Slovensko – Indie 3:1 (kon.) | Francie – Velká Británie 4:3 (kon.) | Česko – Švýcarsko 6:0 (kon.)
Kajmanské ostrovy – Haiti 5:7 (kon.) | Řecko – Kanada 3:4 (0:1 po s.s.) | Arménie – Hongkong 4:3 (1:0 po s.s.)
konec
Francie
4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Velká Británie
Čtvrtek 01.06.2017, 14:00 • malá hala • Mistrovství světa mužů • Skupina B1
     
    S konstatováním, že Francie si zapisuje první body za vítězství 4:3 proti Velké Británii, se s Vámi loučím a u příštího online přenosu z divize B na počtenou! (15:52:10)
     
    Úvodní zápas divize B nabídl nervydrásající podívanou, ve třetí třetině se hned třikrát měnilo skóre. Nejprve vedení Francii zajistil Norbert Abramov, jenže Britové nalezli rychlou odpověď z hole Zacka Browna. V závěru třetí třetiny šli Francouzi do oslabení, jenže to nakonec byli právě oni, kdo se dočkali vítězné trefy. V samostatném úniku se blýskl Dominic Martel.
     
    Hráči utkání:

    Norbert Abramov (FRA) – Callum Mort (GBA)
     
    Konec zápasu.
     
    44:59
    Míč mířící na opuštěnou bránu Velké Británie nenavyšuje skóre.
     
    44:42
    Britové to ještě zkusí bez gólmana.
     
    44:42
    Francie právě vstřelila branku!
    Neskutečný závěr třetí třetiny! V oslabení unikl bleskovou rychlostí DOMINIC MARTEL a Marchetti si nedokázal s jeho střelou nijak poradit. Bez asistence.
     
    44:31
    Francie půjde v závěru třetí patnáctiminutovky do oslabení, sekáním se provinil Alexandre Leroux.
     
    44:31
    Britové si vyžádali oddechový čas.
     
    44:23
    Kristof zavezl míč do třetiny Francie, ale úspěšný v koncovce nebyl.
     
    43:57
    Britům se podařilo vyhodit na druhý konec hrací plochy.
     
    43:02
    Martel měl dobrou rychlost, kterou nabral při přechodu modré čáry, nicméně zakončení mu nevyšlo zcela dle představ, Marchetti si zapisuje úspěšný zákrok.
     
    42:14
    S koncem třetí třetiny si Francouzi zahrají přesilovou hru, dvě minuty za držení dostává Reece Bull.
     
    41:26
    A mohlo to být 4:3 pro Velkou Británii. Vlad Porubsky nabral rychlost, proběhl před francouzskou svatyni a z předbrankového prostoru vystřelil, Laferte však podržel svůj tým.
     
    38:47
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Sympatickou akcí se řádně předvedli také hokejbalisté z Britských ostrovů. Po vyhraném buly mířila střela ihned na gólmana Francie, který byl úspěšný, míč se následně dostal za bránu, kde se ho ujali bez okolků útočící hráči a důraz ZACKA BROWNA u pravé tyče přinesl jeho týmu kýžené vyrovnání. Asistence: Hayden Johnson, Callum Mort.
     
    36:34
    Francie právě vstřelila branku!
    Krásnou souhru nyní předvedli Francouzi. Bacul nejprve naběhl do levého kruhu, odkud vystřelil tvrdou ránu na Marchettiho. S tímto pokusem si britský gólman poradil, jenže odražený míč se dostal napravo nachystanému NORBERTOVI ABRAMOVOVI, který přesně zamířil a překonal roztaženého gólmana. Asistence: Lukas Bacul.
     
    35:34
    V závěru přesilové hry ještě měli Britové dobrou příležitost znovu se ujmout vedení, ale Laferte si s dorážkou u pravé tyče brány poradil.
     
    34:34
    O bojovnou náladu není nouze ani na tribunách, značně hlasití jsou příznivci britského týmu, kteří skandují "Let's go GB, let's go!".
     
    33:34
    Je zde další vyloučení, na trestnou lavici usedl Nicolas Favarin za nedovolené bránění.

    Martina Nová

    Branky a nahrávky: 9. Slupski (Dumont), 30. Tanguy (Domain, Ballet), 37. Abramov (Bacul), 45. Martel – 11. Ellard (Graham, Porubsky), 23. Porubsky (Morrison), 39. Brown (Johnson, Mort)


    Francie: Laferte (Lion) – Ballet, Bornand, Colotti, Dissegna, Dumont, Favarin, Proutat – Abramov, Bacul, Benbekhti, Capet, Domian, Leroux, Martel, Peltier, Slupski, Tanguy, Wallet
    Velká Británie: Marchetti (Pearce) – Adamec, Cooke, Gaunt, Graham, Hirst, Johnson, Tulip, Wilson, Wright – Brown, Bull, Cole, Ellard, Ferrington, Hagg, Kristof, Morrison, Mort, Porubsky, Slack
    thejrc.org