Chabarovsk – Soči 3:2 (kon.) | Vladivostok – Spartak Moskva 6:3 (kon.) | Kunlun – N.Novgorod 2:4 (kon.)
Novosibirsk – Novokuzněck 3:2 (po pr.) | Ufa – Čeljabinsk 2:1 (kon.) | Minsk – Dynamo Moskva 2:0 (kon.)
Petrohrad – Jokerit 6:0 (kon.) | Záhřeb – Čerepovec 7:3 (kon.)
konec
Red Star Kunlun
2:4 (0:2, 2:1, 0:1)
Torpedo Nižnij Novgorod
Sobota 08.10.2016, 10:30 • Feiyang Ice Skating Center, Šanghaj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovenská stopa v utkání

    Tomáš Marinko (KRS) 0+0, 1 střela, čas na ledě: 18:11 (13:18:55)
     
    Statistiky: Střely: 49-25; Střely na bránu: 25-13; Vhazování: 32-33; Zablokované střely: 3-5 ; Hity: 6-6; Trestné minuty: 17-31.
     
    Kunlun sice ve Feiyang Ice Skating Center ve druhé části dokázal zareagovat v přesilové hře 5 na 3 a vzápětí 5 na 4 na tříbrankové vedení Novgorodu a do závěrečné části vstupoval s jednobrankovým mankem, jenže na začátku třetí třetiny pohřbil naděje čínského klubu Kaspars Daugavinš, který odehrál skvělé utkání a kromě gólu zaznamenal také dvě asistence. Konečný výsledek. Red Star Kunlun 2 Torpedo Nižnij Novgorod 4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Kunlun si v závěru utkání vytvořil obrovský závar, ani tentokrát se mu ale i přes několik dorážek puk nepodařilo dopravit do sítě!
     
    58:57
    Torpedo si vyžádalo oddechový čas a Andrej Makarov zůstal na střídačce! Kunlun to zkouší ve hře bez brankáře.
     
    58:50
    Sean Collins společně s dalšími dvěma spoluhráči vytvořil před bránou Novgorodu obrovský závar, ani jednomu z domácích hokejistů se ale nepodařilo Nikolaje Molkova překonat!
     
    58:00
    Do konce utkání zbývají odehrát 2 minuty.
     
    56:49
    Vjačeslav Kuljomin se dostal do samostatného úniku a mohl rozhodnout, jenže svůj bekhendový blafák nedokázal dotáhnout do úspěšného konce a vzápětí se rozštípal o mantinel!
     
    56:27
    Tchien-siang Sia zkusil na levém křídle od modré čáry zamířit střelou po ledě mezi betony NIkolaje Molkova, ten byl ovšem připraven a nadvakrát jeho pokus zneškodnil!
     
    55:24
    Linus Videll si z levého křídla sjel nádherně před bránu, kde se nadvakrát pokoušel zakončit, jeho střelu z úhlu ale Nikolaj Molkov vyrazil a jeho následná bekhendová dorážka zamířila mimo!
     
    55:02
    Kunlun se marně snaží podruhé v zápase vrátit zpět do utkání. Poslední střela domácích hokejistů byla hodně nepřesná a skončila v ochranné síti.
     
    54:41
    Tomáš Marcinko se dostal na levém křídle ke střele, jeho následný pokus ale zamířil pouze doprostřed brány, kde Nikolaj Molkov jeho pokus zastavil a přerušil hru.
     
    53:50
    Max Wärn uprostřed útočného pásma tvrdě vypálil od modré čáry a střelou s příklepem mířil k levé tyči, Novgorod ale vytvořil před bránou obranný val a jeho střelu zablokoval.
     
    53:30
    Do konce utkání zbývá odehrát šest a půl minuty a Novgorod za současného stavu 4:2 míří za vítězstvím.
     
    52:48
    Novgorod vyrazil do protiútoku a na několik sekund se usadil v útočném pásmu, jenže ani hosté se vzápětí k žádné střele nedostali.
     
    51:52
    Kunlun má územní převahu, jenže se horko těžko dostává do střeleckých pozic.
     
    49:34
    Vyloučený Tomáš Marcinko je zpět na ledě a Kunlun hraje v plném počtu.
     
    47:41
    Linus Videll se v oslabení mezi dvěma protihráči na levém křídle protáhl do samostatného úniku, a přestože mu jeden z hostů vyrazil hůl z ruky, bruslí se pokusil zamířit mezi betony Nikolaje Molkova! Gól by samozřejmě neplatil, je ale potřeba ocenit snahu domácích za každou cenu skórovat.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 29. Fleury (Videll, Viklund), 29. Bellemore (Collins, Fleury) – 5. V. Kuljomin (A. Potapov, Urakov), 13. Žerděv (Daugavinš, D. Sjomin), 22. Lofquist (Daugavinš, D. Sjomin), 41. Daugavinš (D. Sjomin)


    Red Star Kunlun: An. Makarov (Zagidulin) – Mäntylä, Järvinen, Bellemore, Jüe, Viklund, Pereťagin, Mikulovič – Wärn, Rau, Lahti – Fleury, Videll, Collins – Ponikarovskij, Veličkin, Marcinko – T. Sia, Pereskokov, Jašin – Jing.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Molkov (Proskurjakov) – Šulenin, Lofquist, Al. Makarov, Jegoršev, K. Vorobjov, M. Osipov, Kalašnikov, A. Potapov – D. Sjomin, Daugavinš, Žerděv – Šurakov, Rasskazov, Verjajev – Pettersson, Ashton, Gračjov – Urakov, D. Iljin, V. Kuljomin.

    Rozhodčí: Michajl Buturlin, Alexander Sergejev. Čároví: Jury Ivanov, Alexander Černyšjov
    thejrc.org