Plzeň – Bohemians 1905 2:1 (kon.) | Jablonec – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Ostrava – Zlín 2:2 (kon.)
Jihlava – Olomouc 0:1 (kon.) | Slavia – Brno 2:0 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
2:2 (1:2)
FC Zlín
Neděle 01.10.2017, 17:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • HET liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    FC Baník Ostrava

    Po dobrém vstupu do sezóny, kdy si Baník přivezl 3 body z Brna a následně remizoval s obhájcem titulu Slavií, přišel útlum. Ostrava totiž od prvního kola čeká na ligovou výhru a po osmi zápasech se krčí na 15. místě se 6 body.
    Navíc její obrana je vůbec nejhorší v celé lize. V dosavadním průběhu inkasovala 18 branek a trenér Radim Kučera i jeho svěřenci tak mají rozhodně co zlepšovat.
    Na vlastním stadionu sice Baník ještě neprohrál, ale také nepoznal, co znamená radost z výhry. Po třech remízách mu patří až 15. pozice v tabulce domácích týmů HET ligy.
    Přestože ji v dnešním duelu bude chybět zraněný Tomáš Mičola, mohla by Ostravu nastartovat pohárová výhra 6:0 na půdě Valašského Meziříčí.

    Posledních pět ligových utkání

    24.9.2017 Jihlava – Baník 2:1
    15.9.2017 Dukla Praha – Baník 2:0
    9.9.2017 Baník – Jablonec 2:2
    27.8.2017 Plzeň – Baník 3:0
    19.8.2017 Baník – Teplice 3:3

    Nejlepší střelci

    Robert Hrubý 3
    Milan Baroš 2
     
    FC Fastav Zlín

    Zlín je na tom o něco lépe než jeho dnešní protivník. S 10 body, které získal v 8 střetnutích sídlí na 9. příčce HET ligy s bilancí tří výher, jedné remízy a čtyř porážek.
    Fastav má ovšem problém se střílením branek. V uplynulé části ročníku jich nastřádal pouze sedm a s touto statistikou se řadí k nejhorším celkům celé soutěže.
    Navíc stále čeká na první letošní body z trávníku soupeře. Ve čtyřech duelech dokonce vstřelil jen jeden gól, což je velmi mizerný počin. Po zásluze mu tedy náleží 14. místo v tabulce venkovních týmů.
    Chuť si nespravili ani v Evropské lize, kde dostali tvrdou lekci od Lokomotivu Moskva. Za 17 minut tam prohrávali již 3:0, když se hattrickem blýskl Manuel Fernandés. Stejným výsledkem i zápas skončil a Zlín se tak musel vracet domů s prázdnou.

    Posledních pět ligových utkání

    23.9.2017 Zlín – Slavia 1:1
    18.9.2017 Plzeň – Zlín 2:1
    9.9.2017 Zlín – Teplice 2:0
    27.8.2017 Jablonec – Zlín 2:0
    19.8.2017 Zlín – Karviná 1:0

    Nejlepší střelci

    Mirzad Mehanović 2
    Ekpai Ubong Moses 2
     
    Poslední dvě vzájemná utkání

    15.7.2016 Zlín – Baník 1:1
    20.2.2016 Baník – Zlín 3:0

     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Vašek – P. Breda, Pokorný, Šindelář, Sus – Stáňa, R. Hrubý, Hlinka, de Azevedo – J. Šašinka, Baroš (C).
    Náhradníci: Šustr – Granečný, Hykel, Panić, Azackij, O. Šašinka, Poznar.

    FC Fastav Zlín: S. Dostál – Kopečný, Janíček (C), Gajič, Holzer – Ekpai, Hnaníček, Jiráček, Džafić – Mehanović – Beauguel.
    Náhradníci: Zlámal – Hronek, Podio, Bartošák, Bačo, Železník, V. Vukadinovič.

    Rozhodčí: Marek – Kubr, Vlasjuk.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí Emanuel Marek se svými asistenty právě přivádí na hrací plochu aktéry dnešního duelu. Tuto podívanou navíc doprovází hlasitý zpěv hymny Baníku Ostrava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Petr Breda se pokusil založit útočnou akci Baníku, ale přihrál nepřesně. V rozehrávce však chybovali i hosté a bude z toho první roh pro Ostravu.
     
    2
    Ten si hosté vzápětí zopakovali a hned z toho byla první šance zápasu! Martin Šindelář si naběhl velmi pěkně na přední tyč a svou prudkou ránu poslal těsně nad břevno hostující brány.
    2. Po rohovém kopu ve velké šanci mířil těsně nad Šindelář
     
    3
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak to je start jako z těch nejhorších nočních můr! Z první akce se totiž Zlín ujímá vedení. Povedená akce, při níž šel míč z pravé strany přes Mehanoviće až na tu levou, kde si jej navedl do šestnáctky ADNAN DŽAFIĆ, jenž technickou střelou na zadní tyč překonává Petra Vaška.
    3. Adnan DŽAFIĆ - 0:1
     
    4
    Jakub Šašinka měl k míči přeci jen dál než brankář Dostál. Hostující gólman míč v pohodě sebral do svých rukavic.
     
    5
    Hosté rozehrávali přímý volný kop téměř z poloviny hřiště. Po centru šel míč nejspíše od ostravského hráče do zámezí, ale pomezní sudí ukazuje na odkop od bránu k velkému údivu zlínských fotbalistů.
     
    6
    Po faulu na exbaníkovce Daniela Holzera rozehrávali hosté přímý kop z levé strany. Na krásný centr si mezi penaltou a malým vápnem naskočil Zoran Gajič a brankář Vašek musel předvést vynikající reflexivní zákrok, kterým dostal míč nad břevno.
    6. Nebezpečná hlavička Gajiče prověřila pozornost Vaška
     
    7
    Z něj se sice dostal ke střele Ekpai. Celé situaci však předcházel útočný faul zlínských a Baník tak bude moci v poklidu rozehrát.
     
    8
    Beauguel se nedostal přes dobře bránícího Petra Bredu, který vybojoval pro své barvy autové vhazování.
     
    9
    Bronislav Stáňa vyslal velmi nepřesný centr z pravé strany. Míč proletěl napříč pokutovým územím a ani de Azevedo na zadní tyči na něj nemohl dosáhnout. Následuje odkop od zlínské brány.
     
    10
    Ostrava nyní kombinuje na své polovině. Zlínští hráči ji nikterak nenapadají a čekají na půlce hřiště v organizovaném obranném bloku.
     
    11
    Až nyní se Baník prosadil po pravé straně, ale centr do šestnáctky odvratil na roh jeden ze zlínských zadáků.
     
    12
    Ani z této standardní situace Baník nebyl úspěšný. Hosté se poměrně bez problémů ubránili a dostali míč daleko od své brány.
     
    12
    Velký důraz předvedl Jakub Šašinka, jenž ve velmi ostrém souboji vybojoval rohový kop pro svůj celek.
     
    13
    Centr de Azeveda byl sice odvrácen, ale domácí ještě míč vrátili do velkého vápna. Milan Baroš, byť dělal, co mohl, tak už se k míči přes bránícího soupeře nedostal. Dostál už si tedy chystá míč k odkopu.
     
    14
    Výborný obranný skluz musel před Stáňou vytáhnout zlínský stoper. Kdyby tak neučinil, tak by krajní hráč Baníku upaloval sám na bránu. Tak z toho bude jen aut pro Ostravu.
     
    15
    Další pohledná střela Ostravy nekončí brankou! K odraženému míči se po centru z pravé dostal Martin Sus, jehož tečovaná rána prosvištěla těsně vedle brány.
     
    16
    Velké štěstí pro hostující celek! Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Petr Breda. Ten však svou hlavičkou trefil jen břevno zlínské brány. Touto situací a publikum dostává do varu.
    16. Petr Breda po rohovém kopu trefuje pouze břevno
     
    16
    A znovu šance pro Baník! Robert Hrubý se dostal na dvaceti metrech k míči a nádhernou střelou prověřil Dostálovu pozornost. Zlínský gólman jeho pokus vytáhl nad svou bránu.
     
    17
    A do třetice šance pro Ostravu! Jakub Pokorný si naskočil na další centr od rohového praporku a poslal velmi nebezpečnou hlavičku od první tyče směrem na bránu Zlína. Bohužel pro Ostravu jen do míst, kde stál hostující gólman Dostál.
     
    18
    A rušno bylo také na druhé straně! Zoran Gajič si našel míč ve vzduchu po parádním centru ze standardní situace a před vybíhajícím brankářem Vaškem dokázal míč poslat na břevno baníkovské brány.
    18. Další obrovská šance Gajiče, jehož hlavičku zastavilo břevno
     
    19
    Vybíhající Petr Vašek však zboural dvojici hráčů před sebou, kteří chvíli zůstali ležet na hrací ploše, ale za moment se již zvedli a pokračují ve hře.
     
    21
    Zlín právě vstřelil branku!
    Po neproměněných šancích Ostravy přichází ledová sprcha pro celý Baník! MIRZAD MEHANOVIĆ se vyhnul ofsajdové pasti po vynikající přihrávce Daniela Holzera a z levé strany postupoval sám na Vaška. Hostující hráč poté krásnou šajtlí na zadní tyč zvyšuje vedení svého celku na 2:0.
    21. Mirzad MEHANOVIĆ - 0:2
     
    22
    Baník měl k dispozici další zajímavou standardku. De Azevedo hledal na zadní tyči Šindeláře, který sice dostal míč před bránu, ale zakončujícímu spoluhráči se jeho nůžky příliš nepovedly a Dostál následně skryl míč ve svých rukavicích.
     
    24
    Šašinka sice prodloužil míč za sebe, ale ten dopadl jen na kopačky hostujících zadáků, kteří rozehrávají další útočnou akci.
     
    25
    Mirzad Mehanović už už postupoval znovu sám na Petra Vaška. Tentokrát má však pomezní sudí praporek nahoře a je tedy odmáván a následně i odpískán ofsajd.
     
    26
    Marek Hlinka vyhrál hlavičkový souboj s Beauguelem. Následně se míč dostal k de Azevedovi, který udržel míč pro Ostravu na útočné polovině a on i jeho spoluhráči se tedy mohou pokusit snížit.
     
    27
    Petr Breda nyní sklidil potlesk za svou ránu, která však nesměřovala mezi tři tyče. Domácí obránce to zkusil z dobrých dvaceti metrů, ale balon skončil vysoko nad.
     
    28
    V ofsajdu se ocitli také domácí fotbalisté. Tato situace neunikla ani druhému pomeznímu sudímu, jenž vše signalizoval svému kolegovi.
     
    29
    Breda dokázal odcentrovat přes svého strážce na pravé straně, ale jeho přihrávka mířila přesně do míst, kde si pro míč došel Stanislav Dostál.
     
    30
    Šindelář v souboji s Beauguelem prodloužil míč za sebe, čímž trochu zavařil svým kolegům. Ti však situaci zvládli a míč odkopli do bezpečí.
     
    31
    Martin Sus byl důrazně odstaven Ekpaiem a míč nakonec doputoval až do zámezí. Dostál bude po střídání Baníku odkopávat od své brány.
     
    32
    Radim Kučera se odhodlal k poměrně brzkému střídání. Petr Breda je nahrazen Denisem Granečným. Zatím není jasné, zda se jednalo o zranění krajní beka Ostravy nebo se pouze kouči nepozdával jeho výkon.
     
    33
    Milan Baroš signalizoval, že jeden z hostů zahrál zhruba na dvaceti metrech rukou. Emanuel Marek byl stejného názoru, a tak je z toho velmi nadějný přímý volný kop pro Ostravu.
     
    34
    Tak to se Ostravě příliš nepovedlo. De Azevedo jen posunul míč k Marku Hlinkovi, který se s tím nejspíš moc nepočítal a jeho střelu stačili zablokovat hráči vybíhající ze zdi.
     
    35
    Nový hráč na hřišti Denis Granečný musel vzápětí hasit rychlý brejk, který vznikl po rohu Ostravy. Krajní bek domácích zatáhl za záchranou brzdu, když se proti němu řítili dva hráči hostů.
     
    36
    Baroš šikovně prodloužil míč za sebe, kde byl připravený de Azevedo. Blíž však k míči v rychlostním souboji měl Stanislav Dostál, který odkopl míč do autu.
     
    38
    Baník právě vstřelil branku!
    Tribuny Městského stadionu bouří a Ostrava snižuje na 1:2! DYJAN CARLOS DE AZEVEDO se postavil k přímému volnému kopu z levé strany a krásným centrem hledal své spoluhráče před bránou. Tam však na jeho nabídku nikdo nedosáhl a míč tak doputoval až za brankovou čáru.
    38. Dyjan Carlos DE AZEVEDO - 1:2
     
    40
    To byla lahůdka pro Petra Vaška. Ten si počkal až mu míč od rohového praporku doletí do rukavic. Následně se pokusil vyslat do brejku de Azeveda. Ten ale prohrál souboj se svým soupeřem a bude z toho jen odkop od brány Zlína.
     
    41
    Jakub Šašinka byl na polovině hřiště faulovaný. Baník již přímý kop rozehrál nakrátko a kombinuje na polovině soupeře.
     
    42
    Velmi zajímavá situace vznikla na straně Baníku. Jakub Šašinka uháněl sám na bránu, udělal kličku gólmanovi, ale poté trefil jen břevno prázdné brány. Vzrušení však bylo zbytečné, protože sudí již předtím odmával a odpískal ofsajd.
     
    42
    Jakub Šašinka navíc za své zakončení po hvizdu sudího vidí žlutou kartu.
     
    44
    Beauguel se pokusil vyslat do sóla Mehanoviće, ale ten měl k míči přeci jen dál než domácí hráči. Pokorný se Šindelářem situaci zvládli a Baník tak může znovu útočit.
     
    45
    Centr de Azeveda doletěl až na zadní tyč k Martinu Susovi, jenž se snažil ještě míč vrátit do ohně, ale hostující obrana si s jeho přihrávkou poradila na výbornou.
     
    45
    Emanuel Marek nastavuje v prvním poločase 1 minutu.
     
    45+1
    Veliká škoda pro Ostravu. Jakub Šašinka mohl postupovat sám na bránu, ale s míčem se příliš nepohodl a na poslední chvíli si ho sám ukopl. Dostál jej pak ukryl do svých rukavic.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi úvodních pětačtyřicet minut. Hned v úvodu neproměnil svou šanci Martin Šindelář a Baník byl za to potrestán. Ve 2. minutě totiž zakončil povedenou akci Zlína střelou na zadní tyč Adnan Džafić, což byla pro Ostravu studená sprcha.Ta si však v rozmezí tří minut po čtvrthodině hry vypracovala tři gólové šance, ale ani jednu z nich neproměnila. Vzápětí také hostující Gajič trefil jen břevno, a tak nebylo o vzrušení nouze. Na další branku si ovšem muselo publikum počkat do 21. minuty. Mirzad Mehanović zakončil své sólo parádní šajtlí na zadní tyč a bylo to již 2:0 pro Fastav. Ostrava ovšem nesložila zbraně a odpověděla ve 38. minutě. Dyjan Carlos de Azevedo nabízel centr z levé strany pro své kolegy. Ti však míč nezasáhli a svým pohybem navíc zmátli Stanislava Dostála, který vůbec nereagoval. Míč z Azevedových kopaček tak skončil až za brankovou čarou. Zlín tedy vede po 45 minutách 2:1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned v úvodu se znovu pokusili zahrozit hosté. Na zadní tyči uklízel míč na rohový kop Denis Granečný.
     
    47
    Tomu se však Baník ubránil, ale situace pokračoval. Následný centr z levé strany doletěl až na zadní tyč, kde se jej do ohně snažil vrátit jeden ze zlínských. To se mu však nepovedlo a u míče je zase Baník.
     
    48
    Baník si v prostoru u střídaček pomohl faulem a Zlín bude rozehrávat přímý kop. Veškeré dění se již stěhuje k šestnáctce Baníku.
     
    49
    Emanuel Marek ukazuje, že míč při centr Mehanoviće už přešel brankovou čáru, takže z následného zákroku Petra Vaška rohový kop nebude.
     
    51
    Milan Baroš se snažil vymodlit faul, ale pomezní sudí byl u celé situace velmi blízko a shledal, že se o nedovolený zákrok nejednalo. Míč následně doputoval do zámezí a Stanislav Dostál bude odkopávat od své brány.
     
    52
    Josef Hnaníček velmi pomalým krokem opouští hřiště. Na jeho místo nastupuje Petr Hronek.
     
    53
    Tak to byla megašance Ostravy! Milan Baroš to udělal náramně, když míč podržel a v pravou chvíli poslal do brejku Bronislava Stáňu. Ten z pravé strany upaloval do šestnáctky, kde míč naservíroval pod sebe na malé vápno, odkud Jakub Šašinka trestuhodně selhal. Místo téměř prázdné brány totiž trefil zlínského hráče stojícího těsně před brankovou čárou, který jeho pokus zastavil a míč následně odkopl pryč.
     
    54
    Stáňa i celá lavička Baníku nyní reklamovali ruku. Emanuel Marek ji zřejmě nepostřehl, a tak se přerušení hry nekoná.
     
    56
    Milan Baroš upadl v sólu přes Dostála a sudí Marek ukazuje na pokutový kop!
     
    56
    Stanislav Dostál navíc dostává žlutou kartu, za kterou může být velmi rád.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Zoran Gajič (FC Fastav Zlín).
     
    57
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostrava srovnává skóre zápasu a stadion je na nohou! Sám postižený MILAN BAROŠ se postavil k exekuci pokutového kopu a zachoval se jako zkušený střelec. Nařízenou penaltu bezpečně proměňuje a domácí publikum žene Baník za další vstřelenou brankou.
    57. Milan BAROŠ - 2:2
     
    59
    Jakub Pokorný se nikterak nerozpakoval raději míč uklidil bezpečně do autu. Zlín poté situaci rozehrál, ale následná střela se mu hrubě nepovedla. Ta úplně minula cíl a budou to domácí, kdo má k dispozici autové vhazování.
     
    60
    Výborně to udělal nyní Mehanović, který nádhernou kolmicí za Granečného vyslal do sóla Ekpaie. Ten si na poslední chvíli míč předkopl a poté ve skluzu již nedokázal přesně zakončit. Vybíhající gólman Vašek ovšem tvrdě narazil do Ekpaie a oba hráči zůstávají ležet na trávníku.
    60. Mehanovič ukázkově uvolnil do šance Ekpaie
     
    61
    Dnešní utkání sleduje 6 373 diváků.
     
    62
    Ekpai ještě za své zajetí do domácího brankáře dostává žlutou kartu.
     
    63
    Vypadá to, že oba hráči budou pokračovat ve hře po krátkém ošetření. Míč tedy uvede do hry sám Petr Vašek.
     
    64
    Jakub Šašinka se ocitl za obranou soupeře, ale poté trochu nepochopitelně zpomalil, čímž dal čas zadákům, aby se vrátili a uklidili míč na roh.
     
    65
    Ekpaiův centr z pravé strany odvrátil Baník hned na přední tyči. Hosté ovšem budou vhazovat.
     
    66
    Dlouhý aut Hronka odhlavičkoval Marek Hlinka. Hosté však zůstávají u míče a mají k dispozici další aut.
     
    67
    Zlín bude zahrávat téměř z poloviny standardní situaci. Nebezpečí pro Ostravu v čele s Petrem Vaškem.
     
    68
    Domácí však situaci zvládli a mohli následně zahrozit z brejku. Výborně však zasáhl jeden z hráčů Zlína, který svou hlavičku poslal přesně ke svému brankáři.
     
    69
    Baník se po další velké šanci znovu zlobí na pomezního sudího, ale není mu to nic platné! Milan Baroš výborně podržel míč v pokutovém území a poté jej předložil přesně do běhu Martinu Susovi, jenž tvrdou ránu namířil jen do boční sítě. Dle domácích došlo k teči, ale Dostál už si chystá míč k odkopu.
     
    70
    Hrubý se Stáňou se nedostali ze složité situace na polovině hřiště a Zlín tak získal míč pro sebe. Následnou střelou ovšem Vaška ohrozit v žádném případě nemohl.
     
    71
    Další povedená kombinace Ostravy! Martin Sus si počkal na náběh de Azeveda, kterému poté pěkným dloubáčkem poslal míč. Ten z pravé strany nacentroval na hlavu Milana Baroše, který v mírném záklonu hlavičkuje nad bránu Fastavu.
     
    72
    De Azevedo opět v akci. Tentokrát po přímém kopu posadil svou přihrávku na hlavu Jakuba Pokorného, jenž míč pouze lízl do míst, kde stál Stanislav Dostál, jenž si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    74
    Jakub Šašinka má pro dnešek padla. Na hřiště nastupuje bývalý hráč Zlína Tomáš Poznar.
     
    75
    A Tomáš Poznar se mohl hned uvést gólem! Střídající hráč Ostravy po krásné přihrávce postupoval sám na Dostála. Hosté se však stačili vrátit a jeho střelu srazit na rohový kop.
    75. Poznar si naběhl za obranu, jeho střelu obrana zblokovala
     
    76
    De Azevedo ani po opakovaném rohu nenašel nikoho ze svých spoluhráčů a hosté se v pohodě ubránili. Na hřišti ovšem zůstal ležet Tomáš Janíček, ke kterému už spěchá lékař Zlína.
     
    77
    Hostující kapitán bude v pořádku a za hlasitého pískotu opouští hrací plochu kvůli ošetření.
     
    77
    Následně se však vrací zpět a bude pokračovat ve hře. Fastav nyní ale bude střídat.
     
    77
    Mirzad Mehanović je druhým zlínským hráčem, který střídá. Nahrazuje ho další legionář v řadách Fastavu Vukadin Vukadinović.
     
    79
    Beauguel si doslova vymodlil faul na pětadvaceti metrech. Velmi nadějná pozice pro Fastav, jehož hráči se už stěhuje do šestnáctky soupeře.
     
    80
    Adnan Džafić byl tím, kdo zakončoval. Hostující hráč sice dokázal překopnout zeď, ale míč poté minul levou tyč Vaškovy brány.
     
    81
    Nadýchaný bochánek poslal do malého vápna Adnan Džafić. Tam dobře zakročila obrana domácích, která zahrála na rohový kop.
     
    82
    A znovu to byl Džafić, kdo se pokusil dostat míč před bránu. Bude z toho však jen další rohový kop pro Zlín.
     
    82
    Po odraženém míči se ke střele dostal Ekpai. Vašek situaci jen kontroloval a nechal míč doputovat do zámezí.
     
    83
    Granečný nyní cpal další centr do malého vápna. Před Poznarem však dobře zasáhli hosté a Stanislav Dostál poté vyskočil nejvýše a míč stáhl do svých rukavic.
     
    84
    Bronislav Stáňa je stažen ze hry Radimem Kučerou. Ten jako svou poslední zbraň vysílá do utkání Ondřeje Šašinku.
     
    85
    Poznar výborně zapracoval a získal již zdánlivě ztracený míč. Následně se mu však nepodařilo přihrát Barošovi, a tak z akce Baníku nic nebylo.
     
    86
    Ubong Mosses Ekpai jde předčasně ze hřiště. Na jeho místo přichází Ondřej Bačo.
     
    87
    Skvěle to udělal Granečný, který vyslal pěknou přihrávku na de Azeveda, jenž zamíchal hlavu soupeřům a po jeho sražené střele se bude kopat rohový kop.
     
    88
    Ostrava ani tuto standardní situaci neproměnila, ale přesto zůstala u míče. Ne však na dlouho. Po souboji v pokutovém území uchránili míč v cestě do zámezí hostující hráči a následuje odkop od brány Zlína.
     
    89
    Většina hráčů se stěhuje k šestnáctce Zlína. De Azevedo bude zahrávat přímý kop téměř z poloviny hřiště.
     
    90
    Tomu se to ovšem hrubě nepovedlo. Při pokusu o signál a rozehrávku nakrátko přihrál velmi nepřesně a míč doputoval až do autu.
     
    90
    Emanuel Marek nastavuje 3 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+1
    Milan Baroš se v hlavičkovém souboji srazil s jedním z hostů. Sudí píská k nelibosti domácích tribun faul ostravského kapitána.
     
    90+2
    Zdánlivě nepovedený centr dopadl na hlavu Tomáš Poznara, který vybojoval roh pro Ostravu.
     
    90+3
    De Azevedovi se však centr nepovedl a na první tyči ho v pohodě odvrátili hostující hráči. Vypadá to, že utkání skončí remízou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Právě skončilo utkání mezi týmy FC Baník Ostrava a FC Fastav Zlín. Domácí ihned od 3. minuty prohrávali poté, co se pěknou střelou na zadní tyč prosadil Adnan Džafić. Po neproměněných šancích to s Baníkem vypadalo ještě hůř v 21. minutě, kdy po přihrávce Holzera zvyšoval na 2:0 Mirzad Mehanović. Ještě do poločasu však bylo sníženo. Kontaktní branku dokázal vstřelit Dyjan Carlos de Azevedo, jenž dal domácích naději.
    Ve druhém poločase se Ostrava snažila o vyrovnání a to se jí také podařilo. Milan Baroš byl při svém průniku faulován hostujícím gólmanem Dostálem a kopala se penalta. Tu domácí kapitán v pohodě proměnil a ostravské publikum bylo v euforii. Ostrava poté už neproměnila žádnou ze svých šancí, a tak i ve svém čtvrtém utkání před vlastními fanoušky jen remizovala. Tentokrát 2:2.
     
    Statistiky utkání
     
    Statistiky utkání

    Držení míče 62% : 38%
    Střely na branku 6:3
    Střely mimo 12:3
    Rohy 12:4
    Fauly 11:13
    Zásahy brankářů 2:4
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký večer a u dalších on-line přenosů na počtenou. (19:02:41)

    Radomír Fukala

    Branky: 38. de Azevedo, 57. Baroš (pen.) – 3. Džafić (Mehanović), 21. Mehanović (Holzer)

    Karty:   35. Granečný (OVA), 42. J. Šašinka (OVA) – 56. S. Dostál (ZLN), 57. Gajič (ZLN), 62. Ekpai (ZLN)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 12:3. Rohy: 10:4. Fauly: 11:13.
    FC Baník Ostrava: Vašek – P. Breda (32. Granečný), Pokorný, Šindelář, Sus – Stáňa (84. O. Šašinka), R. Hrubý, Hlinka, de Azevedo – J. Šašinka (74. Poznar), Baroš (C).
    Náhradníci: Šustr – Granečný, Hykel, Panić, Azackij, O. Šašinka, Poznar.

    FC Zlín: S. Dostál – Kopečný, Janíček (C), Gajič, Holzer – Ekpai (86. Bačo), Hnaníček (52. Hronek), Jiráček, Džafić – Mehanović (77. V. Vukadinovič) – Beauguel.
    Náhradníci: Zlámal – Hronek, Podio, Bartošák, Bačo, Železník, V. Vukadinovič.

    Rozhodčí: Marek – Kubr, Vlasjuk

    Diváci: 6 373
    ocianews.com