Mountfield HK – Jekatěrinburg 4:3 (kon.) | Davos – Team Canada 3:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:3 (1:1, 1:2, 2:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Úterý 27.12.2016, 15:05 • Davos • Spengler Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Úvodní třetina nabídla dvě branky. Hned po jednatřiceti vteřinách se prosadil Dmitrij Monja. V přesilové hře dokázal český celek vyrovnat, postaral se o to Richard Jarůšek. Po dvaceti minutách tak platil stav 1:1. První třetina přinesla rychlý hokej, diváci se rozhodně nenudili.

    Do druhé třetiny vstupovaly oba týmy za stavu 1:1. Hradec Králové se dokázal dostat do vedení. Buly v útočném pásmu vyhrál Jaroslav Bednář, od modré pálil Blaž Gregorc a jeho pokus skvěle tečoval Roman Kukumberg. V závěru prostředního dějství dokázal Jekatěrinburg vyrovnat. Anatolij Golyšev vyskočil z trestné lavice, skončil jeho trest, a následně dokázal zakončil pohlednou akci svého týmu střelou do odkryté branky. Obrat v zápase dokonal Avtomobilist v čase 39:43, kdy se po přihrávce Alexeje Vasilevského prosadil tvrdou ránou od modré Michal Čajkovský. Po 40 minutách tak vedl tým hrající KHL o jednu branku.

    Ve třetí třetině jsme viděli aktivní hru, kterou se prezentoval Hradec Králové. Na první střelecký úspěch třetí třetiny jsme čekali do 53. minuty. Roman Kukumberg se nejlépe zorientoval před brankou a dokázal poslat kotouč do sítě. Stav zápasu byl vyrovnaný. Vypadalo to, že uvidíme prodloužení. Nastavený čas ale odmítli hokejisté Hradce v přesilové hře. V čase 55:56 se po krásné přesilovkové kombinaci prosadil střelou do odkryté branky Richard Jarůšek. K velké radosti českých fanoušků vyhrává Hradec tento zápas 4:3. Zástupce české nejvyšší soutěže dokázal vyhrát nad účastníkem Kontinentální Hokejové Ligy. (17:23:55)
    Hradeční fanoušci vytvořili naprosto parádní atmosféru, nechyběla ani vítězná radosti s brankářem týmu.

    Velký důvod k radosti mají hokejisté a fanoušci Hradce.

     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Už se nic nestane, Hradec vyhraje.
     
    59:46
    Alexej Vasilevskij zachytil vyhození, ale nedokázal kotouč poslat přesněji před branku.
     
    59:40
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:39
    Dmitrij Monja to myslel dobře, vzal to na sebe a po individuální akci zakončoval. Patrik Rybár opět podržel Hradec.
     
    59:23
    Vladimir Sochatskij opouští branku, hosté to zkouší v šesti.
     
    59:14
    Poslední minuta hry ve třetí třetině.
     
    58:40
    Patrik Rybár nyní podržel své spoluhráče, střelecký pokus soupeře výborně dokázal vyrazit, následně puk odvezl daleko do bezpečí obránce.
     
    58:38
    Domácí v plném počtu.
     
    58:24
    Jekatěrinburg začíná akci od své branky, mnoho času už nemá.
     
    58:09
    A další vyhození přes všechny čáry.
     
    57:34
    Výborně hraje Hradec Králové toto oslabení. Drží soupeře bezpečně daleko od vlastní branky. Jekatěrinburg musí přidat, pokud chce pomýšlet na vyrovnání.
     
    57:13
    Alexandr Torčeňuk neudržel útočné pásmo, a tak mohou hrát hráči Hradce.
     
    57:00
    Mountfield posílá puk daleko od své branky, Avtomobilist tak musí zakládat útočnou akci znovu.
     
    56:38
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Michal Dragoun – 2 min., držení protihráče). V samotném závěru třetiny budou hrát hokejisté Hradce v oslabení.
    55:56 Richard JARŮŠEK - 4:3

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 5. Jarůšek (Dej), 25. Kukumberg (Gregorc, Bednář), 53. Kukumberg (Pavlas), 56. Jarůšek (Džerinš) – 1. Monja (Timašov), 38. Golyšev (Torčeňuk), 40. Čajkovský (Alexej Vasilevskij)


    Mountfield HK: Rybár (Kacetl) – Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Newton, Štajnoch, Ehrhardt, Pavlas – Šimánek, Džerinš, Červený – Kukumberg, Bednář, Dej – Dragoun, Picard, Jarůšek – Monnet, Köhler, Lhoták.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Sochatskij (Ustinskij) – Čajkovský, Alexej Vasilevskij, Ščitov, Megalinskij, Timašov, Turbin, Kivistö, Žuravljov – Tičar, Čistov, Buchtele – Simakov, Golyšev, Gubin – Torčeňuk, Česalin, Monja – K. Volkov, Mingalejev, Ivašov.

    Rozhodčí: Fonselius, Vinnerborg – Obwegeser, Wüst

    Diváci: 6 155
    bahis siteleri