Zlínsko – Petřkovice 2:1 (kon.) | Prostějov – Hodonín 1:0 (kon.) | Hlučín – Vyškov 4:0 (kon.)
HFK Olomouc – Kroměříž 1:2 (kon.) | Rýmařov – Val. Meziříčí 2:4 (kon.) | Hulín – Uh. Brod 2:0 (kon.)
konec
1. HFK Olomouc
1:2 (0:2)
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Sobota 07.10.2017, 15:00 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice, ul. Staškova. Kapacita: 2.900 míst. • Moravskoslezská fotbalová liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne, třetí nejvyšší fotbalová soutěž v tuzemsku MSFl pokračuje i během reprezentační přestávky svým našlapaným programem. Jedním z šestice sobotních utkání 10. kola je i duel mezi HFK Olomouc a Kroměříží. Utkání startuje v 15:00!
     
    1. HFK Olomouc
    Holice se v létě nadechovala k renesanci staré slávy. Klub, který kdysi sahal po postupu do Gambrinus ligy, se poslední tři sezóny potácel u dna MSFL. Letní příprava i první zápasy sezóny pod vedením zkušeného kouče Romana Sedláčka naznačovali, že v olomoucké městské části se může zrodit něco jedinečného. HFK navíc v MOL Cupu vyřadilo druholigový Frýdek-Místek a v médiích často zmiňovaném zápase i Zbrojovku Brnu, čímž se velmi zasloužil o rozkymácení trenérské židle Svatopluka Habance. Právě po tomto vyřazení prvoligového mančaftu ovšem přišel do holického areálu splín.

    Sedmkrát v řadě prohra! Ne, tohle se opravdu nečekalo. Sám kouč, jinak hráčská legenda olomoucké Sigmy, nemohl tohle tsunami neúspěchu zastavit. Samotný hřebíček do rakve jeho působení v klubu přišel v rozmezí dvou záříjových dnů. Vysoká porážka 1:8 s Hradcem Králové byla jen předzvěstí ještě většího debaklu s Líšní. O co víc, vše se událo na domácím hřišti. Sedláček chování hráčů na hřišti nerozuměl, i proto raději požádal o ukončení angažmá. Zachráncem Holice se tak stal Leoš Kalvoda, jeden z dalších patriotů Sigmy. Bývalý trenér Znojma nebo Žiliny v klubu působil už mezi roky 2004-2007, naposledy pak trénoval ve Frýdku-Místku, se kterým jen tak tak neskončil právě v MSFL. I přes udržení druholigové příslušnosti na východě Moravy nakonec skončil.

    Kalvodu čeká velmi těžké angažmá, i přes dvě posily Aleše Starého z Otrkovic a vyškovského Milorada Dabiče totiž Holickým schází výraznější osa týmu, i přesto ovšem mantra zkušeného kouče zapůsobila. Minulý víkend HFK přerušil sedmizápasovou sérii proher v Hulíně, kde zvítězil 3:2. Na momentálně lepší než 14. příčku to ovšem stále nestačí. Nejlepším střelcem kabiny zůstává i nadále Martin Krejčí s pěti brankami.
     
    SK HS Kroměříž
    Kroměříž byla na začátku sezóny ve fantastické formě. Úvodní čtyři kola nepoznala přemožitele, postupovala dále i v MOL Cupu. Její výherní sérii sice zastavila prohra ve Vyškově, následně ale přišly ještě další dvě výhry. Na svěřence kouče Davida Klimka přišla krize až po 3. kole pohárového duelu s Karvinou. Podobně jako u HFK se právě po střetnutí s prvoligovým soupeřem, konkrétně s Karvinou, začalo dít s mančaftem něco neočekávaného. Hráči Hanácké Slavie totiž prohráli jak s nováčkem z Hodonína, tak i v Líšni. Z prvních příček je tak rázem až čtvrtá pozice, což není pro kvalitu Kroměříže zrovna ideální pozice. Nabyté sebevědomí totiž v těchto chvílích není kdovíjak velké. Nejlepším střelcem Hanáků je momentálně muž, jenž vládne i celé produktivitě MSFL. Jan Silný se kvůli neúspěchu na zkoušce ve Skalici vrátil zpátky na Moravu, kde už se v devíti zápasech stačil trefit jedenáctkrát. Klub z Kroměříže má i díky tomu relativně velké ambice, v této chvíli ovšem prochází menší herní krizí. Utkání s HFK ovšem může být dobrou příležitostí pro vzpruhu, na druhé straně nicméně čeká Leoš Kalvoda...
     
    Poslední 3 zápasy obou týmů

    1. HFK Olomouc
    30.09.2017 Hulín x HFK 2:3 (liga)
    23.09.2017 HFK x Líšeň 1:7 (liga)
    20.09.2017 HFK x Hradec Králové 1:8 (pohár)

    SK HS Kroměříž
    30.09.2017 Líšeň x Kroměříž 2:0 (liga)
    23.09.2017 Kroměříž x Hodonín 1:3 (liga)
    20.09.2017 Kroměříž x Karviná 0:4 (pohár)
     
    Poslední 3 vzájemná ligová utkání
    13.05.2017 Kroměříž x HFK 2:0 (MSFL 2016/17)
    08.10.2016 HFK x Kroměříž 2:1 (MSFL 2016/17)
    10.06.2016 Kroměříž x HFK 1:2 (MSFL 2015/16)
     
    Rozhodčím dnešního zápasu je Bedřich Soukal, na čarách pak budou působit pánové Jaroslav Kolář a Vítězslav Buček. Jako delegát asociace bude na stadionu přítomen Jaroslav Beneš.
     
    V Olomouci je momentálně je příjemné podzimní počasí, teploty se pohybují okolo 12 °C. Oba mančafty se momentálně rozcvičují na hrací ploše.
     
    Úvodní sestavy:

    1. HFK Olomouc: Mucha – Starý, Buček, Horka (C), Krejčí, Seibert, Dabič, Banasik, Plesník, Přikryl, Řehák
    Náhradníci: Snášel – Drmola, Hornich, Chlopek, Žůrek, Spurný

    SK HS Kroměříž: Trochta – Cupák, Blanař, Neubert, Silný, Matoušek (C), Kovář, Budín, Krhut, Elšík, Jeleček
    Náhradníci: Kofroň – Šmerda, Hloch, Okleštěk, Zavadil

    Rozhodčí: Soukal – Kolář, Buček.
     
    Rozhodčí přivádí aktéry utkání na hrací plochu, za malou chvíli začínáme.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Kroměříž se hned od úvodu snaží o agresivní útočnou hru, jenomže první nákop se hostům nepovedl. Neubert sice nabíhal do vápna, ale Mucha byl bez problému připraven a míč chytil do náruče.
     
    2
    Domácí jsou prozatím dost pasivní, což je vidět hlavně na pohybu na hřišti. Holice se sice snaží o presink, jenomže tlak není dostatečný. Hosté se tak bez problémů z taktické pasti dostávají.
     
    3
    Kovář skončil na půlící čáře na zemi po střetu s protihráčem. Následně se sice s grimaso zvedá, když se drží za záda, ale v zápase bude asi moci pokračovat. není potřeba ani ošetření.
     
    4
    Banasik se dostal k rychlému přečíslení a okamžitě centroval do vápna, zde však byl postaven v připravené pozici Trochta. Míč tak bez potíží sbírá a zamezil hlavičkářům v dokončení své práce.
     
    5
    Kroměříž se dostal ke gólovce! Krhut a Kovář zkoušeli protlačit míč přes clonu beku na brankové čáře, jenomže Holice byla úspěšnější. Domácí si mohou pořádně oddechnout.
     
    6
    Krejčí se protlačil k odraženému míči a okamžitě pálil bez přípravy. Střelba v akrobatické pozici nicméně střele nepomohla, míč proletěl vysoko nad břevnem.
     
    7
    Seibert lacinou chybo sice způsobil roh ve prospěch Kroměříže, avšak následně situaci soupeře dokázal sám ubránit. Holice se může zkonsolidovat v rozehrávce a pokračovat v tlaku na obranu hostí.
     
    8
    Krhut zabránil obrovské příležitosti domácích, kteří se už už valili do brejku Holická ofenzíva tak musí na další možnost ještě chvíli počkat, Kroměříž je v obraně velice pozorná.
     
    9
    Dabič se dostal do dobré pozice na střelbu, jenomže jeho rána s falší letěla až příliš vysoko. Trochta si nicméně musel oddechnout, gólovka to byla obrovská.
     
    10
    Holice se zatím ukazuje s dobrou ofenzivní hrou, avšak proměňování šancí zatím moc v jejich prospěch nehraje. Hosté jsou mnohem více organizovanější.
     
    11
    Přikryl musel pro jistotu odpálit míč na roh, neboť Hanácká Slavia byla v ofenzívě mimořádně aktivní a dělala svému soupeři velké problémy. Kroměříž mezitím zvyšuje otáčky na maximum.
     
    12
    Roh hostí nic významného nepřinesl, domácí beci si obě dvě rány zpoza vápna v podání hosté pohlídali a odpálil míč do bezpečí. HFK je v obraně mimořádně důsledný.
     
    13
    Kovář se dostal po spolupráci Silného s Neubertem do střelecké pozice, nicméně jeho provedení moc neplechy Muchovi nenatropilo. Hanáci dokázali střelu zblokovat na roh.
     
    15
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do vedení! Po rychlé akci přes střed hřiště se ukázaly individuální dovednosti JANA SILNÉHO, který si dokázal udržet míč na kopačce a dostat se přesně před Muchu. ten už nebyl velkou překážkou pro tohoto kanonýra, míč ho obstřelil z pravé strany a zapadl přesně do sítě.
    15. SILNÝ - 0:1
     
    15
    Holice se sice snaží zvýšit aktivitu, jenomže snahy jsou to dost neúspěšné. Olomoucký mančaft totiž svou kombinaci nedokáže dostat k vápnu hostí a pohybuje se jen na své půlce.
     
    16
    Cupák dostal od Přikryla pořádně naloženo při holickém hašení chyby v rozehrávce, podle všeho je však v pořádku. Zdravotníci totiž na hrací plochu nejsou povoláni.
     
    17
    Silný s Neubertem si nabíhali do volného prostoru u vápna, kam také míč doletěl. Tím rychlejším byl nicméně brankář Mucha, který si letící balón pohlídal a chytil do rukavic. Hosté tak budou muset na další akci ještě počkat.
     
    18
    Buček ukázal rychlostní dovednosti a zkusil nachytat Trochtu na nepozornosti, kroměřížský brankář nicméně chybu nedopustil. Presink tak skončil neúspěchem.
     
    19
    Dabič se rozhodl k proměnění standardky Holic z 30 metrů od brány, avšak větší šanci si nepřipsal. Ránu k tyči si Trochta bez viditelných potíží pohlídal.
     
    21
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Holice se topí v krizi. Po velmi laciné chybě holických beků a brankáře Muchy ve sbírání odraženého míče se ujmul iniciativy JAN SILNÝ, který hlavičkou přehodil holického brankáře. Domácí beci už pomalu skákající balón před brankovou čárou nestihli.
    21. SILNÝ - 0:2
     
    22
    Krejčí se zkoušel dostat ke střelbě zpoza vápna, avšak jeho pokus moc nebezpečný nebyl. Holická aktivita moc takových pokusů ovšem nepřináší, Trochta byl nicméně tentokrát pozorný.
     
    23
    Budín nakopl do hlavy míčem Kováře, který tak skončil znovu ležet na trávníku Hra se však pro tuto chvíli nepřerušuje, Holice tak kombinuje směrem k soupeřově bráně.
     
    24
    Kovář se už zvedá na nohy a vypadá bez viditelnějších zranění, hra se tak může znovu rozběhnout.
     
    25
    Kroměříž je i nadále aktivnějším mančaftem, Holice se i vinou aktuálního skóre k mnoha příležitostem nedostává. Důvodem je i obrovské množství chyb v rozehrávce.
     
    26
    Banasik si zkoušel naběhnout na dlouhý pas z obrany, avšak přes Budína se nedostal. Obránci hostů si pohlídali i další nabíhající hráče, Holice se tak musí znovu stáhnout.
     
    27
    Cupák zkusil zajímavě centrovat, avšak nikoho ze spoluhráčů najít nedokázal. Starý byl totiž přesně na místě, kde do centru mohl ještě nastavit hlavu. HFK se pro tuto chvíli ubránilo.
     
    28
    Elšk pálil z celkem velké vzdálenosti přímo na bránu soupeře, jenomže rána se nakonec svezla vedle brankové konstrukce. Mucha tak velmi nebezpečný pokus jen pro jistotu hlídal.
     
    29
    Krejčí rozbíhal přečíslení do otevřené kroměřížské defenzívy, leč jeho nahrávka byla příliš dlouhá. Plesník tak v souboji s beky měl obrovskou nevýhodu, kterou taktéž v zisk míče neproměnil.
     
    30
    Přikryl už už dostával balón na penaltový puntík, ovšem jeho pas byl hrubě nepřesný. Kovář si tak situaci na ose hřiště pohlídal a celou akci přerušil podržením míče. HFK se musí stáhnout zpět.
     
    31
    Silný se dostával do dalšího protiútoku, avšak Řehák finální přihrávku na poslední chvíli pohlídal. Holice si musí pořádně oddechnout, brejk by to byl totiž asi smrtící.
     
    32
    Matoušek se rozhodl k palbě na bránu, míč ale zaletěl těsně vedle levé tyče. Holice je v těchto okamžicích pod velkým tlakem soupeře, systém v defenzívě jí dost vázne.
     
    33
    Silný se procpával do šance, avšak balón na něj nakonec nedoletěl. Domácí se stačili dostatečně rychle stáhnout.
     
    34
    Hanáci jsou dost zaskočeni aktuálním vývojem, tlak na jejich obranu se totiž nesmírně zvyšuje, což pro psychiku hráčů není úplně nejlepší. Chyby tak jsou v zápase na denním pořádku.
     
    36
    Filip Přikryl (HFK) dostává žlutou kartu za tvrdý zákrok na Silného před vápnem.
     
    36
    Standardka hostí moc nebezpečí nepřinesla, Jeleček totiž napálil přímo zeď. Domácí fotbalisté si tak mohou na malý okamžik oddechnout od tlaku soupeře.
     
    37
    Blanař byl až příliš rychlý, sudí jej tak nachytali v ofsajdovém postavení.
     
    38
    Domácí ofenzivní snažení vychází stále naprázdno, tentokrát se totiž přes Budína nedostal agilní Banasik.
     
    39
    Aktivní Banasik odčinil své předchozí zaváhání a Budína donutil k chybě, další tlak už ovšem Holicím nevyšel. Trochta si rozehrávku pohlídal a provedl ji bez chyby precizním způsobem.
     
    40
    Další gólovka Kroměříže! Silný si naskočil na Jelečkův krásný centr, jenomže brankář Mucha stál na svém místě. Míč se s velkým štěstím trefil právě do jeho rukavic.
    40. Silný hlavičkoval pouze doprostřed.
     
    41
    Hanácká Slavia je týmem, který si dnes dokáže vypracovávat více příležitostí a ofenzivních možností. Domácí jsou tímto vývojem dost deprimování, tato teze se tak projevuje i na jejich herním výkonu.
     
    42
    Elšík dostal naloženo od dvou protihráčů, což byl jasný pokyn pro pomezního sudího. Akce domácích je tak zastavena, Kroměříž bude rozehrávat z poloviny hřiště.
     
    43
    Banasik měl další velkou možnost po kratším období, kdy se Holice dostala do tlaku. Jeho centr sice letěl okolo několika spoluhráčů a donutil Trochtu k chybnému vyběhnutí, nikdo do jeho trajektorie ovšem hlavu nevložil. Hosté měli obrovskou dávku štěstí.
     
    44
    Trochta dostal naloženo při holické standardce, což je také pokyn pro přerušení hry. Podle verdiktu sudích byl na něj spáchán útočný faul, Holice tak pokračovat v držení míče nebude.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas ukázal aktuální obrázek o formě jednotlivých mančaftů. Domácí premiéra kouče Leoše Kalvody tak zatím nijak dobře nevychází, Kroměříž totiž Holici ukázal lekci z produktivity. Hlavně Jan Silný prokázal výborné střelecké dovednosti, když ze dvou šancí vstřelil obě branky poločasu. Druhá půle nicméně ještě může nabídnout zápletku, pokračujeme v cca 16:10.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí během poločasu prostřídali základní sestavu, místo Aleše Starého jde na trávník Jakub Žůrek.
     
    47
    Holice je po přestávce mimořádně aktivním družstvem, avšak žádné úspěchy z toho zatím nedokáže získat. Hosté totiž hrají velmi dobrý taktický fotbal, který nepouští protivníka do šancí.
     
    48
    Banasik se rozhodl k provedení standardní situace, avšak jeho centr k ničemu důležitému nevedl. Míč proletěl přesně na hlavu Silného, jenž ho dostal mimo vápno.
     
    49
    Dabič se dostal až před Trochtu, jenomže v rozhodující okamžik zazmatkoval. Místo střely tak o balón přišel, když mu Budín jednoduše zkřížil cestu.
     
    49
    Marián Kovář (KRO) obdržel žlutou kartu po zásahu soupeře před vápnem
     
    51
    Holická standardka znovu nic nadějného nepřinesla, neboť ve vápně chyběl hráč s hlavičkářskými záměry. Balón tak proletěl bez ohrožení branky do zámezí.
     
    52
    Cupák mohl hlavičkovat z velkého úhlu po překombinování defenzívy domácích, jenomže na svém sítě stál Mucha. Holice tak dokázali bez problému tuto situaci nakonec překvapivě ubránit.
     
    53
    Kovář je znovu středem pozornosti, když se ve snaze o střelbu dopustil faulu nohou. Místo ohrožení brány se tak musí Kroměříž honem rychle vracet na svou půlku.
     
    54
    Holice sice nadále má převahu v držení míče, šance si ovšem nevytváří. Neustále chyby v kombinaci je prakticky nepouští k bráně.
     
    55
    Krejčí byl sice velmi aktivní, jenomže jeho záměr byl proti pravidlům. Pomezní sudí mu zapískal ofsajdové postavení.
     
    56
    Kroměříž začíná zvyšovat aktivitu, což vede k ještě větším ofenzivním manévrům. Domácí obrana je tak prakticky neustále napínána na maximum, jelikož se musí stáhnout až před vlastní branku.
     
    57
    Kombinace hráčů Kroměříže se sice začíná zpřesňovat a přesouvat přímo k holickému valu před Muchovým brankovištěm. Holice jsou ale velmi pozorné, pro tuto chvíli totiž zvýšení manka zabraňují.
     
    58
    Neubert sice spadl na trávník při souboji s Přikrylem, hra však pokračuje dál. podle názoru sudích byl zákrok domácího beka v rámci pravidel.
     
    59
    Na hřišti se stále opakuje stejný obrázek, domácí hráči se sice díky své motivaci na vstřelené kontaktní branky sice snaží, jenomže chyby je kosí a sráží. Kroměříž si tak udržuje velmi jednoduše aktuální vedení.
     
    60
    Kroměříž se dostala po fatálu holických záložníků do obrovského přečíslení, leč těsně před finální přihrávkou se dostal míč přímo na clonícího Řeháka. Hosté budou kopat roh.
     
    61
    Kroměřížský roh moc nebezpečí nepřinesl, míč jen proletěl celým vápnem do zámezí. Domácí si ak mohou na chvilku oddechnout.
     
    62
    Kroměříž měl k dispozici další rohový kop a Kovář se dostal do velmi zajímavé šance. Jeho protečování ovšem do brány nezamířilo, tělem totiž srazil balón jen do autu.
     
    64
    Oba mančafty si připravili střídání, kouč Kalvoda posílá na hřiště místo Martina Krejčího Davida Hornicha. Kroměříž pak musí stáhnout Mariána Kováře, jehož nahradil Ondřej Zavadil.
     
    65
    Banasik se chopil rozehrání standardky, avšak jeho centr moc nadějí na větší příležitost nepřinesl. Nikdo z jeho spoluhráčů totiž nedokázal na balón vyskočit, hosté si tak celou situaci pohlídali.
     
    66
    Mezi hráči proběhl menší spor o autového vhazování, avšak vše bylo jen v rámci verbálních útoků. Rozhodčí oba tábory svým rozhodnutím ale zřejmě uklidnil.
     
    67
    Ani nadále se nedaří domácím pronikat od útočného prostoru před bránou, jejich chyby totiž tento fakt nedovolují. Kroměříž je v obraně velmi pozorná.
     
    68
    Hosté se opticky nechávají aktuálním vývojem ukolébávat, což hraje do karet domácího mančaftu. zatím však nedokáží nastalou situací využít ve svůj prospěch.
     
    69
    HFK právě vstřelil branku!
    Tak tohle je obrovské překvapení! Trochta nedokázal chytit hlavičku od svého spoluhráče a míč ho přeskočil. Fatál hostujícího brankáře pak dokončil DAVID HORNICH, který už propadlý míč dokázal do sítě dorazit. Holice mají obrovskou šanci na dramatizaci.
    69. HORNICH - 1:2
     
    70
    Ve vápně se domácí pokoušeli o zapískání ruky, jenže rozhodčí zůstává v klidu. Kroměříž tak může pokračovat v rozehrávce bez přerušení.
     
    71
    Na hřišti zůstává ležet Banasik, což je pokyn přerušení hry. Na trávník tak msí zamířit zdravotníci, neboť bude muset být provedeno asi ošetření zraněného záložníka.
     
    72
    Hosté dnes podruhé střídají, místo Robina Elšíka jde na hrací plochu Daniel Šmerda.
     
    73
    Holice se nedokáží v nastalé situaci poprat s aktuální situací, jejich útočníci se sice snaží o zvýšení aktivity, prostupovat dopředu nicméně není v jejich schopnostech. Kroměříž tak zatím drží.
     
    74
    Matoušek skončil na trávníku s výkřikem, jenomže po chvíli už se dostává na nohy. Podle všeho šlo jen o křeč, přerušovat se tak bude jen na malou chvíli. Hosté budou rozehrávat.
     
    75
    Tentokrát se Silný sice dostával do hloubky soupeřovy defenzívy, těsně před střelou však narazil do bránícího hráče. Holice se tak budou moci chytit po dlouhé době iniciativy.
     
    76
    Šmerda se dostával po pravé křídle na půlku soupeře, jenže tato cesta byla pro nového hráče na trávníku zavřená. Holice dostává k dispozici autové vhazování.
     
    77
    Banasik s Řehákem museli být před vlastní brankou obezřetní, neboť přihrávka Silného byla dost nebezpečná. Pro tuto chvíli tak Holice velké šanci protivníka unikli.
     
    Dnešní utkání sleduje 168 diváků.
     
    79
    Tlak domácích byl dlouhou dobu velmi nadějný, v poslední moment se však do trajektorie vložil Cupák. HFK se musí vracet skoro až ke své brance.
     
    80
    V tomto momentu se dostával Plesnik do výrazného tlaku na pravém křídle, jenomže snaha Holice vyšla naprázdno. Kroměříž byl v tomto prostoru ve větší přesile, což celou akci zastavuje.
     
    81
    Holice naposledy střídá, posílení útoku obstará Tadeáš Spurný, jenž vystřídal Alexe Řeháka.
     
    82
    I Kroměříž se rozhodla vystřídat, Martina Neuberta nahradil Pavel Hloch.
     
    83
    Na hřišti je momentálně dost prostojů, neboť hráči z bou celků leží často na trávníku. Většina z nich ovšem nepotřebuje ani ošetření, divácký dojem tak z tohoto zápasu dost poklesává.
     
    84
    Trochta zůstal ležet po zásahu domácích nabíhajících hráčů při standardce na zemi, tentokrát to bude zřejmě vážnější. Z lavičky Kroměříže míří na hřiště maséři.
     
    85
    Už se znovu pokračuje, Trochta je zřejmě již relativně v pořádku. Zřejmě šlo jen o menší otřesení z nekontrolovaného pádu na trávník z vysoké výšky.
     
    86
    Silný ukázal dobré defenzivní schopnosti, když se snažil podržet Plesníka daleko od vápna. Jeho záměr ovšem vyšel jen na malou chvíli, Holice se totiž začíná mohutně tlačit před soupeřovu bránu.
     
    87
    Domácí začínají mimořádně aktivně útočit, neboť vidí velkou šanci na vyrovnání. Hanácká Slavia nicméně zatím drží, žádná situace prozatím nebyla ještě tak kritická, aby z toho byla gólovka.
     
    88
    Krhut ukázal zkušenost, když si Spurného udržel na zádech a donutil míč spadnout za postranní čáru. Tentokrát se tak dostane k rozehrávce Trochta, který může odkopávat od brány.
     
    89
    Hloch ustál souboj s Bučkem a nepustil domácí do vápna. Kroměříž už hraje v defenzívě jen s velkým sebezapřením, Holice je prakticky permanentně natlačena před bránou Trochty.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 2 minuty nad standardní hrací čas!
     
    90+1
    Domácí se dožadovali rohu, avšak sudí viděli situaci jasně. Kroměříž se tak dostane k odkopu od branky, což zřejmě celý zápas ukončí.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas toho moc z pohledného fotbalu nenabídl. Kroměříž už totiž hrál jen to co potřeboval, tudíž jakékoliv šance o zvýšení ofenzivní snahy byly minimální. Holice sice měla jednoznačnou chuť na dramatizování, jenže kromě šťastného snížení se už k ničemu významnému nedostala. Domácí premiéra Leoše Kalvody tak šťastně nekončí, Holice navíc stále zůstane v dolních patrech tabulky. Kroměříž si naopak přerušil sérii proher, udržení v TOP 5 soutěže se tak stává skutečností. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (17:00:03)

    Johan Čáp

    Branky: 69. Hornich – 15. Silný, 21. Silný

    Karty:   36. Přikryl (HFK) – 49. Kovář (KRO)


    1. HFK Olomouc: Mucha – Starý (46. Žůrek), Buček, Horka (C), Krejčí (64. Hornich), Seibert, Dabič, Banasik, Plesník, Přikryl, Řehák (81. Spurný)
    Náhradníci: Snášel – Drmola, Hornich, Chlopek, Žůrek, Spurný

    SK Hanácká Slavia Kroměříž: Trochta – Cupák, Blanař, Neubert (82. Hloch), Silný, Matoušek (C), Kovář (64. Zavadil), Budín, Krhut, Elšík (72. Šmerda), Jeleček
    Náhradníci: Kofroň – Šmerda, Hloch, Okleštěk, Zavadil

    Rozhodčí: Soukal – Kolář, Buček

    Diváci: 168
    ocianews.com