Willem II – Kerkrade 0:0 (kon.) | Heerenveen – Zwolle 1:0 (kon.) | Feyenoord – Excelsior 4:1 (kon.)
Twente – Sparta Rotterdam 3:1 (kon.)
konec
Willem II Tilburg
0:0 (0:0)
Roda JC Kerkrade
Sobota 27.08.2016, 18:30 • Koning Willem II Stadion, Tilburg • Nizozemská Eredivisie • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný sobotní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. V nizozemské Eredivisie je na programu již čtvrté kolo a my se zaměříme na souboj domácího Willem II Tilburg, který přivítá na svém stadionu Rodu JC Kerkrade.
     
    Willem II Tilburg

    Tilburg se musel po nepovedeném ročníku zachraňovat až v baráži. Ale ani v letošní sezóny nezačali svěřenci Van de Looie vůbec dobře. Po vysoké porážce v úvodním kole na domácí půdě proti Vitesse přišel i druhá prohra v řadě. Na stadionu Heraclesu to již bylo jen o dvě branky, ale na body to zdaleka nestačilo. Až v posledním zápase na Ajaxu Amsterdam Tilburg překvapil. Proti druhému týmu loňské sezóny dokázali outsideři zápasu otočit nepříznivý vývoj zápasu a po brankách Falkenbuga a Sola zvítězili 2:1. Právě oba zmiňovaní hráči se postarali o všechny branky Tilburgu v letošní sezóně.
     
    Roda JC Kerkrade

    Ani Roda neskončila v uplynulém ročníku na příčkách, které by si v klubu představovali. Nyní chce určitě vylepšit čtrnácté místo, ale zatím se nedaří především výsledkově. Kerkrade dokázalo bodovat v prvních dvou zápasech, ale ani proti Heraclesu, ani Ajaxu si nepřipsalo vítězství. Právě bod z trávníku Ajaxu dokázal vybojovat až v nastaveném času druhého poločasu Van Hyfte. Navíc ve třetím zápase letošní sezóny přišla porážku z domácího stadionu od Vitesse 0:1 a zatím se tak Roda krčí až na čtrnáctém místě jen s dvěma body.
     
    Vzájemné zápasy z minulé sezóny

    08.05. 2016 Roda – Willem II 2:3
    20.12. 2015 Willem II – Roda 3:2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Willem II Tilburg: Lamprou – van Anholt, Lachman, Peters (C), Joppen – Ojo, van den Boomen – Calcan, Falkenburg, T. Haye – Sol.
    Náhradníci: Branderhorst, van Iersel – Heerkens, D. Wuytens, Koppers, Ogbeche, Schuurman, Kali, Kok, Abubakar-Ankra.

    Roda JC Kerkrade: van Leer – Milec, Ananou, Kum, van Peppen – M. Rosheuvel, Ajagun, van Hyfte (C), Boysen – Auassar – Church.
    Náhradníci: Yves – Mytidis, Paulissen, De Silva, Werker, Brouwers, Noor, Rutjes, Blätter.

    Rozhodčí: Van den Kerkhof – Bluemink, Hubers.
     
    Hráči obou týmů za doprovodu rozhodčích přicházejí na hrací plochu. Za malý okamžik tak může zápas odstartovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní rozhodčí foukl do píšťalky a první poločas právě začal. Domácí rozehráli ze středového kruhu a ihned se chtěli dostat až do zakončení. Sol si dokázal zpracovat míč, ale poté ho neusměrnil na branku.
     
    3
    Také hosté se poprvé dostali na útočnou polovinu. Church však neobešel hned prvního hráče v obranu domácích a přichází o míč.
     
    4
    Ajagun velmi nepřesně sklepl míč na Van Hyfteho a ten musel podstoupit nepříjemný souboj po kterém zůstává na trávníku.
     
    5
    Kapitán hosté je zpět na nohou a může se pokračovat. Boysen dokonce poslal míč do vápna, kde byl připravený zakončovat Church. Ten se však k míči nakonec nedostal.
     
    7
    Opět domácí na útočném výletě. Z pravé strany se pokusil o centr Ojo, ale nejvýše byl Van Leer, který chytá míč do rukavic.
     
    8
    Nadějná akce domácího týmu. Falkenburg chtěl najít rozběhnutého Sola. Míč na něj směřoval uličkou, ale na poslední chvíli do míče zasáhl Kum.
     
    9
    Opět velmi rychlá akce domácího týmu. Calcan si však postup na branku rozmyslel a poslal přihrávku zpět na Van der Boomena. Ten pohodlně kombinuje na polovině.
     
    10
    Domácí se možná mohli lehce zlobit na rozhodčího, který neodpískal souboj po kterém zůstal Haye na trávníku, ale z rychlého protiútoku Kerkrade nic není.
     
    11
    V úvodu zápasu hrají oba týmy opatrně. Především hosté se soustředí na obranu a do útoku s příliš nehrnou.
     
    12
    Velké zmatky ve vápně hostů. Sol se tlačil do zakončení, ale Kum s Ananouem si ho pokryli. Van Leer mohl v klidu míč odkopnout, ale váhal, až k němu doběhl Haye, který téměř tečoval míč do branky.
     
    13
    Po faulu na hranici vápna si postavil míč Joppen, ale jeho pokus kolem obranné zdi končí jen vedle branky hostů.
     
    15
    Opět průnik až do vápna Kerkrade. Haye navedl míč po pravé straně až k brankové lajně. Jeho zpětná nahrávka na vápno však končí jen u Kuma.
     
    16
    Rychlý protiútok také na druhé straně. Church si nabíhal na dlouhý pas Boysena, který mu však utekl až za brankovou lajnu.
     
    17
    Kerkrade se snad poprvé v zápase dostali postupnou akcí až k vápnu domácího celku. Ajagun si však pomohl faulem a míč tak putuje zadarmo Willemu.
     
    18
    Na pravé straně se výborně uvolnil přes dvojici bránících hráčů Clacan, ale jeho centr už tak výborný nebyl a končí jen na hlavě Kuma.
     
    19
    Van Hyfte se z ničeho nic dostal ke střele. Po odraženém míči z autového vhazování se hostující kapitán obtočil kolem obránce a vypálil. Jeho pokus však končí vysoko nad.
     
    20
    Ani po dvaceti minut hry jsme neviděli výraznější brankovou příležitost. Nyní se ke střele dostal Milec, ale vystrašil jen diváky za brankou
     
    21
    Skvělá kombinace na pravé straně. Rosheuvel se dostal až do vápna, tam však ztratil stabilitu a spadl na trávník. Peters v pohodě odvrací míč z nebezpečné pozice.
     
    23
    Domácí vytáhli napadání v několika hráčích až hluboko na polovinu soupeře, ale míč se jim získat nepodařilo. Naopak na druhé straně se mohl dostat do zakončení Church, ale byl v ofsajdu.
     
    24
    Snad první vážnější akce. Na ose hřiště si vyměnili míč Falkenburg se Solem a druhý jmenovaný vypálil z dobré pozice. Míč však končí jen ve středu branky, kde je připravený Van Leer.
    24. První vážnější střela domácího týmu
     
    26
    Po krátké pauze na občerstvení se pokračuje ve hře. Na pravém kraji měl trochu místa Calcan, ale jeho přihrávka nenašla spoluhráče ve vápně.
     
    27
    Znovu Calcan u míče. Tentokrát se dostal až do vápna s míčem, tam ho ale odstavil z dobré pozice Kum.
     
    28
    Na druhé straně se hnal do protiútoku Church, ale pomohl si v souboji o lepší pozici faulem a tak hra nemůže pokračovat.
     
    30
    Zápas pokračuje v nepříliš vysokém tempu. Oba týmy si posouvají míč na polovině hracího pole. Nyní se pokusil překvapit obranu Ojo průnikovou přihrávkou, ale překvapil i svého spoluhráče.
     
    31
    Na druhé straně se také nikam nespěchá. U levé postranní lajny zvolil Boysen raději přihrávku zpět a míč se tak dostal až k Van Leerovi.
     
    32
    Krajní obránce Joppen byl pozdě v souboji a dostává první žlutou kartu v dnešním zápase od rozhodčího.
     
    33
    Z volného přímého kopu se dostal míč jen k prvnímu bránícímu hráči domácího celku, který vcelku bez problémů odhlavičkoval balon do bezpečí.
     
    34
    Další akce domácího týmu po pravé straně. Van Alholt se dostal s míčem až k brankové lajně a otřel centr o bránícího hráče. Rohový kop.
     
    35
    Ale ani ten nepřinesl žádné ohrožení branky Domácí zvolili rozehrání do kombinace. Míče se však zmocnil Van Peppen, který vytloukl napadajícího hráče a získal autové vhazování.
     
    37
    Volný přímý kop také pro domácí. Míč poslal do vápna Haye, který našel na zadní tyči naběhnutého Sola, který ale hlavičkoval jen vedle levé tyče.
     
    38
    Do úniku už se hnal znovu Sol, ale nyní ho zastavil rozhodčí se zdviženým praporkem. Sol tam musí odevzdat míč soupeřům.
     
    39
    Domácí jsou v závěru prvního poločasu aktivnější směrem dopředu. Z levé strany se dostal Haye až k centru, ale ještě zasekl míč a poté už o něj přichází.
     
    40
    Dlouhý pas na Sola končí jen na hlavě dobře postaveného Kuma, který hraje dnes s velkým přehledem.
     
    41
    Také na druhé straně mohlo dojít k zakončení. Na pravém kraji se uvolnil Milec. Jeho nadýchaný centr však končí jen v rukavicích Lamproua.
     
    43
    Ještě jedna akce na domácí straně. Haye vyslal do útoku Sola, který si už už přebíral míč, ale byl o metr v ofsajdovém postavení a nemůže tak zakončovat.
     
    44
    O volný přímý kop domácích se postaral z levé strany Haye, ale opět míč nedoletěl ani do vápna. Rosheuvel byl dobře postavený a hlavičkuje míč ještě přes skrumáží ve vápně.
     
    45
    V poslední minutě prvního poločasu se dostal k centru z pravého kraje Milex. Hledal přesně na zadní tyči Aussara, který je ale pokrytý. Je z toho však rohový kop.
     
    45+1
    Rohový kop končí jen pohotovou hlavičkou domácího kapitána Peterse, který prodloužil míč až za postranní lajnu. Dlouhý aut si také domácí pohlídali a to už je z prvního poločasu nejspíše všechno.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nepřinesl příliš líbivý fotbal. Oba týmy se zaměřily spíše na defenzivu a tak jsme pohledné útočné kombinace neviděli. Snad jedna jediná stojí za zmínku. V domácím provedení si vyměnili míč Falkenburg se Solem, který měl na vápně volný prostor ke střele, ale poslal balon jen do středu branky, kde byl připravený Van Leer.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas právě rozehráli hráči Kerkrade. Hned po rozehrání se míč dostal až k brankáři, který musel odkopnout míč před dobíhajícím Solem.
     
    48
    Domácí začínají opět útočně, ale není tu přesnost. Haye se dostal do pozice, kdy by mohl poslat míč do vápna na volného spoluhráče, ale přetáhl centr až za brankovou lajnu.
     
    49
    K nebezpečné střele se dostal Van Hyfte, který se obtočil kolem soupeře na hranici vápna a poté směřoval míč na zadní tyč. Jeho pokus ale končí vysoko nad brankou.
     
    50
    Také na druhé straně mohlo dojít k zakončení. Na pravé straně se uvolnil Calcan, ale jeho centr prodloužil před Solem na rohový kop Kum.
     
    51
    Rohový kop domácího celku rozehrál Ojo, který našel volného Hayeho. Ten ze záklonu poslal lehkou hlavičku na branku, přes Van Leerem ještě tečoval míč Calcan, ale hostující brankář si poradil.
    51. Domácí mohli jít do vedení po rohovém kopu
     
    53
    Znovu tu byla nadějné akce domácího týmu. Tentokrát z levé straně letěl do vápna centr, který ale zkušeně odvrátil Ananou. Z následné dohrávky střílel jen vedle branky Haye.
     
    55
    Kerkrade se musí stále bránit, ale zatím se to daří. Domácí se nedokáží dostat do vyložené pozice. Navíc nyní předvedl útočný faul Calcan.
     
    56
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Guus Joppen, přichází Dico Koppers.
     
    57
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Martin Milec, přichází Roel Brouwers.
     
    58
    Skvěle se stihl vrátit do obrany Ananou, který musel dohánět unikajícího Sola. Toho dostatečně zbrzdil. Sol však dokázal ještě odcentrovat na Hayeho, který ale hlavičkuje jen nad.
     
    59
    Nyní to skvěle vykombinovali hosté na levém kraji. Boysen prošel kolem bránícího hráče až do vápna, našel Churhce. Ten ale trefil jen náruč brankáře domácího týmu.
     
    60
    Také hosté se pokoušejí o útočné akce. Z dálky se nyní pokusil překvapit Lampoua Ajagun, ale domácí brankář byl připravený.
     
    61
    Ananou byl příliš aktivní při napadání soupeře při rozehrávce až přišel faul. Navíc rozhodčí vytahuje i žlutou kartu.
     
    63
    Jeden z bránících hráčů netrefil míč při odkopu a do samostatného úniku se dostal Church, který ale byl příliš blízko brankáře a už ho nedokázal překonat.
     
    64
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Andreas Calcan, přichází Asumah Abubakar-Ankra.
     
    65
    Na druhé straně bylo horko. K centru se chtěl protlačit Sol, který ale na poslední chvíli neudržel stabilitu a spadl ve vápně. Rozhodčí správně nechává hru pokračovat.
     
    66
    Domácí začínají mít znatelnou převahu. Nyní se mohl dostat do zakončení Haye, ale přihrávka na něj končí jen u Kuma, který odeslal míč vedle branky.
     
    67
    Nyní zachránil svůj tým Van Leer, když předskočil hlavičkujícího Sola. Míč se tak velmi rychle dostal až na půlící lajnu.
     
    69
    Do úniku mohl jít na straně hostů Aussar, ale po jeho zásahu na polovinu hřiště se před něj dostal bránící hráč, který ho zblokoval.
     
    70
    Domácí sice začínají mít více ze hry, ale větší šanci jsme neviděli ani na jedné straně.
     
    71
    Rosheuvel si poradil s dvojicí bránících hráčů u rohového praporku a vybojoval roh pro svůj tým.
     
    72
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází David Boysen, přichází Farshad Noor.
     
    73
    Po krátkém občerstvení pro hráče může zápas pokračovat. Střídající muž na trávníku Noor se dostal do blízkosti brankáře a vybojoval rohový kop.
     
    74
    Do velké šance se dostal hostující Ajagun který centrem hodně protáhl domácího brankáře Lamproua. Ten musel likvidovat nepovedený centr, k dorážce se už nikdo nedostal.
    74. Lamprou musel zasahovat na čáře
     
    75
    Také domácí mohli zahrozit, ale finální přihrávku poslal Falkenburg jen na kopačku soupeře. Ten se vydal s míčem ihned na opačnou stranu.
     
    77
    Roda se dostává více a více do hry. Nyní se dostal ke střele Van Hyfte a jeho pokus šel po zákroku brankáře jen do boční sítě.
     
    78
    Domácí fanoušci ale ženou svůj tým k zisku třech bodů. Nyní je mohl vyslyšet Sol. Po pokusu z hranice vápna nastřelil jen nohu Van Leera.
     
    79
    K rohovému koku se postavil Ojo, který našel hlavu Haye. Ten ale při souboji fauloval a jeho zakončení se nebude počítat.
     
    81
    Zhruba deset minut mají oba týmy na vstřelení branky a zisk třech bodů. Nyní se hnal za míčem Falkenburg, ale po jeho přihrávce do vápna se Sol nedostal přes obránce.
     
    82
    Na pravém kraji si obhodil míč kolem obránce Rosheuvel. Na jeho centr však nikdo nenaběhl a ani na následný odražený míč nikdo nereagoval.
     
    83
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Branco van den Boomen, přichází Anouar Kali.
     
    84
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Simon Church, přichází Nestoras Mytidis.
     
    86
    Dlouhý pas na hráče ve vápně hostům vůbec nevyšel. Míč končí až v rukavicích domácího brankáře, který uklidňuje svůj tým.
     
    87
    Další dlouhá přihrávka. Nyní jí dokázal prodloužit na levé straně Noor, který ještě dokázal doběhnout míč na hrací ploše a dokonce vystřelit, ale byl nepřesný.
     
    88
    V samotném závěru zápasu se dostal k míti domácí Haye, ale po kontaktu s protihráčem se ocitl na zemi. Rozhodčí však nepíská a může se pokračovat ve hře.
     
    89
    Domácí mohli rozhodnout. Znovu perfektně přesně dlouhý pas našel tentokrát Falkenburga. Ten si hrudí sklepl míč na pravačku a vystřelil k tyči. Van Leer nyní zachránil svůj tým od inkasované branky.
     
    90
    Také na druhé straně přišel dlouhý pas do vápna. Lamprou šel do souboje s několika protihráči a k míči se nedostal. Navíc byl nepříjemně sražen k zemi, ale rozhodčí ani teď nepíská.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Hosté kombinují na své polovině trávníku a zdá se, že budou s remízou spokojeni. Nyní ale ztratil míč Kum a do útoku se hnal Haye, který kroutil míč na zadní tyč, ale přestřelil.
     
    90+3
    V poslední nastavené minutě se dostal k míči ještě Noor, který vhodil míč do hry. Z druhé strany se pokusil o centr Rosheuvel, ale jeho pokus byl zblokovaný.
     
    90+3
    Ještě jedna žlutá karta v samotné závěru zápasu. Obdržel jí Ajagun, ale to už je z tohoto utkání nejspíše vše.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    V dnešním zápase jsme branku neviděli. První poločas byl velmi opatrný z obou stran, jen do jedné šance se dostal Sol, který ale našel jen připraveného Van Leera. I ve druhé půli byli hlavními aktéry brankáři. Lamprou zlikvidoval nebezpečný centr, který propadl až na brankovou lajnu. Na druhé straně Van Leer si poradil se závarem v pokutovém území a tak si musí střelci počkat na zásah do dalšího kola.

    Pro Rodu to je třetí remíza z dosavadních čtyř kol. Domácí Willem má o bod více a po předešlém vítězství přidává na své konto další bod.
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:5.
    Střely mimo: 8:9.
    Rohy: 6:8.
    Ofsajdy: 5:1.
    Fauly: 11:13.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (20:28:36)

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   32. Joppen (WLM) – 61. Ananou (KER), 90+3. Ajagun (KER)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 8:9. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 11:13.
    Willem II Tilburg: Lamprou – van Anholt, Lachman, Peters (C), Joppen (56. Koppers) – Ojo, van den Boomen (83. Kali) – Calcan (64. Abubakar-Ankra), Falkenburg, T. Haye – Sol.
    Náhradníci: Branderhorst, van Iersel – Heerkens, D. Wuytens, Koppers, Ogbeche, Schuurman, Kali, Kok, Abubakar-Ankra.

    Roda JC Kerkrade: van Leer – Milec (57. Brouwers), Ananou, Kum, van Peppen – M. Rosheuvel, Ajagun, van Hyfte (C), Boysen (72. Noor) – Auassar – Church (84. Mytidis).
    Náhradníci: Yves – Mytidis, Paulissen, De Silva, Werker, Brouwers, Noor, Rutjes, Blätter.

    Rozhodčí: Van den Kerkhof – Bluemink, Hubers
    thejrc.org