Kunlun – Chabarovsk 0:1 (1:3 po s.n.) | N.Novgorod – Jaroslavl 1:3 (kon.) | Soči – Dynamo Moskva 5:3 (kon.)
Spartak Moskva – Viťaz 2:5 (kon.)
konec
HK Soči
5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Dynamo Moskva
Sobota 24.12.2016, 15:00 • Ledový palác Bolšoj, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Domácí tak nakonec z dnešního těžkého zápasu berou všechny body a v boji o play-off tak získali hodně důležitou výhodu – poslední třetina sice patřila spíše náporu Dinama, ale byli to hráči Soči, kteří udeřili jako první. Padakin totiž využil mírného zaváhání gólmana Lazušina a zvýšil už na rozdíl tří branek – to ale nebylo všechno. Následně totiž dorážkou dokázal snížit Kokarev, ovšem to bylo od Dinama, i přes mnohé další šance, v dnešním zápase vše.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se s Vámi loučím a přeji vám pěkně prožitý štědrovečerní zbytek dne! (17:16:07)
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Jedna z posledních střel ale šla pouze mimo Barulinovu bránu, díky čemuž se dostali k puku domácího a dokázali ho vyhodit mimo nebezpečí.
     
    59:05
    Ale Soči se tomu prvotnímu náporu ubránilo, vyhodilo puk daleko od své brány a díky tomu mohlo vystřídat, Dinamo už nemá ani minutu na dvě branky.
     
    58:29
    Hosté budou mít vhazování v útočné třetině a jdou do toho bez gólmana a v šesti – už nemají, co by mohli ztratit.
     
    57:25
    Už nám zbývá jen něco přes dvě minuty a domácí celek stále drží vedení, k puku už se ale skoro nedostává a jen doufá, že Dinamo neprolomí jeho obranu.
     
    56:29
    Zápas se chýlí ke konci a i nadále sledujeme drtivý tlak Moskvy, která se tlačí dopředu ve všech lidech – je asi jen otázkou času, kdy to zkusí v šesti.
     
    55:18
    Už delší dobu se hraje výhradně v útočném pásmu moskevského celku, který zakončuje ze všech možných i nemožných pozic, Barulin ale drží jako skála a všechny střely vyráží do bezpečí.
     
    54:06
    Znovu šel na led domácí gólman, který je v posledních minutách v permanenci, ovšem i teď si věděl rady – tvrdou střelu Cvetkova dokonce udržel v lapačce a hru tak přerušil.
    52:51 Barulin se zaskvěl klíčovým zákrokem!
     
    52:51
    Úžasný zákrok Barulina, který stále drží pro Soči dvoubrankový náskok! Teď se dostal před jeho brankou do tutové šance Gorovikov, ovšem ruský gólman se roztáhl v brance a nějakým způsobem puk vytěsnil mimo!
     
    51:49
    Před klec soupeře se pro změnu vydalo i Dinamo, nahazoval Hietanen, ovšem Kašpar se po puku natahoval marně a Barulin ho svoji hokejkou poslal za branku.
     
    50:28
    Hraje se teď ve velkém tempu, oba celky se tlačí před bránu soupeře – teď k dorážce do polookryté brány centimetry chyběly Maxwellovi, ten ovšem na puk nakonec nedosáhl a obrana Moskvanů ho odklidila!
     
    49:37
    Soči se snaží dostat zpět do hry a nedovolit hostům dostat se do varu, to se zatím celkem daří, protože po této brance hrají s pukem právě hlavně domácí hokejisté.
    48:20 Denis KOKAREV - 5:3
     
    48:20
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Přesto je ale sníženo a Dinamo ještě vykřesalo naději na bodový zisk! Po nahození od Podšendjalova, které vyrazil Barulin pouze před sebe, se k dorážce dostal DENIS KOKAREV, jenž dokázal nadvakrát propasírovat puk srze domácího gólmana! Je tedy sníženo, Soči má ale stále vše ve svých rukou. Asistence: Arťom Podšendjalov.
     
    48:08
    Soči i nadále chce hrát aktivně, také se dostává dopředu, byť pochopitelně ne tak často, ale rozhodně to není nějaký ustrašený výkon.
     
    47:15
    Je tu komerční pauza a i před tou byli o něco lepší hosté, kteří se dostali ke střele od modré čáry, projektil v podání Nikulina ale celkem v pohodě schoval v lapačce Barulin.
     
    46:28
    Zpátky do zápasu se snaží dostat hosté, ti se tlačí dopředu, obrana Soči je ale bezchybná a zatím tak v této třetině nemusel Barulin řešit moc zapeklitých situací.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 1. Skačkov (A. Kosticyn), 10. Petersson (Ignatuškin, A. Kosticyn), 32. Mamkin (A. Kosticyn, Ignatuškin), 40. Mamašev (Maxwell, O'Dell), 45. Padakin – 16. Fjodorov (Kašpar), 21. Karpov (I. Nikulin, Karsums), 49. Kokarev (Podšendjalov)


    HK Soči: Barulin (Šikin) – Pedan, Pepeljajev, Mamašev, S. Kuzněcov, Mamkin, Glazkov, I. Vorobjov – A. Kosticyn (A), Ignatuškin (C), Skačkov – Petersson, Maxwell (A), Padakin – Morozov, O'Dell, Grebenščikov – I. Zacharčuk, Mereskin, Levickij.
    Dynamo Moskva: Lazušin (Zalivin) – M. Robinson, D. Višněvskij, I. Nikulin (A), Rylov (A), Hietanen, Solovjov, J. Zajcev – Kašpar, Cvetkov, Fjodorov – Karpov, A. Těreščenko (C), Karsums – Podšendjalov, Gorovikov, Kokarev – A. Kuzněcov, Dugin, Brjukvin – Igumnov.

    Rozhodčí: Gusev, Odins – Zacharenkov, Šeljanin
    bahis siteleri