Velká Británie – Itálie 0:2 (kon.) | Kanada – Slovensko 5:0 (kon.) | Česko – USA 4:3 (po pr.)
po prodl.
Česko
4:3 (0:0, 1:1, 2:2 - 1:0)
USA
Sobota 10.06.2017, 11:30 • Tipsport arena, Pardubice • Mistrovství světa žen • Finále
     
    Do posledního dechu velmi dramatická bitva mezi oběma týmy, pro které to byl první vzájemný duel ve finále. Vyhrál nakonec ten šťastnější z obou soupeřů. Jedna zlatá medaile tedy zůstává doma v České republice. (13:22:23)
     
    Nejlepší hráčky utkání:

    CZE: Denisa Křížová
    USA: Carli Bekkeringová
     
    Konec zápasu.
    45:55 LÉDLOVÁ - 4:3
     
    45:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ihned zkraje padl zlatý gól českého týmu! Po zmatku a hledání míčku před brankovištěm se chopila míčku Karolína Kosinová, která našla volnou ANETU LÉDLOVOU, která zajistila premiérový titul pro český ženský tým. Asistence: Karolína Kosinová
     
    45:20
    Slibně se rozvíjející souhra mezi Barborou Patočkovou a Kristýnou Kaltounkovou byla zblokována.
     
    45:01
    Začalo prodloužení.
     
    Drama nekončí! Přestože to již dlouho vypadalo ve zlatou radost českého týmu, Američanky se nevzdaly a přestřelku ještě více zdramatizovaly. Bude se tedy pokračovat patnáctiminutovým prodloužením.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    44:48
    Poslední vhazování před Bekkeringovou v třetí třetině po icingu vyhrály Američanky.
    43:52 PFUNDTOVÁ - 3:3
     
    43:52
    USA právě vstřelily branku!
    A jejich snaha se jim nakonec vyplatila a minutu před koncem se dočkaly vyrovnání. Cherie Stewartová nahodila míček zleva na branku, kde stála TIFFANY PFUNDTOVÁ, která míček uklidila za záda Zechovské. Zechovská sice po něm lapala, nedokázala se však tak rychle přesunout. Utkání je tedy znovu otevřené. Asistence: Cherie Stewartová, Julia Bronsonová
     
    43:20
    Carli Bekkeringová utekla na hráčskou lavici. Američanky pokračují v šesti.
     
    42:21
    Denisa Křížová se marně snažila vymanit míček z držení Amber Mooreové, ke které se dostal po tečovaném nahození od Češek.
     
    41:13
    Češky nedokázaly přejít přes střední pásmo. Navíc byly o míček obrány a Američanky se s ním vrátily zpět k Bekkeringové, odkud rozehrály.
     
    40:18
    Tito diváci zde v Tipsport areně nyní mohou sledovat, kterak Denisa Křížová zápasí o míček za brankou Bekkeringové s Stefanie Cabanovou.
     
    Po včerejším sedmiapůl tisicícovém světovém rekordu v návštěvnosti semifinálového zápasu mužů Slovensko – Česko si organizátoři mohou připsat další rekord v návštěvnosti. Finále navštívilo 3256 úžasných diváků.
     
    37:58
    Slibně se rozjíždějící pokus Denisy Křížové byl poprvé zastaven zblokováním střely o nohu Američanky. Křížová se však k míčku dostala podruhé, avšak ani teď úspěšná nebyla. O míček doslova zakopla, když se jej snažila z mrtvého úhlu namířit na branku.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 28. Křížová, 32. Němcová (Lédlová), 34. Kubínová (Patočková), 46. Lédlová (Kosinová) – 17. Foleyová (Bronsonová, Fradeová), 32. Strohmierová (Fradeová, Stewartová), 44. Pfundtová (Stewartová, Bronsonová)


    Česko: Zechovská (Teplá) – Herzigová, Kosinová, Němcová, Rejlová, Volková, Fričová, Držmíšková – Horálková, Topičová, Křížová, Patočková, Rullová, Kvasničková, Kubínová, Palová, Lédlová, Kábrtová, Manhartová, Přibylová, Hyksová, Kaltounková.
    USA: Bekkeringová (Glistaová) – Mooreová, Wildeová, Cabanová, Levinová, Meslarová, Harringtonová, McCueanová K., Gnozziová, McCueanová L. – Pfundtová, Foleyová, Dobsonová, Fradeová, Aidonoidisová, Stewartová, Bitlerová, Bronsonová, Dixonová, Simpsonová, Steadmanová, Strohmierová, Reddingtonová.

    Rozhodčí: Lamontová, Kellerová

    Diváci: 3256
    thejrc.org