Poprad – Martin 3:5 (kon.) | Nitra – Lipt. Mikuláš 4:1 (kon.) | Žilina – Nové Zámky 5:4 (po pr.)
Zvolen – Trenčín 4:3 (kon.)
po prodl.
MsHK Žilina
5:4 (1:1, 2:1, 1:2 - 1:0)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Neděle 09.10.2016, 17:00 • Zimný štadión Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Žiliny si v domácom prostredí pripisujú na svoje konto tretie víťazstvo za sebou. Tentokrát sa im podarilo zdolať Nové Zámky, i keď len za dva body. Tesne pred koncom sa dostali do vedenia, no dve sekundy pred koncom o svoj náskok prišli. Napokon sa domácim hrdinom stal Marek Hovorka, ktorý tvrdou strelou rozhodol dnešné napínavé stretnutie. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (19:45:12)
     
    Koniec zápasu.
    64:35 HOVORKA - 5:4
     
    64:35
    Žilina dala gól!
    Je rozhodnuté! Druhý bonusový bod napokon ostáva doma. MAREK HOVORKA dostal od Daniela Brejčáka veľmi peknú prihrávku medzi kruhy a tvrdou strelou prekonal Joakima Lundströma. Asistencia: Daniel Brejčák.
     
    64:00
    Do konca predĺženia nám ostáva ešte jedna minúta. Z ľavej strany sa dostal do zakončenia aktívny Marcel Holovič, no hosťujúci gólman kryje puk.
     
    63:21
    K strele od modrej čiary sa dostal Marek Hovorka. Jeho strelecký pokus bol ale skôr propagačný, a tak nemohol prekvapiť Joakima Lundströma.
     
    62:42
    Rastislav Konečný sa veľmi pekne natlačil pred brankára Joakima Lundströma. Mieril do vrchných častí bráni, no švédsky brankár bol pozorný.
     
    61:34
    Žilinčania sú aktívnejší. Aj teraz sa dostali do prečíslenia, no prihrávka Marcela Holoviča na druhú stranu neprešla. Dobre zasiahol Jake Cardwell.
     
    60:45
    Žilinčania sa teraz dostali do útočného pásma, no zatiaľ sú dobre bránení a do zakončenia sa nedostali. Pri puku je Daniel Brejčák.
     
    60:14
    V úvode predĺženia sa dostal k strele Kamil Brabenec. Jeho strelu švihom ale dokázal zneškodniť brankár Tomáš Tomek. Vhadzovať sa tak bude pred ním.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Neskutočný záver stretnutia! V Žiline budeme o pár sekúnd svedkami atraktívneho predĺženia troch proti trom. Už sa zdalo, že Juraj Jurík rozhodol o domácom víťazstve, no dve sekundy pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal skóre zápasu Jake Cardwell. Oba tímy si tak vymenia strany a zabojujú o druhý bod.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
    59:58 CARDWELL - 4:4
     
    59:58
    HC Nové Zámky dali gól!
    Tak to je neuveriteľný záver! Hostia dokázali dve sekundy pred koncom riadneho hracieho času vyrovnať na 4:4! K prihrávke spoza brány sa dostal JAKE CARDWELL a takým bejzbalovým spôsobom prepasíroval puk za chrbát Tomáša Tomeka. Asistencie: Michal Hudec a Ossi Saarinen.
     
    59:40
    Nové Zámky hrajú bez brankára, no puk je v ich obrannej tretine. Žilinčania zbierajú cenné sekundy a zrejme dovedú zápas do úspešného konca.
    59:24 JURÍK - 4:3
     
    59:24
    Žilina dala gól!
    Domáci hokejisti zrejme rozhodujú o osude dnešného zápasu. JURAJ JURÍK z pravej strany len nahadzoval puk na bránu a Frederik Sandgren nešťastne tečoval puk za chrbát Joakima Lundströma. Asistencia: Tomáš Sýkora.
     
    58:58
    Hostia si teraz nerozumeli v rozohrávke a po ďalšom zakázanom uvoľnení sa hra presťahovala pred Joakima Lundströma. Ten následne musel zasahovať po strele Marcela Holoviča z tesnej blízkosti.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 15. Konečný, 24. Hovorka (Mikuš, Matis), 33. Húževka (Mikuš, Jurík), 60. Jurík (Sýkora), 65. Hovorka (Brejčák) – 12. Brabenec (Hvila, Cardwell), 40. Fábry (Chovan), 47. Paulovič, 60. Cardwell (Hudec, Saarinen)


    MsHK Žilina: Tomek – Mikuš, Rehák, Brejčák, Tserenok, Drábek, Macejko, Kríž, Prokop – Handlovský, Hovorka, Matis – Sýkora, Húževka, Jurík – Konečný, Holovič, Švihálek – Rogoň, Ondruš, Gmitter
    HC MIKRON Nové Zámky: Lundström – Čížek, Cardwell, Sandgren, Chovan, Ďurčo, Štindl, Maier, Sucharda – Saarinen, Brabenec, Hvila – Fábry, Hudec, Tibenský – Čaládi, Lelkeš, Paulovič – Dubec, Rehák, Tábi

    Rozhodčí: Peter Lokšík – Martin Krajčík, Šimon Synek
    thejrc.org