Warriors Brno – Jihlava 2:3 (kon.) | Olomouc – Salzburg 3:5 (kon.) | Chomutov – Kladno 0:4 (kon.)
Liberec – Letňany 4:0 (kon.) | HC Plzeň – HC Litvínov 4:3 (kon.) | Zlín – Havířov 4:0 (kon.)
Sparta – Mladá Boleslav 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Havlíčkův Brod 7:3 (kon.) | Pardubice – Žďár n/S 4:2 (kon.)
Třinec – Vsetín 5:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
BK Mladá Boleslav
Sobota 07.10.2017, 13:45 • Malá hala, Praha-Holešovice • Extraliga staršího dorostu • Skupina B
Partner:
     
    Dohráno! Sparta na svém ledě porazila Mladou Boleslav 4:2 a zůstává tak na čele skupiny B. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek soboty. Na počtenou! (15:41:54)
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Karel Klikorka – 2 min., sekání).
     
    59:00
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Patrik Tůma – 2 min., napadení).
     
    58:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, tři body zůstanou v Holešovicích! Po levém křídle do útočného pásma projel DOMINIK ARNOŠT, který přesnou střelou rozvlnil síť prázdné branky soupeře a zkompletoval tak hattrick! Asistence: Jevgenij Pika.
     
    58:27
    Hosté si vzali time out, po kterém Dusil už zůstává na střídačce! Boleslav tak zkusí své štěstí v power-play.
     
    58:00
    Do konce třetí části zbývají poslední dvě minuty, Dusil zatím zůstává v bráně. Za malou chvíli se bude vhazovat ve středním pásmu, konkrétně blíže k pásmu Pražanů.
     
    56:52
    Hra se drží v pásmu Sparty, která v posledních minutách působí možná až příliš pasivně. Skoro jako by se už snažila jen natahovat čas, dopředu se moc nehrne. To se jí může ještě pořádně vymstít...
     
    55:18
    Po střele Schulze z kruhu byla k vidění další šarvátka, ani tentokrát se však vylučovat nebude. Mladé Boleslavi zbývá na srovnání skóre něco přes čtyři minuty.
     
    54:12
    Michal Čermák se dopracoval do bezprostřední blízkosti brankoviště soupeře a zakončil přímo mezi betony brankáře, který zvládl k sobě srazit nohy včas. Po přerušení vznikla před svatyní menší strkanice.
     
    52:29
    Hře na ledě něco chybí, nesledujeme zrovna dvakrát záživnou pasáž hry. Kotouč mají stále častěji na svých holích Pražané, jenže mladoboleslavští hráči jim dotěrným bránením nenechávají moc prostoru pro manévrování.
     
    51:09
    Pšenička chtěl poslat přihrávkou do útoku Prymulu, dlouhán ve sparťanském dresu se však dopustil postavení mimo hru a výpad domácích tak končí ještě dřív než pořádně začal.
     
    50:07
    Mladá Boleslav se svým soupeřem zvládla srovnat krok, momentálně sledujeme poměrně vyrovnanou partii. Častěji na puku jsou domácí hráči, kterým se však nedaří protlačit ven z vlastní třetiny.
     
    48:56
    Jednobrankové vedení domácím očividně nestačí, sparťané se znovu přesunuli před Adama Dusila a ohrožují jeho klec. Gólman lvů zatím zvládá všechny jejich pokusy krýt včas.
     
    47:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    Brankové hody v Holešovicích pokračují, Sparta si zhruba o minutu a půl později znovu bere vedení na svou stranu! Z bezprostřední blízkosti branky se prosadil DOMINIK ARNOŠT, který naprosto perfektně využil zmatků před brankou Mladé Boleslavi. Asistence: Štěpán Čech.
     
    46:12
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté skládat zbraně jen tak nehodlají, v Malé hale je znovu vyrovnáno. Druhý kotouč za Švehlákova záda posílá MICHAEL SCHULZ, jehož rána z kruhu se od betonu brankáře Sparty odrazila přímo do sítě. Asistence: David Dobša, Peter Novák.
     
    45:37
    Houška po přejezdu hranice útočného pásma neváhal a z velké vzdálenosti vyslal směrem na branku projektil. Nemířil ale úplně přesně, jeho prudká rána jen orazítkovala mantinel za brankou.
     
    44:29
    Výpad Sparty vpřed zastavuje jasné postavení mimo hru, po kratičké pauze tak proběhne vhazování u mladoboleslavské modré čáry.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 38. Kropáček (Pšenička), 44. Arnošt (Čech), 48. Arnošt (Čech), 59. Arnošt (Pika) – 13. Šípek (Moravčík), 47. Schulz (Dobša, Novák)


    HC Sparta Praha: Švehlák (Míčán) – Bureš, Najman J., Tůma, Vorobjev, Pika, Lis, Klapka, Gajdoš – Najman M., Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Kropáček, Obadal, Flídr, Smola, Arnošt, Čech, Vitouch.
    BK Mladá Boleslav: Dusil (Rylich) – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška, Beneš, Červenka, Hovorka, Imlauf – Vasilev, Schulz, Šípek, Dobša, Novák, Moucha, Čermák, Jindra, Švec, Moravčík, Jelínek.

    Rozhodčí: Hornáček – Karda, Kučera
    thejrc.org