HFK Olomouc – Kroměříž 2:1 (kon.) | Hulín – Vel. Meziříčí 4:2 (kon.) | Vyškov – Hlučín 0:1 (kon.)
Petřkovice – Uničov 4:0 (kon.)
konec
1. HFK Olomouc
2:1 (1:0)
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Sobota 08.10.2016, 14:30 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice, ul. Staškova. Kapacita: 2.900 míst. • Moravskoslezská fotbalová liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Hezké sobotní odpoledne, MSFL nezastavuje ani reprezentační přestávka a o tomto víkendu tak třetí nejvyšší soutěž v Česku pokračuje svým 10. kolem. V tomto textovém onlajnu budeme sledovat vývoj zápasu mezi HFK Olomouc a Kroměříží. Utkání startuje ve 14:30!
     
    1. HFK Olomouc
    Klub z olomoucké městské části Holice si zapsal až překvapivě povedené září. Tým, který je už několik let pravidelně odepisovaný a pravidelně se spekuluje, zda vydrží fungovat i další rok, si totiž připsal na holické poměry zajímavou bilanci 2-2-1, když ještě po třech úvodních kolech zel na posledním místě se skóre 0:14. Tento progres se však končícím měsícem nedaří rozvinout, bezbranková remíza s Mohelnicí a vysoká prohra v Uničově už nejsou pro HFK uspokojivými, protože pomalu ale jistě zase míří k sestupovým vodám, když se aktuálně nachází na 13. pozici s náskokem 4 bodů nad předposledním Blanskem. Body s poslední Kroměříží by se tak HFK určitě hodily. Nejlepším střelcem týmů je prozatím Filip Přikryl s dvěma vstřelenými góly.
     
    SK HS Kroměříž
    Kroměříž byl ještě nedávno považován za velkého favorita v boji o postup. Tato sezóna však Hanáckou Slávii zaškatulkovala spíš jako klub bojující o přežití. Kroměříž je totiž stále poslední, se šesti body za 3 remízy a jedinou výhrou nad Mohelnicí. Zbývajících šest proher však nebylo jen tak ledajakých, kouč David Klimek musel strpět debakl 6:0 na hřišti Hlučína nebo bláznivý zápas ve Velkém Meziříčí, který skončil 5:4 pro domácí. Hosté hrají zatím hlavně dost nevyrovnaně, jedinou jistotou je jejich kanonýr. Martin Neubert, který se do Hanácké Slávie vrátil z Otrokovic, si připsal už čtyři branky.
     
    Poslední 3 zápasy obou týmů

    1. HFK Olomouc
    02.10.2016 Uničov x HFK 4:1
    24.09.2016 HFK x Mohelnice 0:0
    17.09.2016 Hlučín x HFK 1:1

    SK HS Kroměříž
    01.10.2016 Kroměříž x Třebíč 0:3
    25.09.2016 Zlín „B“ x Kroměříž 3:2
    16.09.2016 Kroměříž x Uničov 1:2
     
    Poslední 3 vzájemné zápasy

    10.06.2016 Kroměříž x HFK 1:2
    15.08.2016 HFK x Kroměříž 0:1
    15.11.2014 HFK x Kroměříž 0:1
     
    Rozhodčím dnešního zápasu je Luboš Drozdy. Na čarách pak budou působit pánové Michal Gasnárek a Jaroslav Kolář. Jako delegát asociace je pro tento zápas určen Petr Urban.
     
    Úvodní sestavy:

    1. HFK Olomouc: Mucha – Bernard, Horka, Pyclík, Vychodil, Rýdel (C), Krumpolc, Přikryl, Bořil, Řehák, Krejčí
    Náhradníci: Snášel – Buček, Kostorek, Wolf, Marek, Pezzotti

    SK HS Kroměříž: Šustr – Kašík, Zavadil, Šmerda, Hromek, Stratil, Hynčica, Silný, Netopil, Budín (C), Steiner
    Náhradníci: Oral – Látal, Strašák, Ferko, Galetka, Pavelka, Neubert

    Rozhodčí: Drozdy – Gasnárek, Kolář.
     
    V Olomouci máme aktuálně typické podzimní počasí, teplota 8 °C už je to pro fotbal v těchto měsících celkem typická. V Holici navíc lehce poprchá.
     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu, utkání za malý okamžik začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jako první dnes rozehrávají hosté, Hromek se snaží najít některého ze svých spoluhráčů vepředu.
     
    2
    Krejčí fauloval Zavadila na polovině hřiště, Kroměříž bude rozehrávat.
     
    3
    Rýdel si nechtěl dělat moc starostí a raději odkopnul míč přes polovinu hřiště, Holice se zatím nedokáže dostat do kombinace.
     
    4
    Zavadil se dral do střelecké pozice, ale nakonec se přes defenzivní hráče domácích nedostal. Kroměříž přesto zůstává u míče.
     
    5
    Pyclík se dostal v rohu hřiště k míči po individuálních chybách, ovšem nedokázal se dostat k bráně. Domácí budou vhazovat.
     
    6
    Rýdel se dostal k rohu, který se kopal po další velké šanci Pyclíka. Řehák však krásný centr zakončil hlavou těsně nad.
     
    7
    A další velká šance domácích! Stejně jako však před pár sekundami letěl míč po hlavičce Bořila pouze nad bránu.
     
    8
    Bořil si při hlavičkovém souboji pomohl rukama, sudí mu tak nekompromisně zapískal nedovolený zákrok.
     
    8
    HFK právě vstřelil branku!
    Holice se dostává po právu do vedení! Po krásném vyvezení balónu Pyclíkem, který přesprintoval celou defenzivní řadu Kroměříže a nabídkou před prázdnou bránu vybídl MARTINA KREJČÍHO, který se už nemýlil. HFK je opravdu zatím lepším týmem.
     
    10
    Kroměříž se okamžitě snaží o odpověď, domácí jsou však zatím v obraně pozorní a nepouštějí svého soupeře do kontrů.
     
    11
    Steiner se dostal k exekuci přímého kopu z boční strany vápna, míč však z vápna odhlavičkoval Krumpolc a vyřešil tak na chvíli situaci.
     
    12
    Kroměříž nebyl daleko od vyrovnávací branky! Po Přikrylově podcenění situace se dostal k hlavičce po Steinerově centru Silný. Na jeho pokus však ještě reflexivně zasáhl Mucha, který vyrazil míč na roh.
     
    13
    Silný byl faulován při samostatném úniku, Kroměříž bude kopat přímý kop.
     
    14
    Horka ale centr do vápna ze standartní situace odhlavičkoval a vybídl na zteč Bernarda, který se jen o kousek nedostal do samostatného úniku. Šustr totiž míč těsně před ním odkopl.
     
    15
    Bořil dokázal přesně nacentrovat přes celou šířku hřiště na Krumpolce, který se ještě pokusil poslat pas do vápna. Zde se však Vychodil už k přihrávce nedostal.
     
    16
    Domácí jsou pod menším tlakem, Silný se ve vápně jen těsně nedostal do zakončení. Domácí stopeři mu totiž zabránili v postupu vpřed.
     
    17
    Standartní situace domácího celku kopaná Rýdlem z blízkosti rohového praporku orazítkovala břevno! Šustr měl v tomto případě vekou dávku štěstí.
     
    18
    Rýdel vybídl Přikryla do útočné příležitosti, ale hostující obránci mu zkřížili cestu a obrali ho o míč. Kroměříž může rozehrávat odzadu.
     
    19
    Domácí se nedaří dostat přes polovinu, hosté v těchto momentech ovládají hru.
     
    20
    Hynčica přehnal svou agresivitu v rohu hřiště, rozhodčí mu proto zapískal útočný faul.
     
    21
    Bernard centroval přesně do vápna, kde se ještě pokusil o prodloužení Pyclík. Vychodil už však na jeho pobídku nedosáhl.
     
    22
    Další nepřesný pas Kroměříže vystihli domácí hráči, HFK bude vhazovat od půlící čáry.
     
    23
    Bořil se jen těsně nedostal k zajímavému pasu od Horky za defenzivní linii, obrana hostů měla velkou dávku štěstí.
     
    25
    Horka se pokusil o rychlou přihrávku přímo na Šustrovu bránu, ten tak musel vytáhnout pohotový zákrok aby míč alespoň vytěsnil na roh.
     
    26
    Při rohu Holice se k hlavičce sice Pyclík dostal k hlavičce, ale jehi pokus neměl gólové parametry. Letěl totiž o dobré tři metry vedle tyče.
     
    27
    Pyclík se valil po zisku odraženého míče k soupeřově bráně, ale pro něj v nejnevhodnější chvíli zakopl. Kroměříž bude mít k dispozici autové vhazování.
     
    28
    Vychodil svým presinkem vytvořil pořádný tlak na nejistého Šustra, který měl velké problémy se zpracováním malé domů. Kroměřížský brankář však nakonec situaci zvládl ve spolupráci se svými kolegy.
     
    29
    Hynčicovi se povedl centr na Zavadila, ale na poslední chvíli do jeho centru vložil hlavu Přikryl. Ten tak možná zabránil vyrovnávací brance.
     
    30
    Krejčí se objevil na soupeřově polovině v ofsajdu, Šustr mlže začít rozehrávat do vlastní brány.
     
    31
    Na polovině hřiště se tvrdě střetli dvě sedmičky. Pyclík narazil na agilního Hromka, ale sudí situaci vyhodnotil jako útočný faul domácího hráče. Hosté budou kopat přímý kop.
     
    32
    Silný se snažil naběhnout na dlouhý pas za obranu, těsně před ním však míč odkopl do zámezí pozorný Horka.
     
    33
    Roh hostů vypadal nadějně, ale žádný z vyskakujících hráčů však na míč nedosáhl. Balón se dostává až k Šustrovi.
     
    34
    Šmerda se pokusil vystřelit, když se k němu přikutálel odražený míč, ale střela se mu hrubě nepovedla. Míč totiž končí vedle brány.
     
    35
    Kroměříž si vypracoval velkou šanci, když se ve vápně dostal ke střel Stratil. Mucha měl velké problémy s chycením míče, ale i pod tlakem dvou dobíhajících soupeřů nakonec míč zpacifikoval a udržel v rukavicích.
     
    36
    Vychodil se dostal po individuální akci ke zpětnému pasu do vápna, Bořil však v kritický moment zazmatkoval a míč před prázdnou bránou netrefil. Kroměříž měla velké štěstí.
     
    37
    Přikryl se nacházel při přijmutí přihrávky od Vychodila v ofsajdovém postavení, sudí mu jej také zapískal.
     
    38
    Přikryl se pokusil hned po zastavení soupeře o rychlou přihrávku vpřed, místo spoluhráče však našel jen náruč golmana Šustra, který už bude v poklidu rozehrávat.
     
    39
    Další velkou příležitost měl při breaku Pyclík, ale svou přihrávku na volného Bořila nevypiloval. Druhý jmenovaný se totiž dostal ze střelecké pozice.
     
    40
    Zavadil vyzkoušel pozornost Muchy a poslal na něj přizemní střelu, Mucha však byl koncentrovaný míč bez potíží vychytal.
     
    41
    Bořil se zkoušel dostat k přihrávce za obranu, ale nakonec jeho akci přerušuje zapísknutý faul na vlastní osobu. Domácí tak mít možnost přímého kopu.
     
    42
    Šustr se dostane znovu k míči po nepřesném pokusu Přikryla, Kroměříž tak bude rozehrávat.
     
    43
    Po akci Rýdela se dostal k míči Horka, který jej předal Vychodilovi. Ten svým akrobatickým zakončením orazítkoval spojnici! Šustr měl znovu velkou kopu štěstí.
     
    44
    Bořilova střela sice míří naprosto mimo bránu, podle všeho ji ale ještě tečoval bránící Budín. Holice se dostane k rohovému kopu.
     
    45
    Domácí se však při rohovém kopu k ničemu nedostali, rozhodčí už se chystá k ukončení poločasu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Domácí se v prvním poločase předvedli se zajímavým herním stylem, kdy získávali většinu odražených míčů a zkoušeli se prosadit rychlými breaky. Kroměříž s tím měl velké problémy, hlavně při následných standartních situacích se nedokázal postarat o bránění všech nabíhajících hráčů a často nebyl daleko od inkasování. Ovšem domácí mnoho šancí zahodili, proto také vedou jen o jednu branku, kterou vstřelil Martin Krejčí. Hosté se dostali jen k ojedinělým akcím, přesto jejich situace ještě není neřešitelná. Druhá půle začne přibližně v 15:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Kouč Kroměříže přistoupil k poločasové výměně, místo Daniela Stratila jde do hry Tomáš Strašák.
     
    47
    Vychodil se po přímém kopu dostal k hlavičce, ale mířil jen do rukavic připraveného Šustra, který neměl problém s úspěšným zákrokem.
     
    48
    Mucha vyslal přesný výkop směrem ke Krejčímu, ale ten si sklepl míč pouze do zámezí. Vhazovat tak budou hosté.
     
    48
    Filip Rýdel se střetl verbálně s Hromkem a obdržel za své vystupování asi oprávněnou žlutou kartu.
     
    50
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Kroměříž se dostává po překvapivé akci na úroveň svého soupeře. RADOVAN BUDÍN se opřel při rohu do míče a svou hlavičku protlačil až za bezmocného Muchu. Zápas tak začíná prakticky od znovu!
     
    50
    Alex Řehák dostal žlutou kartu za protesty.
     
    52
    Bernard s Pyclíkem se snažili přehrát levé křídlo hostů, ale svou akci až příliš překombinovali. K míči se dostávají hosté.
     
    53
    Steiner se po rychlé akci dostal ke střele, ale Mucha ještě vytáhl parádní zákrok, kterým zamezil před možnou brankou.
     
    53
    Lukáš Vychodil obdržel za své protesty proti verdiktu sudího žlutou kartu.
     
    54
    I kouč Derco sáhl k první změně, místo Ondřeje Bořile se do hry dostává jeho jmenovec Ondřej Buček.
     
    56
    Sudí musí domlouvat Horkovi, který se ohradil proti verdiktu rozhodčího, Domácí fotbalisté jsou teď opravdu frustrování a hrají s minimálním soustředěním.
     
    57
    Silný se snažil stihnout dlouhý nákop od Šustra, ale místo něj se do hry zapojuje aktivní Mucha, který míč raději sbírá do rukavic.
     
    58
    Steiner si při útočném snažení podržel Krumpolce a je mu také zapískán útočný faul v rohu hřiště.
     
    59
    Řehák se na polovině hřiště skácel k zemi po šlapáku, podle všeho však bude moci ve hře pokračovat.
     
    60
    Bernard se pokusil projít podél lajny, ale Silný mu výborně zkřížil cestu a dostal míč alespoň do zámezí.
     
    61
    Steiner se snažil o zabránění situace alespoň do zámezí, místo toho však poslal míč k vlastní bráně. Šustr si však z jeho překvapivým řešením poradil.
     
    62
    Hromek zůstal ležet na polovině hřiště, sudí však v této situaci kartu neuděluje.
     
    63
    Pyclík při pokusu o střelu ve vápně pouze promáchl, Holice nebyly daleko od branky.
     
    64
    Filip Přikryl dostal za protesty žlutou kartu.
     
    65
    Střela Přikryla mířila jen do míst, kam se natáhl pozorný Šustr. Holice se po dlouhé době dostávají do tlaku.
     
    66
    Kroměříž znovu střídá, místo Davida Hynčici jde na trávník Josef Ferko.
     
    67
    Roh se hostům moc nepovedl, Silný totiž centr moc přetáhl a míč skončil až na protější straně.
     
    68
    Holice znovu střídají. Na pozici Jiřího Bernarda totiž přichází Oldřich Kostorek.
     
    68
    Daniel Šmerda dostal žlutou kartu za ostrý zákrok na polovině hřiště.
     
    70
    Obrovskou šanci si při samostatném úniku připsal Ferko, ale vyběhnutého Muchu nepřehodil. Domácí brankař si tak připsal vynikající zákrok.
     
    71
    Vychodil se ocitl po menším domácím tlaku do střelecké pozice, jeho hlavička z malého vápna však letěla jen vedle tyče.
     
    72
    Hosté si připisují obrovské množství nepřesností, Holice je však zatím v této části hry nedokáže využívat.
     
    73
    Buček dokázal v souboji se Steinerem zabojovat a získal pro svůj tým alespoň vhazování. Holice se však nedokáže dostat ani ke střelecké pozici, tudíž jeho snažení není moc platné.
     
    74
    Krejčí vyvíjel tlak na rozehrávku Šustra, ale kroměřížský brankář tuto snahu vystihl a odehrál míč jiným směrem.
     
    75
    Ondřej Zavadil dostal žlutou kartu za faul na hranici vápna, Holice navíc bude kopat zajímavý přímý kop.
     
    76
    Kroměříž dnes naposledy střídá, místo Jana Hromka nastupuje na hrací plochu Martin Neubert.
     
    77
    Rýdel však svůj přímý kop nevypiloval do dokonalosti, míč jen přeletěl Šustrovu bránu.
     
    78
    Vychodil vyslal přesný pas na Pyclíka, druhý jmenovaný však svou diagonální střelou mířil jen těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    80
    Tomáš Strašák dostal žlutou kartu za faul před vlastním vápnem.
     
    81
    Steiner se dostal k příležitosti po Silného hezkém pasu, ovšem Mucha se dokázal střele výborně nastavit a vyrazil míč na roh.
     
    82
    Mucha se teď ale neskutečně překonává! Po důležitém vyboxování míče poté ještě vyškrábl míč letící do šibenice. Kroměříž bude kopat rohový kop.
     
    83
    HFK právě vstřelil branku!
    Kostorek se nejlépe zorientoval a poslal přesnou přihrávku přes celé vápno, zde se už LUKÁŠ VYCHODIL nemýlil a míč do brány hájené třemi beky dostal.
     
    85
    Domácí se hned dostávají i rohovému kopu, který musel likvidovat vyboxováním míče Šustr. Rozhodčí ale navíc zapískal útočný faul.
     
    86
    Domácí se snaží ještě o zvýšení svého náskoku, ovšem přes kroměřížskou obranu se moc často nedostávají.
     
    87
    Budínově ráně chybělo jen několik centimetrů, aby zamířila do brány. Mucha míč letící vedle brány jen kontroloval.
     
    88
    Kouč Derco ještě naposledy vystřídal základní jedenáctku, dnes jednogólový Lukáš Vychodil je totiž vystřídán Gianpaolem Pezzottim.
     
    89
    Budín se najednou ocitl před osamoceným Muchou, ale svou hlavičku nedovedl k dokonalosti. Mucha jej totiž zázračně vychytal.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 1 minutu nad standartní hrací čas!
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Zápas po odpískání hlavního rozhodčího končí tedy nakonec výhrou domácích 2:1, i když na začátku poločasu byli hosté jasně lepší. Už v 50. minutě dokázali vyrovnat a drali se do dalšího zakončení. Jenže jejich snažení utla dnes rozhodující branka v 83. minutě, která nakonec rozhodla o zisku tří bodů pro HFK. Domácí se tak v tabulce asi nepatrně posunou. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (16:24:43)

    Johan Čáp

    Branky: 8. Krejčí, 83. Vychodil – 50. Budín

    Karty:   48. Rýdel (HFK), 50. Řehák (HFK), 53. Vychodil (HFK), 64. Přikryl (HFK) – 68. Šmerda (KRO), 75. Zavadil (KRO), 80. Strašák (KRO)


    1. HFK Olomouc: Mucha – Bernard, Horka, Pyclík, Vychodil, Rýdel (C), Krumpolc, Přikryl, Bořil, Řehák, Krejčí
    Náhradníci: Snášel – Buček, Kostorek, Wolf, Marek, Pezzotti

    SK Hanácká Slavia Kroměříž: Šustr – Kašík, Zavadil, Šmerda, Hromek, Stratil, Hynčica, Silný, Netopil, Budín (C), Steiner
    Náhradníci: Oral – Látal, Strašák, Ferko, Galetka, Pavelka, Neubert

    Rozhodčí: Drozdy – Gasnárek, Kolář

    Diváci: 98
    bahis siteleri