Club Brugge – Standard 2:2 (kon.) | Anderlecht – Gent 2:2 (kon.) | Genk – Waregem 1:0 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
2:2 (1:1)
KAA Gent
Neděle 28.08.2016, 18:00 • Constant Vanden Stock Stadium, Brusel • Belgická liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, s přáním úspěšného vstupu do nového týdne se s Vámi loučím, někdy příště na počtenou! (20:01:06)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:10. Rohy: 5:5.
     
    Utkání je u konce, oba týmy si nakonec do tabulky připíšou po bodu, v Bruselu se totiž dnes zrodila remíza 2:2! Sledovali jsme velice zajímavý duel, v němž domácí po drtivou většinu hrací doby tahali za kratší konec provazu, dvakrát se ale zvládli ujmout vedení. Poprvé se jim to povedlo po Tielemansově proměněné penaltě, nedlouho nato však Gent dokázal srovnat, když se nádherně trefil Moses Simon. V konečném součtu si Vanhaezebrouckova družina musela vyčítat řadu neproměněných šancí v první půli, hlavně Perbet selhal hned v několika tutovkách. Do druhého poločasu vstoupily fantasticky naopak Fialky, vedení jim vrátil Teodorczyk. Poté se však Weilerovi svěřenci možná až příliš brzy zatáhli, neustále rostoucí tlak soupeře nakonec vyvrcholil ve druhé minutě nastavení, když se trefil Nana Asare!
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. ASARE - 2:2
     
    90+2
    Gent právě vstřelil branku!
    Nakonec je ale všechno jinak, těsně před závěrečným hvizdem se totiž hosté dokázali podruhé prosadit a s největší pravděpodobností si z Bruselu odvezou bod! První centr v podání Saiefa ještě úspěch neslavil, o pár okamžiků později ale vrátil míč do šestnáctky Ndongala, na jehož nabídku si naběhl NANA ASARE a z první propálil vše, co mu stálo v cestě!
     
    90+1
    S nadějemi Gentu na dnešní vítězství už to začíná vypadat bledě. Hostům už navíc začíná docházet šťáva, jejich dlouhé nákopy směrem do pokutového území nikam nevedou, po jednom z nich balon pro sebe zvládl ukořistit Roef.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se hlavní sudí rozhodl nastavit tři minuty.
     
    89
    S touto šancí šlo naložit ale daleko lépe! Alexandru Chipciu měl před sebou doslova moře volného prostoru, místo přímého ohrožení brankáře Rinneho se ovšem rozhodl pro přihrávku na v ofsajdu stojícího Tielemanse.
     
    88
    Střídající Ndongala se poprvé zblízka seznámil s balonem, na tento moment však v dobrém vzpomínat určitě nebude, poněvadž neposedný pumlíč se mu svezl po kopačce a namířil si to až mimo hrací plochu.
     
    87
    Moses Simon znovu využil svých mimořádně rychlých nohou a přes Sowaha nakonec ve skluzu zvládl odcentrovat. Jeho nabídka však neoslovila nikoho ze spoluhráčů, pohotový Mbodji kulatý nesmysl okamžitě odklidil.
     
    86
    A další faul v podání hostujícího útočníka Coulibalyho. S rozehráním přímého kopu se domácí tedy dvakrát nezdržovali, Dendocnker poslal balon až na hranici šestnáctky k Syllovi, jeho střela z otočky ale k Rinnemu neprošla.
     
    85
    Do šestnáctky Anderlechtu v posledních minutách létá jeden centr za druhým. Na Kumsovu nabídku si naskočil možná až příliš namotivovaný Coulibaly, který ve vzdušném souboji doslova a do písmene zboural Deschachta, tomu se na nohy pochopitelně nechce.
     
    84
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Foket, přichází Ndongala.
     
    83
    A nabídl tak bleskovou protiakci pro Fialky. U balonu se po většinu akce držel Emmanuel Sowah, který nakonec vymyslel nezištnou nahrávkou pro nabíhajícího si Dendonckera, toho ale v souboji o balon těsně předčil včas vybíhající Rinne.
     
    82
    No, teď si troufám tvrdit, že sudí hostujícímu celku upřel standardní situaci z velice nadějně vypadající pozice. Kousek za šestnáctkou byl totiž Nuytinckem povalen Sven Kums, Erik Lambrechts však nechal hru plynout.
     
    81
    Tohle byl velice hloupý zákrok. Před pár minutami příchozí Coulibaly naprosto zbytečně a hlavně po odpískání strčil do Deschachta, tady žlutá karta prostě přijít musela.
     
    80
    Po zákroku, který byl opravdu na hraně fotbalových pravidel a regulí, se Coulibaly zbavil Acheamponga a nebezpečně odcentroval na přední tyč, tam si však nejlépe ze všech počínal Olivier Deschacht.
     
    79
    Fialky hrají v posledních minutách až příliš pasivně, takovýto přístup by se jim mohl šeredně nevyplatit. Spokojeni nejsou ani domácí fanoušci, z tribun se i přes vedení Anderlechtu ozývá pískot.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 19. Tielemans (pen.), 47. Teodorczyk – 21. Simon, 90+2. Asare

    Karty:   45. Foket (GNT), 81. Coulibaly (GNT)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:10. Rohy: 5:5.
    RSC Anderlecht: Roef – Badji (46. Deschacht), Mbodji, Nuytinck, Acheampong – Tielemans, Dendoncker – Chipciu, Hanni (C), Capel (46. Sowah) – Teodorczyk (75. Sylla)
    Náhradníci: Boeckx – Deschacht, Doumbia, Heylen, Sylla, Trézéguet, Sowah

    KAA Gent: Rinne – Nielsen (58. Asare), Gershon, Mitrović – Foket (84. Ndongala), Neto, Kums (C), Saief – Milićević (77. Coulibaly), Perbet, Simon
    Náhradníci: Thoelen – Davidzada, Coulibaly, Kujović, Schoofs, Asare, Ndongala

    Rozhodčí: Erik Lambrechts – Karel De Rocker, Styn Hutsebaut
    thejrc.org