Velká Británie – USA 0:6 (kon.) | Kanada – Česko 2:1 (kon.) | Itálie – Slovensko 0:1 (0:1 po s.s.)
konec
Kanada
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Česko
Středa 07.06.2017, 19:00 • Tipsport arena, Pardubice • Mistrovství světa žen • Skupina W
Předzápasové kurzy
    44:32 HORÁLKOVÁ - 2:1
     
    44:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Drama je na světe, Češky využívají přesilovku a snižují na rozdíl jedné branky! Střelu Denisy Křížové z pravého kruhu vyrazila brankářka Sugiyamaová jen před sebe, kde u levé tyče číhala připravená PAVLÍNA HORÁLKOVÁ, která dopravila míček za ležící gólmanku. Asistence: Denisa Křížová, Veronika Volková.
     
    43:41
    A Češky budou moci hrát dokonce šest na čtyři, za nedovolené bránění je totiž vyloučená Kanaďanka Johnstonová.
     
    41:35
    Český tým si vyžádal oddechový čas, pravděpodobně také výhledově přijde na řadu hra bez brankářky!
    41:35 DESMIEROVÁ - 2:0
     
    41:35
    Kanada právě vstřelila branku!
    Hokejbalistky Kanady jdou necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby do dvoubrankového vedení! Po několika momentech, kdy české hráčky zatlačily své soupeřky před brankoviště, se kanadský tým dostal do protiútoku, ze kterého skóroval. Autorem branky je ELYSIA DESMIEROVÁ, která Zechovskou prostřelila kousek nad betonem. Asistence: Kristen Coozenová, Jamie Lee Rattrayová.
     
    37:02
    Češky jsou nyní pod tlakem a blokují a odrážejí jednu střelu za druhou, Kanaďanky se odvážily k ostřelování svatyně Kateřiny Zechovské!
     
    36:36
    Teď stáli při Češkách všichni svatí! Jamie Lee Rattrayová kličkou překonala brankářku a podél brankové čáry posunula spoluhráčce, té ale na poslední chvíli zabránila v dorážce do prázdné hůl české obránkyně!
     
    33:01
    Elysia Desmierová hrála vysokou holí, což se nelíbilo rozhodčí. Kanaďanka putuje na trestnou lavici a hrát se bude ve čtyřech.
     
    32:31
    Obětavě do rány padla Karolína Kosinová, míček ale nechala pod sebou. Je vyloučena za zdržování hry a Češky budou pokračovat v oslabení.
     
    31:35
    Obrovská šance Denisy Křížové! Česká útočnice našla brankářkou vyražený míček, obtočila se kolem osy a bekhendem zakončovala do odkryté brány, e své smůle ji ale minula!
     
    30:40
    Počet hráček na hřišti se vyrovnává, protože česká Veronika Vonková je vyloučena za krosček.
     
    29:29
    Giuliana Palottaová si počínala nedovoleně, když soupeřku krosčekovala. Místo hry v plném počtu tak znovu uvidíme českou přesilovku.
    27:58
     
    27:58
    Kateřina Němcová už se radovala ze srovnání, její dělovka od modré se ale jen odrazila od břevna zpět do hřiště, chyběly milimetry!
     
    27:34
    Heather Berzinsová podrazila jednu z českých hráček a jde si k trestoměřičům odpykat trest.
     
    25:18
    Denisa Křížová si nabíhala do mezikruží pro lehkou teč, po přihrávce od spoluhráčky se ale natahovala marně a Sugiyamaová stihla zasáhnout.
    24:09 V úniku byla Patočková
     
    24:09
    Sama na kanadskou gólmanku ubíhala Barbora Patočková, stíhána obránkyněmi ale neměla příliš času na zakončení. Zvolila tedy střelu, jež zamířila do připravené náruče Kristin Sugiyamaové.
     
    15:15
    Střelu Veroniky Volkové vyrazila Sugiyamaová jen před sebe a na dorážku číhala Barbora Patočková, míček ale zamířil jen vedle tyče!
     
    13:53
    Další potrestanou hráčkou je Michelle Marszová, která jde pykat za podražení.
     
    13:28
    Ale vyloučených hráček je nakonec víc než jedna, na trestnou lavici putují dvě Kanaďanky a jedna Češka.

    Vyloučení v týmu Kanada (Coozeová – 2 min., hra tělem v ženském hokejbale).
    Vyloučení v týmu Kanada (Skeatsová – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Česko (Fričová – 2 min., hrubost).
     
    10:59
    Denisa Křížová na jedné straně neprocpala za čáru bekhendovou dorážku, na druhé straně si zase na výstroji pohotové Zechovské vylámala zuby křížem střílející Sarah Francisová.
    08:59
     
    08:59
    Jamie Lee Rattrayová měla na holi druhý gól svého týmu, její bekhendový blafák ze středu hřiště ale Zechovská přečetla vyrážečkou!
     
    06:50
    Pumelici Pavlíny Horálkové vyrazila kanadská brankářka jen vedle sebe, dorážející česká hráčka ale míček netrefila ideálně!
    01:27 MARSZOVÁ - 1:0
     
    01:27
    Kanada právě vstřelila branku!
    První početní výhoda zápasu je využita a kanadské hráčky odskakují do jednobrankového vedení! Kateřina Zechovská toho přes hráčky postavené před ní moc neviděla, čehož využila MICHELLE MARSZOVÁ. Kanadská obránkyně napřáhla na modré čáře a naprosto přesně zamířila pod horní tyč. Asisrence: Giuliana Palottaová.
     
    00:41
    Ještě v první minutě je tu první vyloučení a Kanada bude hrát přesilovku. Kateřina Němcová jde pykat za podražení.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 2. Marszová (Palottaová), 42. Desmierová (Coozenová, Rattrayová) – 45. Horálková (Křížová, Volková)


    Kanada: Sugiyamaová (Girouardová) – Berzinsová, Marszová, Coozeová, Johnstonová, Duhamelová, Tinklerová – Kuriová, Tulková, Desmierová, Rattrayová, Eagleová, Francisová, Traversaová, Keanová, Skeatsová, Palottaová, Swansonová, Drakeová, Pickfordová.
    Česko: Zechovská (Teplá) – Herzigová, Kosinová, Němcová, Rejlová, Volková, Fričová, Držmíšková – Horálková, Topičová, Křížová, Patočková, Rullová, Kvasničková, Kubínová, Palová, Lédlová, Kábrtová, Manhartová, Přibylová, Hyksová.

    Rozhodčí: Kellerová, Vokalová

    Diváci: 685
    thejrc.org