Ural – Zenit 1:1 (kon.) | Spartak – Arsenal Tula 2:0 (kon.) | Kazaň – Lok. Moskva 1:1 (kon.)
Tosno – CSKA Moskva 1:2 (kon.) | Rostov – Dynamo 1:0 (kon.)
konec
FC Tosno
1:2 (0:0)
CSKA Moskva
Středa 09.08.2017, 19:00 • Petrovskij, Petrohrad • Ruská Premier Liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zákroky brankářů:
    Jurčenko (Tosno) – 3
    Pomazun (CSKA) – 3 (21:02:18)
     
    Zápas končí výhrou favorita utkání v poměru 2:1. Hosté byli v prvním poločase směrem dopředu nuloví, ve druhé půli měli možná mírnou převahu. I tak ovšem Tosno bylo těžkým soupeřem pro celek z hlavního města Ruska. Rozhodla až přesná střela Alana Dzagojeva k levé tyči po centru Nababkina z levé strany. Poté se hostující mužstvo soustředilo především na svojí defenzivní činnost a do větší šance nováčka nejvyšší ruské fotbalové soutěže nepustilo. Z toho plyne, že CSKA zapisuje svou třetí výhru v tomto ligovém ročníku.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Hosté byli důrazní a pohlídali si nákop Tosna, poté se ještě snažil prosadit Olanare proti Jurčenkovi a výborným presinkem proti brankáři Tosna vybojoval zřejmě rohový kop z levé strany.
     
    90+3
    Tosno mělo k dispozici autové vhazování z levé strany, následně ovšem ztratilo míč. CSKA jde do rychlého brejku, ale Olanare v obrovské šanci sám před Jurčenkem zakončuje střelou po zemi z pravé strany vedle levé tyče.
     
    90+3
    Galiulin vhazoval z pravé strany, ale Rocha zakončil z dvaceti metrů mimo tři tyče.
     
    90+2
    Nejprve Jurčenko nakopl míč do ohně z poloviny hřiště, ale poté domácí celek nezakončil. Tosno má další vhazování z pravé strany.
     
    90+1
    Vitinho se snažil prosadit individuálně, obhodil si soupeře a poté si šel pro penaltu, sudí Moskalov nechal hru plynout.
     
    90+1
    Sudí Moskalov nastavil čtyři minuty!
     
    90
    Poměrně rušno bylo na hranici hostujícího vápna, Melkadze si na levé straně navedl míč na pravou nohu a zakončil po zemi vedle levé tyče.
     
    90
    Od brankáře Jurčenka začal domácí útok, ten ovšem po pár sekundách byl přerušen. Tosno vhazuje z pravé strany.
     
    89
    Domácím se vůbec nepovedla finální fáze, Galuilin střílel z pravé strany křížem vedle levé tyče. Navíc hráče Tosna berou křeče.
     
    88
    Hrubá chyba Jurčenka po autovém vhazování z levé strany! Vitinho možná mohl zkusit překonat brankáře Tosna lobem, ale o to se hostující fotbalista nepokusil.
     
    88
    Moc času už domácím fotbalistům nezbývá. Navíc po autovém vhazováním z levé strany přišlo Tosno hodně snadno o balon.
     
    87
    Pomazun vykopl na pravou stranu, kde byl aktivní Olanare, ale Bujvovlov přerušil útok CSKA po centru z pravé strany.
     
    87
    Avšak přímý kop byl hodně nepřesný, míč letěl nad hostující branky a Pomazun tím pádem nikam nepospíchá s výkopem.
     
    85
    Domácí kontrovali po levé straně, Melkdaze byl faulovaný Vasinem, hostující stoper podrazil domácího hráče a dostává žlutou kartu.
     
    85
    Jenže centr ruského nováčka nebyl vůbec nebezpečný. Pomazun snadno chytil míč do náruče a začal kontr CSKA, který zakončil faulem na Galuilina Dzagojev.
     
    84
    Pomazunova nepřesná rozehrávka šla na levou stranu a poté do autu. Tosno vhazovalo, Vitinho fauloval, nebyl to zákrok na žlutou kartu.

    Vít Muzikář

    Branky: 57. A. Zabolotnyj (Galiulin) – 49. Olanare, 63. Dzagojev

    Karty:   85. Vasin (CSK)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 9:7. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:19.
    FC Tosno: D. Jurčenko (C) – Abazov (60. Melkadze), Bujvolov, Dugalić, J. Černov – Galiulin, Rocha, Karnicki, Kazajev (40. Mirzov), Markov (64. Trošečkin) – A. Zabolotnyj.
    Náhradníci: Lukičev, Oparin – Alšin, Anderson Carvalho, Melkadze, Mirzov, Rustem Muchametšin, Palienko, Sucharev, Trošečkin.

    CSKA Moskva: Pomazun – Vasin, Ignaševič (C), A. Berezuckij – Mário Fernandes, G. Milanov, Golovin (60. Dzagojev), B. Natcho (82. Wernbloom), Nababkin – Čalov (63. Vitinho), Olanare.
    Náhradníci: Ovčinnikov – V. Berezuckij, Vitinho, Dzagojev, Gordjušenko, Chosonov, Kučajev, Ščennikov, Wernbloom, Žamaletdinov.

    Rozhodčí: Moskalev (Rusko)
    thejrc.org