Karlovy Vary – SHK Mustangové 7:2 (kon.) | Zlín sledge – HC Sparta Praha Sledge 5:0 (kon.) | SOHO Olomouc – Č.Budějovice 3:0 (kon.)
konec
SKV Sharks Karlovy Vary
7:2 (2:0, 4:1, 1:1) Stav série: 1:1
SHK Mustangové AUTO IN
Sobota 18.02.2017, 14:45 • Zimní stadion Ostrov. • Česká para hokejová liga • Semifinále
Partner:
     
    Vítejte a dobré odpoledne ze zimního stadionu v Ostrově pod Krušnými horami. Přesně ve 14:45 odstartuje odveta semifinále play-off E.P.C Management České sledge hokejové ligy, ve které SKV Sharks Karlovy Vary hostí SHK Mustangové Auto In z Pardubic.
     
    V sérii vedou 1:0 hosté a s prvním utkáním na východě Čech musela panovat maximální spokojenost. Pardubice přehrály Karlovy Vary vysoko 5:0 a navázaly na úspěšnou bilanci ze základní části. Základními stavebními kameny úspěchu byla produktivní dvojice Pavel Kubeš – Bernhard Hering, která bodově táhne tým prakticky celou sezónu. Nezanedbatelný podíl na úspěšném vstupu do série měl i brankář Petr Boček, který vynuloval karlovarské střelce Geiera i Bergera a navíc měl velmi dobře postavenou branku. Hned třikrát Karlovarští nastřelili její konstrukci.
     
    Domácí dnes musejí uspět, aby si vynutili případné zítřejší rozhodující utkání. A stupeň vážnosti okamžiku je znát na jejich sestavě, do které se i přes trvající zdravotní komplikace vrátil útočník Jiří Forgo. Naopak, a to může být zásadní zpráva, hostům chybí útočné eso Bernhard Hering, které se s německou reprezentací nachází na přípravě v Norsku. Do sestavy Pardubic se naopak vrací obránce Richard Buhr.
     
    Úvodní sestavy:

    SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Hrbek, Wágner, Nejedlý, Geier, Berger, Schneider, Haas, Karafiát, Kovářík, Forgo.

    SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Motyčka, Štěpják, Hýbner, Kvoch, J. Kubeš, Michalec, Horníček, P. Kubeš, V. Buhr, Doležal, Kořínek, R. Buhr, Chudomský.

    Rozhodčí: Suchý – Červenka, Helecz..
     
    Kapitáni Michal Geier a Pavel Kubeš si podávají ruce, utkání může začít. Ale ještě proběhne krátká slavnostní chvilka na ledě.
     
    Zástupkyně pardubických fanoušků, který přicestovala na západ početná skupinka, předala "fair play" perník domácímu hráči Jiřímu Bergerovi jako poděkování za to, že v prvním utkání nechal odvolat faul, po kterém rozhodčí hodlali vyloučit pardubického Lukáše Štěpjáka.
     
    Oba fanouškovské "kotlíky" se navzájem pozdravily a zápas začíná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    P. Kubeš nahodil kotouč za domácí branku a využil nedůrazného vyhození Nejedlého k první střele. Tu odtečoval bránící hráč mimo.
     
    00:33
    Mach poprvé přerušil hru.
     
    00:42
    Střela z bodu pro vhazování proletěla kolem Machovy lapačky vedle.
     
    01:00
    Hosté zůstávají v pásmu.
     
    01:24
    Domácí poprvé zaútočili a hned z toho byla vynikající šance pro Bergera. Ten zcela sám před Bočkem nedokázal usměrnit pobídku z rohu do branky.
     
    02:10
    Po intermezzu před Machem nahodil Berger puk za Bočka. Ale ani Karlovarští se neusadili v útočném pásmu trvaleji.
     
    02:28
    Zakázané uvolnění Pardubic nabízí vhazování před Bočkem.
     
    02:38
    Celá situace se opakuje. Hosté vyhodili přes všechny čáry.
     
    02:55
    Haas si neporozuměl s Geierem a díky tomu mohl J. Kubeš nahodit do třetiny, ale Pardubice zastavil offside.
     
    03:44
    Kořínek centroval z rohu, Schneider jeho přihrávku zblokoval.
     
    03:59
    Souboj dvou nejrychlejších hráčů na ledě vyzněl pro Pavla Kubeše, který uhlídal Michala Geiera.
     
    04:08
    Žraloci právě vstřelili branku!
    Na konci pohledné předávky zůstal v levém kruhu nepohlídaný MICHAL GEIER a neomylným zakončením pod horní tyč otevřel skóre utkání. Asistence: Jiří Berger, Luboš Nejedlý.
     
    05:15
    Žraloci právě vstřelili branku!
    Karlovy Vary rychle vedou o dvě branky! Hrbkova krosová přihrávka ve středním pásmu prošla přes Michalcovu hokejku na Geiera, jenž se ocitl v brejku dvou na jednoho s JIŘÍM FORGEM. Posledně jmenovaný využil nezištné přihrávky a tváří v tvář Bočkovi oslavil svůj návrat na led. Asistence: Michal Geier, Miroslav Hrbek.
     
    06:30
    Povzbuzení domácí pokračují v aktivitě. Haas však před Bočkem neudržel rovnováhu v dobré střelecké pozici, následně rozjetého Geiera zastavila připravená pardubická obrana.
     
    07:13
    P. Kubeš nahodil do rohu, ale kotouč se před Kořínkem stal kořistí rychlejšího Bergera.
     
    07:47
    Kvoch udržel útočné pásmo proti Wágnerovi, jeho lehké nahození Machovi nenadělalo problémy.
     
    08:15
    Pavel Kubeš předvedl krásnou individuální akci, u mantinelu se zbavil Bergera a najel si až do střelecké pozice. Ke smůle hostů zamířil nad horní tyč.
     
    08:36
    Za domácí odpověděl střelou z mezikruží Karel Wágner, Bočkova lapačka slaví úspěšný zákrok.
     
    08:43
    Hned po buly vypálil Berger a Boček opět chytá do rukavice.
     
    08:49
    Třetí zákrok Petra Bočka během několika sekund. A opět úspěšný.
     
    09:30
    Po nahození J. Kubeše udrželi domácí soupeře mimo střelecké pozice. Následná Bergerova přihrávka Geierovi do jízdy byla dlouhá, postaral se o ni P. Kubeš.
     
    10:24
    Od vlastní modré čáry nahodil P. Kubeš na karlovarskou branku, nepíská se proto zakázané uvolnění.
     
    10:53
    Pardubický tahoun Pavel Kubeš vystřelil od modré čáry, Mach skryl puk v lapačce.
     
    11:18
    Po hodně kostrbatém postupu domácích do útoku se najednou Forgo zjevil sám před Bočkem, ale musel použít bekhend, kterým brankáře nezaskočil. V brance místo puku skončil Geier, rozhodčí přerušuje.
     
    11:49
    Marek Michalec měl na hokejce snížení, ale potlesk sklízí brankář Mach! Pozapomenutý Michalec se musel před brankovištěm otočit a střílet vleže, karlovarský gólman stihl vykrýt úhel.
     
    12:32
    Berger podnikl nájezd přes celé hřiště, mezi dvěma obránci utěšeně vystřelil a Boček měl lehčí problémy. Puk mu vypadl z lapačky, na dorážku ale nikdo z domácích nebyl k dispozici.
     
    13:24
    Geier svým útočným výletem udělal prostor pro ostatní, neboť se k němu sjela hned trojice protihráčů. Přihrávka ovšem vyzněla do prázdna.
     
    13:43
    P. Kubeš po vhazování před Machem vyslal šikovnou přízemní střelu, která měla překvapivé parametry, ale postrádala přesnost.
     
    14:25
    Hostující obrana se nechala přehrát, Berger byl zcela volný a křikl si o přihrávku od Geiera. Při objíždění posledního hráče ale Berger vyjel z úhlu a přestřelil zblízka zařízení.
     
    14:42
    Pavel Kubeš v kontru už sahal po střele z mezikruží, ale na poslední chvíli ho vyvedl z rovnováhy vracející se Berger!
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    S první částí jsou spokojenější karlovarští Žraloci, kteří dvěma góly v rozmezí 67 sekund odskočili do vedení. Domácí byli i střelecky aktivnější, ale to neznamená, že si hosté nevypracovali žádné šance. Naopak několikrát musel vážně zasahovat i Mach. Sledge hokej plný rychlosti musí sympaticky zaplněnou tribunu bavit. Zajímavostí je, že menší účast pardubických fanoušků často přehluší početnější karlovarské příznivce.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:31
    Pardubice právě vstřelily branku!
    PAVEL KUBEŠ vystřelil z pravého kruhu a Jiří Berger tečí pod brankáře zaznamenal vlastní gól. Bez asistence.
     
    16:30
    Karlovy Vary odpověděly tlakem, ale Boček sklízí potlesk pardubických fanoušků.
     
    18:20
    Bruslařský souboj jeden na jednoho opět vyhrál P.Kubeš nad Geierem, jenž se hnal do brejku.
     
    19:09
    Geierovo vyhození o mantinel zachytil P. Kubeš, hned předal mezi kruhy Štěpjákovi, který v dobré pozici vystřelil těsně vedle.
     
    19:35
    Domácí vyvinuli tlak a hosté se v předbrankovém prostoru dopustili nedovoleného zákroku. Marek Michalec obdržel menší trest za nedovolené bránění. Karlovy Vary si jako první zahrají přesilovku.
     
    20:17
    Hra v početní výhodě zatím Žralokům nejde. Mach likvidoval už dvě střely, zatímco zvýhodněný celek se jen dopustil offsidu.
     
    Jiří Kubeš dostává menší trest za sekání a Karlovy Vary čeká až 54 sekund přesilovky pět na tři.
     
    20:52
    Žraloci právě vstřelili branku!
    Karlovarští využívají dvojnásobnou přesilovku po 11 sekundách a znovu odskakují na rozdíl dvou gólů! Po souboji na buly se přes Hrbka dostal puk k JIŘÍMU FORGOVI, který měl dost času i prostoru zamířit přesně. Asistence: Miroslav Hrbek.
     
    21:15
    Už v jednoduché přesilovce si Boček připisuje úspěšný zákrok.
     
    21:24
    Po buly zamířil Hrbek nad branku a P. Kubeš osvobodil hosty.
     
    21:55
    P. Kubeš prokázal obdivuhodnou stabilitu, když i přes dva těsně bránící hráče projel až před Macha. Na razantnější zakončení už mu ale nezbyly síly.
     
    22:08
    Žraloci právě vstřelili branku!
    Domácí tým využívá i druhé pardubické vyloučení a vede už 4:1! Schneider vyhrál buly před Machem a Geier s JIŘÍM BERGEREM předvedli ukázkový nájezd dvou na jednoho. Přesunující se Boček proti závěrečné kličce nemohl nic dělat. Asistence: Michal Geier, Marek Schneider.
     
    23:30
    Žraloci se dál tlačí kupředu, Mustangové brání.
     
    24:07
    Rozjetý Geier si chtěl na modré čáře prohodit P. Kubeše, ale ten zkušeně zastavil puk. Souboje této dvojice jsou bezesporu ozdobou dnešního utkání!
     
    25:08
    P. Kubeš vystřelil z dálky do zadního mantinelu, ale kotouč se neodrazil příhodně pro dotírající spoluhráče.
     
    25:18
    Lehce komická situace. Domácí hráč vyhazoval puk z pásma vysokým obloučkem, který pozičně hlídal Pavel Kubeš tak přesně, že mu puk přistál na hlavě. Za takovou hlavičku by se nestyděl ani Jan Koller v časech své největší slávy.
     
    26:56
    Žraloci právě vstřelili branku!
    Zdá se, že sledujeme téměř přesný protipól prvního utkání série. Vysokou míru úspěšnosti zakončení dnes prokazují Karlovy Vary, které teď těžily z nepřesnosti P. Kubeše. Jeho vyhození od vlastní branky zachytil na modré čáře MICHAL GEIER, popojel jeden metr a nevídanou dělovkou rozvlnil síť za Bočkem popáté. Bez asistence.
     
    27:49
    Žraloci právě vstřelili branku!
    Brankostroj druhé třetiny pokračuje. Wágner přihrával z rohu a důrazný JAKUB HAAS přidal z hranice brankovištěl šestý zásah. Karlovarský útočník tak může oslavit gól v zatím nejdůležitějším zápase své krátké sledgehokejové kariéry. Asistence: Karel Wágner.
     
    29:15
    Pardubice se ale nevzdávají! Hezkou souhru předvedli Štěpják, Doležal a zakončující Motyčka, kterému ovšem scházela přesnost.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední perioda notně přilížila karlovarský tým k výhře a vyrovnání série. Pardubice sice hned po půl minutě snížil šťastnou trefou na kontaktní rozdíl, ale domácí využili oba menší tresty soupeře a už jen navyšovali skóre až na komfortních 6:1. Hře hostů zjevně velmi chybí hbitý zakončovatel Hering, ale i přesto je takto vysoký stav poměrně překvapivý.
     
    Třetí část základní hrací doby začne přibližně v 16:03.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:15
    Třetina začíná offside Pardubických.
     
    30:52
    Trenér Pardubic se oprávněně dožaduje vyloučení, které nepřichází. Nejedlý ve středním pásmu ignoroval puk a tělem zablokoval P. Kubeše.
     
    31:22
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Už se zdálo, že Bohumír Mach má puk pod kontrolou, ale jinak to viděl LUKÁŠ KOŘÍNEK. Přijel do brankoviště a pohodlně doklepl za čáru. Bez asistence.
     
    31:47
    A Pardubice mohly dát vzápětí velmi podobný další gól! Před pronikajícím Pavlem Kubešem upadli hned dva karlovarští hráči a cesta k brance byla volná. Kapitán hostů prováhal střelecký okamžik a zblízka Macha nepřekonal, puk ovšem zůstal ležet v brankovišti, odkud neúspěšně dorážel Motyčka. Jak mohl nedat?
     
    32:26
    Bočkova lapačka zaúřadovala proti dalekonosné střele.
     
    33:30
    Pardubice jsou aktivní. Z levého kruhu střílel znovu P. Kubeš, ze skrumáže se neprosadil ani Doležal.
     
    35:00
    Dobře napadající hosté stále drží hru okolo domácí branky. Kořínkovi nesedla rána z první.
     
    35:37
    Rodilo se přečíslení dvou na jednoho proti karlovarské brance, ale Nejedlý vypíchl kotouč rozjíždějícímu se P. Kubešovi.
     
    36:00
    Není bez zajímavosti, že zatímco Karlovy Vary ve třetí třetině zapojují do hry celou střídačku, Pardubice nadále točí jen zkušené hráče.
     
    36:21
    Zakázané uvolnění v podání domácího celku.
     
    37:07
    Forgo vybojoval kotouč do střední zóny, vratka Motyčky znamenala offside Pardubic.
     
    37:24
    Domácí znovu jen na zakázané uvolnění. Třetí třetina je hodně rozkouskovaná.
     
    37:24
    Karlovy Vary si berou time-out.
     
    38:02
    Puk dlouho cestoval podél mantinelu v obranném pásmu Žraloků. Zpětná přihrávka P. Kubeše však pardubickou pětku vyhnala do středního pásma.
     
    38:23
    Nepřesná pardubická rozehrávka znamená zakázané uvolnění a vhazování před Bočkem.
     
    39:01
    Zakázané uvolnění Pardubic. Hra ztratila tempo, převládají přerušení a nepřesnosti.
     
    39:08
    Boček kryje střelu po buly a v přerušené hře sledgehokejová ikona Kvoch umravňuje nastupující mládí v podobě Wágnera za nepatřičný důraz vůči gólmanovi.
     
    39:18
    Nádherný moment v podání Motyčky a Geiera. Pardubický forvard v plné rychlosti najížděl na pravý kruh, ale ještě rychlejší Geier jej dojel a ukázkovým tělem zbavil šance vystřelit.
     
    40:24
    Žraloci právě vstřelili branku!
    Když máte v rukou rakety, jak je to jednoduché. MICHAL GEIER tryskovou rychlostí dojel puk mířící do pardubického pásma, přesprintoval posledního hráče Štěpjáka a z úhlu zkompletoval svůj dnešní hattrick. Bez asistence.
     
    40:59
    P. Kubeš z otočky hned po buly rozvlnil boční síť Machovy branky.
     
    41:29
    Karafiát s Wágnerem vybojovali u mantinelu kotouč, ale ten nakonec získal Kvoch a dlouhým nahozením přinutil Macha zastavit časomíru.
     
    42:05
    Karafiátova rozehrávka na Geiera měla výbornou myšlenku, ale horší přesnost. Karlovarský kapitán tak skončil až za pardubickou brankou, odkud neprošla přihrávka mezi kruhy na Wágnera.
     
    43:00
    Do konce třetiny a s největší pravděpodobností i zápasu scházejí dvě minuty.
     
    44:00
    Jedna minuta do konce. Utkání se dohrává.
     
    44:14
    Zakázané uvolnění Karlových Varů.
     
    44:50
    Ještě jedno zakázané uvolnění domácích.
     
    44:57
    P. Kubeš v pádu mířil vedle.
     
    Konec zápasu.
     
    Karlovarští Žraloci si užívají potlesk diváku vestoje, vrátili pardubickým Mustangům porážku o pět branek a prodloužili semifinálovou sérii do zítřejšího zápasu. V něm se rozhodne o postupujícím do finále, do kterého již postoupil obhájce titulu ze Zlína po úspěchu nad Spartou Praha.
     
    Z Ostrova přeji hezký sobotní večer a nezapomeňte sledovat i zítřejší on-line reportáž, rozhodující třetí zápas semifinálové série mezi Karlovými Vary a Pardubicemi startuje na zdejším stadionu ve 13:00 hodin. (16:43:02)

    Jan Chlubna

    Branky a nahrávky: 5. Geier (Berger, Nejedlý), 6. Forgo (Geier, Hrbek), 21. Forgo (Hrbek), 23. Berger (Geier, Schneider), 27. Geier, 28. Haas (Wágner), 41. Geier – 16. P.Kubeš, 32. Kořínek


    SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Hrbek, Wágner, Nejedlý, Geier, Berger, Schneider, Haas, Karafiát, Kovářík, Forgo.
    SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Motyčka, Štěpják, Hýbner, Kvoch, J. Kubeš, Michalec, Horníček, P. Kubeš, V. Buhr, Doležal, Kořínek, R. Buhr, Chudomský.

    Rozhodčí: Suchý – Červenka, Helecz.

    Diváci: 75
    Karlovy Vary 1 2 SHK Mustangové
    #1 Sobota 04.02.2017 • 16:45
    SHK Mustangové - Karlovy Vary 5:0
    #2 Sobota 18.02.2017 • 14:45
    Karlovy Vary - SHK Mustangové 7:2
    #3 Neděle 19.02.2017 • 13:00
    Karlovy Vary - SHK Mustangové 1:4
    thejrc.org