USA – Kanada 3:2 (po pr.)
po prodl.
USA
3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Kanada
Sobota 08.04.2017, 01:45 • USA Hockey Arena 1, Plymouth, Michigan • Mistrovství světa žen • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    62:00
    Přesilovka pro Spojené státy! Jennifer Wakefieldová (CAN) je vyloučena za nedovolené bránění.
    VIDEO: Kanadská střídačka oslavující vyrovnávací gól na 2:2!
     
    57:36
    K velké nevoli kanadské části publika posílá rozhodčí na trestnou lavici Jocelyne Larocqueovou (CAN) za podražení. Obrovská šance pro domácí!
     
    52:36
    No, teď uvidíme pro změnu americkou přesilovku, ale troufnu si říct, že dost spornou. Rozhodčí posílají na trestnou lavici Lauru Staceyovou (CAN) za podražení.
     
    49:20
    Špatné. Američanky dobře napadaly kanadskou rozehrávku, ale pak to s forčekingem přehnaly a jdou popáté do čtyř. Brianna Deckerová (USA) – 2 minuty za hákování.
     
    33:32
    Je tady hodně vítaná možnost pro Američanky, jak se zase vrátit na koně a třeba i otočit zápas! Meaghan Mikkelsonová (CAN) pyká za hákování.
     
    28:03
    Američanky odpověděly rychlou protiakcí, jenže znovu přišel zbytečný útočný faul! A je to opět Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová (USA), kdo pyká za podražení.
    24:18 Rozhodčí ukazuje trest pro Jocelyne Laumoureuxovou.
     
    24:18
    Ještě během této útočné akce se domácí hráčky provinily faulem a jdou na třetí oslabení. Právě Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová (USA) je vyloučena za sekání.
     
    15:32
    Velmi dobrá minutová aktivita Američanek vede k jejich první přesilovce. Laura Fortinová (CAN) neúmyslně švihla soupeřku vysokou holí do helmy.
    FOTO: Netrvalo to dlouho a radovat se mohli také Američané.
     
    06:49
    Vida, z třenice plyne druhá kanadská přesilovka! Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová (USA) je vyloučena za hrubost.
     
    02:00
    Další komplikace pro Spojené státy. Gigi Marvinová (USA) za svou brankou podrazila soupeřku a Kanada si zahraje přesilovku.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. Bellamyová (Coyneová, Deckerová), 41. Bellamyová (Knightová, Deckerová), 71. Knightová (Bellamyová) – 2. Agostaová (Wakefieldová), 50. Jennerová (Poulinová)


    USA: Hensleyová (Rigsbyová) – M. Lamoureuxová-Morandová (A), Bellamyová (A), Kellerová, Pfalzerová, Steckleinová, Flanaganová, Bozeková – Deckerová, Knightová, Coyneová – Panneková, Kesselová, Pelkeyová – Dugganová (C), Brandtová, Carpenterová – Skarupaová, Stacková, J. Lamoureuxová-Davidsonová – Marvinová.
    Kanada: Szabadosová (Lacasseová) – Larocqueová, Mikkelsonová, Rougeauová, Fortinová, Krzyzaniaková, Ambroseová, Fastová – Johnstonová, Clarková, Poulinová (C) – Agostaová, Wakefieldová, Irwinová (A) – Jennerová (A), Spoonerová, Potomaková – Bramová, Davisová, Turnbullová – Staceyová.

    Rozhodčí: Eskolaová (SUI), Granová (SWE) – Pagonová (SLO), Tauriainenová (FIN).

    Diváci: 3917 (vyprodáno)
    thejrc.org