Portugalsko – Indie 4:3 (kon.) | Libanon – Bermudy 3:2 (kon.) | USA – Švýcarsko 6:3 (kon.)
Kajmanské ostrovy – Arménie 3:6 (kon.) | Kanada – Řecko 5:0 (kon.) | Hongkong – Velká Británie 3:0 (kon.)
Francie – Haiti 4:1 (kon.) | Slovensko – Česko 1:0 (3:2 po s.s.)
konec
Hongkong
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Velká Británie
Pátek 09.06.2017, 17:30 • Malá hala, Pardubice • Mistrovství světa mužů • O 13. - 14. místo
     
    Oba celky si přebírají medaile a poháry, zároveň jsou také vyhlašována individuální ocenění za B-pool. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek pardubického šampionátu (19:01:22)
     
    Nejlepší hráči utkání: Brian Marchetti (GBR) – Lokki Kwan (HKG)
     
    A známe vítěze B-poolu! Hongkong ovládl rozhodující duel B divize, čímž si vybojoval mezi těmito týmy velmi ceněný titul. Brtové naopak i přes notnou snahu končí na druhém místě, tedy celkově čtrnáctém v celkovém pořadí.
     
    Konec zápasu.
     
    44:21
    Britové už však nemají síly a zřejmě ani moc chutě k snižující brance. Nedaří se jim to ani v šesti mužích díky odvolání brankáře Luie.
     
    42:48
    A je tu další britská možnost! Lokki Kwan (HKG) dostává 2+2 minuty za hru vysokou holí, což je jasný pokyn k Britům.
     
    41:46
    Britům se nadále pokoušejí o útočné manévry, jenomže už z nich není vidět taková síla, jako třeba kupříkladu v první třetině. Působí už dost odevzdaným dojmem.
     
    40:34
    Lee nebyl daleko od branky, tudíž logicky vyzkoušel okamžitě pálit. Nepřesná rána z levé strany ovšem pro Marchettiho nic moc nebezpečí nepřinesla. Hongkong ale zůstává v tlaku.
     
    39:39
    Trung Pham se dostal do zajímavé možnosti před brankou, kde se ještě snažil nahrávat svým spoluhráčům. Obětaví Britové však všem šancím díky clonění zabraňují a mohou se na chvíli v obraně uklidnit.
     
    38:46
    Kwan si vyzkoušel nadvakrát pozornost Marchettiho, jenomže britský brankář byl při obou situacích na svém místě. Británie tak může ještě chvíli doufat v zázrak.
     
    37:16
    Wong je zpátky na hřišti, Britové ani toto oslabení nedokázali zužitkovat. Jejich snaha však bude asi i nadále pokračovat stále mají ještě relativně dostatek času.
     
    36:48
    Britská ofenzíva se sice plnými silami snaží přidat ještě kontaktní branku, ovšem snaha je to dost marná. Hongkong je se svou obranou velice pozorný a nepouští soupeře prakticky do střelecké pozice.
     
    35:16
    Britové přece jen dostávají ještě malou naději díky přesilové hře, tu si zahrají díky vyloučení Colina Wonga (HKG) za držení.
     
    34:54
    Hongkong právě vstřelil branku!
    Hongkong si jde pro titul! Po rychlém brejku se do střelecké pozice dostal ANDREW GRAHAM, který sice napoprvé na Marchettiho nevyzrál, nicméně napodruhé už jeho dorážka do sítě doputovala. Asistence: Brandon Sullivan.
     
    33:38
    Son Pham pálil okamžitě po přechodu do středního pásma, nicméně příliš nepřesně. Míček se snesl velice až příliš vysoko nad britskou bránou a trefil jen zadní mantinel.
     
    32:22
    Morrison se dostal k obrovské šanci, ale na Lui nevyzrál! Britskému útočníkovi jen zbývalo lehce dorazit míček za brankovou čáru, jenomže zřejmě nepočítal s mrštností svého protivníka v brance, který akci rázně zastavil.
     
    31:24
    Souboj u mantinelu nevydržela hokejka Reida, která narazila Wilsonovu nohu. Míček se po vzájemném souboji dostal mimo hřiště, sudí tak vhazování provedou ve středním pásmu.
     
    30:11
    Ferrington vypálil okamžitě po úvodním buly na branku soupeře, avšak k šanci se neprotlačil. Pozorný Jackson jej totiž odstavil ze střeleckého úhlu.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.

    Johan Čáp

    Vít Trubička

    Petr Sumbal

    Branky a nahrávky: 18. S. Pham (T. Pham, Nguyen), 23. C. Wong (D. Wong, Reid), 35. Graham (Sullivan)


    Hongkong: Lui (Banh) – Dang, Jackson, Monaco, Nguyen, Pham S., Winia, Wong C., Wong D. – Der, Graham, Chang, Chia, Chung, Kwan, Lam, Lee, Pham T., Pon, Reid, Sullivan, Yueh
    Velká Británie: Marchetti (Pearce) – Adamec, Cooke, Gaunt, Graham, Hirst, Johnson, Tulip, Wilson, Wright – Brown, Bull, Cole, Ellard, Ferrington, Hagg, Kristof, Morrison, Mort, Porubsky, Slack

    Rozhodčí: Radek Koskuba, Radek Šulo (oba CZE)
    thejrc.org