Rio Ave – Estoril 1:2 (kon.) | Chaves – Belenenses 3:1 (kon.) | Guimarães – Sporting 3:3 (kon.)
Nacional – Porto 0:4 (kon.)
konec
GD Chaves
3:1 (0:1)
CF OS Belenenses
Sobota 01.10.2016, 17:00 • Estádio Municipal de Chaves • Portugalská Primeira Liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše, ale samozřejmě se na vás budu těšit u dalších on-line přenosů. Na shledanou! (19:03:09)
     
    Utkání je u konce a tři body si do tabulky nakonec připisují domácí fotbalisté Chavesu. Ti sice do druhé půle vstupovali s jednogólovým mankem, ale v 75. minutě srovnali díky pokutovému kopu Bragy a poté už zbytek utkání dokonale ovládli. V 83. minutě totiž hlavou skóroval Rodrigo Battaglia a o další dvě minuty později pečetil dokonalý obrat ve skóre William. Chaves tak po postupu z druhé ligy pokračuje ve fantastickém vstupu do první sezóny mezi elitou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Akce domácího celku sice byla zastavena asistentem rozhodčího, který zvedl praporek na znamení ofsajdu, ale to Chaves vůbec nemusí mrzet.
     
    90+3
    Belenenses se stále ne a ne prodrat k zakončení. Do konce zápasu už navíc zbývá jen několik desítek vteřin.
     
    90+1
    Hosté první minutu nastavení začali volným kopem, avšak defenzíva Chavesu si opět poradila. Ještě loni byl domácí tým druholigový, ale letos se prezentuje opravdu ve skvělém světle.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty!
     
    90
    Hamdou Elhouni se ještě pokusil prodrat k zakončení, ale jeho prúnik do pokutového území končí nepřesností. Míč si to namířil za brankovou čáru.
     
    89
    William si chtěl podržet míč u půlící čáry, což se nepodařilo, ale následná prudká přihrávka hostů skončila až v náruči Antónia Filipea.
     
    88
    Hosté se sice snaží o odpověď, avšak v ofenzívě jsou momentálně doslova jaloví. Troufnu si říct, že tohle utkání už Chaves nepustí.
    85. WILLIAM - 3:1
     
    85
    Chaves právě vstřelil branku!
    Tak to je skvělý druhý poločas domácích! Elhouni skvěle odcentroval na zadní tyč, odkud jeden z domácích vrátil míč před Venturu a osamocený WILLIAM už neměl problém s usměrněním míče do brány!
     
    84
    Hosté okamžitě reagují střídáním. Místo Dinise Almeidy zaujme čerstvý Komnen Andrić a Joãa Dioga nahradí Luís Silva.
    83. Rodrigo BATTAGLIA - 2:1
     
    83
    Chaves právě vstřelil branku!
    Domácí zcela po zásluze otáčejí nepříznivý vývoj utkání! Centr z volného kopu v podání Paulinha přistál na hlavě RODRIGA BATTAGLII, jenž ani nemusel moc vyskočit a jemnou tečí míč usměrnil ke vzdálenější tyči!
     
    82
    Palhinha fauloval a na hřišti bylo hodně emocí. Nakonec vše končí bez žluté karty.
     
    81
    Tentokrát měl Hugo Ventura trochu problémy, ale nadvakrát si přeci jenom poradil a dokázal zkrotit prudký centr z levé strany.
    80. Skvělý zákrok brankáře
     
    80
    Po rychle rozehraném rohu následoval parádní centr, na který si naskočil William! Jeho hlavičku dokázal vytěsnit Hugo Ventura.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 75. Braga (pen.), 83. Battaglia, 85. William – 30. Duarte

    Karty:   61. João Diogo (CVS) – 33. Camará (BLN), 61. Rafael Assis (BLN), 74. Duarte (BLN)


    GD Chaves: António Filipe – Paulinho, Fábio Santos (70. Vukčević), Freire, Nelson – Battaglia, Braga, Fábio Martins (46. Elhouni) – Perdigão, Rafael Lopes (46. William), Rafael Assis
    Náhradníci: Emanuel Novo – Vukčević, João Mario, Luís Alberto, Elhouni, Pedro Queirós, William

    CF OS Belenenses: Hugo Ventura – João Diogo (84. Luís Silva), Almeida (84. Andrić), Brandão, Duarte – Rosell (71. Gonçalo Silva), João Palhinha – Gerso, Sturgeon, Hanin – Camará
    Náhradníci: Joel Castro – André Sousa, Dias, Luís Silva, Gonçalo Silva, Mica Pinto, Andrić

    Rozhodčí: Veríssimo – Martins, Felisberto
    ocianews.com