Detroit – New Jersey 4:1 (kon.) | NY Islanders – Ottawa 4:2 (kon.) | Tampa – Buffalo 4:2 (kon.)
Toronto – Columbus 2:3 (kon.) | St. Louis – Colorado 3:2 (kon.) | NY Rangers – Pittsburgh 3:2 (kon.)
Philadelphia – Carolina 3:4 (1:2 po s.n.) | Washington – Florida 0:2 (kon.) | Anaheim – Los Angeles 4:3 (po pr.)
Edmonton – Vancouver 5:2 (kon.)
konec
New York Rangers
3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Pittsburgh Penguins
Pondělí 10.04.2017, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání:

    Dominik Simon (PIT) 0+1, 2 střely, čas na ledě 16:10 (04:06:25)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Ryan McDonagh (NYR) 1+1
    2. Jimmy Vesey (NYR) 1+0
    3. Magnus Hellberg (NYR) 22 zák., 2 góly, 91,7%
     
    Statistiky: Střely na bránu: 25-24; Zablokované střely: 22-12; Vhazování: 53%-47%; Hity: 25-23; Přesilové hry: 1/1-0/0; Trestné minuty: 0-2.
    VIDEO: Hokejisté NY Rangers děkují fanouškům za podporu.

    Next stop for the #Blueshirts... PLAYOFFS!

    Příspěvek sdílený New York Rangers (@nyrangers),


     
    Magnus Hellberg chvíli čekal, zda se ještě nebude pískat zakázané uvolnění, nakonec ale hra přerušena nebyla a po uplynutí šedesáti minut se během svého debutu v NHL mohl radovat z prvního vítězství, ke kterému mu gratulují spoluhráči. Rangers v Madison Square Garden zakončili základní část vítězně, když těsně porazili Penguins, v jejichž dresu si připsal ve druhém utkání NHL první kanadský bod český útočník Dominik Simon. Na straně New Yorku Rangers odehráli skvělé utkání kapitán Ryan McDonagh (1+1) a Mika Zibanejad (0+2), kteří zaznamenali shodně dva body, a Jimmy Vesey, který vstřelil vítězný gól. Konečný výsledek: New York Rangers 3 Pittsburgh Penguins 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Vyloučený se nekonalo a Olli Määttä ve středním pásmu srazil puk rukavicí na střídačku Rangers.
     
    59:36
    Zajímavá situace! Dan Girardi zřejmě vyhodil puk přes ochranné sklo a Mark Streit se dožaduje vyloučení.
     
    59:30
    Střela Penguins od modré čáry byla přizvednuta do ochranné sítě a hosté si vzali oddechový čas.
     
    59:20
    Jsme svědky jednoho z posledních utkání základní části. Oba týmy dnes nastoupily k poslednímu 82. utkání letošní sezóny a už se chystají na playoff!
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:36
    Jen, co Tristan Jarry opustil bránu a naskočil na střídačku, v útočném pásmu Penguins byla pískána hra vysokou holí. Tak možná nakonec na straně Rangers, protože se vhazovalo v útočném pásmu hostujícího celku. Brána je prázdná!
     
    58:10
    Penguins se nepodařilo rozehrát a necelé dvě minuty před koncem vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    57:25
    Penguins se snažili v blízkosti levé tyče procedit puk do sítě, jenže ve své snaze neuspěli. Magnus Hellberg ucpal prostor u své pravé tyče betonem.
     
    56:44
    J. T. Miller vyrazil středem ledové plochy do přečíslení 3 na 2 a po pravici i levici měl najíždějícího spoluhráče, nakonec si vybral Taylora Becka, který na levé straně napřáhl bez přípravy k prudké střele s příklepem a mířil přesně do bližšího horního rohu brány, Tristan Jarry ho ale jeho pokus vyrážečkou výtečně vyrazil do ochranné sítě! Senzační zákrok.
     
    55:46
    Rick Nash nádhernou diagonální přihrávkou z vrcholu levého kruhu pro vhazování našel ve vzdálenějším pravém kruhu Jimmyho Veseyho, který si puk prvním dotykem zpracoval a druhým ho okamžitě vyslal na bránu, jenže na přední tyči našel pouze skvěle se přesouvajícího se brankáře Tristana Jarryho, který puk podržel v náručí!
     
    55:34
    Rangers od modré čáry nahodili puk na přední tyč, kde byl drobně tečován, a Tristan Jarry si připsal úspěšný zákrok, po kterém kotouč ukryl ve své lapačce.
     
    55:11
    Dominik Simon se po střele z levého kruhu pro vhazování a zákroku Magnuse Hellberga dostal v blízkosti pravé tyče k dorážce, jeho bekhend ale zamířil pouze do lapačky brankáře Rangers, který hru přerušil! Český útočník mohl přidat k úvodní asistenci při brance Nicka Bonina gól. Neúspěšně.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 14. McDonagh (Grabner), 19. Stepan (McDonagh, Zibanejad), 48. Vesey (Zibanejad) – 10. Bonino (Simon, Kessel), 34. Rowney


    New York Rangers: Hellberg (Lundqvist) – McDonagh (C), Girardi, M. Staal (A), Holden, Skjei, Klein – Grabner, Stepan (A), Zuccarello – Vesey, Zibanejad, Rick Nash – J. T. Miller, Pirri, Beck – T. Glass, Lindberg, Bučněvič. Hlavní trenér: Alain Vigneault.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (M.-A. Fleury) – Dumoulin, Hainsey, Määttä, D. Pouliot, Streit, C. Gaunce – Simon, Bonino (A), Kessel (A) – S. Wilson, Rowney, Archibald – Kühnhackl, Sundqvist, Hörnqvist (A) – Tom Sestito, Porter, Dea. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodčí: Dan O'Halloran, Francis Charron. Čároví: Brian Murphy, Ryan Daisy

    Diváci: 18006
    bahis siteleri