Benátky n. Jizerou – ČZU Praha 2:3 (kon.)
konec
VK Benátky nad Jizerou
2
25 19 25 16 5  
VolleyTeam ČZU Praha
3
20 25 14 25 15  
Čtvrtek 21.12.2017, 18:00 • Nibe aréna, městská sportovní hala, Benátky nad Jizerou • Uniqa extraliga mužů • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    5:15
    Je konec! Matyáš Démar znovu našel servisem Ticháčka, ten byl přesný, Ondřej Fučík mohl kombinovat, ale Marek Nesvačil napálil smeč znovu jen do bloku.
     
    5:14
    Hlavní rozhodčí musel uklidňovat domácí volejbalisty. Naopak hráči pražské ČZU jsou v naprosté pohodě. Je tady trestný bod, který přináší řadu mečbolů.
     
    5:10
    A už to je pro Benátky kritické. Filip Nesvačil nepřehrál blok soupeře a poté následně s přehledem dává míč rychle na palubovku Kuboš. Je tady ještě oddechový čas pro domácí.
     
    5:8
    Při změně stran vede hostující celek stále o tři body. Marek Nesvačil podával jen do sítě.
     
    3:6
    Vedení ČZU stoupá. Filip Nesvačil opět bez bodu po útoku z hlavního kůlu. Následně přidává povedenou smeč do diagonály Kuboš. Benátky si berou oddechový čas.
     
    16:25
    O vítězi rozhodne pátá sada. Jonáš Celerýn napálil poslední podání čtvrtého setu do sítě.
     
    15:24
    Vachoušek jde zpět na lavičku, čtvrtý set dohraje Filip Nesvačil. Hned devět setbolů pro hosty, po smečí Krajčoviče na středu sítě.
     
    13:20
    Místo Filipa Nesvačila přichází do hry Vachoušek. A právě střídající smečař chybuje na přihrávce. Ještě jeden oddechový čas pro domácí.
     
    13:17
    ČZU si jde pro čtvrtou sadu. Marek Nesvačil byl ubráněn a to trestá smečí kolem bloku Kuboš. Benátky si berou oddechový čas.
     
    13:16
    Pražský celek vede při druhém technickém oddechovém čase o tři body. Filip Nesvačil byl zablokován na hlavním kůlu, ale hra pokračovala. Kuboš ukončil výměnu vytlučením bloku.
     
    8:7
    Benátky vedou při prvním technickém oddechovém čase o bod. Marek Nesvačil propálil rozhozený blok pražského celku.
     
    25:14
    Jakub Rybníček na podání. Kuliha dokázal přihrát přesně, ale po nahrávce Démara je zablokován univerzál ČZU David Kuboš. Třetí sada končí ve prospěch Benátek nad Jizerou.
     
    24:14
    Deset setbolů pro Benátky. Patočka chybuje plachtícím servisem do autu.
     
    19:9
    A už to je o deset bodů. Kuboš se vrací do hry místo Pavelky. Kočka chybuje při nahrávce za hlavu. ČZU si bere oddechový čas.
     
    16:9
    Benátky vedou při druhém technickém oddechovém čase o sedm bodů. Patočka neprošel přes blok Rybníčka, poté ještě útočil Pavelka, ale ani on neuspěl.
     
    8:3
    Benátky vedou při prvním technickém oddechovém čase o pět bodů. David Kuboš přepálil svůj servis daleko do autu.
     
    5:1
    Další bod pro Benátky. Kovařík přihrál jen na stranu soupeře a to trestá na první přes Hudák. ČZU si bere oddechový čas.
     
    19:25
    ČZU srovnává zápas třináctého kola na 1:1 na sety. Martin Hudák předvedl plachtící podání, domácí se ubránili, ale Pavelka dostal ještě jednu šanci a tu již proměňuje v bod.
     
    18:24
    Šest setbolů pro ČZU. Martin Ticháček se opřel do servisu, ale hosté ho s přehledem zpracovali. Nakonec ale bodují až po bloku Krajčoviče.
     
    16:20
    ČZU si jde pro druhou sadu. Vojtěch Patočka servíroval lehce, ale domácí chybují útokem Hudáka do sítě.
     
    12:16
    ČZU se začíná znovu rozjíždět. Při druhém technickém oddechovém čase vede opět o čtyři body. Marek Nesvačil bod nedal, na druhé straně se prosazuje dalším technickým úderem Kuliha.
     
    10:13
    A další bod pro domácí. Ticháček vybral tvrdou smeč Krajčoviče, poté se neprosadil ani Kuboš a to trestá povedeným útokem Nesvačil. ČZU si bere oddechový čas.
     
    5:12
    Domácí se nemohou prosadit. Místo Celerýna přišel do hry Fučík. Ale ani on nepomáhá. Ticháček smečuje jen do sítě. Pavel Třešňák si musí brát oddechový čas.
     
    4:8
    ČZU vede při prvním technickém oddechovém čase o čtyři body. Filip Nesvačil dokázal znepříjemnit přihrávku hostujícímu liberu, ale Démar poté našel na středu sítě Patočku a bylo vymalováno.
     
    2:6
    Místo Ticháčka přichází do hry Filip Nesvačil. Krajčovič sestřelil servisem Sadílka, ale pokračovalo se ve hře. Nakonec je zablokován Marek Nesvačil. Domácí si berou oddechový čas.
     
    25:20
    První sada jde na konto domácího týmu. Démar zásoboval Pavelku na hlavním kůlu, ale ten ani na čtyři pokusy blok Benátek nepropálil.
     
    24:20
    Čtyři setboly pro Benátky. Střídající Pavelka smečoval do bloku domácího celku.
     
    22:20
    A už to je o dva body. Celerýn dokázal zatlačit plachtícím servisem, hosté se pokusili útočit středem sítě, ale Krajčovič našel jen připravený blok. ČZU si bere oddechový čas.
     
    16:17
    Jan Kuliha na podání. ČZU jde dokonce do vedení. Vachoušek se neprosadil ani na dva pokusy, toho využívá hostující tým souhrou na středu sítě. Benátky si berou oddechový čas.
     
    16:15
    Benátky vedou při druhém technickém oddechovém čase o bod. Při útoku Nesvačila je nachytán hostující celek v síti.
     
    8:2
    Martin Hudák se představil na servisu. Patočka středem sítě smečuje daleko do autu. Domácí celek vede při prvním technickém oddechovém čase o šest bodů.
     
    4:0
    A domácí celek stále přidává body. Nyní už vede o čtyři a na to bude muset už reagovat hostující trenér Miroslav Malán oddechovým časem.

    Vít Schück

    VK Benátky nad Jizerou: Fučík, Celerýn – Pietkiewicz, Vachoušek, F. Nesvačil, Němeček, Teuber, Ticháček (C) – Hudák, Rybníček, Syrůček – M. Nesvačil – Sadílek
    Trenér: Pavel Třešňák

    VolleyTeam ČZU Praha: Démar (C), Kočka – Kuliha, Šulc, Pavelka – Horák, Krajčovič, Patočka – Kuboš – Kop, Kovařík
    Trenér: Miroslav Malán

    Rozhodčí: Roman Marschner – Alexander Nedbálek