USA – Česko 6:2 (kon.) | Česko – Švédsko 3:4 (po pr.)
konec
USA
6:2 (3:1, 1:1, 2:0)
Česko
Sobota 05.11.2016, 00:00 • USA Hockey Arena, Plymouth • Reprezentace do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, přejí příjemný zbytek noci nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (02:40:02)
     
    Češi se tak po dvou dvou výhrách nad Švýcary a Finskem, které porazili shodně 5:3, poprvé na turnaji museli smířit s rolí poraženého. Další utkání čeká svěřence trenéra Varadi už v sobotu, a to ve 20:30, kdy vyzvou Švédsko.
     
    Třetí třetina se lépe povedla Američanům, kteří se za záda českého brankáře trefili dvakrát. Český výběr hledal odpověď na inkasované branky marně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Josh Maniscalco (USA) míří na dvě minuty na trestnou lavici. Americký obránce si odsedí menší trest za zdržování hry.
     
    58:30
    USA právě vstřelilo branku!
    O vítězi zápasu je zřejmě rozhodnuto! Už šestou přesnou střelu nasměroval za hostujícího strážce svatyně LOGAN COCKERILL. Asistence: Graham Slaggert, Jacob Tortora.
     
    57:46
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané v závěru utkání přidávají další gól, když přesně za českého brankáře mířil JOSH NORRIS. Asistence: Randy Hernandez, Tyler Inamoto.
     
    44:09
    Další dvě trestné minuty pro jednoho z českých útočníků. Konkrétně tedy pro Ondřeje Machalu, který si odsedí menší trest za nedovolené bránění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině padly jen dvě branky. Nejprve snížil náskok zámořského výběru Jakub Pour, v polovině utkání ale vrátil Američanům náskok Grant Mismash. Češi ztrácí na tým pořádající země dva góly, dokáží gólové manko dotáhnout?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    36:36
    Chvíli na to míří na trestnou lavici také Grant Mismash (USA), který si odpyká menší trest za vysokou hůl.
     
    34:11
    Dvěma minutami za vražení na hrazení je potrestán také Jan Kalus (CZE), a tak se Češi musí znovu bránit.
     
    29:57
    Současně byli na dvě minuty na trestnou lavici odesláni Sean Dhooghe (USA) za nesportovní chování a Filip Chytil (CZE) taktéž na dvě minuty, ale za podražení.
     
    29:13
    USA právě vstřelilo branku!
    Zámořský výběr si znovu bere svůj dvoubrankový náskok zpět, když přesně až do sítě české branky mířil GRANT MISMASH. Asistence: Quinn Hughes, Phil Kemp.
     
    22:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi znovu snižují náskok Američanů! Vyzrát na St. Cyra v brance USA dokázal JAKUB POUR. Asistence: Kryštof Hrabík.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina byla na góly poměrně bohatá, většina z nich ale padala do české branky. Američané se dostali do vedení už ve třetí minutě, o čtyři minuty později přidali další gól. Češi pak sice snížili náskok domácích na rozdíl jedné branky, Američané ale bleskově přidali třetí zásah.

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 3. Knoepke (Cassetti, Reedy), 7. Reedy (Mismash, Barratt), 12. Dhooghe (Farrance), 30. Mismash (Hughes, Kemp), 58. Norris (Hernandez, Inamoto), 59. Cockerill (Slaggert, Tortora) – 11. Kaut, 23. Pour (Hrabík)


    USA: St. Cyr (Scheel) – Gildon, Knoepke, Hughes, Kemp, Inamoto, Miller, Farrance, Maniscalco – Tkachuk, Norris, Pastujov – Mismash, Barratt, Reedy – Cockerill, Slaggert, Tortora – Cassetti, Dhooghe, Hernandez.
    Česko: Vomáčka (Patera) – Mikyska, Šalda, Král, Bednář, Zelingr, Gaspar, Horský – Kern, Hladoník, Kaut – Machala, Kondelík, Safin – Pour, Hrabík, Dvořák – Kalus, Škvrně, Novák – Chytil.

    Rozhodčí: Schllttenhardt, MacFarlane – Bowles, Hooks
    thejrc.org