Bermudy – Libanon 1:6 (kon.) | Finsko – Francie 3:1 (kon.) | Itálie – Haiti 2:0 (kon.)
USA – Řecko 3:4 (po pr.) | Kajmanské ostrovy – Hongkong 2:3 (kon.) | Slovensko – Portugalsko 4:0 (kon.)
Česko – Indie 3:1 (kon.) | Velká Británie – Arménie 4:2 (kon.) | Kanada – Švýcarsko 5:1 (kon.)
po prodl.
USA
3:4 (2:1, 1:1, 0:1 - 0:1)
Řecko
Čtvrtek 08.06.2017, 13:00Mistrovství světa mužů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    ŘECKO

    Před dvěma lety ve Švýcarsku Řekové dosáhli na krásnou čtvrtou příčku a letos by tento výsledek z města Zug rádi minimálně zopakovali. To vám ale v kabině Řecka těžko potvrdí, vždyť v Pardubicích každý myslí hlavně na medaili. Hokejbalisté z jihu Evropy skončili po základní skupině A1 na předposlední čtvrté příčce, takže museli absolvovat osmifinálový duel proti dobře rozjetému Haiti. Řekové ho ovládli poměrem 3:1 a nakonec se mohli radovat z postupu mezi nejlepší osmičku. Ještě předtím prohráli s Kanadou, Indií a Slovenskem. Jediný soupeř, na kterého Řekové vyzráli, bylo špatně hrající Finsko. Proti severoevropské družině uspěli výsledkem 4:0, čímž si zajistili vůbec první body do tabulky. Jak se jim povede ve čtvrtfinále?
     
    USA

    Spojené státy americké bez větších potíží prošly základní skupinou A2, kterou mimochodem vyhrál o bod před druhou Českou republikou. Američané ve skupinových bojích nepoznali žádného přemožitele. Jediný, kdo jim byl schopen vzít alespoň bod, byla právě domácí reprezentace trenéra Kadlece. I USA ovšem vědí, že teď se všechny výsledky mažou a začíná se prakticky znovu. Na tomto hokejbalovém mistrovství v Pardubicích mužstvo ze Severní Ameriky bude usilovat o medaili, kterou mimochodem získal už před dvěma lety ve Švýcarsku. Není pochyb o tom, že Spojené státy vstoupí do tohoto čtvrtfinále jako favorit, navíc mají o odehráno o jeden duel méně než jejich dnešní vyzyvatel.
     
    Vítejte u dalšího utkání z hokejbalového mistrovství světa, které se letos koná v českých Pardubicích. Turnaj postupně dospěl až do play-off, dnes nás čeká čtvrtfinále. V jednom z nich se proti sobě postaví týmy USA a Řecka.
     
    Hráči obou mužstev už jsou na hrací ploše a za pár minut budeme moci začít. Favoritem zápasu jsou bezpochyby hokejbalisté USA, kteří s přehledem ovládli skupinu A2.
     
    Na hrací ploše už jsou také rozhodčí dnešního zápasu, za chvíli se tam sejdou i obě mužstva.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Rethage (Sheehan) – Bayne, Hildreth, Caron, Carter, Defazio, Liebers, Zimmick – Housser, Ruiz, Schlegel, Black, Daugherty, Gregory, Hackett, Hickey, Kiesel, Merchant, Petito, Senecal, Sullivan, Warila, Wilson

    Řecko: Vrettis (Bitsakis) – Adamou, Goulakos, Hinios, Pinios, Rompotinos, Tzaferis – J. Barbas, Alvo, Argiris, E. Arkalis, P. Arkalis, M. Barbas, R. Barbas, Kakivelos, Karvourniaris, Klitrinos, Kuzmarski, Pitsikoulis, Romano, Vagenas

    Rozhodčí: Hollett, Černý.
     
    Vše je připraveno na úvodní vhazování, jde se na věc!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Hraje se teprve pár sekund, ale Řecko už má první střelu na branku. Jeden z útočníků v bílém dresu se hned po vhazování vrhl do akce, načež Rethage musel tasit svou lapačku.
     
    00:40
    Akce také na druhou stranu, před brankovištěm byl úplně volný Cody Black, jenže byl k přihrávce od svého spoluhráče zády, takže neměl moc velkou šanci se prosadit.
     
    01:09
    Míček skončil na americké střídačce, následuje nové vhazování ve středním pásmu.
     
    01:22
    Už je tu také první vyloučení hned na úvod a první přesilovou hru zápasu si zahrají Spojené státy americké. Michael Hinios vyfasoval dvě minuty za vysokou hůl.
     
    01:32
    První rána amerického obránce skončila sražená pouze někam mezi diváky.
     
    01:59
    Dobrá střela v podání Johnnyho Ruize. Brankář Vrettis sice dobře viděl, i tak měl ale co dělat, aby proti soupeřově zakončení stačil zavčas vytasit levý beton. Nakonec to zvládl.
     
    02:30
    Ještě stále byly USA v útočném pásmu, ale po chybě na modré čáře o něj přišly. Řecko má poprvé v tomto oslabení možnost vystřídat a poslat do hřiště čerstvé síly.
     
    03:00
    Další zákrok Vrettise po střele z dálky. A znovu to bylo levým betonem, americká zakončení zatím létají těsně nad zemí.
     
    03:14
    Spojené státy americké hrály v šesti mužích v poli, takže budou pykat. Josh Merchant míří za katr odpykat trest za příliš mnoho hráčů na hřišti. Chvíli se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    03:40
    Dobrá rána Roberta Barbase z levého kruhu, ale brankář Rethage byl připraven zakročit vyrážečkou. Tým hostů už je navíc v plném počtu.
     
    04:18
    Řecká přesilovka nevypadá vůbec špatně. Hráči z jihu Evropy jsou aktivní, snaží se dobře rozhýbat obranu soupeře, a dokonce často zakončovat.
     
    04:38
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Překvapení na úvod zápasu je tady! Zatímco Spojené státy americké svou první přesilovku nevyužily, Řecko ano, tím pádem se ujímá vedení. Přitom už to vypadalo, že brankář USA Rethage má balonek pod kontrolou. Jenže neměl, vypadl mu z výstroje a před brankovištěm byl jako první na dorážku připravený JOSHUA BARBAS. Ten už neměl problém zasunout po zemi míček do sítě. Asistence: Nicholas Pitsikoulis, Chris Vagenas.
    04:38 J. BARBAS - 0:1
     
    05:18
    Vhazování před řeckou brankou, tam se teď Američané budou chtít pohybovat co nejčastěji. Odpískána přihrávka rukou.
     
    05:42
    Řekům očividně první branka pomohla, teď jsou ještě o něco smělejší při útočných výpadech. Na pravé straně útočného pásma byl připraven zakončovat Kakivelos, ale míček netrefil.
     
    06:30
    Chris Vagenas už si možná dělal pomyšlení na další akci, když ve středním pásmu našel volného Joshuu Barbase. Ten ale ztroskotal proti dvěma Američanům.
     
    06:39
    Vhazování po pravé ruce Rethagea. Hned poté se ale USA podařilo vyhodit do středního pásma, takže prozatím zůstává bez práce.
     
    07:30
    Zatím to není americký hokejbal, na který jsme byli zvyklí v základní skupině. Sotva se USA dostanou přes modrou čáru, už tam je připravený obranný val bílých dresů.
     
    07:51
    Zakázané uvolnění Řecka, teď hosté příliš uspěchali svou rozehrávku dopředu.
     
    08:15
    USA právě vstřelily branku!
    Jedna větší šance Spojených států za několik minut, přesto se domácí celek raduje z vyrovnání na 1:1. Brankář Ioannis Vrettis se asi hodně divil, když mu k pravé tyči zapadla střela vyslaná z dálky. Vypálil ji ze své hokejky JORDEN SENECAL, který překvapil možné i některé ze svých spoluhráčů. Původně to totiž vypadalo, že ještě bude volit přihrávka. Začínám tedy znovu. Bez asistence.
    08:15 SENECAL - 1:1
     
    08:53
    Hned zase další práce pro Vrettis. Teď měl ale dostatek času, aby se na střelu soupeře připravil, místo u tyče si pohlídal a přerušil hru.
     
    09:08
    Nechybělo moc a Spojené státy mohly mít na hokejkách dokonce vedení. Matt Kiessel dostával nahrávku zpátky do brankoviště, jen těsně minul míček před z poloviny odkrytou klecí.
     
    09:45
    Řekové se ale rozhodně nechtějí nechat vehnat do role otloukánka. Kuzmarski si to běžel přes střední pásmo do útoku po levém mantinelu. Ale zakončení mu vůbec nevyšlo.
     
    10:25
    Nick Carter měl v obranné třetině co dělat, aby vyhrál běžecký souboj o míček proti Rompotinosovi. Zvládl to, ale jen tak tak.
     
    10:42
    Zakázané uvolnění Řecka, teď bude muset zase Vrettis dávat pozor na to, co se kolem něj děje. Zatím sledujeme hodně vyrovnanou bitvu.
     
    11:15
    Hosté nikam nespěchají a počkali si, až jim dostřídá zbytek formace. Pak se sice na modré čáře o míček srdnatě přetahoval Alvo, ale proti dvěma soupeřům neměl moc velkou šanci uspět.
     
    12:02
    Zase po delší době šance USA, hned je z toho ale trefená tyčka řecké branky. Až moc přesně mířil Josh Merchant, kterému moc nechybělo.
     
    12:06
    USA právě vstřelily branku!
    Nejdříve jen tyčka, o pár vteřin později už ale přesný zásah do sítě. Spojené státy dobře zahrály situaci po vhazování a dostávají se do vedení. Brankář Vrettis toho pravděpodobně moc neviděl, jinak by nejspíš míček s klidem chytil. Takhle mu rána z dálky od CHRISTOPHERA LIEBERSE prošla za záda a Řekové jsou rázem v problémech. Asistence: Bill Sullivan.
    12:06 LIEBERS - 2:1
     
    12:34
    Vypadalo to na americké přečíslení ve čtyřech proti třem. Jenže nakonec to celku ze Severní Ameriky nebylo nic platné, dostal se totiž do postavení mimo hru.
     
    12:44
    Znovu zásah pro Vrettis. Tentokrát si před něj vykličkoval odvážný Josh Merchant. Jenže neměl dostatek prostoru na to, aby ještě stihl zasunout míček někam pod brankářovy betony.
     
    13:26
    Klitrinos hledal dlouho, komu ve středním pásmu nahrát. Nakonec čekal tak dlouho, až o míček přišel a málem z toho pro Řeky ještě byly potíže.
     
    14:00
    Jestliže jsme v prvních deseti minutách sledovali naprosto vyrovnaný mač, teď začali Američané získávat mírnou převahu a být aktivnější kolem branky soupeře.
     
    14:37
    Čas na jednu z posledních akcí. Postaralo se o ni Řecko. Adamou však pouze nahodil míček z dálky a vůbec nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. Viděli jsme tři branky, nejdříve se sice dostalo do vedení Řecko, pak ale následovaly dva americké góly. Favorit tohoto zápasu tedy drží na hokejkách těsné vedení, jistě ho ale v dalších dvou třetinách nečeká snadná práce.
     
    Za pár okamžiků vypukne druhá třetina zatím docela napínavého utkání. Řecko rozhodně není ze hry, stále ztrácí jedinou branku.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:10
    Tentokrát jsou to Spojené státy, kdo se hned po začátku třetiny pustil do akce. Jenže nic z toho nakonec nebylo, protože střela Hacketta šla úplně vedle.
     
    15:58
    Obrovská řecká šance, která ale končí nevyužita! Chris Vagenas zůstal nikým nehlídaný před brankovištěm, jenže ve vyložené situaci přestřelil pravou tyčku.
    15:58
     
    16:19
    Rozhodčí vykazuje hru z obranné třetiny Řecka.
     
    16:45
    Sledujeme hodně podobný obrázek hry jako na začátku zápasu. Řecko je aktivnější a motá soupeře hodně kolem jeho vlastní klece. Jen jim chybí lepší zakončení.
     
    17:14
    Teď si mohou Spojené státy konečně oddechnout, míček skončil v ochranné síti po ztečované střele Pitsikoulise.
     
    17:43
    Američan Sullivan dostává dvě minuty za hákování a je tedy řecká přesilovka. Tohle je pro hosty hodně dobrá možnost, jak se dostat zpátky k vyrovnanému výsledku.
     
    18:15
    Zatím se Američané brání velmi dobře. Sotva se jim dostal balonek na hokejku, hned ho odhodili pryč, aby neměli větší komplikace kolem svého zařízení.
     
    19:07
    Matt Kiesel to udělal velmi dobře. Zavezl míček za branku soupeře. I když měl čtyři soupeře na zádech, nenechal se znejistět a ušetřil pro svůj tým v oslabení drahocenné vteřinky.
     
    19:39
    Těsně před návratem Sullivan z trestné lavice Rethage přerušuje hru a zařizuje nové vhazování před svými zraky.
     
    19:45
    Další zásah brankáře Rethagea. To už jsou Spojené státy v plném počtu, tohle oslabení přečkali bez větších komplikací a hlavně bez inkasování.
     
    19:55
    Krásná průniková akce Jordena Senecala přes střední pásmo. Šikovný Američan se protáhl mezi dvěma soupeři a zakončil míček na branku i přesto, že u toho padal na zem.
     
    20:27
    Teď to pardubickou halou zahučelo. Některý z amerických útočníků dostal míček do brankoviště a chybělo jen málo, aby se odrazil až za gólmana Vrettise.
     
    21:05
    USA vědí, že musejí přidat na důrazu, a to také nyní dělají. Kolem řecké branky je poslední dobou hodně rušno, teď se o to svou střelou z dálky postaral Liebers.
     
    21:50
    Bobby Housser si dobře odstavil dva soupeře od těla ve středním pásmu, navíc měl větší rychlost. I když se ale dostal na míček jako první, neměl v klíčovém okamžiku komu nahrát.
     
    22:58
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se Řecko dočkalo vyrovnaní. I když Jihoevropané od začátku druhé třetiny neměli skoro žádnou větší šanci, teď se prosazují a opět vyrovnávají skóre na kostce. Teď měl možná trošku smůly gólman Rethage, který se nechal zlákat k pravé tyčce a nechal volný prostor u levé. NICHOLAS PITSIKOULIS už v klidu zakončil do sítě. Drama pokračuje. Asistence: Kevin Kuzmarski.
    22:58 PITSIKOULIS - 2:2
     
    23:59
    Je tu přerušená hra po zákroku na jednoho z amerických hokejbalistů u mantinelu. Vylučovat se ale nebude, rozhodčí Řeka pouze napomíná.
     
    24:17
    Kličkovaná Codyho Warily středním pásmem nakonec dopadla neúspěšně. Američan si na sebe naložil až moc velký kus zodpovědnosti, místo přihrávky se zbytečně zkusil řítit sám do zakončení.
     
    25:17
    Znovu jsou to Američané, kdo zkusil vytvořit přečíslení v poměru tři na dva. Jenže docela neúspěšně. Ještě to byl Daughtery, kdo měl volnou hůl před brankovištěm, jenže hodně minul.
     
    25:57
    Na druhé straně jen tak tak Rethage vyrazil štiplavou střelu před sebe. Navíc se k dorážce před prázdnou brankou dostal Tzaferis a mohlo být pro USA zle.
     
    26:45
    Zakázané uvolnění Řecka. Už se hrálo docela dlouho bez přerušení, takže jsou jistě obě strany rády, že teď mají možnost si pár okamžiků oddechnout.
     
    26:46
    USA právě vstřelily branku!
    Američané už ale znovu vedou. Dnes podruhé velmi podobná situace po vhazování. USA buly před brankou soupeře zvládly na jedničku a těží z toho sladké ovocné plody v podobě třetí branky. Výbornou střelu z dálky poslal na nepřipraveného brankáře Vrettise MATT KISSEL, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Teď bude zase na Řecku, aby ukázalo, co dovede vepředu. Asistence: Jim Daugherty.
    26:46 KISSEL - 3:2
     
    27:45
    Solidní možnost Steveho Alva, který si našel místečko v prostoru mezi kruhy. Tam také později dostal míček, vypálil, jenže trefil prvního bránícího hráče před sebou. Jinak ale velmi dobrá řecká šance.
     
    28:06
    Řecko uklidnilo situaci za svou brankou a překvapivě rychle založilo protiútok. Na zakončení do prázdného zařízení se připravoval Joshua Barbas, jenže z první netrefil.
     
    28:55
    Další řecké nahození o zadní mantinel. Tohle bylo ale spíš z povinnosti, protože jihoevropský tým ještě potřeboval dostřídat zbytek formace a pohlídat si zadní řady.
     
    29:09
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny, vhazovat se bude ve středním pásmu, kde můžeme očekávat tuhou bitvu o balonek.
     
    29:17
    Ještě minimálně jedno přerušení v této části zápasu. Po nahození Defazia skončil míček sražený do ochranné sítě, takže se bude vhazovat před řeckou klecí.
     
    29:56
    Na konci druhé třetiny ještě Spojené státy trefily tyčku, obrovská možnost!
    29:56
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Během druhé třetiny se diváci v pardubické Tipsport areně rozhodně nenudili. Na každé straně padlo po jedné brance, viděli jsme i tyčky a přesilové hry. Spojené státy americké stále vedou, pořád však o jedinou branku. Dočká se Řecko ve třetí třetině vyrovnání?
     
    Třetí třetina je tu.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:15
    Řecko si nechalo zadařit na úvodním buly a hned přemýšlelo, kud poprvé do útoku. Nakonec se k akci odhodlal Kuzmarski, kterého však nikdo z formace nepodpořil.
     
    30:59
    Na druhé straně se po míčku před brankovištěm natahoval Hildreth, jenže v klíčové chvíli mu nesedl balonek na hokej. Kdyby se tak stalo, je úplně sám proti brankáři Vrettisovi.
     
    31:40
    Jedna přihrávka řeckého týmu v útočném pásmu za druhou, ale zatím nic z toho pro hostující tým. Je jasné, že Američané si teď na obranné pásmo budou dávat moc dobrý pozor.
     
    32:18
    Ofsajd Řecka, následuje vhazování ve středním pásmu.
     
    32:45
    Josh Merchant v obrovské šanci! Brankář Vrettis vyjel rozehrávat hodně daleko z brankoviště. Špatně namířil míček a pak se nestíhal vrátit zpět do klece. Jen se štěstím ještě stihl zasáhnout proti Američanově možnosti daleko před brankovištěm.
     
    33:36
    Další problém s řeckým přechodem do středního pásma. Jeden z útočníků v bílém dresu se dostal do postavení mimo hru, takže rozhodčí akci přerušuje.
     
    33:58
    Teď chvíli nikdo nevěděl, kde je míček, až po chvíli vypadl z výstroje Vrettise. Naštěstí pro něj nestál před řeckou brankou nikdo, kdo by byl schopen skórovat z dorážky.
     
    34:53
    Míček jako první stihl v útočném pásmu Steve Gregory, který se ale nedostal do zakončení, protože neměl dostatek prostoru. Na přihrávku se mu potom nikdo nenabídl.
     
    35:35
    Po ráně Johnnyho Ruize ze středního pásma následuje nové vhazování, protože americký snaživec trefil jen ochrannou síť nad řeckou brankou.
     
    35:54
    Po delší době také práce pro brankáře Rethage. Sice na míček vypálený z prostoru mezi kruhy dobře viděl, i tak ale měl co dělat, aby ho mezi svými betony dokázal zkrotit.
     
    36:08
    Řecko právě vstřelilo branku!
    A je tady řecké vyrovnání! Řekové ukazují, že dnes svému soupeři nedají vůbec nic zadarmo, další jejich překvapivá, ale o to důležitější branka. Míček proskákal mezi betony po střele MICHAELA PINIOSE, který možná ani nečekal, že by z této pozice mohl skórovat. Asistence: Nicholaos Rompotinos, Costa Kakivelos.
    36:08 PINIOS - 3:3
     
    37:05
    Co víc, Řecko je stále aktivní a v útočném pásmu k ničemu Američany nepouští. Teď měli USA štěstí, že rozhodčí přerušil hru, jinak by kolem jejich branky bylo zase pořádně rušno.
     
    37:26
    Další vhazování před americkým gólmanem. Ten má zatím ve třetí třetině daleko více práce než jeho soupeř v brance na druhé straně hřiště.
     
    37:41
    Teď už balonek přidržel i Vrettis, ale neměl žádnou větší práci. Spíš jen nechtěl, aby následovaly zbytečné dorážky.
     
    38:20
    Jde vidět, že Američané jsou z aktuální situace nervóznější než ještě před několika minutami. Joshua Barbas třeba nekontrolovaně proběhl kolem levého mantinelu nikým nezastaven.
     
    39:00
    Už ale tlačí také USA, snad první jejich větší šance v této třetině. Všechny střelecké pokusy ovšem létají ze středního pásma či z ostrého úhlu, takže jen malé šance skórovat.
     
    39:36
    Kolem Vrettisovy klece teď proletěl míček hodně nekontrolovaně, ještě ho možná některý z amerických hokejbalistů tečoval. Ani tak ale nezamířil mezi tři tyče.
     
    40:09
    Hra přerušena, míček končí mimo hrací plochu. Do konce zbývá necelých pět minut. Pokud nepadne branka, bude se muset pokračovat déle než 45 minut.
     
    40:42
    USA ještě zkouší se zápasem něco udělat, aby zkusily urvat výhru v základní hrací době. Michael Defazio nahazoval od modré čáry míček před branku na teč, k té už ale nedošlo.
     
    41:36
    Tentokrát přerušena hra u řeckého zařízení, kde se bude za pár okamžiků vhazovat. Je jasné, že následující branka velmi pravděpodobně určí vítěze zápasu.
     
    41:38
    Řecko si vybírá oddechový čas.
     
    42:00
    Míček ve středním pásmu, kde se o něj přetahovali Michael Barbas se Sullivanem. Pak se sice Američané dostali k nahození na branku, ale nejednalo se o nic vážnějšího.
     
    42:10
    USA uspěchaly přechod do útočného pásma, nedaly si pozor na ofsajd. Právě kvůli němu teď rozhodčí přerušil hru.
     
    42:48
    Míček v náruči řeckého brankáře. Poslal ho tam bez větší přípravy americký útočník Wilson. Ani on si ale ve třetí třetině na Vrettise nepřišel.
     
    43:00
    Další nebezpečné americké nahození z dálky. Na první pohled sice nevypadalo moc kriticky, ale kdyby do něj ještě někdo zasáhl, nemá Vrettis žádnou šanci reagovat.
     
    43:27
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Už to skoro vypadá, jako by obě strany chtěly spíše bránit. Pokud ale nepadne branka, následuje desetiminutové prodloužení.
     
    44:02
    Korey Wilson nahodil balonek ze středního pásma za řeckou branku, ale tam už nečekal nikdo z jeho spoluhráčů. Hrát tak může Řecko.
     
    44:37
    Poslední vteřiny třetí třetiny, tenhle zápas velmi pravděpodobně půjde do prodloužení.
     
    44:47
    Ale nemuselo to tak být! Chvíli před koncem mohl rozhodnout před brankou úplně volný Chris Vagenas. Teď muselo Američanům pořádně zatrnout.
    44:47
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Tohle bude drama až do úplného konce. V základní hrací době padly na každé straně tři branky, takže o postupujícím do semifinále rozhodne buď desetiminutové prodloužení, nebo samostatná střílení.
     
    45:01
    Začalo prodloužení.
     
    45:16
    Nahození Řecka do prostoru za brankou, tam ale nikdo v bílém dresu nečekal. Je ale vidět, že hosté mají na začátku prodloužení větší chuť útočit.
     
    45:58
    Také Američané se v nastaveném čase pokusili o první založení útoku. Ale jejich rychlá rozehrávka končí na zakázaném uvolnění.
     
    46:19
    Štiplavá střela Koreyho Wilsona po jeho naběhnutí do mezikruží. Vrettis byl ale moc dobře připravený na to, aby tenhle pokus vyrazil.
     
    47:08
    Dva na dva na straně amerického útočného pásma. Jenže zatím v prodloužení nejsme svědky větších šancí, brankáři jsou takřka bez práce.
     
    48:00
    Alvo si dělal zálusk na skórování z pozice na levém kruhu. Jenže jakmile vystřelil, jeho pokus někdo těsně před americkou brankou dokázal zblokovat.
     
    48:35
    Důležitý zákrok Vrettise na brankovišti. Jeden z útočníků USA tam poslal míček a další dva čekali na dorážku. Z řeckého gólmana ale naštěstí pro hosty balonek nevypadl.
     
    49:07
    Nyní jsou to pro změnu Američané, kdo daleko víc kouše v útočné třetině. I když to nejsou vyložení tutovky, Ioannis Vrettis musí být v pozoru a čekat jakoukoli pecku z jakéhokoli místa.
     
    50:13
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Obrovská radost na straně Řecka, která propukla po této rozhodující akci! Řečtí hokejbalisté od začátku do konce duelu bojovali jako lvi a tady je pro ně sladká odměna. Michael Barbas výborně vyřešil situaci na levém kruhu. Neukvapil se, počkal, až mu doběhne KEVIN KUZMARSKI. A ten už s klidem na duši provedl kličku do bekhendu po zemi. Rethage na míček těsně nedosáhl a inkasoval. Rozhodčí ještě musel přezkoumat, zda gól nepadl do posunuté klece, ale nakonec platí. Asistence: Michael Barbas.
    50:13 KUZMARSKI - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou napínavé čtvrtfinálové utkání mezi USA a Řeckem. Spojené státy sice dlouho vedly, ale nakonec jejich sen o medaili končí velmi brzy. Nezvládly totiž prodloužení, řecký hrdina Kevin Kuzmarski gólem v 51. minutě rozhodl a poslal jihoevropský tým do boje o cenné kovy. Pro Američany je to, vzhledem k prvnímu místu ve skupině A2, veliké zklamání. Ode mě je to zatím vše, hezký zbytek dne. (14:52:58)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 9. Senecal, 13. Liebers (Sullivan), 27. Kissel (Daugherty) – 5. J. Barbas (Pitsikoulis, Vagenas), 23. Pitsikoulis (Kuzmarski), 37. Pinios (Rompotinos, Kakivelos), 51. Kuzmarski (M. Barbas)


    USA: Rethage (Sheehan) – Bayne, Hildreth, Caron, Carter, Defazio, Liebers, Zimmick – Housser, Ruiz, Schlegel, Black, Daugherty, Gregory, Hackett, Hickey, Kiesel, Merchant, Petito, Senecal, Sullivan, Warila, Wilson
    Řecko: Vrettis (Bitsakis) – Adamou, Goulakos, Hinios, Pinios, Rompotinos, Tzaferis – J. Barbas, Alvo, Argiris, E. Arkalis, P. Arkalis, M. Barbas, R. Barbas, Kakivelos, Karvourniaris, Klitrinos, Kuzmarski, Pitsikoulis, Romano, Vagenas

    Rozhodčí: Hollett, Černý
    thejrc.org