USA – Kanada 3:2 (po pr.)
po prodl.
USA
3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Kanada
Sobota 08.04.2017, 01:45 • USA Hockey Arena 1, Plymouth, Michigan • Mistrovství světa žen • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
    70:17 Hilary KNIGHTOVÁ - 3:2
     
    70:17
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto, Američanky získávají na domácí půdě svoje vytoužené zlato a počtvrté v řadě se stávají mistryněmi světa! Ještě na své polovině vystihly kanadskou rozehrávku a vydaly se dopředu ve třech proti dvěma. Kacey Bellamyová z levé strany přihrála na střed HILARY KNIGHTOVÉ, která ještě mohla hledat Deckerovou. Místo toho ale vyslala neuvěřitelně přesný kotouč, který o břevno zapadl do kanadské branky a spustil vlnu americké euforie – 3:2 po prodloužení! Asistence: Kacey Bellamyová.
    49:44 Brianne JENNEROVÁ - 2:2
     
    49:44
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je to tak, videorozhodčí potvrdil gól, Kanada trestá naprosto hloupý a zbytečný faul Deckerové a ve finále znovu jedeme od nuly! Marie-Philip Poulinová z pravé strany vybídla BRIANNE JENEROVOU, která vystřelila z první a Hensleyová zasáhla betonem až za brankovou čarou – 2:2! Asistence: Marie-Philip Poulinová.
    40:42 Kacey BELLAMYOVÁ - 2:1
     
    40:42
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Obrovská radost otřásá USA Hockey Arenou, protože domácí hokejistky jdou zkraje třetí třetiny poprvé v zápase do vedení! Deckerová za brankou posunula Knightové, která vykouzlila famózní zadovku mezi bruslemi na KACEY BELLAMYOVOU. Ta na brankovišti nezaváhala, puk okamžitě poslala ke druhé tyčce – 2:1! Asistence: Hilary Knightová, Brianna Deckerová.
    04:34 Kacey BELLAMYOVÁ - 1:1
     
    04:34
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    No tak se na to podívejme, neuběhlo ani pět minut a už máme vyrovnáno! Američanky vyhrály útočné buly a po pěti sekundách mohly slavit. Na modré čáře napřáhla KACEY BELLAMYOVÁ a Szabadosová se kvůli zakrytému výhledu natahovala marně – 1:1! Asistence: Kendall Coyneová, Brianna Deckerová.
    01:01 Meghan AGOSTAOVÁ - 0:1
     
    01:01
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to je start pro Kanadu z říše snů! Javorové listy otevírají skóre hned po 61 sekundách zápasu. Jennifer Wakefieldová ujela do přečíslení s MEGHAN AGOSTAOVOU, která její přihrávku zpracovala a pak kotouč krásně přišpendlila pod břevno – 0:1! Asistence: Jennifer Wakefieldová.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. Bellamyová (Coyneová, Deckerová), 41. Bellamyová (Knightová, Deckerová), 71. Knightová (Bellamyová) – 2. Agostaová (Wakefieldová), 50. Jennerová (Poulinová)


    USA: Hensleyová (Rigsbyová) – M. Lamoureuxová-Morandová (A), Bellamyová (A), Kellerová, Pfalzerová, Steckleinová, Flanaganová, Bozeková – Deckerová, Knightová, Coyneová – Panneková, Kesselová, Pelkeyová – Dugganová (C), Brandtová, Carpenterová – Skarupaová, Stacková, J. Lamoureuxová-Davidsonová – Marvinová.
    Kanada: Szabadosová (Lacasseová) – Larocqueová, Mikkelsonová, Rougeauová, Fortinová, Krzyzaniaková, Ambroseová, Fastová – Johnstonová, Clarková, Poulinová (C) – Agostaová, Wakefieldová, Irwinová (A) – Jennerová (A), Spoonerová, Potomaková – Bramová, Davisová, Turnbullová – Staceyová.

    Rozhodčí: Eskolaová (SUI), Granová (SWE) – Pagonová (SLO), Tauriainenová (FIN).

    Diváci: 3917 (vyprodáno)
    thejrc.org