Lazio – Juventus 0:1 (kon.) | Neapol – AC Milán 4:2 (kon.)
konec
SSC Neapol
4:2 (2:0)
AC Milán
Sobota 27.08.2016, 20:45 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den! Vítám Vás u druhého kola italské Serie A, kde dojde k velice zajímavému střetnutí mezi týmy Neapole a AC Milán!

    Domácí SSC Neapol do sezóny nevstoupila ideálně, když pouze remizovala na půdě Pescary 2:2. Zápas měl celkem divoký průběh a domácí šli po gólech Benaliho a Caprariho do vedení 2:0, které jim vydrželo až do 60. minuty, ale poté během tří minut dvakrát zaúřadoval Mertens a bylo srovnáno.

    Hosté z AC Milán jsou na tom o něco lépe, když dokázali po velkém dramatu doma udolat FC Turín 3:2. Rossoneri nejprve vedli po gólu Baccy, ale hned po obrátce srovnal Belotti – to ale nebylo všechno. Dvakrát totiž překonal gólmana Kolumbijec Bacca (jednou z penalty) a dokonal hattrick! V závěru ale snížil Baselli a hosté měli možnost srovnat z pokutového kopu, ten ale lapil Donnarumma!

    Čeká nás tedy zajímavý zápas týmů, které se chtějí pohybovat v popředí ligové tabulky.
     
    Úvodní sestavy:

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan, Jorginho, Hamšík (C) – Callejón, Milik, D. Mertens.
    Náhradníci: Rafael Cabral – Strinić, Valdifiori, Ch. Maggio, Piotr Zieliński, Chiricheş, Gabbiadini, L. Insigne, Grassi, R. Insigne, Lasicki.

    AC Milán: G. Donnarumma – Abate, G. Gomez, A. Romagnoli, De Sciglio – Kucka, Montolivo (C), Bonaventura – Suso, Bacca, Niang.
    Náhradníci: Diego López, G. Ferreira – J. Mauri, Adriano, Lapadula, Honda, Vangioni, J. Sosa, Antonelli, Locatelli, Ely, Calabria.

    Rozhodčí: Valeri – Dobosz, Marrazzo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Míč poslali do hry domácí, ale ihned o něj přišli po špatném zpracování Milika a při napadání následně fauloval Allan.
     
    2
    Po zdlouhavé kombinaci se dostal míč až ke kopačkám Pepeho Reiny, který hru uklidnil a po zemi rozehrál na své obránce.
     
    3
    Neapol měla první roh zápasu, ale obrana Rossoneri si s ním poradila a na druhou stranu se valil kontr – ten ovšem pouze zblokovanou střelou do Reinovy náruče zakončil Niang!
     
    4
    Zatím se oba týmy střídají v držení míče a nikam se neženou, je těžké se dostat přes zahuštěné bloky toho druhého.
     
    5
    AC teď zažilo pasáž, kdy delší dobu drželo míč, ale poté o něj celkem zbytečně přišel Montolivo a faulem se následně provinil Suso.
     
    7
    Obraz hry se stále nemění, žádný festival ofenzivního fotbalu zatím nevidíme a oba celky si spíše hlídají jeden druhého.
     
    8
    Ale teď to poprvé zahřmělo před bránou Neapole! Po straně velice dobře prošel Niang a cpal míč po zemi před bránu, tam byl zcela volný Abate, ale střela z gólové pozice mu sjela a končí nad!
     
    9
    Teď si na straně neporozuměli Bacca se Susem a o míč přišli, takže dopředu může něco vymýšlet Ghoulam.
     
    10
    Bonaventura se dostal do těžké pozice zády k bráně, ale nakonec proti přesile vydoloval alespoň autové vhazování pro svůj celek.
     
    12
    Momentálně je to zase domácí tým, který více drží míč a hru tak trochu zklidnil, prim hrají pozorné obrany.
     
    13
    Stoperská dvojice Milána zatím působí jistě a zvládá neutralizovat Milika, který je zatím zcela odříznutý od hry.
     
    14
    Dopředu se opět hnali hosté, Suso to vzal na samém konci akce na sebe a vypálil – jeho rána ovšem trefila Koulibalyho a bude se kopat roh.
     
    15
    Gól sice dokázala dát Romagnoli, který dorazil do sítě sraženou ránu od Nianga, ovšem byl zcela jasně v ofsajdové pozici a branka tak nemůže být uznána.
     
    16
    Neapol převzala otěže hry do svých rukou a diktuje její tempo, ovšem schází moment překvapení a šance tak nepřicházejí.
     
    18
    Do útoku se pokoušel dostat Bacca, ale byl proti velké přesile a když se na zem položil Koulibaly, bylo jasné, že míč nemůže udržet.
     
    18
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tak to nakonec přišlo, ale branka to byla hodně upachtěná! Ke střele se po mele dostal ze strany Mertes a Donnarumma jeho ránu s vypětím všech sil sice vyrazit dokázal, ale pouze na nohu volnému ARKADIUSZI MILIKOVI, který tváří v tvář prázdné brance nezaváhal!
    18. Arkadiusz MILIK - 1:0
     
    20
    Na straně druhé chtěl hned reagovat Niang, ale dopustil se útočného faulu, takže hra je přerušena.
     
    22
    Teď už se Milik do akce nedostal, protože si také pomohl nedovoleným způsobem a sudí Valeri si toho správně povšiml.
     
    23
    Teď střílel ze zákrytu Hamšík, ale slovenský kapitán trefil pouze blokujícího De Sciglia, který tak celou situaci zachránil.
     
    25
    Teď to hodně "smrdělo" nebezpečím před bránou domácích, ale k míči se na malém vápně včas dostal Albiol a poslal ho hodně nekompromisně pryč!
     
    27
    Tak už to mohlo být 2:0! Ke střele se dostal Mertens a jeho rána mířila přesně pod břevno, skvělý reflex ale vytáhl mladíček Donnarumma, který robinzonádou vytlačil míč nad!
     
    28
    A teď zachránila hosty tyč, který zaduněl za Donnarummou! To byla další obrovská šance z tlaku Neapole!
     
    29
    A k další střele se dostal Mertens, jeho ránu pak musel obrana blokovat nad – tlak domácího celku pokračuje.
     
    30
    Z dálky se rozhodl prověřit pozornost Donnarummy Jorginho, ale jeho rána šla pouze doprostřed a tak ji zvládl tento gólman v pohodě krýt.
     
    32
    Neapol v pohodě drží zápas ve své moci a nedovoluje svému soupeři nic zásadního, vypadá to tak, že do kabiny půjdou hosté zklamaní.
     
    32
    K další střele z dálky se odhodlal Mertens a opět pořádně protáhl Donnarummu, ten vytáhl ale další kvalitní zákrok a míč dokázal vyrazit pryč!
     
    33
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tak je to opět polský sniper ARKADIUSZ MILIK, který znovu vyzrál na obranu AC a prosadil se po rohu! Naskočil si totiž na přesný centr a jelikož byl zcela sám, neměl sebemenší problém s tím, aby dostal míč do brány – na jeho hlavičku neměl Donnarumma nárok!
    33. Arkadiusz MILIK - 2:0
     
    35
    Neapol je na koni a AC se vůbec nemůže dostat do hry – po prvním gólu domácích Rossoneri zcela vypadli ze své role!
     
    37
    AC se teď po delší době dostalo na útočnou polovinu, ale nevypadá to, že by tam mělo způsobit nějaký rozruch – Baccovi míč utekl od nohy.
     
    38
    Teď se domácí poněkud zatáhli a spíše odpočívají, milánský celek ale není nijak kreativní a má problém se dostat přes střed pole.
     
    39
    Milik se už už hnal sám na Donnarummu vstříc hattricku, ale nakonec ho zastavil praporek sudího – jak ukázal opakovaný záběr, bylo to správně.
     
    40
    Hosté měli roh a Susův centr se také neujal, protože byl moc nízký a dokázali ho odvrátit beci.
     
    41
    Teď na zemi zůstal jeden z domácích hráčů, ale nakonec se bude pokračovat a nic vážného to asi nebude.
     
    43
    Neapol se snaží o třetí kousek do milánské brány, ale to už by bylo asi moc kruté a možná i díky tomu se to domácím zatím nedaří dotáhnout do konce.
     
    45
    Poločas už bude končit a zatím to vypadá na pohodovou výhru Neapole, která prokazuje větší kvalitu a míří za první výhrou v této sezóně.
     
    45+1
    Nastavena je jedna minuta a tu začali útokem domácí – do dobré pozice se nachomýtl Milik, ale jeho hattrickový pokus byl zablokovaný pryč.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas a AC v něm bylo až na prvních 15 minut zcela sterilní – od té doby, co udeřil Milik z odraženého míče se hraje jen na jednu bránu a tou je právě ta milánská. Po několika dobrých šancích Mertense, které vytáhl Donnarumma mimo, se prosadil po rohu opět polský střelec a stanovil tak poločasové skóre na 2:0 pro domácí. Neapol je lepší na míči a srší více nápady, takže je průběžný stav zcela zasloužený.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté začali druhý poločas aktivněji, když vybojovali přímý kop, ale Bonaventurův centr skončil pouze u Reiny.
     
    48
    Druhý poločas se zatím nese ve znamení snahy AC a ke střele se teď dokonce dostal Niang, ale jeho pokus z kraje vápna rozvlnil pouze boční síť!
     
    49
    Jorginho ale teď chvíli podržel míč a hru tak uklidnil, díky čemuž se Neapol více osmělila a podnikla kontr, ovšem míč byl na Milika moc dlouhý.
     
    50
    A další dlouhý míč dokázal sebrat celkem v pohodě Donnarumma, který vyběhl včas a svému týmu tak pomohl.
     
    51
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Tak je tu ještě drama! M'BAYE NIANG se prosmýkl kolem obránce a namířil si to přímo do vápna – tam už byl sice ve velkém úhlu, ale i tak dokázal parádně propálil na bližší tyči Reinu a snižuje!
    51. M´Baye NIANG - 2:1
     
    52
    A Sarri si tak vehementně stěžoval verdikt sudího o sporném zákroku před brankovou situací, až byl vykázán na tribunu.
     
    53
    Niang byl možná trochu moc namotivovaný a šel tvrdě do souboje – byl z toho faul a sudí Valeri raději uklidňuje tohoto útočníka žlutou kartou.
     
    55
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelný comeback hostujícího týmu, který srovnává běh zápasu ani ne po deseti minutách druhé půle! Bonaventurova rána byla sice zablokována obranou Neapole, ale k míči se dostal SUSO a krásnou ránou zpoza vápna vymetl pavučiny v horním rohu Reinovy brány!
    55. SUSO - 2:2
     
    57
    Domácí jsou v šoku a všechno jim trvá déle, jejich fotbal už najednou není tak uvolněný – uvidíme ještě pořádně napínavých 40 minut.
     
    58
    Dopředu se snažil dostat Mertens, ale nakonec mu míč odkopla obrana Rossoneri – následovat bude rohový kop.
     
    59
    Ke střele se dostal po odraženém míči Jorginho, ale trefil pouze blokující hráče, takže z toho nic nebylo.
     
    60
    Následoval další roh, ale ani z jednoho z nich neapolští nedokázali vytěžit nic, takže se stav ani teď nemění.
     
    60
    Tak teď to bylo hodně nebezpečné před bránou AC! Ke střílenému centru se dostal Hamšík, ale nakonec byl na zemi včas Donnarumma a před Milikem dokázal míč dostat na roh!
     
    61
    Gomez kousek před vápnem stáhl k zemi Callejóna, který se sesunul k zemi a stoper hostů vidí žlutou – navíc tu bude velice nebezpečný standardka.
     
    62
    Ale Mertens nedokázal najít díru ve zdi, takže celá akce domácích skončila pouze na kopačkách AC.
     
    64
    AC je teď vyrovnaným soupeřem a rázem má dost odražených míčů, takže to bude pro Neapol ještě hodně perný den – ale nutno říci, že Milán vstoupil do druhé půle úžasně.
     
    65
    K další nebezpečné akci se dostal Suso, který chtěl ještě dělat kličku ve vápně, ale to ho dostalo do těžké pozice a jeho rána byla zablokována na roh!
     
    66
    No.... Hodně teatrálně se k zemi skácel po minimálním kontaktu se soupeřem Mertens, ale jelikož to bylo při nadějné akce, tak dokonce Suso vyfasoval žlutou.
     
    67
    Ale Albiol se při standardce dopustil útočného faulu, takže míč mají opět hosté – ti nikam nespěchají a snaží se zůstat u svojí tak úspěšné hry.
     
    68
    Hamšík rýsoval míč na Milika, ale moc ho zvedl a tak polský útočník měl velice těžko práci – kterou nakonec nezvládl a balón mu utekl.
     
    70
    Domácí se dostávají více do hry a jsou to opět oni, kdo diktuje tempo hry.
     
    70
    U čáry přitvrdil Hysaj, kterému sudí za nepřesný skluz uděluje asi jasnou žlutou.
     
    72
    Do šance se dostával Callejón, ale opět nedokázal celou akci zakončit – o míč přišel.
     
    73
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Allan, přichází Piotr Zieliński.
     
    74
    Neapol právě vstřelila branku!
    No tak nakonec se domácí přeci jen prosazují a tento úžasný zápas opět překlápí na svoji stranu! Ke střele z hrany vápna se dostal Belgičan Mertens, jehož střelu ale vyrazil Donnarumma – ovšem pouze na JOSÉHO CALLEJÓNA, který se nemýlil a poslal Neapol do vedení!
     
    75
    Žlutou kartu za svoje počínání vidí Juraj Kucka, který možná až zbytečně moc přitvrdil.
     
    76
    Tak pozor! Juraj Kucka se neudržel a něco ještě dodal na adresu sudího, takže ihned vidí druhou žlutou a hosté dohrávají v deseti!
     
    78
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Dries Mertens, přichází Lorenzo Insigne.
     
    79
    Neapol měla roh, ale nakonec byl faulovaný ve vzduchu Donnarumma, takže je celá akce u konce.
     
    80
    Ze hřiště odejde jak Bacca, tak Abate, na hřišti je pak nahradí debutant Sosa a mladíček Calabria. Dokáží změnit běh zápasu?
     
    82
    AC se nemůže dostat dopředu, ale míč ve své moci drží. Bude to ještě zajímavé, ale je otázka, jak velký tlak dokáží hosté vyvinout v deseti lidech.
     
    83
    Rossoneri ale hrají na útočné polovině a snaží se být nebezpeční – jejich výkon rozhodně není zklamáním, spíše naopak.
     
    84
    Na druhé straně nakonec dokázal Insigne vybojovat rohový kop, když Calabria ještě tečoval jeho přihrávku.
     
    86
    Teď drží míč na útočné polovině domácí a je vidět, že jejich hlavním cílem je dohrát zápas bez problémů. Ten ale nastal po ztrátě ve středu pole, kterou hasil faulem Jorginho a dostal za to žlutou.
     
    87
    Ze hřiště odejde střelec krásné druhé branky Suso, nahradí ho další nováček Lapadula.
     
    87
    Albiol šel hlavou do souboje až moc dolů a byl do ní trefen – sám ale dostal, zcela správně – žlutou kartu za nebezpečnou hru vůči vlastní osobě.
     
    88
    Tak to je hodně hloupé od Nianga! Reina měl míč ve své moci a francouzský útočník do něj ještě strčil – španělský gólman tak ihned upadl a útočník AC vidí zcela zbytečnou druhou žlutou kartu v zápase.
     
    89
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Raúl Albiol, přichází Vlad Chiricheş.
     
    90
    Neapol tak hraje proti devíti lidem, což je samozřejmě hodně komfortní a domácí by se museli hodně snažit, aby o vedení ještě přišli. Zieliński ještě zajel ve středu pole do Montoliva a vidí další ze série žlutých.
     
    90+2
    Nastaveny jsou čtyři minuty a domácí se snaží hru hodně kouskovat, takže to vypadá, že už si svoje těžce vydobyté vedení pohlídají.
     
    90+4
    Romagnoli vyrazil na čáře míč z vlastní brány, ale nestihl to, takže navíc bude uznána i branka. Neuvěřitelný závěr zápasu.
     
    90+4
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tak nakonec je to takhle – nejprve žlutá a poté je uznána branka. Do otevřené obrany se dostali hráči Neapole a ALESSIO ROMAGNOLI se sice snažil, seč to šlo, ale nestihl to a sám si nakonec srazil míč za čáru – vlastní gól. Je to tedy 4:2.
    90+4. Alessio Romagnoli (vlastní) - 4:2
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Tak za sebou máme tento šílený zápas, který nabídl snad opravdu všechno – a oba týmy navíc přijely hrát fotbal a útočit, takže se vážně bylo na co dívat. Milán dokázal zásluhou Nianga a krásné střely Susa v úvodu poločasu srovnat, ale poté zareagoval Callejón a vrátil domácím vedení. Následně neudržel nervy Kucka a byl během minuty po dvou žlutých vyloučen, následně ho chvíli před koncem napodobil Niang, který za vražení do Reiny viděl také druhou žlutou. V závěru pak výhru pečetil vlastním gólem Romagnoli, zápas tak skončil 4:2 pro Neapol.

    Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek víkendu. (22:52:43)

    Ondřej Hradecký

    Branky: 18. Milik, 33. Milik (Callejón), 74. Callejón, 90+4. A. Romagnoli (vla.) – 51. Niang (Suso), 55. Suso

    Karty:   70. Hysaj (NEA), 86. Jorginho (NEA), 87. Albiol (NEA), 90. Piotr Zieliński (NEA) – 53. Niang (ACM), 61. G. Gomez (ACM), 66. Suso (ACM), 75. Kucka (ACM), 90+4. A. Romagnoli (ACM)   76. Kucka (ACM), 88. Niang (ACM)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 4:6. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 13:15.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol (89. Chiricheş), Koulibaly, Ghoulam – Allan (73. Piotr Zieliński), Jorginho, Hamšík (C) – Callejón, Milik, D. Mertens (78. L. Insigne).
    Náhradníci: Rafael Cabral – Strinić, Valdifiori, Ch. Maggio, Piotr Zieliński, Chiricheş, Gabbiadini, L. Insigne, Grassi, R. Insigne, Lasicki.

    AC Milán: G. Donnarumma – Abate (80. Calabria), G. Gomez, A. Romagnoli, De Sciglio – Kucka, Montolivo (C), Bonaventura – Suso (87. Lapadula), Bacca (80. J. Sosa), Niang.
    Náhradníci: Diego López, G. Ferreira – J. Mauri, Adriano, Lapadula, Honda, Vangioni, J. Sosa, Antonelli, Locatelli, Ely, Calabria.

    Rozhodčí: Valeri – Dobosz, Marrazzo
    thejrc.org