Bermudy – Libanon 1:6 (kon.) | Finsko – Francie 3:1 (kon.) | Itálie – Haiti 2:0 (kon.)
USA – Řecko 3:4 (po pr.) | Kajmanské ostrovy – Hongkong 2:3 (kon.) | Slovensko – Portugalsko 4:0 (kon.)
Česko – Indie 3:1 (kon.) | Velká Británie – Arménie 4:2 (kon.) | Kanada – Švýcarsko 5:1 (kon.)
po prodl.
USA
3:4 (2:1, 1:1, 0:1 - 0:1)
Řecko
Čtvrtek 08.06.2017, 13:00Mistrovství světa mužů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
    50:13 KUZMARSKI - 3:4
     
    50:13
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Obrovská radost na straně Řecka, která propukla po této rozhodující akci! Řečtí hokejbalisté od začátku do konce duelu bojovali jako lvi a tady je pro ně sladká odměna. Michael Barbas výborně vyřešil situaci na levém kruhu. Neukvapil se, počkal, až mu doběhne KEVIN KUZMARSKI. A ten už s klidem na duši provedl kličku do bekhendu po zemi. Rethage na míček těsně nedosáhl a inkasoval. Rozhodčí ještě musel přezkoumat, zda gól nepadl do posunuté klece, ale nakonec platí. Asistence: Michael Barbas.
    36:08 PINIOS - 3:3
     
    36:08
    Řecko právě vstřelilo branku!
    A je tady řecké vyrovnání! Řekové ukazují, že dnes svému soupeři nedají vůbec nic zadarmo, další jejich překvapivá, ale o to důležitější branka. Míček proskákal mezi betony po střele MICHAELA PINIOSE, který možná ani nečekal, že by z této pozice mohl skórovat. Asistence: Nicholaos Rompotinos, Costa Kakivelos.
    26:46 KISSEL - 3:2
     
    26:46
    USA právě vstřelily branku!
    Američané už ale znovu vedou. Dnes podruhé velmi podobná situace po vhazování. USA buly před brankou soupeře zvládly na jedničku a těží z toho sladké ovocné plody v podobě třetí branky. Výbornou střelu z dálky poslal na nepřipraveného brankáře Vrettise MATT KISSEL, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Teď bude zase na Řecku, aby ukázalo, co dovede vepředu. Asistence: Jim Daugherty.
    22:58 PITSIKOULIS - 2:2
     
    22:58
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se Řecko dočkalo vyrovnaní. I když Jihoevropané od začátku druhé třetiny neměli skoro žádnou větší šanci, teď se prosazují a opět vyrovnávají skóre na kostce. Teď měl možná trošku smůly gólman Rethage, který se nechal zlákat k pravé tyčce a nechal volný prostor u levé. NICHOLAS PITSIKOULIS už v klidu zakončil do sítě. Drama pokračuje. Asistence: Kevin Kuzmarski.
    12:06 LIEBERS - 2:1
     
    12:06
    USA právě vstřelily branku!
    Nejdříve jen tyčka, o pár vteřin později už ale přesný zásah do sítě. Spojené státy dobře zahrály situaci po vhazování a dostávají se do vedení. Brankář Vrettis toho pravděpodobně moc neviděl, jinak by nejspíš míček s klidem chytil. Takhle mu rána z dálky od CHRISTOPHERA LIEBERSE prošla za záda a Řekové jsou rázem v problémech. Asistence: Bill Sullivan.
    08:15 SENECAL - 1:1
     
    08:15
    USA právě vstřelily branku!
    Jedna větší šance Spojených států za několik minut, přesto se domácí celek raduje z vyrovnání na 1:1. Brankář Ioannis Vrettis se asi hodně divil, když mu k pravé tyči zapadla střela vyslaná z dálky. Vypálil ji ze své hokejky JORDEN SENECAL, který překvapil možné i některé ze svých spoluhráčů. Původně to totiž vypadalo, že ještě bude volit přihrávka. Začínám tedy znovu. Bez asistence.
    04:38 J. BARBAS - 0:1
     
    04:38
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Překvapení na úvod zápasu je tady! Zatímco Spojené státy americké svou první přesilovku nevyužily, Řecko ano, tím pádem se ujímá vedení. Přitom už to vypadalo, že brankář USA Rethage má balonek pod kontrolou. Jenže neměl, vypadl mu z výstroje a před brankovištěm byl jako první na dorážku připravený JOSHUA BARBAS. Ten už neměl problém zasunout po zemi míček do sítě. Asistence: Nicholas Pitsikoulis, Chris Vagenas.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 9. Senecal, 13. Liebers (Sullivan), 27. Kissel (Daugherty) – 5. J. Barbas (Pitsikoulis, Vagenas), 23. Pitsikoulis (Kuzmarski), 37. Pinios (Rompotinos, Kakivelos), 51. Kuzmarski (M. Barbas)


    USA: Rethage (Sheehan) – Bayne, Hildreth, Caron, Carter, Defazio, Liebers, Zimmick – Housser, Ruiz, Schlegel, Black, Daugherty, Gregory, Hackett, Hickey, Kiesel, Merchant, Petito, Senecal, Sullivan, Warila, Wilson
    Řecko: Vrettis (Bitsakis) – Adamou, Goulakos, Hinios, Pinios, Rompotinos, Tzaferis – J. Barbas, Alvo, Argiris, E. Arkalis, P. Arkalis, M. Barbas, R. Barbas, Kakivelos, Karvourniaris, Klitrinos, Kuzmarski, Pitsikoulis, Romano, Vagenas

    Rozhodčí: Hollett, Černý
    thejrc.org