Tlačová konferencia MFK Ružomberok (kon.) | Tisková konference LFA před startem soutěží (kon.)
Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.) | Tisková konference FC Vysočina Jihlava (kon.)
Tisková konference FK Dukla Praha (kon.)
konec
Tisková konference FK Dukla Praha

Úterý 14.02.2017, 14:30Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce, díky za pozornost. (15:05:41)
     
    Hanousek na otázku lídra týmu: Na hřišti je jedenáct hráčů a tito musí držet pospolu. Je to týmová práce a ti by měli vytvořit soudržný tým. Když někdo uklouzne, tak ten druhý by měl za něj zaskočit a nahradit ho.
     
    Jaroslav Hynek o Nigerijcích: Peter Olayinka byl na podzim jeden z naich nejaktivnějších a nejlepších hráčů. Edmond si bude muset ještě na český fotbal trochu zvykat. Tlačili jsme trochu na vízum, kde měl problémy. Dokáže být obrovsky nebezpečný a s příchodem Honzy Holendy nám to dává větší variabilnost v různých situacích. I Edmond nám určitě může hodně pomoci.
     
    Nyní probíhá debata o případném posunutí novinářských míst v rámci stadionu Na Julisce.
     
    Michal Šrámek o divácích: Měli jsme to v této sezoně komplikovanější rekonstrukcí střechy. Ta bude ještě nějaký čas probíhat. Stadion se ale aspoň vyčistí od těchto negativních vlivů. Chtěli bychom zavést adresný ticketing, abychom s fanoušky spolupracovali i mimo zápasy. Chceme rozšiřovat počty fanoušků, neboť jsme si toho vědomi. Je s tím spojený i samotný výkon týmu. V tento moment věřím, že by mohlo dojít k vylepšení výsledků i k širšímu fanouškovskému spektru.
     
    Marek Hanousek o startu v Hradci: Říkám si, že se příště bude více hlídat, abych tu zimní přípravu zvládl lépe. Chci, aby Dukla dokázala bodovat na jaře ještě více.
     
    Hynek: Kreativita Nestora a Považance byla velká. Proto si je vzaly týmy, které chtějí hrát nahoře. Na poháry jsme navíc v posledních letech nedosáhli. Hráči, kteří přišli, mají pochopitelně ty výzvy taky. Holenda, Bilovský i Mustedanagič jsou stejně tak kreativní. Je to o jiných vazbách a snažíme se je vytvořit tak, abychom byli přímočařejší. Když jsme zatlačili na Nestora, ne vždy tomu dával vše. Aktuální tým je hladový. Nepřeceňuju výsledky v přípravě, ale cítím z něj velkou chuť jít do jara kvalitně. Tým se buduje zejména do budoucna. Teď chceme postupnou prací dosáhnout vyšší kvality. Více z toho budeme moci profitovat až během podzimu ale tým je nachystán tak, že to zvládneme.
     
    Paukner: Beauguel byl naším suverénně nejdražším hráčem, ale jeho výkony tomu poslední dva roky neodpovídaly. U Manzii to sice bylo jiné, ale i o jeho odchod jsme usilovali.
     
    Bittengel o odchodech cizinců: Zkusili jsme určitou cestu kvalitních hráčů a to i u těch zahraničních. Beauguelovi, Čajičovi a Považancovi skončila v létě smlouva. Mělo to i přímý vliv na to, že se změnil způsob práce realizačního týmu. Po pěti letech chceme jít jinou cestu. Chceme dát příležitost mladým a českým hráčům. Pokud hráč povahově, charakterově a sportovně zapadá to týmu, tak může přijít i cizinec. Já jsem s tím teď spokojený. To se může dít i do budoucna vzhledem k tomu, že fotbalový trh je pro nás čím dál náročnější. Fotbalisté se dnes stávají žoldáky, kteří hrají hlavně za peníze a nikoliv tolik za klub.
     
    Jaroslav Hynek o posilách: O některých posilách jsme museli zjišťovat doplňkové informace, třeba o hráčích Myjavy. Frederik a Matúš se neobjevili v týmu náhodou. Honza Holenda je natolik zkušený a ostřílený hráč, že zůsobí skoro jako učitel pro mladší hráče. Hlavně je to hráč, který dokáže zvednout náladu v týmu. Má příkladnou komunikaci s hráči samotnými i s námi trenéry. Trochu mě překvapil Zinedin Mustedanagič. Frederik Bilovský ukazoval v přípravě do doby, než přišlo zranění, že parametry hry v nejvyšší české lize tu jsou. Matúš Hruška na to, jak je mladý, zapadl do naší kombinace velmi rychle, a je na něm vidět, jak moc chce týmu pomoci.
     
    Jaroslav Hynek (trenér): Po dost bujarém podzimu a létě, kdy změn bylo opravdu dost, tak celý tým zapracoval před jarem tak, že byly skvělé podmínky k tomu, abychom se připravili. O Kubovi Považancovi jsme si řekli, že to je vše, co pustíme ven. Na soustředění jsme jeli s takovým kádrem, že nás celkově pracovitost týmu tak uklidnila, že je zde perspektiva veliká. Nyní to musíme dostat do reality a zvládnout jaro tak, jak chceme. Už v přípravě bylo vidět, že tým chce vyhrát prakticky každý zápas, do jakého nastoupil.
     
    Bittengel: Počítám mezi posily i Štěpána Koreše. Je možné, že už během jara ho po těžkém zranění budeme moci využít. Na podzim nám skřípala ofenziva, moc branek jsme nedali. Tímto okysličením a změnou herních kvalit věříme, že nám to tam brzy začne padat.
     
    Bittengel: Přišel velmi zkušený Honza Holenda, dále pak i talentovaný Patrik Brandner. Z rozprodané Myjavy přišli Frederik Bilovský a Matúš Hruška. Na odchod Jakuba Považance jsme museli reagovat. Měli jsme z prosince předdohodu se Spartou, že můžeme na hostování využít mladého talentovaného Mustedanagiče.
     
    Günter Bittengel o sportovní stránce: Odešla řada hráčů jako třeba Beauguel, Manzia, Považanec nebo Čajič Nebylo to jednoduché, museli jsme do toho hodně zasahovat. Příchody hráčů byly veskrze velmi pozitivní, i herně i z hlediska týmové koheze.
     
    Šrámek: Důležitým tématem je topení hřišť. Mohu k tomu teď říci, že Juliska topí a topí naplno. Je připravena k zápasu s Karvinou a budeme moci předvést dobrý výkon při zápase s Karvinou.
     
    Šrámek: Marketingově jsme uzavřeli smlouvu s Pepsi a doufám, že to bude dlouhodobá spolupráce. Chtěl bych tímto poděkovat všem partnerům našeho klubu i samotnému Petru Pauknerovi.
     
    Šrámek: Soustředění proběhlo v tureckém Beleku. Byly tam výborné podmínky a podařilo se nám uhrát i dobré výsledky. Ty bych ale nechtěl přeceňovat, protože důležitá bude až neděle a souboj proti Hradci Králové. Stále se jinak snažíme držet strategie spojení mládeže a A týmu. Sám trenér Jaroslav Hynek je velkým strůjcem mládežnického vzestupu Dukly. Chtěli bychom přes tyto hráče ekonomicky stabilizovat klub.
     
    Šrámek: Rádi bychom se posunuli do lepšího středu tabulky. Víme, že nastaly určité změny v přestupním období. Myslím si, že to bylo po všech stránkách progresivní. Odchody byly adekvátně finančně ohodnoceny a příchody jsou také kvalitní a pomohou k dalšímu vzestupu Dukly.
     
    Michal Šrámek (člen představenstva): Chceme přivést finančního spolupracovníka, abychom mohli fotbal dělat tak, jak chceme. Nejednalo by se jen o Áčko, ale také o další mládežnická družstva. Nová Dukla nastoupila správnou cestu a věřím, že to ovoce přinese. Po této cestě z roku 2007 – 2008 jdeme dál. Do řad klubu se vrací vnitřní klid. Cítím, že i do kabiny se vrací vnitřní síla a koheze, která drží hráče pohromadě. I díky tomu v minulosti, když se herně nedařilo, dokázali výsledky udělat.

    Radek Barkman

    thejrc.org