Pittsburgh – Chicago 1:5 (kon.) | Calgary – Los Angeles 1:4 (kon.) | Colorado – Washington 3:5 (kon.)
Arizona – St. Louis 1:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:0 (0:0, 2:0, 1:0) Stav série: 1:1
HC Kometa Brno
Čtvrtek 30.03.2017, 17:20 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Generali play off Tipsport extraligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Puk přešel čáru až po vypršení časového limitu určeného pro třetí třetinu a branka tak neplatí!
     
    60:00
    Rozhodčí jdou ještě telefonovat, neboť Hradeckým se povedlo dostat puk za brankovou čáru! Jde však o to, zda se tak stalo ještě před uplynutím časového limitu, či nikoliv.
     
    57:30
    Marek Čiliak zůstává na střídačce, Brněnští hrají v šesti proti čtyřem!
     
    57:30
    Navíc Hradečtí teď hráli v šesti a budou se muset bránit ve čtyřech. Ještě před začátkem přesilovky si Brno bere oddechový čas.
     
    54:30
    Michal Gulaši sekl Richarda Jarůška a jde na dvě minuty na trestnou. Zároveň ještě Martin Zaťovič obdržel desítku za nesportovní chování. Mountfield bude hrát přesilovku pět na čtyři.
    53:25 Jiří ŠIMÁNEK - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    53:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po valné hromadě za brněnskou bránou ještě Bedřich Köhler nedokázal zacílit na delší tyč, puk se ale odrazil k Martinu Pláňkovi. Ten si všiml u levé tyče číhajícího JIŘÍHO ŠIMÁNKA, jemuž adresoval přesný pas. Hradecká dvaadvacítka pak jen nastavila hokejku a přiklepla kotouč do odkryté části moravské svatyně – 3:0. Asistence: Martin Pláněk, Bedřich Köhler.
     
    46:57
    Ale plný stav hráčů na ledě dlouho nevydržel, za katr nyní míří pro změnu hráč Komety. Konkrétně je to Hynek Zohorna, který si odpyká dvě minuty za vysokou hůl. Jeho trest se začne odpočítávat po skončení komerční pauzy.
     
    44:22
    Brněnští mají opět možnost snížit z přesilové hry, neboť za podražení putuje na trestnou lavici Roman Kukumberg.
     
    42:02
    Hosté jsou už pěti, moc ale nechybělo a mohlo to být 3:0! Úplně sám stál u tyče René Vydarený, jenž obdržel přesnou nahrávku, procpat do odkryté části klece ji ale nedokázal!
     
    39:58
    Martin Dočekal vystřelil puk bez teče přímo ven z kluziště a už putuje za zdržování hry na trestnou lavici. Ve druhé třetině toho domácí z přesilovky pravděpodobně již mnoho nestihnou, do té třetí ale budou nastupovat s výhodou jednoho muže v poli navíc.
     
    39:12
    Jake Newton poslal svou přízemní ránu jen těsně kolem vzdálenější tyče moravské svatyně!
     
    36:22
    Jenže jejich záměr se nyní komplikuje, naopak Kometa může snížit z přesilové hry, za sekání je totiž potrestán Jake Newton!
     
    33:48
    Tomáš Vondráček nastřelil z levého kruhu tyč!
     
    33:28
    Jaroslav Bednář svými kličkami obelstil soupeře a předložil kotouč Romanu Kukumbergovi, ten ale zblízka zamířil jen do Čiliakova hrudníku!
     
    29:53
    Martin Štajnoch dostal nahrávku do mezikruží, zpracoval si puk a tvrdě vypálil na delší tyč, tam se ale natáhl levý beton Marka Čiliaka!
    27:11 Roman KUKUMBERG - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    27:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    A i tu Východočeši využívají! Důležitou práci odvedl Richard Jarůšek, jenž u mantinelu ubránil kotouč a předal ho Alexandru Picardovi. Ten udělal pár rychlých kroků a narýsoval přesnou nahrávku k levé tyči volnému ROMANU KUKUMBERGOVI. Hradecký útočník pak už jen nastavil hůl a přiťukl černou pryž za záda bezmocného gólmana – 2:0. Asistence: Alexandre Picard, Richard Jarůšek.
    26:06 Jaroslav BEDNÁŘ - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    26:06
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dvojnásobná početní výhoda je využita, Hradec slaví první gól nejen dnešní, ale i celé série! A zasloužil se o něj domácí kapitán JAROSLAV BEDNÁŘ, jenž udělal z levého kruhu lehkou stahovačku na střed, vypálil a kotouč neposedně proskákal pod Čiliakovými betony až do sítě – 1:0. Asistence: Tomáš Knotek.
     
    25:25
    60 vteřin přesilovky 5 na 3! Po šanci z mezikruží v podání Jaroslava Bednáře je za krosček vyloučen Michal Gulaši.
     
    24:26
    Tomáš Malec je po situaci v hradeckém útočném pásmu vyloučen za nedovolené bránění a Hradec bude mít k dispozici početní výhodu.
     
    23:13
    Tohle byl doslova zahozený gól! Střelu Bedřicha Köhlera vyrazil Čiliak jen před sebe a do úplně prázdné brány mířil Michal Dragoun, zleva ale přestřelil!
     
    21:22
    Hned dva hradečtí hráči se pokoušeli tečovat nahození z pravého rohu, ani Newtona, ani jeho spoluhráč ale puk netrefili ideálně!
     
    17:41
    Vrátka se otevřela na obou trestných lavicích a rozhodčí vylučují po jednom hráči z obou celků. Jake Newton (MHK) i Martin Nečas (KOM) jdou pykat za sekání.
     
    16:38
    Od modré lajny vypálil Tomáš Vincour a jeho ránu vyrazil Rybár betonem před sebe. Tam číhal na dorážku Jozef Kováčik, proti pokusu z pravého kruhu se ale přesunul včas hradecký muž v masce!
     
    14:50
    Faulu na Martina Nečase se dopustil René Vydarený, jenž jde pykat za podražení. Dvouminutovou přesilovku má k dispozici Brno.
     
    11:11
    Na jedné straně nerozehráli slibně založený útok Hradečtí, na straně druhé zase v přečíslení střílel Martin Erat! Proti jeho ráně se ale stihl rychle přesunout Patrik Rybár, jenž byl u své druhé tyče včas.
     
    08:57
    Na modré čáře ještě dokázali Brněnští zachytit kotouč a do šance se mohl dostat u brány osamocený Jan Hruška, nahrávka však byla příliš dlouhá a hostující útočník na ni nedosáhl!
     
    06:26
    Po Gregorcově střele se ještě k dorážce dostal Bednář, ještě než však stihl vystřelit, přesunul se k levé tyči hbitý Čiliak!
     
    04:55
    A počet hráčů na ledě se vyrovná, neboť po střele Jana Hrušky se sekáním v hradeckém brankovišti provinil Martin Erat. Ten si jde na trestnou lavici odpočinout na dvě minuty.
     
    03:59
    Na trestnou lavici putuje z důvodu podražení Alexandre Picard a první přesilovku si tak dnes zahrají hráči Komety.
     
    00:29
    V obrovské šanci se ocitl na druhé straně Roman Kukumberg, místo zakončení do odkryté části brány ale svůj pokus na vzdálenější tyč poslal mimo!

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 27. Jaroslav Bednář (T. Knotek), 28. Kukumberg (Picard, Jarůšek), 54. Šimánek (Pláněk, Köhler)


    Mountfield HK: Rybár (Kacetl) – Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pláněk, Vydarený (A), Čáp – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Dej – Jarůšek, T. Knotek, Picard – Köhler, Dragoun, Šimánek (A) – R. Pavlík, Nedvídek, Kopta.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec (A), J. Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, F. Král – M. Erat, Hruška, M. Kvapil – Haščák, V. Němec (A), Zaťovič – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Vincour, Čermák (C), Dočekal – Vondráček.

    Rozhodčí: Hejduk, Souček – Bláha, Špůr

    Diváci: 6631
    Mountfield HK 2 4 Kometa Brno
    #1 Středa 29.03.2017 • 17:20
    Mountfield HK - Kometa Brno 0:2
    #2 Čtvrtek 30.03.2017 • 17:20
    Mountfield HK - Kometa Brno 3:0
    #3 Neděle 02.04.2017 • 17:20
    Kometa Brno - Mountfield HK 8:0
    #4 Pondělí 03.04.2017 • 17:20
    Kometa Brno - Mountfield HK 0:1 po s.n. (1:2)
    #5 Čtvrtek 06.04.2017 • 17:20
    Mountfield HK - Kometa Brno 1:3
    #6 Sobota 08.04.2017 • 17:20
    Kometa Brno - Mountfield HK 2:1 po prodl.
    thejrc.org