USA – Itálie 2:1 (2:1 po s.s.) | Slovensko – Kanada 2:1 (kon.) | Česko – Velká Británie 10:0 (kon.)
konec
Česko
10:0 (2:0, 6:0, 2:0)
Velká Británie
Sobota 03.06.2017, 19:05 • Tipsport Arena, Pardubice • Mistrovství světa žen • Skupina W
     
    44:32
    Tentokrát měla Michaela Rullová před sebou téměř odkrytou branku, Megan Quigleyová se stihla včas přesunout a fantastickým zákrokem zamezila jedenáctému gólu!
     
    41:00
    Jedenáctou trefu mohla přinést Denisa Křížová, která postupovala od modré čáry sama na branku! Quigleyová jí nalákala na střelu na rukavici a následně sebrala míček do své lapačky!
     
    40:33
    Dnešnímu utkání přihlíží 1 054 diváků, což je historicky nejvyšší návštěva na ženském zápase v historii světových šampionátů!
    37:46 Kateřina NĚMCOVÁ - 10:0
     
    37:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Deset, deset, deset! Již při včerejším zápase mužů proti Itálii jsme si ověřili, že pardubická kostka umí i dvojciferná čísla a dnes je to tu znovu! Od modré čáry vyslala prudkou ránu pod břevno KATEŘINA NĚMCOVÁ, díky které se zakulatilo skóre na 10:0! Asistence: Karolína Kosinová.
     
    37:08
    Sarah Loweová (GBR) míří za katr a nabízí tím českému týmu třetí přesilovou hru v dnešním zápase. Její trest byl definován jako hrubost.
     
    35:34
    Denisa Křížová mohla vsítit desátou českou branku a zakulatit tak skóre, povedlo se jí úplně vše, jen ne přehodit ležící beton Megan Quigleyové!
     
    34:06
    Z dalšího vyloučení má zřejmě největší radost brankářka Aneta Tupá, která se poprvé podívá, jak vypadá ženský hokejbal zblízka. Češi totiž půjdou do čtyř, vyloučena je totiž Michaela Rullová (CZE) za hru tělem.
     
    31:43
    Za držení míří na trestnou lavici velmi vlažným krokem Deana Cugliettaová (GBR).
    30:11 Lucie MANHARTOVÁ - 9:0
     
    30:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jedenáct vteřin po návratu z kabin přichází devátá česká radost. Přímo pod víko nad přední tyč zamířila více než přesně LUCIE MANHARTOVÁ, která se také zapisuje do střelecké listiny dnešního zápasu – 9:0! Bez asistence.
     
    30:01
    Střídání v týmu Česka: ze hřiště odchází Kateřina Teplá, přichází Aneta Tupá.
    25:42 Lucie KUBÍNOVÁ - 8:0
     
    25:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zato na druhé straně, tam to žije! Nahozený míček se od zadního mantinelu velmi rychle vrátil před branku, kde ho bleskově dopravila LUCIE KUBÍNOVÁ! Ta se ihned zmocnila balonku, protože se jedná o její premiérovou trefu v reprezentačním týmu na mistrovství světa – 8:0! Asistence: Aneta Lédlová a Lucie Rejlová.
    24:24 Linda HYKSOVÁ - 7:0
     
    24:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak brankářkou to nebylo. Ani náhradnice Megan Quigleyová již podruhé tahá míček zpoza svých zad. Pěknou individuální akci předvedla LINDA HYKSOVÁ, která se šikovně uvolnila a pohlednou ranou zakončila své samostatné vystoupení – 7:0! Asistence: Veronika Volková.
    22:59 Barbora PATOČKOVÁ - 6:0
     
    22:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    V Pardubicích to začíná zavánět debaklem. Britky vůbec nestíhají a jediné, kdy se potkají s míčkem je moment, kdy ho tahají z vlastní branky! Gól číslo šest přišel po přesném zakončení BARBORY PATOČKOVÉ – 6:0! Asistence: Lucie Manhartová.
     
    22:02
    Po gólu číslo pět dochází ke střídání brankářek na britské straně. Jacksonovou nahradila Quigleyová.
    22:02 Kateřina NĚMCOVÁ - 5:0
     
    22:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Když netrefím poprvé branku, proč to nezkusit znovu? KATEŘINA NĚMCOVÁ dostala míček tentokrát až za modrou čáru, s ničím se nerozpakovala a prudkou ranou propálila vše před sebou! Jacksonová nic neviděla a neměla šanci gólu jakkoliv zamezit – 5:0! Asistence: Karolína Kosinová a Lucie Kubínová.
     
    21:10
    Kábrtová znovu v akci, tentokrát zejména vleže. Po podražení na patnáctiletou českou hokejbalistku následuje vyloučení Sarah Loweové (GBR) a přesilová hra našeho výběru.
     
    18:40
    A chuť českých holek neutichají ani v nejmenším. Linda Hyksová se chtěla podruhé zapsat do střelecké listiny, nyní ale její otočka pověstnou smetanu nepřinesla.
    17:12 Linda HYKSOVÁ - 4:0
     
    17:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Úvodní zápas české ženské reprezentace na šampionátu přináší očekávaný průběh, který si ale naše hráčky dokáží skvěle užít! Z přečíslení po pravé straně našla Petra Kvasničková neomylně hokejku LINDY HYKSOVÉ, která jemnou tečí usměrnila míček do britské sítě – 4:0! Asistence: Petra Kvasničková.
    16:12 Aneta LÉDLOVÁ - 3:0
     
    16:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    A nemusely čekat vůbec dlouho! Po minutovém působemí v útočném pásmu dostala přihrávku na bekhend ANETA LÉDLOVÁ, v klidu si míček přehodila na forhend a neomylně zavěsila – 3:0! Asistence: Denisa Křížová.
    13:51 Jana FRIČOVÁ - 2:0
     
    13:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tlak českého týmu byl smrtící a naprosto zaslouženě přichází gól číslo dva! Ihned po vhazování se míček dostal na hokejku JANA FRIČOVÉ, která přesnou ranou zápěstím do horní poloviny branky zvýšila náskok na 2:0! Asistence: Michaela Rullová.
     
    13:41
    Aneta Lédlová trefuje tyčku britské branky!
     
    13:34
    Stoprocentní šanci nyní spálila Denisa Křížová, která vlétla do brankoviště, jenže přes ležící Jacksonovou nedokázala balonek procpat do britské sítě!
     
    10:14
    Z následného závaru došlo k drobné potyčce, po jejímž skončení míří dvě hráčky na lavici hanby. Jmenovitě se jedná o Amy Campbellovou (GBR), která si odpyká dvě minuty za hrubost a Lucii Manhartovou (CZE), jejíž trest byl definován jako sekání. Pokračuje se ve čtyřech hráčkách na obou stranách.
     
    10:14
    Linda Hyksová mohla navýšit vedení českého týmu, měla během několika sekund snad tři stoprocentní příležitosti! Jednou prostor mezi třemi tyčemi netrefila, následně dvěma dorážkami pouze nechala vyniknout Jacksonovou!
    06:22 Vendula Přibylová mohla vstřelit svůj druhý gól v oslabení.
     
    06:22
    Naše reprezentantky se nebojí zaútočit i při vlastním oslabení a málem z toho byla druhá branka v síti britské gólmanky! Vendula Přibylová postupovala sama na branku, zkusila zakončení mezi betony, jenže gólmanka Jacksonová podržela svůj tým!
     
    05:55
    Ve stejném čase však dojde k prvnímu vyloučení a to na české straně. Za nedovolené bránění dostává menší trest Tereza Palová (CZE).
    04:42 Vendula PŘIBYLOVÁ - 1:0
     
    04:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vzápětí se však již české národní barvy radují poprvé! Vše do svých rukou znovu vzala agilní VENDULA PŘIBYLOVÁ, která obkroužila branku Velké Británie a na vzdálenější tyč neomylně zasunula míček – 1:0! Asistence: Denisa Křížová.
     
    04:33
    Skvělá individuální akce Venduly Přibylové, která sama postupovala přes útočné pásmo a ranou zápěstí prověřila Jacksonovou! Britská brankářka míček vyrazila pouze před sebe, dorážka stejné hráčky však skončila nad brankou!

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 5. Přibylová (Křížová), 14. Fričová (Rullová), 17. Lédlová (Křížová), 18. Hyksová (Kvasničková), 23. Němcová (Kosinová, Kubínová), 23. Patočková (Manhartová), 25. Hyksová (Volková), 26. Kubínová (Lédlová, Rejlová), 31. Manhartová, 38. Němcová (Kosinová)


    Česko: Teplá (31. Tupá) – Herzigová, Kosinová, Němcová, Rejlová, Volková, Fričová, Držmíšková – Horálková, Topičová, Křížová, Patočková, Rullová, Kvasničková, Kubínová, Palová, Lédlová, Kábrtová, Manhartová, Přibylová, Hyksová
    Velká Británie: Jacksonová (23. Quigleyová) – Pearceová, Loweová, Croxallová, Serrelová, Hehirová, Painteraová, Howellová, Masonová – Kasnerová, Campbellová, Williamsová, Murdochová, Townsová, Hopkinsonová Wardová, Craigheadová, Parkerová, Cugliettaová, Taylorová, Laingová, Culshawová

    Rozhodčí: Kellerová, Lamontová

    Diváci: 1 054
    thejrc.org