Jaroslavl – Jekatěrinburg 5:3 (kon.) | Minsk – Ufa 2:3 (0:1 po s.n.) | Dynamo Moskva – Chanty-Mansijsk 6:0 (kon.)
Viťaz – Barys 4:2 (kon.) | Riga – Magnitogorsk 4:3 (1:0 po s.n.) | HC Slovan – Novokuzněck 4:5 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HC Dinamo Minsk
2:3 (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)
Salavat Julajev Ufa
Pátek 02.12.2016, 17:30 • Minsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Maxim MAJOROV - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Salavat Julajev Ufa.
    Autorem vítězné branky je MAXIM MAJOROV, který proměnil svůj nájezd jednoduchou střelou k levé tyči a jelikož byl střelcem jediným, zajistil Ufě bod navíc!
     
    58:44
    A navíc je tu vyloučení pro domácí, na trestnou lavici musí Rob Klinkhammer, který je potrestán dvěma minutami za držení hole.
     
    55:50
    Puk stále drží o něco více domácí celek a teď se k hodně jedovaté ráně dostal Drozd, ovšem lapačka Svedberga byla bleskově ve vzduchu a puk vyrazila mimo bránu!
    52:49 Jevgenij KOROTKOV - 2:2
     
    52:49
    Ufa právě vstřelila branku!
    No a z ničeho nic je srovnáno, protože obrana domácích trochu zaspala a nechala útočníkům Ufy až moc místa. Střílenou přihrávku před branku dokázal Scrivens svou holí sice posunout, ale vlastně tím nabil přesně proti holi JEVGENIJI KOROTKOVI , který moc neváhal a tvrdou ranou poslal puk přesně pod břevno! Asistence: Stepa Chripunov a Maxim Majorov.
     
    49:07
    Na zadní tyči se dostal k parádní šanci hostující Hartikainen, kterému stačilo jen dobře nastavit hokejku a uklízel by puk do prázdné sítě, místo toho mu ale kotouč sjel a poslal ho až někam do ochranné sítě!
     
    46:17
    A Ufa se ihned hnala za vyrovnáním, za tím se tlačil v brankovišti Lazarev, ale puk mu na poslední chvíli ukradl parádní zákrokem Scrivens!
    45:16 Jevgenij LISOVEC - 2:1
     
    45:16
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    A je otočeno, aréna se dostává do varu a domácí hráči do euforie! Po zvýšeném tlaku Minsku se dostal k puku na modré čáře JEVGENIJ LISOVEC, který zcela využil toho, že před bránou clonilo několik hráčů a dokázal i díky tomu propálit přesnou ránou k levé tyčce Svedberga! Asistence: Alexandr Matěruchin.
    44:17 Alexandr MATĚRUCHIN - 1:1
     
    44:17
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec to vyšlo a domácí celek zcela zaslouženě srovnává krok! Ke střele se dostal z pravého kruhu Matt Ellison, s tímto pokusem si Svedberg sice ještě porazil, poté ale chytře přiklepl Klinkhammer před prázdnou bránu ALEXANDRU MATĚRUCHINOVI, na což už Švéd bráně Ufy neměl jak zareagovat a puk končí v síti! Asistence: Rob Klinkhammer a Matt Ellison.
     
    44:10
    A domácí navíc budou hrát další přesilovku, na trestnou lavici totiž usedne Jevgenij Bodrov za hákování.
     
    42:21
    Tak toto byla tutová šance běloruského celku, když se dostal k dorážce z výtečné pozice Kovyršin, Svedberg ale vytáhl zázračný zákrok a puk v jeho cestě do brány zastavil betonem!
     
    36:23
    Tak toto je také hodně sporný verdikt sudích, ale asi tím zase kompenzují podobné vyloučení, které provedli na druhé straně – Svedberg při přesouvání se mírně šťouchl do branky, která se posunula a sudí ho vylučují za úmyslné posunutí brány.
     
    34:44
    Je tu další vyloučení, tentokrát ovšem pro hráče hostů – na dvě minuty si půjde sednout Konstantin Kornějev, jeho trest je klasifikován jako podražení.
     
    31:41
    Gólman Scrivens se teď opravdu hodně vzteká, protože sudí ho vyloučili za posunutí branky, ovšem domácí gólman reklamuje, že to neudělal schválně. Každopádně domácí budou hrát v oslabení.
     
    28:04
    Tak toto ale byla velká šance v podání domácích hokejistů – ke střele se dostal Drozd, ale jeho dobrý pokus nějakým způsobem lapačkou z brány vyškrábl na čáře Svedberg!
     
    23:57
    Domácí budou hrát přesilovku, která může jen umocnit jejich už tak dost velký tlak – na dvě minuty si musí sednout Dmitrij Makarov za hákování.
     
    11:48
    První přesilovku mají před sebou i hosté, protože krosčeku se dopustil Marc-André Gragnani a jde si odsedět dvě minuty.
    10:26 Jevgenij BODROV - 0:1
     
    10:26
    Ufa právě vstřelila branku!
    No a hra se vážně trochu otočila, což má za výsledek první branku zápasu v síti Minsku. Krásnou individuální akci předvedl Denis Paršin, který prokličkoval přes dva hráče, dal puk za sebe zcela volnému JEVGENIJI BODROVOVI, který tvrdou střelou dostal puk za bezmocného Scrivense! Asistence: Denis Paršin a Stanislav Garejev.
     
    07:48
    Tak tohle bude Matěruchina mrzet! V přesilovce se dostal ke střele do poloprázdné branky, půlka stadionu už stála na nohou, ale střela domácího útočníka byla zastavena břevnem!
     
    06:49
    Je tu první vyloučení zápasu a jsou to hosté, kteří půjdou do čtyřech – na trestnou lavici si na dvě minuty musí sednout Dmitrij Vorobjov, který držel protihráče.
     
    06:11
    Do obrovské šance se ale dostali po ztrátě hráčů Minsku i borci Ufy, do přečíslení jel Lazarev, který dal za sebe Bodrovovi, jenž ovšem svou razantní ránou nechal vyniknout lapačku Scrivense!
     
    03:26
    Minsk je zatím o hodně aktivnější a teď se do další tutovky dostal Pavlovič, který si najel před bránu Svedberga, svým bekhendovým pokusem ho ale pouze trefil do výstroje!
     
    01:45
    Do dnešního prvního zakončení se dostali domácí hráči, celou akci zakončoval na zadní tyči povedenou střelou Kulakov, ale na místě byl Svedberg a puk zastavil. Následně ještě pálil Drozd, ale jeho bombu zastavila tyčka!

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 45. Matěruchin (Klinkhammer, Ellison), 46. Lisovec (Matěruchin) – 11. J. Bodrov (Paršin, S. Garejev), 53. Korotkov (Chripunov, M. Majorov), rozh. náj. M. Majorov

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Matt Ellison (MIN)
    0:0   Dmitrij Makarov (UFA)
    2. série:
    0:0   Andrej Stěpanov (MIN)
    0:0   Kirill Kaprizov (UFA)
    3. série:
    0:0   Alexandr Matěruchin (MIN)
    0:1   Maxim Majorov (UFA)


    HC Dinamo Minsk: Scrivens (Lalande) – Lisovec, Gotovec, Korobov, Gragnani, Šinkevič, Chenkel, Mickevič – Pavlovič (C), Kulakov (A), Drozd – Matěruchin, Kovyršin, Klinkhammer (A) – An. Stěpanov, Ellison, Gavrus – Ambožejčik, Kitarov, Karaban.
    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Gavrilov) – Lepistö (A), Loginov, Kuljaš, Gončarov, D. Vorobjov, Kornějev, S. Garejev, Arzamascev (A) – Hartikainen, D. Makarov, Omark (C) – A. Lazarev, J. Bodrov, Paršin – Něstěrov, M. Vorobjov, Chripunov – Kaprizov, Korotkov, M. Majorov.

    Rozhodčí: Buturlin, Gebej – Misjur, Judin
    ocianews.com