Třinec – Vítkovice 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 4:2 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 0:4 (kon.)
Chomutov – Jihlava 4:3 (po pr.) | Mountfield HK – Plzeň 4:3 (po pr.) | Olomouc – Liberec 3:0 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
4:3 (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)
HC Škoda Plzeň
Pátek 15.09.2017, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Září je už ve své polovině, Tipsport extraliga ledního hokeje ale stále na začátku! Na programu je dnech její čtvrté kolo, které mezi sebe postaví mimo jiných také celky Mountfield HK a HC Škoda Plzeň.
     
    Mountfield HK

    Po loňské bronzové medaili by hradecký klub chtěl letos ještě výš, vstup do sezóny ale rozhodně tomuto cíli neodpovídá. Ve třech zápasech totiž Hradec vstřelil pouhé dvě branky, inkasoval deset a v tabulce mu na třináctém místě mu v kolonce bodů stále svítí nula. Od posledního místa dělí momentálně Lvi pouze horší skóre olomoucké Mory.

    Přestože Hradec je mužstvem, které zatím obdrželo třetí největší počet gólů, je zajímavé, že na svého brankáře příliš mnoho soupeřových střel nepouští. V porovnání s ostatními celky totiž svému protivníkovi povolí na bránu vystřelit v průměru jen šestadvacetkrát za utkání, což je pátá nejlepší hodnota.

    Doposud poslední mač sehrál Mountfield na ledě Litvínova, kde Vervu sice přestřílel, přesto ale nevstřelil ani branku a po výsledku 0:3 odjel s prázdnou. Letos se navíc jednalo už o druhý duel, v němž se Hradeckým nepovedlo překonat soupeřova gólmana.
     
    HC Škoda Plzeň

    Na rozdíl od Hradce, Plzeň může být se svým startem do ročníku 2017/18 zatím vcelku spokojena. Ve třech zápasech totiž získala dvě tříbodové výhry a celkový počet sedmnácti vstřelených branek ji určuje nejlépe skórujícím celkem soutěže. S šesti body v tuto chvíli Škodovka okupuje čtvrtou pozici.

    Jestliže Mountfield je jedním z týmů, který na svého brankáře pouští nejmenší množství střel, pak Plzeň je tím úplně nejlepším – její brankáři totiž musí každý zápas řešit pouze necelých 23 střel. Zároveň jsou také indiáni pro soupeře nepříjemní svou vlastní střeleckou chutí, za jedno klání totiž soupeřova gólmana ohrozí téměř dvaatřicetkrát.

    Minulé utkání Plzeňských, to byla vskutku jízda. Olomouc totiž odjela ze západních Čech nejen bez vstřelené branky, k tomu ještě s desítkou ve vlastní kleci! Nejvýrazněji se na famózní jízdě podíleli Tomáš Mertl a Dominik Kubalík, kteří oba oslavili hattrick.
     
    Vzájemné zápasy z minulé sezóny

    Výsledková listina loňského ročníku říká, že v duelech Hradce a Plzně byli úspěšnější Západočeši. Ti totiž nad východočeským sokem vyhráli hned třikrát, i když poprvé museli své vítězství potvrdit až v prodloužení. Jedinou loňskou výhru získali Lvi na domácí půdě v únoru, kdy si s indiány poradili poměrem 6:3.
     
    Pohled do brankoviště

    Na hradecké straně odchytal většinu ze zápasových minut Jakub Sedláček, jenž je na východě Čech na hostování. Jeho úspěšnost ve 160 minutách hry je něco přes 86 %. Při domácím utkání s Kometou se do branky dostal na poslední třetinu Jaroslav Pavelka, který během dvaceti minut neinkasoval.

    Plzeň zatím nasadila do hry jediného gólmana, a to Miroslava Svobodu. Ten odchytal tři zápasy s úspěšností 92,5 %.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: J. Sedláček (J. Pavelka) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandić – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Šimánek – Jarůšek, Koukal (A), Zigo – Köhler (A), Kukumberg, Vopelka – J. Dvořák, Miškář, Čáp.

    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – P. Kadlec (C), Pulpán, Čerešňák, D. Sklenička, Jones, Moravčík, Kvasnička – Gulaš (A), Mertl, Schleiss – Straka, Stach, D. Kubalík – Kratěna, Kracík, Kindl – Hollweg (A), Preisinger, Kodýtek.

    Rozhodčí: Bejček, Pešina – Ondráček, Špůr.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Zatímco se oba celky rozbruslují, pojďme se podívat na dnešní sestavy.

    Na domácí soupisce chybí jméno Rudolfa Červeného, jenž nenastoupí z důvodu zranění. Zajímavá je také pozice Zdeňka Čápa, jenž místo obvyklého obránce dnes zaujímá místo ve čtvrtém útoku.

    Oproti minulému zápasu dnes na plzeňské straně do hry nezasáhne Miroslav Indrák, v obraně naopak nastoupí Peter Čerešňák.
     
    Začátek duelu je na spadnutí, Hradec i Plzeň už se totiž zdraví z modrých čar!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Od vlastní brány se hradečtí dostali až před Miroslava Svobodu, k žádné střele ani nedošlo. Plzeňští totiž vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    00:49
    Mountfield získal na vhazování kotouč a krouží s ním v útočném pásmu. Uvidíme, co si připraví.
     
    01:14
    Připravil si jen nahrávku do mezikruží, kde číhal plzeňský Lukáš Pulpán. Ten posunul kotouč do střední třetiny a mužstva šla střídat.
     
    01:47
    René Vydarený dobře pálil od modré čáry, puku ale v cestě do brány zabránila Svobodova vyrážečka!
     
    02:35
    Hradec zatím plní roli domácího mužstva – soupeři příliš nenechává puk a snaží se prosadit v útočném pásmu.
     
    03:23
    Po závaru před plzeňskou bránou se puk ještě dostal k Mislavu Rosandičovi. Tomu ale rána na modré vůbec nesedla a černá pryž zůstala prakticky na místě.
     
    04:16
    Petr Kodýtek se ocitl osamocen na vrcholu levého kruhu, jeho pokus na bližší tyč ale výborně vytěsnila Sedláčkova vyrážečka!
     
    04:39
    A další slibná pozice! Tentokrát se do samostatného úniku probíjel Richard Jarůšek, v zakončení mu ale zabránila hůl vracejícího se obránce.
     
    05:12
    Lukáš Vopelka hledal od levého mantinelu svého kolegu v mezikruží, puk byla ale zastaven plzeňskou hokejkou.
     
    05:34
    O zajímavé šance zatím ochuzeni nejsme, gólem ale neskončil žádný z dosavadních útoků. Jak dopadne ten další v podání Hradce?
     
    06:26
    Nedopadl ani střelou, Plzeňským se totiž podařilo včas získat puk.
    06:59 Ryan HOLLWEG - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    06:59
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hradec je zatím sice aktivnějším celkem, do vedení se ale dostává Škodovka! A nutno říct, že i s trochou štěstí. RYAN HOLLWEG totiž dorazil střelu z levého kruhu a jeho pokus Jakub Sedláček ztlumil svou výstroji. Kotouč ale nezastavil úplně, a ten se tak pomalu došoural až za brankovou čáru. Hradecký gólman se po něm lapačkou natahoval marně – 0:1. Asistence: David Sklenička, Miroslav Preisinger.
     
    07:44
    Teď měla na druhé straně šanci dvojice Köhler – Vopelka, hostující obrana si ale prostor svého brankoviště pohlídala.
     
    08:42
    Dominik Kubalík se na vrcholku pravého kruhu opřel do puku a tvrdě vypálil, jeho střelu ale vyrazil před sebe a odklidil do rohu pozorný Sedláček.
     
    09:38
    Tentokrát Hradečtí jen nahodili do útočné třetiny odešli na střídačku. Tentýž úkon provedla také Plzeň.
     
    10:03
    Další útočný pokus domácího celku zastavila píšťalka rozhodčího. Hradec se totiž dopustil ofsajdového postavení.
     
    10:24
    Plzeňští hráči si přenechávali puk do tandemu tak dlouho, až ho místo svému spoluhráči poslali na hůl hradeckým hokejistům. Ti neváhali a zamířili do středního pásma.
     
    11:26
    Jaroslav Bednář nastřelil bekhendovým blafákem tyčku, na druhé straně pak záhy zazvonilo hradecké břavno, a to po nahození až od modré čáry!
     
    12:48
    Oskars Cibulskis zkusil překonat Svobodu ranou od modré čáry, kotouč ale místo v síti skončil jen v levém rohu.
     
    13:42
    Bedřich Köhler zastavil svou akci kousek za modrou lajnou a chtěl nahrát puk na střed Lukáši Vopelkovi, ten byl ale dobře hlídán Plzeňskými.
     
    14:21
    Jaroslav Dvořák se zjevil v blízkosti Miroslava Svobody, rychlou střelou z hrany brankoviště ale našel jen gólmanskou výstroj!
     
    14:34
    První přesilová hra utkání je tu. Zahrají si ji indiáni, neboť Patrik Miškář jde pykat za krosček.
     
    15:36
    Nejprve se Jakub Sedláček roztáhl v brankovišti a efektním zákrokem zabránil puku v cestě do odkryté části klece, poté ještě v podobné pozici pokryl dorážku Petra Straky!
     
    15:59
    Hradeckým se nyní povedlo dostat do středního pásma a pomalými nahrávkami šetří vteřinky.
     
    16:28
    Tahle útočná akce k žádné střele nepovede. Proč? Plzeňští se vystavili do ofsajdu.
     
    16:34
    Mountfield bruslí v plném počtu, oslabení dokázal přestát bez inkasování.
     
    16:45
    Denis Kindl napřáhl a tvrdě vystřelil z pravého kruhu, na puk si ale se svou výstrojí počíhal pozorný Jakub Sedláček. Po jeho zákroku následuje komerční přestávka.
     
    17:03
    Filip Pavlík vyhodil o mantinel puk ani ne moc rychle, ani ne moc pomalu. Domácí totiž stihli vystřídat, ale nepískal se icing.
     
    17:15
    Nové plzeňské síly naskočily na led a hned se hnaly do útoku, tam ale narazili jen na východočeského brankáře.
     
    17:41
    v krátkém časovém sledu teď museli oba brankáři řešit střely od modré. Miroslav Svoboda likvidoval pokus Martina Pláňka, Jakub Sedláček zase ránu Dominika Kubalíka.
     
    18:19
    Bedřich Köhler ztečoval nahrávku Michala Moravčíka až do hlediště mezi diváky, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    18:44
    Do palebné pozice se probíjel Petr Koukal, neměl ale dostatek prostoru a stability k tomu, aby se mu povedlo zakončit.
     
    19:28
    Indiáni se teď nemohou dostat z pásma a odolávají hradeckému tlaku! Jaroslav Bednář se kupříkladu dostal ke střele zprostřed modré čáry, která po ztečování skončila těsně vedle tyče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Hradec Králové – 8
    Plzeň – 10
     
    Hradci se první třetiny zatím příliš nevedou. S výjimkou zápasu v Litvínově totiž pokaždé obdržel v úvodní dvacetiminutovce branku, nejinak tomu bylo dnes. Zasloužil se o ni z dorážky Ryan Hollweg. Plzeň po vstřelení gólu ožila a jala se útočit, indiánské pokusy ale dokázal pochytat domácí brankář. Oba gólmani také měli i kousek štěstí, každému totiž jednou pomohla branková konstrukce. Do druhé třetiny, která začne přibližně v 18:49, půjdou s náskokem 1:0 Západočeši.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Střela Lukáše Pulpána neměla gólové parametry a skončila daleko od pravé tyče.
     
    20:56
    Za vlastní bránou operuje hradecká obranná dvojice, která přemýšlí, jak nejlépe rozehrát puk.
     
    21:09
    Nevymyslela to ale ideálně a hned ve středním pásmu se puk dostal na hůl indiánů.
     
    21:53
    Úvod třetiny zatím nenabídl nijak závratné tempo. Oba celky spíše bruslí středním pásmem a snaží se svého soka udržet před modrou čárou.
     
    22:15
    Michal Moravčík si vybruslil na střed modré čáry a zkusil své štěstí. Kotouč byl odkloněn mimo hráči stojícími v mezikruží.
     
    22:54
    Do rány Lukáše Pulpána klekl Jaroslav Dvořák, jenž schytal tvrdou ránu do brusle.
     
    23:30
    Mountfield chtěl nahodit do útočného pásma, místo toho ale jen poslal kotouč na zakázané uvolnění. Hra se tak stěhuje opět před Jakuba Sedláčka.
     
    23:48
    Jaroslav Dvořák pálil z vrcholu pravého kruhu zpoza obránce, na jeho střelu mířící mezi betony ale dobře viděl Miroslav Svoboda.
     
    24:46
    Oba celky poslaly na led nové síly, přičemž kotouč byl v držení Plzně. Ta ho také následně dovezla za modrou čáru a jeden z jejích hráčů vypálil. Sedláček však schoval černou pryž bezpečně ve výstroji.
     
    25:17
    I když se to většině publika nelíbí, Martin Pláněk putuje z důvodu podražení na trestnou lavici. Početní výhodu si tak zahraje Plzeň.
     
    25:39
    Nejprve sice domácí vyhodili, následná plzeňská akce ale už skončila střelou z levé strany. Jakub Sedláček byl u své tyče postaven správně.
     
    26:04
    Rána Milana Gulaše mířila do levé části východočeské svatyně, po zvláštním odrazu se ale kotouč odrazil jen nad branku.
     
    26:27
    Hradeckým se teď povedlo dostat puk přes všechny čáry až ke Svobodovi a Škodovka musí začít od znova.
     
    26:55
    A opět je kotouč u plzeňského gólmana, z přesilovky zbývá ještě několik vteřin.
     
    27:25
    Domácí jsou v plném počtu, také ve druhém oslabení v zápase neinkasovali.
     
    27:31
    A nyní si také vyzkouší hru s jedním mužem v poli navíc. Západočeský Nicholas Jones totiž zatáhl za brzdu v podobě hákování a už sedí na trestné lavici.
     
    27:35
    Blaž Gregorc mířil od modré čáry na delší vingl, neseřídil ale mířidla a přestřelil.
     
    27:46
    Další střela domácího celku se odrazila od bránících hokejek vysokopřes ochrannou síť až do publika.
     
    28:05
    Andris Džerinš vyčkával se střelou tak dlouho, až se před ním zavřela dálnice směřující k bráně. Puk tak skončil jen ve výstroji prvního bránícího hráče.
     
    28:22
    Petr Koukal podržel puk a po chvíli vystřelil z modré čáry, trefila ale jen plzeňské brusle. Od nich se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    28:39
    Richard Jarůšek se před bránou pokoušel tečovat spoluhráčovu střelu, neúspěšně.
     
    29:09
    Po pokusu Andrise Džerinše se kotouče ujali hosté a vyvezli ho do středního pásma.
     
    29:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Do konce početní výhody zbývalo pouhých pět vteřin, když ji Východočeši proměnili ve vyrovnávací branku! OSKARS CIBULSKIS se coby obránce ocitl až před brankou, kde se s ničím nepáral a poslal kotouč kolem bližší tyče do sítě – 1:1. Asistence: Jaroslav Bednář, Blaž Gregorc.
    29:26 Oskars CIBULSKIS - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    30:50
    Obě mužstva se v krátkém sledu prezentovala zajímavými šancemi, další útočné kombinace ale nyní budou pravděpodobně v plzeňské režii. Zdeněk Čáp je totiž vyloučen za podražení.
     
    31:03
    Hned zkraje oslabení se Hradeckým povedlo vyhodit kotouč přes všechny čáry.
     
    31:29
    Až nyní se indiáni usadili v útočné třetině a kombinovali. Výsledkem byla pumelice z levého kruhu v podání Milana Gulaše. Jakub Sedláček ale zasáhl včas.
     
    32:12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Také Škodovka využívá svou přesilovku a opět odskakuje do jednobrankového vedení! DOMINIK KUBALÍK vystřelil z levé strany, poté obkroužil bránu a znovu se chopil kotouče. U pravé tyčky se pak otočil směrem k hradecké svatyni a neomylně zacílil na bližší tyč – 1:2. Bez asistence.
    32:12 Dominik KUBALÍK - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    33:40
    Hradečtí nechtějí nechat soupeře v náskoku příliš dlouho, a tak se derou do útočného pásma. Richard Jarůšek vystřelil z levé strany, jeho pokus ale Svoboda viděl a pokryl.
     
    34:36
    Východočechů bylo v jeden okamžik na ledě příliš, čehož si všimli rozhodčí. Domácí střídačka obdržela trest za příliš mnoho hráčů na ledě a Plzeň tak má k dispozici další přesilovku.
     
    35:10
    Puk se ocitl na hokejkách hradeckých hráčů, kteří neváhali a uklidili ho do bezpečí.
     
    35:40
    Opět museli Západočeši pro kotouč až ke své bráně a začít útok znovu.
     
    36:04
    Petr Kadlec střílel zprostřed modré čáry, za záda Sedláčka se ale puk nepodíval.
     
    36:26
    Jakub Sedláček se včas přesunul k levé tyči a zastavil další plzeňský pokus. Z přesilovky zzbývá už jen devět vteřin.
     
    36:47
    Hradec je sice v plném počtu, indiáni ale vyvíjí v útočném pásmu velký tlak!
     
    37:19
    Nakonec ale Hradec se Sedláčkem střelecké pokusy ubránili a vyvezli puk pryč od vlastní branky.
     
    37:48
    Jenže je to opět Plzeň, kdo se dostává do útoku. Hostující mužstvo má nyní navrch a Východočeši se musí soustředit na pozornou obranu.
     
    38:24
    Richard Jarůšek teď ale posílal zpětnou nahrávku Bedřichu Köhlerovi, jemuž rána perfektně sedla. Tvrdá dělovka ale mířila o pár centimetrů mimo a rozezvučela jen zadní mantinel.
     
    38:46
    V rohu hradeckého pásma se strhla menší potyčka mezi východočeským Martinem Pláňkem a plzeňským Janem Schleissem. Oba aktéři vyfasovali 2+2 minuty za hrubost.
     
    39:18
    Pokračuje se v pěti na obou stranách, přičemž tempo hry udává v těchto chvílích Plzeň. Ta krouží hradeckým obranným pásmem a vyčkává na ideální střelecký okamžik.
     
    39:57
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočechům se ale povedlo osvobodit a nadělili svému soupeři gól do šatny, máme zase vyrovnáno! Lukáš Vopelka vybojoval v útočném pásmu puk a zpoza brankové čáry, spatřil najíždějícího si ROMANA KUKUMBERGA. Ten obdržel puk přesně na hůl a překvapil Svobodu povedenou ranou z první – 2:2. Asistence: Lukáš Vopelka.
    39:57 Roman KUKUMBERG - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 5 (13)
    Plzeň – 15 (25)
     
    To byla třetina! Nejprve Hradec dokázal využít početní výhodu a vyrovnat na 1:1, pár minut nato si ale Plzeň vzala svůj náskok zpět. Indiáni se dostali na koně a tlačili soupeře v obranném pásmu, napomohly jim k tomu i přesilové hry. Už už to vypadalo, že Západočeši si své vedení pohlídají, pak ale přišla chyba ve vlastním obranném pásmu. Tu využilo hradecké duo Vopelka – Kukumberg, které zajistilo, že do poslední třetiny se půjde za stavu 2:2.

    Třetí dvacetiminutovka začne přibližně v 19:46. Přinese rozuzlení, nebo uvidíme prodloužení?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Jako první se k puku dostal hradecký Blaž Gregorc, jeho bekhendová nahrávka ale skončila jen u soupeře.
     
    40:49
    Chvilku to Hradeckým zabralo, ale nakonec vybojovali v útočné třetině kotouč a vydali se do útoku.
     
    41:10
    Sérii pokusů obstarali Koukal, Jarůšek a Zigo, ve všech případech se ale vytáhl Miroslav Svoboda.
     
    41:47
    Východočeská aktivita vyústila v plzeňské vyloučení. Dvě minuty za držení protihráče si odpyká Lukáš Pulpán.
     
    42:25
    Západočeši se po domácích kombinacích osvobodili až k hradeckému brankáři.
     
    42:40
    Richard Jarůšek to udělal pěkně! Naznačil střelu, obkroužil bránu a jen kousek scházel k úspěšnému zakončení.
     
    43:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši využívají početní výhodu a poprvé v sezóně se v zápase dostávají do vedení! PETR KOUKAL dostal přesnou nahrávku na pravý kruh, nad ničím se nerozpakoval a vyslal nechytatelnou pumelici – 3:2. Asistence: Tomáš Zigo, Richard Jarůšek.
    43:01 Petr KOUKAL - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    43:27
    Mislav Rosandič se proti pravidlům provinil držením a dvouminutovou přesilovku tak bude hrát Plzeň.
     
    44:18
    Jeden ze západočeských útočníků si připravil tvrdou střelu z pravého kruhu, Jakub Sedláček ale vytáhl puk mimo svou lapačkou.
     
    45:09
    Po vhazování v neutrální zóně chtěli jít indiáni rychle do útoku, zastavilo je ale postavení v ofsajdu.
     
    45:23
    Dělovka Davida Skleničky sice nepostrádala razanci, proletěla ale jen nad břevnem.
     
    45:30
    Východočeši bruslí na ledě v pěti, početní výhoda Plzeňských tak branku nenabídla.
     
    45:53
    Miroslav Svoboda vyklouzal mimo své brankoviště, domácí útok ale odkryté brány nedokázal využít.
     
    46:07
    Po zákroku lapačkou v podání hostujícího gólmana přichází čas určený komerčním účelům.
     
    46:13
    Krátce po buly se černá pryž dostala na modrou čáru k Oskarsovi Cibulskisi, od nějž putovala na plzeňskou klec. Svoboda kotouč polapil lapačkou.
     
    46:35
    Další plzeňská přesilovka. Roman Kukumberg si u trestoměřičů odpyká dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    46:59
    Jiří Šimánek naskočil ze střídačky a hned se dostal do akce. Krátce za modrou čárou získal puk a poslal ho až do střední třetiny.
     
    47:48
    Více než před Sedláčkem se v této plzeňské přesilovce hraje na zbytku kluziště – Hradci se daří úspěšně bránit.
     
    48:23
    A Východočeši se v oslabení dokonce dostali i ke střele. Konkrétně to byl Lukáš Vopelka, kdo prověřil Svobodu z levé strany.
     
    48:39
    Roman Kukumberg už je na ledě, což znamená, že obě mužstva hrají v pěti.
     
    49:14
    Jiří Šimánek zabrzdil při útočné akci a nahrál puk k bráně na svého spoluhráče. Ten ale nedokázal zakončit přesně.
     
    50:06
    Východočeši teď motají soupeře v jeho obranné zóně a Plzeň má co dělat, aby Hradecké ubránila!
     
    50:23
    Z tlaku domácích vyústil plzeňský faul. Dopustil se ho Michal Moravčík, jenž už putuje za katr.
     
    50:46
    Jaroslav Bednář měl před sebou dostatek prostoru, než ale stihl vystřelit, přemístil se k pravé tyči Svoboda se svou lapačkou.
     
    51:21
    Západočeši se podruhé v krátkém časovém sledu osvobozují a domácí Mountfield tak musí začít znovu.
     
    52:08
    Lvi už jsou opět usazeni v útoku a do třech střeleckých pokusů z podobné pozice se dostal Andris Džerinš. Rána mu ale ani jednou stoprocentně nesedla.
     
    53:03
    Hosté už jsou kompletní a nechybělo moc k tomu, aby bylo vyrovnáno. Sedláček totiž pomáhal s rozehrávkou a jeho branka byla prázdná, včas se ovšem vrátila obrana.
     
    53:49
    Hraje se aktivně, šance jedna střídá další druhou. Rozhodně je na co se dívat!
     
    54:34
    Petr Koukal na sebe vzal střelu při dvojnásobném přečíslení, se svými betony ale uspěl Miroslav Svoboda!
     
    54:48
    Hradci se podruhé v utkání nepovedlo střídání a dostává trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Západočeši tak po komerční pauze zahájí svou další přesilovou hru.
     
    55:01
    U mantinelu získali domácí hokejisté kotouč a ihned ho poslali přes všechny čáry.
     
    55:41
    Rána Nicholase Jonese byla za letu tečovanám skončila ale jen nad bránou.
     
    55:50
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, skóre srovnáno. Začínáme od znova! A nutno říci, že plzeňská akce na jeden dotek byla více než pohledná. Milan Gulaš poslal zpoza brány puk na Davida Stacha, který ho okamžitě křížem posunul na DOMINIKA KUBALÍKA. Ten napřáhl pomalu až ke stropu haly a nádherně trefil místo u bližší tyče – 3:3. Asistence: David Stach, Milan Gulaš.
    55:50 Dominik KUBALÍK - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    56:51
    Hradec zřejmě nechce nechat zápas dospět do prodloužení. Stále se totiž dere do útočné třetiny a vymýšlí, jak překonat soupeřovu obranu.
     
    57:30
    Dvě a půl minuty zbývají do třetí sirény. Dočkáme se rozhodující branky?
     
    57:57
    Více času tráví hokejisté v pásmu před Miroslavem Svobodou, střeleckých pokusů je ale poskrovnu.
     
    58:31
    Stále je v držení kotouče Hradec, byl ale nucen zacouvat až ke svému gólmanovi.
     
    59:04
    Teď se sice Západočeši dostali k puku, rozehráli ale jen na icing.
     
    59:08
    Na ránu Martina Pláňka Svoboda dobře viděl, a tak mu nedělalo větší problémy zakročit levým betonem.
     
    59:46
    14 vteřin, Plzeň u puku. Dočkáme se gólové šance?
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Nedočkáme, siréna totiž oznámila konec základní hrací doby! Hradec ve třetí třetině dokonal obrat a ještě pět minut před koncem periody vedl 3:2 Plzni se ale povedlo pohlednou akcí v přesilovce vyrovnat. Zápas tak bude po krátké pauze pokračovat pětiminutovým prodloužením tři na tři. Mountfield sice ještě nemá jistu první sezónní výhru, první bod ale na jeho kontě zcela jistě přistane. Oproti tomu Plzeň se bude rvát o třetí výhru.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 11 (24)
    Plzeň – 5 (30)
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:05
    Úvodní buly ovládli Hradečtí, kterým se ale nepovedlo jít hned do útoku, a tak museli zacouvat.
     
    60:33
    Stále jsou v držení puku Východočeši, stále se ale nedostali ke střele. Na ledě už jsou druhé útočné trojice.
     
    61:08
    Střelu Milana Gulaše odrazil Sedláček betony do vzduchu a kotouč jen tak tak přeplachtil horní tyč!
     
    61:50
    Bedřich Köhler využil své postavy a ubránil za brankou hostů kotouč. Následně se přesunul do brankoviště, kde neúspěšně tečoval nahození od levého mantinelu.
     
    62:38
    Trojice indiánů se nedohodla na rozehrávce a puk doputoval na zakázané uvolnění.
     
    62:48
    Petr Koukal udělal v útočném pásmu oblouk a pak skončil zakončit na bližší tyč, tam byl ale přilepen Svoboda.
     
    63:29
    A na druhé straně si úspěšný zákrok proti střele a následné dorážce připsal Jakub Sedláček.
     
    63:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je konec! Východočeši střílí branku a získávají první výhru v sezóně! Střeleckou úlohu vzal na sebe ANDRIS DŽERINŠ, který se protáhl kolem levého mantinelu před bránícího hráče, sebral kotouč a rychlou švihovkou ukončil dnešní klání – 4:3p. Asistence: Richard Jarůšek, Blaž Gregorc.
    63:29 Andris DŽERINŠ - 4:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    Konec zápasu.
     
    Vyrovnaný a napínavý duel dospěl ke svému konci. Plzeň se v něm dvakrát dostala do jednobrankového vedení, Hradec ale pokaždé dokázal srovnat krok. Následně se aktivní domácí dostali do vedení, to jim ale před třetí sirénou v přesilovce sebrali Západočeši. A tak utkání dospělo až do prodloužení, v němž o hradeckém vítězství rozhodl Andris Džerinš.
     
    Střely na branku v prodloužení (celkem):

    Hradec Králové – 4 (28)
    Plzeň – 2 (32)
     
    Nejlepšími hráči dnešního zápasu byli zvoleni Dominik Kubalík (Plzeň) a Petr Koukal (Hradec).
     
    S pohledem na domácí mužstvo, které si užívá děkovačku se svými fanoušky, se s vámi dnes loučím. Přeji příjemný zbytek dne a u dalších hokejových online přenosů se těším na shledanou! (20:35:34)
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 30. Cibulskis (Jaroslav Bednář, Gregorc), 40. Kukumberg (Vopelka), 44. Koukal (Zigo, Jarůšek), 64. Džerinš (Jarůšek, Gregorc) – 7. Hollweg (D. Sklenička, Preisinger), 33. D. Kubalík, 56. D. Kubalík (Stach, Gulaš)


    Mountfield HK: J. Sedláček (J. Pavelka) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandić – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Šimánek – Jarůšek, Koukal (A), Zigo – Köhler (A), Kukumberg, Vopelka – J. Dvořák, Miškář, Čáp.
    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – P. Kadlec (C), Pulpán, Čerešňák, D. Sklenička, Jones, Moravčík, Kvasnička – Gulaš (A), Mertl, Schleiss – Straka, Stach, D. Kubalík – Kratěna, Kracík, Kindl – Hollweg (A), Preisinger, Kodýtek.

    Rozhodčí: Bejček, Pešina – Ondráček, Špůr

    Diváci: 4409
    thejrc.org