Finsko – Švédsko 3:4 (kon.) | Česko – Rusko 2:1 (kon.)
konec
Finsko
3:4 (1:0, 0:2, 2:2)
Švédsko
Neděle 12.02.2017, 12:00 • DRFG arena, Brno • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Je konec! Švédové se stávají vítězi Turnaje pěti zemí!
    59:55 KILLINEN - 3:4
     
    59:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové snižují na rozdíl jednoho gólu, ale už je patrně pozdě! Vyraženou střelu našel v brankovišti LENNI KILLINEN a poslal puk do sítě! Asistence: Jesse Moilanen.
     
    59:39
    Moilanen napřáhl na modré, puk už mířil pod horní tyč, když ji na poslední chvíli lapačkou zachytil Lindbom.
     
    58:19
    Finsko to zkouší v šesti!
    53:18 MÄKI - 2:4
     
    53:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Početní převaha už Finům skončila, i tak se hráči Suomi dostali rychle do pásma a z pravého kruhu zamířil přesně pod horní tyč EETU MÄKI. Asistence: Juuso Ketola a Otto Kivenmäki.
     
    50:58
    Nils Höglander (SWE) – 2 minuty za hákování.
     
    47:40
    Švédové hrají už velice uvolněně. Eriksson dobruslil puk vyhozený přes všechny čáry, nakonec se kotouč odrazil před bránu a švédský forvard se dostal sám před brankáře, toho ale kličkou do bekhendu nepřekonal.
    46:52 BOKVIST - 1:4
     
    46:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové využívají přesilovku a ADAM BOKVIST kompletuje hattrick! S pukem si najel na pravý kruh, přiblížil se k bráně a zápěstím zamířil do horní části branky! Asistence: Filip Hallander.
     
    46:22
    Eetu Mäki (FIN) – 2 minuty za sekání.
     
    46:08
    Höglander se s pukem řítil z vlastní třetiny, při zakončení zvolil střelu nápřahem. Bránu Finů o kousek přestřelil.
    43:56 BOKVIST - 1:3
     
    43:56
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Ihned po úniku Finů mohl skórovat z brejku Berggren, ale neuspěl. Záhy ale Sandin našel na modré ADAMA BOKVISTA, který se svou ránou nemýlil. Asistence: Rasmus Sandin.
     
    43:28
    Moilanen na jedné straně se dostal do šance, Lindbom puk vytěsnil na poslední chvíli!
     
    37:50
    Vyloučení v týmu Finsko (Kivenmäki – 2 min., hákování).
    36:46 HALLANDER - 1:2
     
    36:46
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Obrat je na světě! Stejně jako včera Finové, tak dnes naopak Švédsko rychle obrací vývoj utkání. Berggren dostal v jízdě puk na pravé křídlo a nahrál jej do brankoviště, kde jej úspěšně tečoval do sítě dojíždějící FILIP HALLANDER. Asistence: Jonatan Berggren a Samuel Fagemo.
    35:56 BOKVIST - 1:1
     
    35:56
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! ADAM BOKVIST dostal po vyhraném buly puk na pravý kruh, následně si sjel k ose hřiště a vypálil do vzdálenějšího rohu. Asistence: Rasmus Sandin a Samuel Fagemo.
     
    31:40
    Kristian Tanus (FIN) – 2 minuty za podražení.
     
    30:28
    Bokvist našel na pravém kruhu nachystaného Hallandera, který z první pálil do odkryté brány! Tu ale o kousek minul a puk prolétl kolem tyče. Annunen by se v žádném případě nestihl včas přemístit, aby puk zastavil, kdyby mířil do sítě.
    29:37
     
    29:37
    Hallander dobře vypálil puk, který Annunen vyrazil do skrumáže před sebou. Nejrychleji se ale zorientovali hráči Suomi a puk dostali do bezepečí.
     
    29:09
    Matias Maccelli (FIN) – 2 minuty za příliš mnoho hráčů.
    27:33
     
    27:33
    Velká šance pro Killinena, který dostal pěknou přihrávku mezi kruhy a jen o kousek minul bližší tyč! Puk se potom odrazil zpět před branku a tentýž finský hráč se pokusil ještě o jednu dorážku, tentokrát puk úspěšně vyrazil Lindbom.
     
    18:48
    Matias Macceli na kraji levého kruhu šikovně usměrnil tvrdou ránu na klec Švédska. Lindbom stihl zareagovat na tuto změnu trajektorie na poslední chvíli.
     
    12:27
    Pěkná finská kombinace v situaci 3 na 2! Z pravé strany hledal skulinku mezi betonu Eetu Mäki, Lindbom ale stihl svoji výstroj rychle sklapnout.
    08:10 KILLINEN - 1:0
     
    08:10
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové přesilovku využívají a po téměř hluché první pětiminutovce se ujímají vedení. Na modré napřáhl Kokkonen a vypálil na bránu Tre Kronor. Dobře clonící LENNI KILLINEN tečoval touš do sítě Švédů. Asistence: Mikko Kokkonen a Eetu Mäki.
     
    06:39
    Marcus Westfält (SWE) si jde odpykat dvě minuty za podražení.
     
    06:22
    Finové se dostali do útoku, Rasmus Kupari málem doklepl puk za záda švédského gólmana! Kotouč ale o kousek minul bránu.

    Michal Kuba

    Branky a nahrávky: 9. Killinen (Kokkonen, Mäki), 54. Mäki (Ketola, Kivenmäki), 60. Killinen (Moilanen) – 36. Bokvist (Sandin, Fagemo), 37. Hallander (Berggren, Fagemo), 44. Bokvist (Sandin), 47. Bokvist (Hallander)


    Finsko: Annunen (Toivomäki) – Kokkonen, Ketola, Akerman, Kakkonen, Seppälä, Rannisto, Nousiainen – Tanus (C), Kupari, Maccelli – Killinen, Moilanen, Ojantakanen – Kivenmäki, Konsta, Mäki – Siikanen
    Švédsko: Lindbom (Hedlund) – Fransson, Sandin (C), Kjellberg, Bokvist, Hasa, Johansson, Andersson – Fagemo, Hallander, Berggren – Jakobsson, Nässén, Höglander – Eriksson, Westfält, Hedman – Pasic, Nordin, Thomasson – Holmberg

    Rozhodčí: Kika, Šír – Hlavatý, Tošenovjan
    thejrc.org