Gruzie – Rakousko 1:2 (kon.) | Srbsko – Irsko 2:2 (kon.) | Wales – Moldavsko 4:0 (kon.)
Izrael – Itálie 1:3 (kon.) | Španělsko – Lichtenštejnsko 8:0 (kon.) | Chorvatsko – Turecko 1:1 (kon.)
Ukrajina – Island 1:1 (kon.) | Finsko – Kosovo 1:1 (kon.)
konec
Finsko
1:1 (1:0)
Kosovo
Pondělí 05.09.2016, 20:45 • Veritas Stadion, Turku • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (22:40:56)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:11. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 19:8.
     
    Historie se přepisuje! Kosovo si ve svém prvním kvalifikačním utkání připisuje první bod! Hosté vletěli do zápasu jako velká voda a Leart Paqarada už po deseti minutách orazítkoval tyč! Byli to ale domácí Finové, kdo se dostal do vedení! V 18. minutě se po rohovém kopu prosadil Paulus Arajuuri ! Kosovo mohlo do poločasu vyrovnat, jenže obrana Finska zastavila několik slibných náznaků. Po přestávce už hráli pouze hosté! Po hodině hry se Kosovo dočkalo! Rozhodčí po souboji v pokutovém území odpískal pokutový kop a Valon Berisha srovnal na 1:1! Hned z další akce se Kosovo mohlo dokonce dostat do vedení. Ránu Perdedaje však fantastickým zákrokem vytěsnil Lukas Hradecky! Poté už se hra uklidnila, ani jeden z týmů si nevypracoval šanci, a proto se dnešní soupeři rozcházejí smírně výsledkem 1:1!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Valon Berisha, přichází Alban Meha.
     
    90+2
    Finové dostali šanci k exekuci přímého kopu. Roman Jerjomenko vyslal centr na zadní tyč, kam si nabíhal Paulus Arajuuri, ale střelec úvodní branky své počínání z první půle nenapodobil. Centr prosvištěl do zámezí.
     
    90+1
    Za obranu Kosova spěchal Kasper Hämäläinen. Střídající fotbalista Finska se s míčem vytlačil až k rohovému praporku, kde se mu pod nohy položil obránce a skluzem jej obral o míč.
     
    90
    Nastavují se 3 minuty!
     
    90
    Samir Ujkani si dal s odkopem od branky pořádně načas. Ujkani nakonec rozehrál přihrávkou po zemi na pravou stranu. Kosovo chce dohrát zápas s míčem na kopačkách.
     
    89
    Kosovo se nastěhovalo na polovinu domácí reprezentace a vůbec nepouští Finy k míči. Hosté se hnali vpřed středem hřiště, jenže Hekuran Kryeziu pokazil snadnou přihrávku.
     
    88
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Robin Lod, přichází Rasmus Schüller.
     
    88
    Kosovo si vybojovalo další rohový kop. Na centrovaný míč si naběhl Amir Rrahmani, ale jeho hlavička z obtížné pozice prolétla daleko vedle pravé tyče.
     
    87
    Roman Jerjomenko vymyslel centr před branku Kosova. Pobídka finského středopolaře směřovala do míst, kde se nepohyboval nikdo v bílém. Brankář Samir Ujkani si bez problémů došel pro balón.
     
    86
    Kosovo ještě podle všeho zkusí zaútočit na vstřelení rozhodující branky. Hosté se derou vpřed. Besar Halimi z levé strany hledal spoluhráče na hranici pokutového území, avšak tentokrát našel jen připraveného stopera.
     
    85
    Besar Halimi rozkmital své hbité nohy v pokutovém území Finska, obešel jednoho z obránců a poroučel se k zemi! Halimi se dožadoval odpískání pokutového kopu, ale rozhodčí tentokrát pojal zákrok jako čistý.
     
    84
    Kombinace finského týmu dnes prostě skřípe. Za obranu Kosova směřoval dlouhý míč, jenže nikdo v bílém dresu na hostující stopery nedotíral. Do hry se zapojil i brankář Samir Ujkani.
     
    83
    Hekuran Kryeziu odchází v doprovodu zdravotníků za postranní čáru. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat v utkání. Kosovo může využít ještě jedno střídání.
     
    82
    Hekuran Kryeziu si na své polovině vysokou nohou vyšlápl na soupeře a rozhodčí jeho ostrý zákrok odměňuje žlutou kartou! Sám Kryeziu si navíc přivodil zranění!

    Tomáš Kubečka

    Branky: 18. Arajuuri (Lam) – 60. Valon Berisha (pen.)

    Karty:   53. Jerjomenko (FIN), 59. Lam (FIN) – 56. Alushi (KSV), 82. Kryeziu (KSV)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:11. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 19:8.
    Finsko: Hradecky – Lam (65. Ring), Arajuuri, N. Moisander (C) – Raitala, Lod (88. Schüller), Halsti, Jerjomenko, Uronen – Pukki (73. Hämäläinen), Pohjanpalo.
    Náhradníci: Mäenpää, Joronen – Moren, Ojala, Ring, Markkanen, Schüller, Granlund, Mattila, Kauko, Saksela, Hämäläinen.

    Kosovo: Ujkani (C) – Perdedaj, Rrahmani, Pnishi, Paqarada – Kryeziu – Rashica, Valon Berisha (90+3. Meha), Alushi, B. Berisha (81. Halimi) – Bunjaku (66. Celina).
    Náhradníci: Kolshi, Neziri – Jashanica, Pepa, Halimi, Celina, Shala, Meha, Muriqi, Sulejmani, Zejnullahu, Bytyqi.

    Rozhodčí: Kružliak – Mokoš, Brendza
    bahis siteleri