Slovensko – Bělorusko 0:3 (kon.)
konec
Slovensko
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Bělorusko
sk Sobota 05.11.2016, 15:00Družba Cup U18
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Obrovská radosť v Gomeli, kde Bielorusko práve spečatilo svoj triumf na domácom Družba Cupe. Neprehralo ani jeden zápas, ale dnes patrí veľké uznanie aj slovenským hráčom, pretože tí predviedli dobrý výkon, avšak nevedeli z množstva skvelých šancí prekonať výborne chytajúceho brankár menom Andrei Hryshchanka. (17:15:44)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:12
    Pališčuk mohol pridať ešte jeden presný zásah, no stroskotal v nájazde na brankára Sklenára.
     
    58:43
    Hrehorčák vystrelil spomedzi kruhov, ale cez obrancu jeho pokus neprešiel. Slovensko sa snaží, čo to ide, lenže defenzíva súpera odoláva.
     
    58:00
    Posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:50
    Na štadióne panuje skvelá nálada. Vypredaná hala už začala s mexickými vlnami.
     
    57:50
    Hryshchanka prerušuje hru na potlesk domáceho publika v Gomeli, avšak to, čo predviedli naši zverenci by sa dalo nazvať ako festival zahodených šancí. Strely prichádzali prakticky vždy, keď sa dalo a Bielorusi majú neuveriteľné šťastie, že držia čisté konto.
     
    57:14
    Držíme súpera ako vo zveráku, šance prichádzajú, ale končia buď na pozornom brankárovi Hryshchanku, alebo vedľa. Toto je neskutočný slovenský tlak.
     
    56:30
    Slováci sú na ľade šiesti, brankár Sklenár je teda na striedačke.
     
    56:22
    Naši už dvíhali ruky nad hlavu, ale strela z kruhu do brány neprešla. Brankár Hryshchanka potvrdil svoj skvelý výkon. Chvíľu na to sa stala takmer rovnaká situácia. Bieloruský brankár je dnes proste neprekonateľný. Určite najlepší hráč duelu.
     
    55:40
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Hryshchanka – 2 min.).
     
    55:40
    Aktivita Regendu s Urbánkom v okolí brány Bieloruska gól neprináša, aj keď teraz táto dvojica súperov pekne povyzvŕtala. Budeme však hrať presilovku.
     
    54:55
    Miloš Kelemen sa natlačil až pred bránu Hryshchanka, lenže gól strelou backhadnom priamo do gólmana nedal. Čo je ale horšie, tvrdo narazil na zadný mantinel a len pomaly opúšťa ľad.
     
    53:58
    Neskutočná presilovková kombinácia našich hráčov! Puk si na jeden dotyk vymenila celá päťka, lenže zakončujúci Korenčík nechal po strele spred bránkoviska vyniknúť Hryshchanka.
     
    53:14
    Slovensko zas drží protivníka v jeho pásme, ale tejto presilovke chýba streľba. Keď sa už o to Žiak pokúsil, strela mu vôbec nesadla a súper dostal puk preč.
     
    52:26
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Habrus – 2 min.).
     
    51:58
    Znova dobrá možnosť našich hokejistov, ktorí teraz prebrali taktovku, lenže všetko stroskotáva na brankárovi Bieloruska.
     
    50:49
    Naši získali puk za bránou Bieloruska a po prihrávke pred ňu mal dobrú šancu Giertl, avšak trafil len do hrude brankára Hryshchanku. Strelu nestihol namieriť.
     
    49:52
    Martinau dokorčuľoval puk pri bráne Sklenára a ešte sa ho snažil posunúť do šance pre spoluhráča, lenže prihrávka cez jediného slovenského beka neprešla.

    Matej Kubove

    Branky a nahrávky: 3. Martinau, 28. Pališčuk (Šemel, Filiayeu), 46. Martinau (Siarhei, Kot)


    Slovensko:
    Bělorusko:
    ocianews.com