Kajmanské ostrovy – Arménie 6:1 (kon.) | Portugalsko – USA 1:3 (kon.) | Velká Británie – Libanon 2:1 (kon.)
Indie – Řecko 3:0 (kon.) | Bermudy – Francie 4:3 (3:2 po s.s.) | Finsko – Slovensko 1:3 (kon.)
Itálie – Česko 0:12 (kon.)
konec
Itálie
0:12 (0:2, 0:4, 0:6)
Česko
Pátek 02.06.2017, 19:00 • Tipsport Arena, Pardubice • Mistrovství světa mužů • Skupina A2
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hokejové Pardubice žijí v úvodu června hokejbalem! Ve městě perníku se koná třetí mistrovství světa na českém území a naši hokejbalisté mají na tuto akci jednoznačný plán – vrátit zlato domů! V předchozích dvou turnají na domácí půdě vždy získali zlaté medaile a další krůček k tomuto cíli musí v Pardubicích udělat proti Itálii!
     
    Česká republika zvládla vstup do domácího turnaje naprosto excelentním způsobem. Před více než třemi tisíci diváky rozstřílela celek helvétského kříže 6:0 a vykročila tím do šampionátu pravou nohou. O své výhře Češi rozhodli již v první třetině, během deseti minut zasypali konto svého soupeře hned třemi trefami.
     
    První vystoupení českého národního týmu v číslech:

    Česko – Švýcarsko 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)

    Branky a nahrávky:
    9. Soukup (Štěpánik, Špaček), 11. Pospíšil (Slanec), 13. Štěpánik (Vlasák), 24. Kubeš (Bílý), 29. Benedikt (Bílý), 45. Štepánik (Švanda)

    Česko: Heczko – Kudela, Pospíšil, Benedikt, Dědič, Rejthar, Slanec, Švanda, Vlasák, Barnošák, Bílý, Březina, Fejfar, Hnízdil, Bacovský, Kruček, Kubeš, Lux, Peschout, Soukup, Špaček, Štěpánik, Wróbel

    Švýcarsko: Sidler – Aegerter, Däppen, Hohl, Huber, Köhler, Mermoud, Müller, Stavěli, Blätter, Bohnenblust, Döbeli, Fauna, Kummer, Mellimger, Müler, Paulík, Röthilsberger, Schildknecht, Sterchi, Stucki
     
    A co čeká český celek ve druhém utkání na turnaji? Pomyslný outsider z Itálie!

    Celek z Apeninského poloostrova dokázal před dvěma lety ve švýcarském Zugu vybojovat účast v elitní divizi, když vyhrál základní skupinu bez ztráty jediného bodu proti Haiti, Hongkongu a Arménii. Následně v předkole nestačil na Švýcarsko v poměru 1:4, po výhře nad Pákistánem a prohře s Indií nakonec zakončil turnaj na konečné desáté pozici.

    Italové marně vzpomínají na dřívější roky, kdy se jim dokonce jednou podařilo vybojovat v nejvyšší divizi cenný kov. Stalo se tak v roce 2005, dva roky před tím a potom obsadili Italové neoblíbenou čtvrtou pozici. Letos by se za podobné umístění rozhodně nestyděli.
     
    Úvodní sestavy:

    Itálie: Cusimano (Campisano) – Antoniali, Cerone, C. Di Giacomo, Divizio, Ferlisi, Fiacconi, Musto, Verrelli – M. Bernardo, Bonanno, Bowers, Carroccia, Dentamaro, P. Di Giacomo, D'Elia, D'Ettorre, Fiore, Novielli, Pagendam, Peragine, Pulicicchio, Velenosi

    Česko: Šimara (Jirotka) – Kudela, Pospíšil, Benedikt, Dědič, Rejthar, Slanec, Švanda, Vlasák, Barnošák, Bílý, Březina, Fejfar, Hnízdil, Bacovský, Kruček, Kubeš, Lux, Peschout, Soukup, Špaček, Štěpánik, Wróbel

    Rozhodčí: Friedli, Sakkas.
     
    Trenéři pro dnešní utkání vybrali jako jedničku brankáře Letohradu Jana Šimaru, na lavičce bude připraven jeho jmenovec Jan Jirotka. Brankoviště italského týmu bude střežit Aaron Campisano.
     
    Tipsport arena právě vítá české hokejbalisty, kteří si dnes chtějí připsat do tabulky další tři body. Pro dnešek není hala tak zaplněná jako ve včerejším premiérovém zápasu proti Švýcarsku, nicméně i tak nás čeká velmi zajímavá návštěva.
     
    Čeští trenéři namíchali zahajovací formaci v tomto složení: brankáře Šimaru v poli podpoří trojice kladenských hokejbalistů Tomáš Kudela, Jan Pospíšil a Daniel Hnízdil doplněný o dvojici mistrů z Kert Parku – Tomáše Fejfara a Martina Kručka.
     
    Hráči a fanoušci jsou připraveni, jdeme na věc!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    První přerušení hry přichází hned po pěti vteřinách, český útok skončil na italské střídačce.
     
    00:44
    První střelecký pokus vyslal Daniel Hnízdil, jeho nahození od modré čáry však brankáře Campisana příliš nevystrašilo.
     
    01:03
    S odpovědí přišla také Itálie, která dotlačila balonek až do rohu útočného pásma. Tam však úřadovali zadáci v českých barvách.
     
    01:34
    Pagendamovi padl do rány z voleje obětavý Bílý, který vychýlil míček mimo tři tyče.
     
    01:55
    Mnohem větší příležitost měl Alberto Fiore, jenž dostal až příliš volného prostoru před brankou! Italský útočník již zvedal ruce nad hlavu, jenže nakonec klec Jana Šimary o kousek minul!
     
    02:39
    Vzápětí si již Jan Šimara úvodní zákrok dnešního večera připsal, jedovatou ranou zápěstím se prezentoval Massimo D'Ettore. Český brankář jeho zakončení odrazil až mimo hrací plochu.
     
    02:46
    Šimara musí být v úvodu duelu v pohotovosti. Nyní se jeden z italských útočníků natlačil do brankoviště, míček však letohradský brankář ukradl pod svoji lapačku.
     
    02:54
    Hra se v současné době hodně kouskuje, český protiútok ztroskotal na postavení mimo hru.
     
    03:25
    Jan Pospíšil ukázal své zkušenosti, když chytře vystihl italskou rozehrávku. Následně nabil na červenou čáru Kudelovi, kterému ale rána z voleje vůbec nesedla.
     
    03:40
    Aaron Campisano vyřešil nepřehlednou situaci na hranici jeho brankoviště skokem po volném míčku, vhazovat se bude v útočné třetině Kadlecova výběru.
     
    04:12
    Tomáš Rejthar nahodil míček od modré čáry, po zásahu Campisana se ho však zmocnili Italové.
     
    04:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    V průběhu páté minuty prvního dějství se favorit utkání dostává do vedení! Tipsport arena slaví poprvé, díky patří ONDŘEJI BENEDIKTOVI, který od červené čáry vyslal přesnou ránu, Campisano nemohl přes Fejfar vidět vůbec nic – 0:1! Asistence: Tomáš Fejfar.
    04:19 Tomáš REJTHAR - 0:1
     
    05:14
    Úvodní trefa v zápase český výběr povzbudila, Campisano musel znovu zasahovat.
     
    05:45
    Český celek je vykázán z útočného pásma pro postavení v brankovišti. Poté, co byl Campisano poslán do vlastní sítě po ostrém souboji došlo k drobné strkanici, rozhodčí ale vylučovat nehodlá.
     
    06:08
    Pěkná zadovka Tomáše Fejfara mířila na brankoviště na stojícího Martina Kručka, italský obránce na poslední chvíli nadzvedl obávanému střelci hokejku.
     
    07:07
    Na druhé straně vypálil Phil Di Giacomo v plné rychlosti z levé strany na přední tyč, Šimara pouze zkontroloval cestu balonku mimo prostor tří tyčí české klece.
     
    07:47
    Český celek se již radoval z druhé vstřelené branky, ta ale po poradě rozhodčích neplatí! Po motanici v rohu dostal míček do brankoviště Tomáš Fejfar, ve velkém závaru skončil balonek v síti! Verdikt sudí však tvrdí, že tam byl dopraven kopnutím!
    07:47 Neuznaná branka Tomáše Fejfara.
     
    08:14
    Aktivita českého celku přináší svoji ovoce. Za nedovolené bránění je za katr odeslán Michael Verrelli (ITA). Podaří se Česku využít první přesilovou hru?
     
    08:26
    Nahození Tomáše Kudely se snažil před brankou snad natřikrát dorazit Tomáš Fejfar, brankář Campisano si vleže připsal důležité zákroky, díky který udržel Itálii ve hře!
     
    08:42
    Početní výhoda zatím českému týmu vychází, naši reprezentanti ostřelují branku Itálie ze všech stran. Chybí pouze třešnička na dortu v podobě gólové radosti.
     
    09:02
    Kudela nabil Martinu Kručkovi, který z voleji opět prověřil Campisanovu pozornost.
     
    09:25
    Češi zatím těží zejména z dobrého důrazu na brankovišti! Nejvíce byl viděl Tomáš Fejfar, který dobře cloní Campisanovi a snaží se o dorážky, italská zeď prozatím drží!
     
    10:06
    Po dlouhé době se týmu z Apeninského poloostrova podařilo vyhodit, Šimara si vyzkouší hru hokejkou.
     
    10:14
    Italové nakonec s velkou porcí štěstí úvodní oslabení přežili a hrají v plném počtu.
     
    10:57
    Lukáš Soukup využil nahození Michala Slance a bekhendem dorážel vyražený míček na branku! Zasáhl pouze hruď Campisana, další dorážky byly znemožněny pro postavení útočícího hráče v italském brankovišti.
     
    11:24
    Zajímavý pokus o rychlou protiakci ze strany Itálie, lob za obranu sice chvíli vypadal nebezpečně, nakonec je pískán pouze ofsajd.
     
    11:35
    Závěr úvodní periody přinese převahu jednoho muže v poli také pro Itálii. Při návratu do obrany si svůj loket nedokázal pohlídal Michal Slanec (CZE), který se nyní zchladí na trestné lavici.
     
    11:46
    Tomáš Wróbel dobře zabojoval a vyhodil míček ven z obranné třetiny.
     
    12:12
    Italská kombinace v početní převaze zatím vázne, naopak na druhé straně nasbíral cenné vteřinky z oslabení Tomáš Fejfar s Danielem Hnízdilem.
     
    13:14
    Na hřišti byl emotivně dohrán jeden ze soubojů před italskou střídačkou a bystří sudí si to ujít nenechali. Na lavici hanby již putuje za krosček Alberto Fiore (ITA). Pokračovat se bude dvacet vteřin ve čtyřech na obou stranách, následovat bude zkrácená přesilovka České republiky.
     
    13:24
    Ihned po vhazování před Campisanem vyhodila italská čtveřice míček na zakázané uvolnění. Buly v útočné třetině českého týmu se bude opakovat.
     
    13:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští hokejbalisté velmi rychle zužitkovali nabídnutou přesilovou hru! Po návratu z trestné lavice se Michal Slanec ihned zapojil do kombinace, narazil RADIMU ŠTĚPÁNÍKOVI, který z voleje zamířil přímo do černého – 0:2! Asistence: Michal Slanec
    13:42 Radim ŠTĚPÁNÍK - 0:2
     
    14:29
    Kostrbatá italská kombinace při přechodu přes modrou čáru skončila nepřesnou přihrávkou, míčku se zmocnili zadáci Kadlecova celku.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství druhého českého vystoupení na domácím mistrovství světa přinesla vedení našich barev. Fanoušci se v Tipsport areně mohli radovat hned třikrát, jedna z branek však nakonec uznána nebyla. Vzhledem k průběhu to ale České republice příliš vadit nemusí, má střeleckou převahu a díky Rejtharovi se Štěpáník vede 2:0!
     
    Druhá třetina začne zhruba v 19:36.
     
    V první třetině Češi vystřelili osmnáctkrát, Itálie pouze třikrát.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:31
    Druhá část začala stejně jako ta první skončila, před brankou Aarona Campsana.
     
    15:57
    Na brankovišti do volného míčku plácl Pavel Kubeš, za brankovou čáru ho ale tentokrát neprocpal. Druhý reprezentační gól v kariéře tak zatím nepřišel.
     
    16:30
    Radim Štěpáník mohl ještě vylepšit svůj třígólový účet na šampionátu, po ptřesné přihrávce postupoval sám na branku! Před Campisanem zkusil bekhendovou kličku, míček nad beton italského gólmana ale zvednout nedokázal!
     
    16:39
    Po faulu v útočném pásmu budou hrát přesilovou hru Italové. Tomáš Rejthar (CZE) je vyloučen za hru vysokou holí.
     
    17:38
    Minuta z oslabení je pryč, italský celek sice dokázal předvést pěknou kombinaci v útočném pásmu, k zakončení ale nedostal.
     
    17:59
    Rána Jonathana Pulicicchiaa od modré čáry zamířila vysoko nad břevno Šimarovy branky.
     
    18:28
    Česká čtveřice se osvobozuje a pošle na hřiště čerstvé síly.
     
    18:39
    Ani druhá přesilová hra Italů zužitkována nebyla, Rejthar již znovu běhá mezi mantineli.
     
    19:03
    Pagendam si dobře vyběhl od mantinelu do střelecké pozice, své zakončení ale znovu pod břevno stlačit nezvládl.
     
    19:25
    Tlak Italů v doznívající přesilové hře je u konce, Češi čekají za vlastní brankou a konsolidují formace na další útočné řádění.
     
    19:33
    Nahození od červené čáry italský brankář ukryl pod svojí lapačkou, naše barvy se sunou do útočné třetiny.
     
    20:10
    Pěknou ranou od červené čáry se prezentoval Jan Pospíšil, brankář Campisano nemohl vidět vůbec nic a měl velké štěstí, že se míček zastavil až o mantinel za jeho brankou.
     
    20:51
    Italská odpověď přinesla pouze naohzení a ztrátu balonku.
     
    20:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Mistrovská spolupráce z pražského Kert Parku přináší třetí gól v síti Aarona Campisana! Martin Kruček posunul balon na TOMÁŠE FEJFARA, který v samostatném úniku nasadil italskému gólmanovi kličku a následně v pádu zakončil – 0:3! Asistence: Martin Kruček.
    20:59 Tomáš FEJFAR - 0:3
     
    21:46
    V další ponechané výhodě napálil Jan Bacovský příklepem z mezikruží beton přesouvajícího se Campisana.
     
    22:03
    Velmi dlouhá ponechaná výhoda nabízí pohlednou českou kombinaci v útočném pásmu.
     
    22:39
    Dvě rány Jana Bílého v krátkém sledu čtvrtou trefu nepřinesly. První byla zablokována, druhá skončila mimo italskou klec.
     
    22:42
    Nyní je již výhoda českého celku u konce, na trestnou lavici putuje Marco Cerone (ITA) za držení.
     
    23:08
    Češi hodně rychle postavili útočný pětiúhelník a snaží se o čtvrtou trefu dnešního zápasu.
     
    23:40
    Radim Štěpáník hodně šikovně tečoval ránu Michala Dědiče, Campisano dokázal bleskurychle zareagovat na změnu směru a sklapl betony k sobě včas. Následně Češi až příliš doléhali s dorážkami, za což byli vykázáni z útočné třetiny.
     
    24:01
    Útočný výlet při vlastním oslabení zkusili Justin Bowers, na silnější zakončení již neměl síly, a tak pouze plácl balonek směrem na branku.
     
    24:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhý přesilovkový gól v dnešním zápase v podání českého týmu! ONDŘEJ BŘEZINA si vyměnil míček s Tomášem Wróbelem, následně hodně rychle vyběhl před brankou a střelou zápěstím zvedl balonek pod víko na přední tyč – 0:4! Asistence: Tomáš Wróbel a Lukáš Vlasák.
    24:28 Ondřej BŘEZINA - 0:4
     
    25:10
    Troufnu si tvrdit, že o vítězi dnešního zápasu je rozhodnuto, Češi na hřišti doslova vládnou.
     
    25:35
    Další kombinace v podání Kruček – Fejfar málem přinesla pátý zářez do italské pažby! Zakončení druhého jmenovaného z bezprostřední blízkosti však gólman Campisano reflexivně zlikvidoval!
     
    26:34
    Pavel Kubeš měl v rozmezí několika sekund dvě stoprocentní šance! Nejprve jeho střelu Campisano vyrazil, dorážka stejného hráče následně prosvištěla brankoviště a skončila jen kousek vedle vzdálenější tyč italské klece!
     
    26:55
    Tlak českých barev je v současné době enormní, Italové doslova neví, kam dříve skočit.
     
    26:55
    A všiml si toho i trenér italského výběru, který si vyžádal čas na poradu. Má Itálie ještě fyzické a psychické síly na obrat proti rozjeté české mašině?
     
    27:08
    Po delší odmlce se hra vrátí do české obranné třetiny, vhazovat se bude po levé ruce Jana Šimary.
     
    27:28
    Agilní Ondřej Březina, který zaznamenal první gól ve svém prvním vystoupení na mistrovství světa, dobře dorážel italskou rozehrávku a tím vypracoval dobré příležitosti pro své spoluhráče. Skóre se ale tentokrát nemění.
     
    27:28
    Po přerušení ještě došlo k potyčce mezi Březinou a Verrellim, který doslova zalehl pardubického útočníka Kadlecova výběru. Oba dostávají po dvou minutách za hrubost, pokračovat se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    28:38
    Hra ve čtyřech znovu více sedí českým barvám, které jsou nastěhovány v útočném pásmu. Campisano však zatím bez zákroku.
     
    29:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    To už začíná zavánět propastným výsledkem! Češi opakují včerejší debakl proti Švýcarsku a vedou již o pět branek. Velmi lišácky to udělal RADIM ŠTĚPÁNÍK, jenž vystihl italskou rozehrávku a svůj postup sám na brankáře nadvakrát dopravil až do sítě – 0:5! Bez asistence.
    29:13 Radim ŠTĚPÁNÍK - 0:5
     
    29:21
    Honba za šestým úderem tentokrát skončila ofsajdem.
     
    29:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Italský zmar nebere konce, naopak naši reprezentanti si ofenzivní představení užívají plnými doušky! Tomáš Wróbel zakombinoval s ONDŘEJEM BŘEZINOU na malém prostoru a nakonec z toho bylo zakončení druhého jmenovaného do odkryté branky – 0:6! Asistence: Tomáš Wróbel.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další, na góly hojné, představení českého výběru musí diváky bavit! Češi předvádí krásné akce a zcela po zásluze vedou po půlhodině hry o šest branek. Jak bude vypadat třetí třetina? Startujeme v 20:14!
     
    Střely na branku: 9:34
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:01
    Do třetí třetiny se do branky Itálie postavil Chris Cusimano.
     
    30:22
    O první útok třetí třetiny se postarali Italové, Šimara si ale kulatý desátý zákrok nepřipsal.
     
    30:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ani náhradní italský gólman ale bez inkasované branky příliš dlouho nevydržel! Nahození od červené čáry ještě Cusimano vyrazil před sebe, tam ale přišla dorážka JANA BACOVSKÉHO, která již skončila v síti – 0:7! Asistence: Ondřej Benedikt.
    30:54 Jan BACOVSKÝ - 0:7
     
    31:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Devět sekund po sedmém gólu přichází gól s pořadovým číslem osm! LUKÁŠ SOUKUP dostal míček do běhu a svůj postup k brance Cusimana zakončil přesnou, rychlou a neomylnou střelou k tyči – 0:8! Bez asistence.
    31:03 Lukáš SOUKUP - 0:8
     
    32:00
    Italové tahají nohy a rychlé české hře již evidentně nestíhají. Nedivil bych se, kdybychom se dočkali prvního dvouciferného výsledku na turnaji.
     
    32:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zlaté české ručičky si dnešní duel nesmírně užívají! Den otevřených dveří v italské defenzívě navštívil dnes podruhé TOMÁŠ FEJFAR, před kterým si gólman Cusimano doslova lehl a mladá hokejbalová naděje ho v poklidu přehodila – 0:9! Asistence: Jan Blý a Martin Kruček.
     
    33:06
    Podráždění Italové nejsou spokojení s vývojem utkání a pokouší se ukázat alespoň po fyzické stránce. Na Jana Bílého si za brankou počíhal Mike Antoniali, jenž ho vzal do objetí a vyměnil si s ním pár lehkých úderů. Oba se již chladí na trestné lavici s dvouminutovým trestem za hrubost.
     
    34:46
    Tomáš Kudela se také chtěl zapsat do střelecké listiny, jeho střela ale trefila pouze clonícího spoluhráče.
     
    35:06
    Oba provinění jsou zpět na hřišti a my uvidíme hru v pěti hráčích.
     
    35:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    TOMÁŠ FEJFAR dosáhl hattricku! Útočník pražského Kert Parku se zmocnil volného balonku na modré čáře, udělal tři rychlé kroky a do šibenice upravil na kultacýh 10:0! Bez asistence.
     
    36:12
    Češi vypadají jako hladoví vlci, desetibrankový rozdíl jim nestačí a snaží se ještě více vylepšit své gólové statistiky. Ve hře je zároveň druhá nula v turnaji.
     
    37:28
    Tomáše Fejfara chtěl v hattricku podpořit i Ondřej Březina, jeho bekdenové zakončení však gólman Cusimano vytáhl mimo branku.
     
    37:46
    A znovu v hlavní roli Ondřeje Březina, který před domácími fanoušky znovu prověřil italského gólmana. Pro změnu zkusil zakončení mezi nohy, jedenáctý gól však nepřišel. Alespoň ne zatím.
     
    38:22
    Češi však nesmí zapomenout ani na obranu, brankář Šimara si poprvé ve třetím dějství sáhl na míček. Ten mu sice z náruče vypadl, napodruhé ho již ale bez potíží ukořistil.
     
    38:52
    Snažení o jedenáctou branku bylo ukončeno pro hru vysokou holí. Čeští hokejbalisté to tak musí zkoušet ze středního pásma znovu.
     
    39:12
    Jan Bílý obdržel míček na modré čáře a střelou zápěstím zkoušel Cusimana nachytat mezi betony. To je snad jediné místo, které si náhradní brankář Itálie pečlivě střeží.
     
    39:59
    Tempo na české straně již zvolnilo, přece jen o vítězi je již dávno rozhodnuto a před výběrem trenéra Drahomíra Kadlece je na turnaji ještě hodně zápasů.
     
    40:58
    Nyní naši hokejbalisté již minutu kombinují v útočné třetině a čekají na nejlepší možnou pozici pro střelu.
     
    41:34
    Fejfarovo nahození italský gólman odrazil, Italové se nakonec dokázali osvobodit.
     
    42:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    V Tipsport Areně to dnes vypadá jako na koncertě Karla Gotta! Píseň populárního českého zpěváka, znějící vždy při českém gólu, je slyšet dnes pojedenácté! Na kruzích obdržel balonek JAN BACOVSKÝ, který ho dokázal prudkou ranou nasměrovat do italské sítě – 0:11! Asistence: Pavel Kubeš a Jan Bílý.
     
    43:00
    Češi stále nemají dost, sám na branku nyní postupoval Radim Štěpánik a od hattricku ho dělilo pouze lepší bekhendové zakončení.
     
    43:41
    Dnešní utkání sledovala další skvělá návštěva, konkrétně 2 835 diváků!
     
    44:11
    Národní výběr České republiky má ještě jednu výhodu a bude mít ještě šanci upravit skóre v přesilové hře.
     
    44:19
    Po přerušení se na hrací ploše strhla mela, do které se pustilo všech deset hráčů! Podráždění Italové porážku neunášejí a my nyní budeme čekat, jak rozhodčí rozdělí tresty.
     
    44:19
    Porada je dlouhá a nebere konce.. Je možné, že budou padat i nějaké vyšší tresty.
     
    44:19
    Současně jsou za potyčku vyloučení Wróbel s Vlasákem, na straně Itálie Divizio, D'Elia a D'Ettore. Všichni dostali menší trest za hrubost, Češi budou hrát přesilovku.
     
    44:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    K Tomáši Fejfarovi se nyní s hattrickem připojil i RADIM ŠTĚPÁNIK, který si počíhal na brankovišti na dorážku a stanovil konečný výsledek na 12:0! Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Itálie: Aaron Campisano
    Česko: Tomáš Fejfar
     
    Gólový koncert českých hokejbalistů se nakonec zastavil na čísle dvanáct. Viděli jsme dva hattricky v podání Tomáše Fejfara a Radima Štěpánika a spoustu krásných hokejbalových momentů. To je vše, přeji příjemný zbytek večera a zase zítra, u hokejbalového mistrovství světa, na počtenou! (20:53:40)

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 5. Benedikt (Fejfar), 14. Štěpáník (Slanec), 21. Fejfar (Kruček), 25. Březina (Wróbel, Vlasák), 30. Štěpáník, 30. Březina (Wróbel), 31. Bacovský (Benedikt), 32. Soukup, 33. Fejfar (Bílý, Kruček), 36. Fejfar, 43. Bacovský (Kubeš, Bílý), 45. Štěpáník


    Itálie: Campisano (31. Cusimano) – Antoniali, Cerone, C. Di Giacomo, Divizio, Ferlisi, Fiacconi, Musto, Verrelli – M. Bernardo, Bonanno, Bowers, Carroccia, Dentamaro, P. Di Giacomo, D'Elia, D'Ettorre, Fiore, Novielli, Pagendam, Peragine, Pulicicchio, Velenosi
    Česko: Šimara (Jirotka) – Kudela, Pospíšil, Benedikt, Dědič, Rejthar, Slanec, Švanda, Vlasák, Barnošák, Bílý, Březina, Fejfar, Hnízdil, Bacovský, Kruček, Kubeš, Lux, Peschout, Soukup, Špaček, Štěpánik, Wróbel

    Rozhodčí: Friedli, Sakkas

    Diváci: 2 835
    thejrc.org