Německo – Česko 3:1 (kon.) | Rusko – Slovinsko 3:0 (kon.) | Srbsko – Bulharsko 3:0 (kon.)
Belgie – Itálie 3:0 (kon.)
konec
Německo
3
25 16 25 25  
Česko
1
22 25 23 20  
Čtvrtek 31.08.2017, 17:30 • Spodek, Katovice, Polsko • Mistrovství Evropy mužů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    0:0
    Češi prohrávají čtvrtfinále evropského šampionátu s Německem ve čtyřech setech a na turnaji končí!

    Český tým se od úvodu zápasu prezentoval odvážným výkonem. Koncovku první sady dokázali Němci zkušeně dohrát přes univerzála György Grozera. Ve druhém setu to byl ale z české strany koncert. Několika povedenými servisy se dostal výběr Michala Nekoly do vedení, poté přidal i skvělé bloky a dokázal srovnat. I třetí set začal lépe pro českou reprezentaci. Tým okolo kapitána Jakuba Janoucha vedl v polovině třetího dějství i o čtyři body, ale postupem času se Němci dostávali zpět do tempa z prvního setu, koncovku si pohlídali a šli do vedení. Čtvrtá sada byla vyrovnaná až téměř do koncovky, ale těsně před ní se dostali němečtí volejbalisté do mírného vedení a Češi se již po vyčerpávajících zápasech na obrat nezmohli.

    Češi se loučí se šampionátem ve čtvrtfinále. Předvedli však velmi bojovné výkony, především v osmifinále proti obhájcům titulu z Francie se Češi vytáhli a po perfektním výkonu, téměř bez chyb, poslali letošní vítěze Světové ligy předčasně domů. (19:49:38)
     
    25:20
    Čtvrtý set skončil.
    25:20 Tvrdé podání Grozera ukončuje dnešní utkání.
     
    25:20
    Fromm přišel za Schotta na blok. György Grozer však ukončuje zápas hned esem. Německo si zahraje semifinále, český tým končí ve čtvrtfinále!
     
    24:20
    Po servisu Jana Galabova jsou tady čtyři mečboly. Schott se prosazuje lehkým úderem do bloku z hlavního kůlu.
     
    23:20
    Bod naděje pro český výběr dává po servisu Michaela Andreie Galabov. Míč končí v autu, ale při útoku libereckého smečaře byl německý blok v síti.
    23:20 Volejbalisté Německa se blíží k výhře.
     
    23:19
    To už je hodně špatné s českým týmem. Michael Andrei na servisu nadělal problémy Janu Galabovovi, Džavoronok po kombinaci do pipu smečuje jen do německého bloku. Michal Nekola si ještě bere oddechový čas.
     
    22:19
    Jakub Janouch na servisu. Češi se ubránili lehkému úderu Andreie. Poté se dostal k útoku Finger, ale ani on bod nedal. Schott poté smečuje do ostré diagonály a přibližuje svůj tým k postupu.
     
    21:19
    Michálek odchází na lavičku, místo něj přichází Galabov. Finger otečoval svou smeč o německý blok.
     
    21:18
    Českému týmu se semifinále vzdaluje. Kampa podává přesně na lajnu.
     
    20:18
    Německo si jde pro čtvrtou sadu a tím i pro postup mezi nejlepší čtyřku. Grozer smečoval jen do Michálka, Češi museli v nouzi jen odevzdat balon a poté se prosazuje Andrei.
     
    19:18
    Česká reprezentace je stále v kontaktu. Mach se útokem neprosadil, ale Kaliberda následně smečuje jen do připraveného českého bloku.
     
    19:17
    A je to znovu o dva body. Finger měl proti sobě jen jednoblok, ale bod nedal. Michálek to měl poté proti trojbloku těžké a je zablokován. Michal Nekola si bere oddechový čas.
     
    18:17
    O krok vpředu jsou znovu naší západní sousedé. Kaliberda měl co dělat, aby udržel balon přihrávkou, následně se prosazuje technickým úderem ze blok.
    17:17 Češi srovnávají!
     
    17:17
    Srovnáno! Donovan Džavoronok dokázal zatlačit servisem Zengera a poté se český blok vytáhl na Grozera. Německý tým ihned reaguje oddechovým časem.
     
    17:16
    Böhme za koncovou lajnou. Džavoronok první útok nacpal jen do bloku, poté ale Finger svým útokem vytlouká blok soupeře.
     
    17:15
    Německá reprezentace se blíží do koncovky. Kliberda si poradil s českou obranou smečí do dlouhé diagonály.

    Vít Schück

    Německo: Kampa (C), Zimmermann – Fromm, Schott, Kaliberda, Karlitzek – Andrei, Böhme, Baxpöhler, Krick – Grozer, Hirsch – Weber, Zenger
    Trenér: Andrea Giani

    Česko: Janouch (C), Démar – Džavoronok, Galabov, Michálek, Zmrhal – Beer, Holubec, Mach, Zajíček – Finger, Hadrava – Kryštof, Pfeffer
    Trenér: Michal Nekola

    Rozhodčí: Viktor Kozlovskij (UKR) – Andrej Zenovič (RUS)
    bahis siteleri