Velká Británie – Itálie 0:2 (kon.) | Kanada – Slovensko 5:0 (kon.) | Česko – USA 4:3 (po pr.)
po prodl.
Česko
4:3 (0:0, 1:1, 2:2 - 1:0)
USA
Sobota 10.06.2017, 11:30 • Tipsport arena, Pardubice • Mistrovství světa žen • Finále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
     
    Zdravím u finálového zápasu ženského turnaje mistrovství světa. Poprvé v historii ženských šampionátů se do závěrečného zápasu nedostal ani jeden z týmů Kanady nebo Slovenska, nýbrž celý šampionát ovládly týmy České republiky a Spojených států Amerických. Tým České republiky skončil po skupině na druhém místě s jedenácti body. Američanky skončily na čtvrtém místě s pěti body. V semifinále Američanky překvapivě vyřadily Kanaďanky po výhře 3:2 a Češky Slovenky po výhře 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Zechovská (Teplá) – Herzigová, Kosinová, Němcová, Rejlová, Volková, Fričová, Držmíšková – Horálková, Topičová, Křížová, Patočková, Rullová, Kvasničková, Kubínová, Palová, Lédlová, Kábrtová, Manhartová, Přibylová, Hyksová, Kaltounková.

    USA: Bekkeringová (Glistaová) – Mooreová, Wildeová, Cabanová, Levinová, Meslarová, Harringtonová, McCueanová K., Gnozziová, McCueanová L. – Pfundtová, Foleyová, Dobsonová, Fradeová, Aidonoidisová, Stewartová, Bitlerová, Bronsonová, Dixonová, Simpsonová, Steadmanová, Strohmierová, Reddingtonová.

    Rozhodčí: Lamontová, Kellerová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Ihned po vhazování se do útoku vydaly Američanky, které však záhy byly zachyceny v ofsajdovém postavení.
     
    00:24
    Taylor Steadmanová byla obrána o puk při přechodu do útočného pásma Kateřinou Držmíškovou, přesto se Američanky na chvilku za modrou čáru dostaly.
     
    01:18
    Michaela Rullová se pokusila prostrčit míč těsně před brankovištěm na Petru Kvasničkovou, což se ji i povedlo, avšak Kvasničková byla ihned o míček obrána, když ji sevřely dvě Američanky.
     
    02:13
    Pavlína Horálková napadá za brankou americkou obránkyni a snaží se dostat do bezprostředního ohrožení branky Carli Bekkeringové.
     
    03:15
    Češky nyní musely Američanky vytlačit z útočné třetiny, což se jim podařilo po kombinaci mezi Anetou Lédlovou a Veronikou Volkovou.
     
    04:07
    Američanky nahodily míček do útočné třetiny. Ten se dostal až k Zechovské, která s jeho pokrytím neměla vůbec žádný problém.
     
    04:30
    Obě strany tahají za lano ve středním pásmu. Nakonec tento souboj vyhrály Češky a využily jej k průchodu do útočného pásma. V něm se však dlouho neudrželi.
     
    05:19
    Po zakázaném uvolnění českého týmu se vhazuje před Kateřinou Zechovskou.
     
    05:30
    Obrovská šance v podání Petry Kvasničkové! Využila přihrávku z pravé strany a ztečovala ji na Bekkeringovou, která však její šanci vychytala.
    05:30
     
    06:31
    Američanky se snaží vymanit z českého zajetí, které je svírá pouze na jejich polovině.
     
    06:51
    Češky nyní rozehrávají z prostoru okolo Zechovské, Američanky však všechny volné české hráčky obsadily.
     
    08:29
    Zechovská si opět zachytala. Do své lapačky ukryla míček po akci Ericy Simpsonové.
     
    08:53
    Po vhazování ve středním pásmu se do útoku vydaly Američanky, které se na malou chvíli objevily i v útočném pásmu, z něhož však byly velmi rychle vytlačeny.
     
    09:37
    Petra Kvasničková pronikala nikým nehlídaná kolem levého mantinelu, až v obranném pásmu se ji chopily Američanky, to už však stačila přihrát Michaele Rullové.
     
    10:38
    Amber Mooreová uchránila za brankou Bekkeringové míček před dobíhající Barborou Patočkovou.
     
    11:14
    Denisa Křížová se snaží obrat Američanku o míček, úspěšná v tom však nebyla. Naopak Američanky se samy vydaly na chvilkou výpravu ke Kateřině Zechovské.
     
    11:54
    Po přihrávce rukou se vhazuje ve středním pásmu.
     
    12:11
    Erica Simpsonová se pokusila nahodit míček na branku Zechovské, byla však zblokována českými hráčkami a držena u mantinelu, dokud nebyla obrána o míček.
     
    13:13
    Ve snahách Simpsonové pokračuje Rebecca Dobsonová, tu však dokázaly zablokovat Barbora Patočková s Kateřinou Němcovou.
    13:13
     
    13:49
    Češky rozehrávají od vlastní branky.
     
    14:09
    Aneta Lédlová se pokusila prostrčit míček kolem holí dvou Američanek na Terezu Palovou. Poněkud očekávaně se jí to nepodařilo.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla víceméně vyrovnaná. Oba týmy předvedly větší množství šancí, oba týmy celkem výrazně podržely brankářky. Zejména díky nim je skóre stále 0:0.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:11
    Zkraje druhé třetiny ihned vyjely Češky na Bekkeringovou, která však s touto střelou neměla vůbec žádný problém.
     
    15:59
    O míček za brankou Bekkeringové bojují Denisa Křížová s Nikki Gnozziovou.
     
    16:03
    A souboj mezi oběma hráčkami skončil prvním vyloučením tohoto zápasu, krosčekem Denisy Křížové.
     
    16:32
    USA právě vstřelily branku!
    Američanky svou první přesilovku rychle využívají. KELLY FOLEYOVÁ tečovala do otevřeného prostoru za zády Zechovské křižnou přihrávku zleva a poslala svůj tým do vedení. Asistence: Julia Bronsonová, Haley Fradeová.
    16:32 FOLEYOVÁ - 0:1
     
    16:32
    Česká republika v plném počtu.
     
    18:14
    Češky se poté začaly více tlačit k vyrovnání, na což Američanky reagovaly vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    18:38
    Liane Dixonová poslala zprava míč na Zechovskou, která jej vyrazila. Ovšem přímo na hůl Rebeccy Dobsonové na dorážku. S tou si však Zechovská také dokázala poradit.
     
    19:53
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu USA (Wildeová – 2 min., faul kolenem).
    Vyloučení v týmu Česko (Horálková – 2 min., faul kolenem).
     
    20:33
    Češky rozehrávají od vlastní branky. Ve středním pásmu se však dostala k míčku Karen Levinová, která se nepříliš rychlým během dostala sice až k Zechovské, už ne ale ke střele.
     
    21:30
    Lucie Rejlová se v rohu hrací plochy snažila vybojovat míček ze spárů Američanek, nikdo ji však v její snaze nepodpořil, tudíž byla celá akce odsouzena k zániku.
     
    21:53
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    22:26
    Aneta Lédlová si nabíhala do útočného pásma v očekávání přihrávky od Veroniky Přibylové. Ta však nepřišla, neboť Přibylová byla o míček obrána.
     
    23:00
    Tuhý boj o míček v rohu hrací plochy podpořen několika převaleními se přes sebe mezi hráčkami USA a České republiky vedl ke krátkodobé, rychle ukončené a neúspěšné akci Američanek.
     
    23:41
    Střela na bránu z mezikruží v podání Lucie Kubínové mířila pouze do lapačky Carli Bekkeringové.
     
    24:07
    Američanky prošly do útočného pásma, kde se však česká obrana a především Karolína Kosinová postarala o brzké zakončení jejich šance, už ne však působení v této části hřiště.
     
    24:34
    Vendula Přibylová získala míček po vhazování v obranném pásmu. Přes Denisu Křížovou se dostal až k Anetě Lédlové, která vystřelila na Bekkeringovou. Carli Bekkeringová dlouho nevěděla, kde se míček nachází, čehož si všimla i Lédlová a snažila se jej dorazit do branky. V tu dobu však u brankoviště již stálo plno Američanek, které míček doslova zalehly.
    24:34
     
    25:19
    Petra Herzigová se snažila doběhnout míček, aby jej zachránila před icingem. Neúspěšně. Vhazuje se tedy před brankou Bekkeringové.
     
    25:57
    Američanky se snažily vytlačit Češky z útočného pásma, což se jim povedlo pouze do středního. Odsud se hráčky České republiky celkem snadno vydaly zpět.
     
    27:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    A máme tu vyrovnání. Z rohu hrací plochy vyjela směrem k Bekkeringové DENISA KŘÍŽOVÁ. Carli Bekkeringová ji nechala volnou celou polovinu branky, do které Křížová v pádu míček uklidila. Bez asistence.
    27:11 KŘÍŽOVÁ - 1:1
     
    28:09
    Po gólu jsou nabuzeni Češky na hřišti i fanoušci v hledišti. Hráčky ČR se tedy i nadále snaží útočit, čemuž Američanky vzdorovaly vyhozením míčku na zakázané uvolnění.
     
    29:04
    Na startu poslední minuty třetí třetiny rozehrávají Američanky od své branky.
     
    29:41
    Češky se marně snaží hráčky USA vytlačit z útočné třetiny. Nápor jim pomohla ukončit závěrečná siréna.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve vyrovnanosti s větším množstvím střeleckých pokusů se pokračovalo i v této třetině. Češky si připsaly několik výrazných příležitostí, ovšem ani Američanky nezahálely a na obou stranách padlo po jednom gólu.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:09
    Stefanie Cabanová zachytila míček na hranici středního pásma, odkud rozehrávala ovšem přímo k Češkám.
     
    30:42
    Vyloučení v týmu USA (Dixonová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    31:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky velmi rychle přesilovku využívají. Ve středním pásmu se napřáhla KATEŘINA NĚMCOVÁ a vypálila velmi prudce do volného prostoru k Bekkeringové, která také mohla sledovat pouze let míčku za její záda. Asistence: Aneta Lédlová
    31:04 NĚMCOVÁ - 2:1
     
    31:04
    USA hraje v plném počtu.
     
    31:50
    USA právě vstřelily branku!
    Ovšem Američanky dramatizují vývoj finálového zápasu. Po kombinaci v útočném pásmu poslala za záda Zechovské z levé strany míček DANIELLE STROHMIEROVÁ. Asistence: Haley Fradeová, Cherie Stewartová.
    31:50 STROHMIEROVÁ - 2:2
     
    33:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přestřelka pokračuje! Barbora Patočková obrala Američanku o míček ve středním pásmu a pronikla do útočného pásma, kde našla LUCII KUBÍNOVOU, ta poté míček uklidila k levé tyči branky Carli Bekkeringové. Asistence: Barbora Patočková.
    33:35 KUBÍNOVÁ - 3:2
     
    33:41
    Vyloučení v týmu Česko (Němcová – 2 min., nedovolené bránění). Trest odpyká Patočková.
     
    34:23
    Američanky ve své přesilovce se snaží vyrovnat a držet svého soupeře v šachu v obranné třetině. Ani jedno se jim zatím nedaří.
     
    35:24
    Carli Bekkeringová musí již podruhé rozehrávat zpoza vlastní branky, kam se podařilo Češkám míček vyhodit.
     
    35:41
    Česká republika hraje v plném počtu.
     
    36:41
    Lucie Kubínová se snaží napadat rozehrávku Američanek, které raději vyhodily míček na zakázané uvolnění.
     
    37:12
    Aneta Kábrtová se pokoušela projet za brankou Bekkeringové, kde však o míč přišla.
     
    37:58
    Slibně se rozjíždějící pokus Denisy Křížové byl poprvé zastaven zblokováním střely o nohu Američanky. Křížová se však k míčku dostala podruhé, avšak ani teď úspěšná nebyla. O míček doslova zakopla, když se jej snažila z mrtvého úhlu namířit na branku.
     
    Po včerejším sedmiapůl tisicícovém světovém rekordu v návštěvnosti semifinálového zápasu mužů Slovensko – Česko si organizátoři mohou připsat další rekord v návštěvnosti. Finále navštívilo 3256 úžasných diváků.
     
    40:18
    Tito diváci zde v Tipsport areně nyní mohou sledovat, kterak Denisa Křížová zápasí o míček za brankou Bekkeringové s Stefanie Cabanovou.
     
    41:13
    Češky nedokázaly přejít přes střední pásmo. Navíc byly o míček obrány a Američanky se s ním vrátily zpět k Bekkeringové, odkud rozehrály.
     
    42:21
    Denisa Křížová se marně snažila vymanit míček z držení Amber Mooreové, ke které se dostal po tečovaném nahození od Češek.
     
    43:20
    Carli Bekkeringová utekla na hráčskou lavici. Američanky pokračují v šesti.
     
    43:52
    USA právě vstřelily branku!
    A jejich snaha se jim nakonec vyplatila a minutu před koncem se dočkaly vyrovnání. Cherie Stewartová nahodila míček zleva na branku, kde stála TIFFANY PFUNDTOVÁ, která míček uklidila za záda Zechovské. Zechovská sice po něm lapala, nedokázala se však tak rychle přesunout. Utkání je tedy znovu otevřené. Asistence: Cherie Stewartová, Julia Bronsonová
    43:52 PFUNDTOVÁ - 3:3
     
    44:48
    Poslední vhazování před Bekkeringovou v třetí třetině po icingu vyhrály Američanky.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Drama nekončí! Přestože to již dlouho vypadalo ve zlatou radost českého týmu, Američanky se nevzdaly a přestřelku ještě více zdramatizovaly. Bude se tedy pokračovat patnáctiminutovým prodloužením.
     
    45:01
    Začalo prodloužení.
     
    45:20
    Slibně se rozvíjející souhra mezi Barborou Patočkovou a Kristýnou Kaltounkovou byla zblokována.
     
    45:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ihned zkraje padl zlatý gól českého týmu! Po zmatku a hledání míčku před brankovištěm se chopila míčku Karolína Kosinová, která našla volnou ANETU LÉDLOVOU, která zajistila premiérový titul pro český ženský tým. Asistence: Karolína Kosinová
    45:55 LÉDLOVÁ - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráčky utkání:

    CZE: Denisa Křížová
    USA: Carli Bekkeringová
     
    Do posledního dechu velmi dramatická bitva mezi oběma týmy, pro které to byl první vzájemný duel ve finále. Vyhrál nakonec ten šťastnější z obou soupeřů. Jedna zlatá medaile tedy zůstává doma v České republice. (13:22:23)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 28. Křížová, 32. Němcová (Lédlová), 34. Kubínová (Patočková), 46. Lédlová (Kosinová) – 17. Foleyová (Bronsonová, Fradeová), 32. Strohmierová (Fradeová, Stewartová), 44. Pfundtová (Stewartová, Bronsonová)


    Česko: Zechovská (Teplá) – Herzigová, Kosinová, Němcová, Rejlová, Volková, Fričová, Držmíšková – Horálková, Topičová, Křížová, Patočková, Rullová, Kvasničková, Kubínová, Palová, Lédlová, Kábrtová, Manhartová, Přibylová, Hyksová, Kaltounková.
    USA: Bekkeringová (Glistaová) – Mooreová, Wildeová, Cabanová, Levinová, Meslarová, Harringtonová, McCueanová K., Gnozziová, McCueanová L. – Pfundtová, Foleyová, Dobsonová, Fradeová, Aidonoidisová, Stewartová, Bitlerová, Bronsonová, Dixonová, Simpsonová, Steadmanová, Strohmierová, Reddingtonová.

    Rozhodčí: Lamontová, Kellerová

    Diváci: 3256
    thejrc.org