vápně, nakonec míč z brankové čáry vydoloval Hájovský a odkopl do bezpečí.
     
    48
    Na opačné straně se chopil rozehrání stejné situace Vajgl a vyzval k hlavičce Soběslava, Houdek bez větších potíží na čáře kryje.
     
    47
    Tachov měl výhodu trestného kopu z nadějného místa, Hoffmann však našel jen prvního bránícího hráče domácích.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:05.
     
    45+1
    První poločas skončil. Domácí do něj vstoupili lépe a rychle vedli, pak se sice nešťastným polovlastním gólem o náskok sami připravili, ale v závěru poločasu opět dominovali a přidali další branku.
    Statistiky úvodní pětačtyřicetiminutovky – střely na bránu 4:1, střely mimo 2:2, rohy 2:1, ofsajdy 2:0, fauly 3:7.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Kyndl (FK Tachov).
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    44
    Myslím, že hráči obou mužstev se už vidí v chládku šaten. Hrát fotbal za podmínek, jaké tu dnes panují, je téměř heroický čin.
     
    40
    Hurkův centr odehrál Knakal v tísni na roh, v těchto chvílích se hraje na jednu bránu. Po rohu je ale domácím odpískán útočný faul.
     
    37
    Modrobílí po gólu opět šturmují. Nejdříve Novákův centr sebral Volfovi z hlavy brankář Houdek, vyboxovaný míč uzmul na opačné straně Tvaroha a na penaltové značce ideálně našel Hurku, který se položil do střely a ta končí těsně vedle tyče.
     
    35
    Dobrovice právě vstřelila branku!
    To je ukázková efektivita, hned první roh jim přináší gól. Do sítě hlavičkoval o zem MAREK VOLF, míč ještě chytře pouštěl mezi nohama jeho kolega z útočné vozby Schubert.
     
    34
    Jemně tečovaná Březinova střela znamená první roh Dobrovice.
     
    31
    Hurka hledal rozběhnutého Volfa, tomu je máván ofsajd.
     
    26
    Zmatky v domácí šestnáctce končí po sérii odrazů jen odkopem od Slavíkovy brány.
     
    24
    Hlavní sudí nařizuje přestávku na občerstvení, hráči se v odpolední výhni hromadně polévají z přistavených kbelíků.
     
    21
    Tachov právě vstřelil branku!
    Domácí teď doslova darovali hostům vyrovnání. Soběslav zamýšlel hlavičkou dát malou domů, jenže gólman stál jinde, než předpokládal. Míč směřující do opuštěné brány ještě stihl na hřišti RENÉ KROPÁČEK a doklepl ho do sítě.
     
    20
    Exligový stoper Hájovský trefil loktem domácího Volfa, po následném trestném kopu napálil odražený míč nad břevno Soběslav.
     
    16
    Na rohový kop si na malé vápno naběhlo hned několik hostujících fotbalistů, nejvýše vyskočil Dvořák a prudkou hlavičkou jen těsně přestřelil.
     
    15
    Kropáčkův sražený centr už Slavík nestačil chytit na hřišti, hosté zahrávají první roh.
     
    12
    Obrovská šance Dobrovických, kteří postupovali ve čtyřech na dva. Volf přenesl hezky hru na Valentu, který se řítil sám na Houdka, tvrdou střelou však tachovského brankáře nepropálil.
     
    11
    První náznak ohrožení domácí brány, Habartův centr však proletěl napříč vápnem netečován a akci Tachova ukončil Rudův útočný faul.
     
    10
    Houdek vyběhl vstříc mimo velké vápno Schubertovi, před nímž sice dokázal míč odhlavičkovat, jenže přímo k domácímu Novákovi, který se pokusil obloučkem skórovat. Jeho pokus však postrádal výšku, takže se Houdek stačil vrátit do pokutového území a míč chytit.
     
    4
    Domácí jsou při chuti, po pravém křídle utekl Volf a přihrál pod sebe Tvarohovi, jehož zakončení chytá na brankové čáře Houdek.
     
    3
    Dobrovice právě vstřelila branku!
    Domácí vstoupili do utkání parádně. Záhy získali trestný kop, který rozehrál Tvaroha a TOMÁŠ VALENTA hlavou zavěsil. Nejmladší hráč na trávníku skóruje zatím v každém ze tří úvodních kol!
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dobrovice: Slavík – Novák, Lukáš, Soběslav, Tvaroha – Hurka, Valenta, Březina, Vajgl – Volf, Schubert
    Náhradníci: Bartoš – Bernát, Šidlo, Gába, Munzar, Kalíšek, Osvald

    FK Tachov: Houdek – Hájovský, Matas, Knakal, Habart, Hoffmann, Kropáček, Dvořák, Hradecký, Ruda, Kyndl
    Náhradníci: Šácha, Butnaru, Vaněček, Vyleta, Žipaj

    Rozhodčí: Stieber – Haleš, Šob.
     
    1
    Utkání právě začalo. Domácí nastoupili tradičně v modrobílém, hosté celí v červeném. Největším protivníkem dnes bude pro fotbalisty vražedné vedro, teploměr ukazuje 31°C ve stínu, na nebi ale není ani mráček a na slunci je teplota doslova nesnesitelná.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Dobrovice na úvod porazila nováčka z Litoměřic 3:0, minule ale dostala příděl 5:1 v Jirnách. Nejlepším střelcem je zatím dvougólový Tomáš Valenta.
    Tachov začal senzačním vítězstvím 1:3 na hřišti vítěze posledního ročníku Záp, pak ale doma v západočeském derby podlehl Domažlicím 0:1. Oba dnešní soupeři tak mají po dvou kolech v tabulce tři body, díky lepšímu skóre je Tachov osmý, "Picavě" patří jedenáctá příčka.

    V letním programu Českého poháru se fotbalisté obou mužstev utkali výhradně s pražskými celky a lépe se dařilo Tachovu. Ten hokejovým výsledkem 3:6 uspěl v Přední Kopanině a pak po remíze 1:1 překvapivě vyřadil na penalty Viktorii Žižkov. Může se tedy těšit na los třetího kola, kde narazí pravděpodobně na prvoligového soupeře.
    Dobrovice se naopak po remíze 2:2 a prohraném rozstřelu rozloučila už v úvodním kole na hřišti Admiry.

    Na vzájemné měření sil došlo poprvé v historii až loni a obě utkání jasně ovládli domácí: Dobrovice – Tachov 4:1, Tachov – Dobrovice 4:0. Celek z Mladoboleslavska by se jistě nezlobil, kdyby tato tradice pokračovala i po dnešním kole.

    Karel Jedlička

    Branky: 3. Valenta, 35. Volf, 58. Valenta, 65. Březina, 72. Volf – 21. Kropáček

    Karty:   85. Gába (DOB) – 45+1. Kyndl (TAC)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 14:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 5:13.
    FK Dobrovice: Slavík – Novák, Lukáš, Soběslav, Tvaroha – Valenta (71. Osvald), Březina, Hurka, Vajgl (67. Bernát) – Schubert (79. Munzar), Volf (83. Gába).
    Náhradníci: Bartoš – Šidlo, Kalíšek

    FK Tachov: Houdek – Hájovský, Matas, Knakal, Habart, Hoffmann, Kropáček, Dvořák, Hradecký (63. Butnaru), Ruda (63. Šácha), Kyndl (57. Vyleta).
    Náhradníci: Vaněček, Žipaj

    Rozhodčí: Stieber – Haleš, Šob

    Diváci: 235
    thejrc.org